Divarit

Pääkalloennakko: Erä Akatemia-Josba – syksyn komeetta kohtaa kevään kovakuntoisimman

06.03.
2017
4 Kommenttia
0
Divarit

Nuorten maajoukkuesentterit Mika Majalahti (vas.) ja Eetu Sorvali kohtaavat Divarin puolivälierissä. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Jari Turunen

Miesten Divarin playoffien avauskierros alkaa jo tiistai-iltana. Puolivälieräkamppailut aloittavat Erä Akatemia ja Joensuun Josba.

Lähtökohdat:
Erä Akatemia kulki voitosta voittoon aina marraskuun alkuun saakka. Ennen joulutaukoa joukkue oli pelannut 14 peliä, joista se oli hävinnyt vain yhden ja pelannut yhden tasan. Joulun jälkeen joukkue on pelannut 12 ottelua ja voittanut niistä vain kolme, sekä pelannut kerran tasan. Tappio on tullut kahdeksaan otteeseen. Näin ollen Erä Akatemia oli pudotuspelijoukkueista syksyllä tuloksellisesti paras joukkue, mutta keväällä huonoin.

Tähän vaikuttaa muun muassa se, että Kevin Söderlingin, Joonatan Surakan, Eero Nuutisen, Ossi Jalosen ja Tuure Ailion kaltaiset pelimiehet ovat olleet kevään liigajoukkue EräViikinkien mukana.

Vastaansa ”akateemikot” saavat Joensuun Josban, joka sukelsi syksyllä pahemman kerran. 16 ensimmäisestä ottelusta ennen joulua se voitti vain viisi ja pelasi kahdesti tasan. Keväällä joukkue puolestaan on äitynyt hurjaan liitoon. Josban rekordi on Divarin pudotuspelijoukkueista yhdessä Nurmon Jymyn kanssa paras kevään osalta. Punanutut ovat voittaneet kymmenestä pelistään seitsemän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Yhtä paljon pisteitä kerännyt Jymy on napannut 10 viime ottelustaan kahdeksan voittoa ja hävinnyt kahdesti.

Josban liitoon vaikuttaa varmasti osaltaan kotipelipanotteinen kevät. Kymmenestä vuoden 2017 puolella pelaamastaan pelistä Josba on pelannut seitsemän kertaa kotona. Josba on hävinnyt edellisen kerran kotikaukalossa marraskuun 10. päivä.

Käytännössä vastakkain tässä parissa asettuvat syksyn komeetta ja kevään kovavireisin.

Knopit:
On varsin mielenkiintoinen fakta, että keväällä sukeltanut Erä Akatemia on ainoa joukkue, jolle hurjan kirin pudotuspelijoukkueeksi tehnyt Josba on vuonna 2017 hävinnyt. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat historian aikana menneet 2-2. Viime kaudella Josba vei molemmat kohtaamiset, tällä sesongilla Erä Akatemia oli kummassakin runkosarjapelissä parempi.

Varsin erikoinen aspekti on myös se, että Erä Akatemian riveissä on kauden aikana pelannut yhteensä 42 pelaajaa. Määrä on todella suuri, kun vertaa muihin joukkueisiin. Esimerkiksi Josban peleissä on pelannut 25 eri pelaajaa. Erä Akatemian riveissä on esiintynyt pelaajia, jotka ovat kauden aikana pelanneet myös EräViikinkien liigajoukkueessa ja/tai A-juniorijoukkueessa.

Taistelupari:
Mika Majalahti, Erä Akatemia – Eetu Sorvali, Josba

Kumpikin joukkue luottaa lujasti nuoriin pelaajiin. Kummankin joukkueen paras pistemies edustaa myös nuorta kaartia. Nuorten maajoukkuesentteri Eetu Sorvali on johdattanut Josban ykköskenttää ja pistetehtailua tehoin 20+15=35. Vastaavasti Erä Akatemian ykköspelaaja tehojen valossa on ollut nuori keskushyökkääjä Mika Majalahti. Hän on operoinut läpi kauden pistein 11+11=22.

Joukkueet ovat osoittaneet kurinalaista peliä tällä kaudella, sillä ne ovat päästäneet pudotuspeleissä pelaavista vähiten maaleja. Samalla tavalla joukkueet ovat onnistuneet hyökkäyspäässä tasaisesti. Parhaiden pistemiesten rankingissa Majalahti on vähiten pisteitä tehnyt playoffeissa pelaavien joukkueiden ykköspyssy. Sorvali taas on tehnyt ykköspistemiehistä kolmanneksi vähiten pisteitä. He ovat kuitenkin usein olleet oman joukkueensa tehokkaimman vitjan arkkitehteina ja heidän merkitys joukkueilleen on todella suuri.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
23.10.2016 Josba-Erä Akatemia 3-7
22.1.2017 Erä Akatemia-Josba 5-4

Näin pelataan:
Ti 7.3. 19:30 Erä Akatemia – Josba Mosahalli
To 9.3. avoin Josba – Erä Akatemia Joensuu Areena
La 11.3. 18:30 Erä Akatemia – Josba Mosahalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Tästä parista tulee tiukka ja tasaväkinen, jossa mitataan nuorten henkistä kanttia. Pääkallo.fi uskoo, että Josba jatkaa kovaa virettään, eivätkä ”akateemikot” saa kurssia käännettyä tarpeeksi. Sarja menee voitoin 2-1 Josballe

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Minäpahoitinmieleni
06/03/2017
Nyt kävi kyllä josballa säkä
Vikatimees
07/03/2017
Josballa kävi tuuri, kun eräakatemian sai vastaansa ekalla kierroksella. Vapaalippu välieriin, kuten eräs salibandyvaikuttaja (joka monesti ottaa sulkia hattuunsa) asian ilmaisi. Toivotaan, että näin on, toki joensuulaisetkin joutuvat pelit pelaamaan....
Takapiru
07/03/2017
Nää pelit on vaan niin oma maailma että mitä vaan voi sattua. Ja hups,, vähän on kuoppaisempi tie nyt Josballa.
kannustaja
07/03/2017
Hyvä EräAkatemia?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.