Liigat

Pääkalloennakko: Classic-Indians – heimopuolustus murtuu tähtien käsittelyssä

14.03.
2017
22 Kommenttia
1
Liigat

Sekä Classicin että Indiansin ykkösketjujen laidasta löytyy kovat maalintekijät, Eemeli Salin (vas.) ja Valtteri Kainulainen (oik.). Molemmilta odotetaan tehoja puolivälieräsarjassa. Kuvat: Esa Takalo ja Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona. Ensimmäisessä pudotuspeliennakossa tarkastellaan asetelmia Tampereen Classicin ja Westend Indiansin välisestä puolivälieräsarjasta.

Lähtökohdat:
Hallitseva Suomen mestari Tampereen Classic vei runkosarjan nimiinsä lopulta pisteen erolla toiseksi jääneeseen EräViikinkeihin. Se tarkoitti sitä, että Classic pääsi ensimmäisenä valitsemaan puolivälierävastustajansa. Vaikka joukkue keräsi runkosarjassa 44 pistettä ja maaliero oli liigan toiseksi paras (+95), tamperelaisten otteet jättivät vielä jälkeensä käsijarrun jäljet.

Classicin hurja vire syksyn mittaan näytti kantavan runkosarjan voittoon jo hyvissä ajoin, mutta matkan varrella tulleet muutamat tasapelit ja kauden toinen tappio SPV:lle tekivät kärkikaksikon taistelusta tasaisen. Myös joukkueen tähtipuolustaja Krister Savonen kuvaili valintatilaisuudessa sekä oman että koko joukkueen runkosarjan olleen hieman ailahteleva. Esimerkiksi molemmat Classicin ja Indiansin väliset kohtaamiset olivat tasaisia vääntöjä, joista Classic otti voitot niukalla erolla.

Tamperelaisjoukkueesta ei löytynyt vielä runkosarjassa aivan samanlaista tehokenttää kuin viime sesongilla. Eemeli Salinin 29+12=41 pistettä on hyvä saldo, mutta odotuksiin nähden peliesitykset jättivät vielä parantamisen varaa. Sami Johansson pelasi tehojen valossa uransa parhaan kauden, ja Joonas Pylsy päätyi samaan pistemäärään Salinin kanssa, vaikka rooli ja ketju vaihtelivat runkosarjan aikana. Viime kauteen verrattuna torjuntavastuu painottui yhä enemmän Lassi Torisevalle.

Ennen kauden alkua liigajoukkueet osasivat jo varautua Westend Indiansin äärimmäiseen puolustavaan pelityyliin. Syvällä omalla alueella makaava viisikko pyrki iskemään maalinsa nopeista pallonriistoista lähteneistä hyökkäyksistä. Alkukaudesta se tuottikin tulosta, kun joukkue voitti ensimmäiset viisi peliään.

Kuherruskuukautta seurasi kuitenkin äärimmäisen synkkä jakso, kun liigan materiaaliltaan vahvemmat joukkueet ottivat vuoron perään pisteitä Indiansilta. Tammikuun loppupuoliskolla peli parani jälleen, mutta voidaan sanoa, että ilman runkosarjan erinomaista alkua espoolaisia ei olisi nähty pudotuspeleissä.

Nuori joukkue on kerännyt tällä kaudella arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen. Nuorten maajoukkueeseenkin kuuluva Heikki Iiskola (15+9=24) pelasi läpimurtokautensa ja muun muassa Aaro Astala, Miska Mäkinen ja Saku Hirmasto saivat pelata täyden kauden liigajoukkueen ringissä. Pudotuspelipaikkaa voidaan pitää myös kunnioitettavana saavutuksena kauden jälkeen väistyvälle päävalmentaja Stefan Korhoselle. ”Heimon” joukkue heikentyi paperilla aiempiin kausiin nähden, mutta silti Korhonen onnistui tuomaan playoffit Otahalliin kahden vuoden tauon jälkeen.

Knopit:
Indiansin ensimmäisellä liigakaudella joukkue eteni monien yllätykseksi pudotuspeleihin ja sai myös silloin Classicin vastaansa puolivälierävaiheessa. Vaihtuvuus on sittemmin ollut iso, sillä silloisesta joukkueesta on nykyään mukana viisi kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Keväällä 2014 espoolaiset onnistuivat kerran yllättämään Tampereella, mutta Classic eteni jatkoon 3–1-voitoin.

Taistelupari:
Eemeli Salin, Classic–Valtteri Kainulainen, Indians

Molempien joukkueiden ykkösketjujen oikea käsi alhaalla laukovilta laitahyökkääjiltä odotetaan tehoja aina kentällä ollessaan. Classic ei kaadu Salinin heikkoon päivään leveän materiaalinsa vuoksi, mutta Kainulaisen merkitys on koko Indiansille valtava. Molempia pelaajia yhdistää myös se, että he tekevät töitä omalla kenttäpuoliskolla ja Kainulainen sekä Salin kirjauttivat parhaat +/–-tilastolukemat joukkueissaan.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
12.11.2016 Classic–Indians 4–3
13.1.2017 Indians–Classic 5–8

Näin pelataan:
Ke 15.3.2017 18:30 Classic – Indians Tampere Areena
Pe 17.3.2017 18:30 Indians – Classic Otahalli
Su 19.3.2017 18:00 Classic – Indians Tampere Areena
Ke 22.3.2017 18:30 Indians – Classic Otahalli
La 25.3.2017 16:30 Classic – Indians Tampere Areena (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 16:00 Indians – Classic Otahalli (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 Classic – Indians Tampere Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Vaikka runkosarjan kohtaamiset olivat joukkueiden välillä tasaisia, nuorelta ”Heimolta” ei voida odottaa suuria urotekoja tässä sarjassa. Petteri Nykyn johtama Classic haluaa varmasti nostaa käsijarrun nyt viimeistään pois päältä ja saada pelin raiteilleen pitkää kevättä varten. Yksi tai kaksi ottelua voivat Indiansin puolustavan ideologian vuoksi jäädä vähämaalisemmiksi, mutta Classicin materiaali on liian kova pala purtavaksi, ja tamperelaiset marssivat välieriin 4–0-voitoin.

Päivitys klo 10.54: Salin oli joukkueensa toiseksi paras pistemies runkosarjassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsoja
14/03/2017
Classic on ottamassa askeleen taaksepäin!
Ei ole ihan tästä päivästä päätös olla lähettämättä pudotuspelien koti-otteluita streeminä.
Vaikuttaa siltä että seuralla on kassakriiisi kun yritetään lyhytnäköisesti kieltää suorat lähetykset. Ensimmäiseksi tässä rangaistaan omia faneja jotka ei jostain syystä pääse hallille, toiseksi vastustajan fanit jotka joutuvat tulospalvelun varaan, näin molemmat seurat menettävät kannattajia.
Hyvää yötä Classic.
Erikoista meininkiä myös EräViikingeiltä, aloittavat Mosahallissa jonne mahtuu vähemmän yleisöä kun Rauman halliin.
Näin siis palvellaan suurseuroissa faneja vuonna 2017.
SSV-Fani
14/03/2017
Energia Areena ja Pasilan UH ovat varattuja, jonka takia EräViikingit joutuu pelaamaan ensimmäisen ottelunsa Mosahallissa.
Arto Kilponen
14/03/2017
Miksi Pääkallo vihaa Indiansia niin syvästi?

Vai miten tämä Heikin logiikka toimii?
Katsoja
14/03/2017
Energia Areena on heidän tapahtumakalenterin mukaan vapaa nyt keskiviikkona eli näyttää olevan muut erikoiset syyt miksi Mosalla pelataan pudotuspelien avaus..
Videokatsoja
14/03/2017
Salin ei voittanut joukkueensa pistepörssiä vaan tietysti Johansson
Tietoa Vantaalta
14/03/2017
Energia Areenalla on Keskon ostopäivät maanantaista lauantaihin, joten Energia Areena ei ole käytettävissä. Ostopäivät ei ole yleisölle avoimia tapahtumia, joten näin ollen eivät näy tapahtumakalenterissa.
Tuleeko peleistä elävää kuvaa
14/03/2017
Minulta mennyt ohi, josko jossain on ollut koostetta siitä, tuleeko puolivälierien peleistä TV-kuvaa?
Tero Töyrylä
14/03/2017
Liigan sivustolta löytyy lista. Kaikista peleistä tulee lähetys, poislukien tietysti 4 Classicin kotipeliä. Siis 24 peliä 28:sta striimataan.
Tero Töyrylä
14/03/2017
Edellä tietysti laskin myös tavittaessa pelattavat pelit mukaan.
Katsoja
14/03/2017
Classicilla taitaa olla kassakriisi kun ei anna tv-kameroiden tulla hallille. Classicilla ei ole myöskään varaa tehdä maalikoosteita. Niitä kun ei pysty teettämään naisten liigapelureilla. Osaaminen ei riitä eikä toisekseen oo kalustoa.
Tero Töyrylä
14/03/2017
BEWARE! Classic haki viime kuussa mediatiimiinsä vahvistusta, mm. liikkuvan kuvan tuottajia! Enpä tiedä, mitä varten, mutta ehkäpä ensi kaudella seura tarjoaa omia maksullisia striimejä ja maalikoosteita kotipeleistään?
Arto Kilponen
14/03/2017
No, onneksi westendiläisillä on tunnetusti rahaa kuin roskaa, niin äkkiäkös sitä lentää vaikka yksityishelikoptereilla noihin peleihin Tampereelle.
:)
14/03/2017
Osaaminen eikä kalusto riitä, kassakriisi :):) Morjens, kaikkee sitä kirjoitellaankin.
Mikko Massi
14/03/2017
Jep. Kerrankin Artolta faktaa.
#Heimo#
14/03/2017
Indians ainakin tekee maalikoosteita, videoennakoita ja kuvaavat lehdistötilqisuuksia. Niin, ja maksavat myös tukia kausimaksuihin.
Huutis
14/03/2017
Ei niitä pelejä maalikoosteilla ja streameilla voiteta.
Vinyyli
14/03/2017
Pääkallolla jäänyt vähän levy päälle.
Huutikselle
14/03/2017
Pelit voitetaan festareilla ja Jarkko Niemisellä.
Arto Kilponen
14/03/2017
Huutis: Pointti onkin se, että miten lajia ja sarjaa kehitetään parhaiten. Classicin näkemys on ilmeisesti se, että mitä vähemmän näkyvyyttä, sitä parempi kaikille. Missään tapauksessa ei haluta antaa vierasjoukkueen kannattajille mahdollisuutta seurata pelejä etänä.
Hwrätys
14/03/2017
Ihan hyvä analyysi, mutta miksi täällä ei puhuta tästä playoff parista vaan jostain classicin steameistä?
ööö
14/03/2017
Hyvinpähän taitaa Cn hommia seurattavan. Eipä ne ilmaisia lähetyksiä itkevät pelejäkään kävisi katsomassa.
Koppakuoriainen
14/03/2017
Pelit voitetaan pelaamalla paikan päällä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.