Liigat

Pääkalloennakko: EräViikingit-Nokian KrP – nokialaisille jälleen ranskalainen pudotuspelivisiitti

14.03.
2017
18 Kommenttia
3
Liigat

EräViikingit ei kaadu Miko Kailialan (vas.) heikkoon päivään, kun taas Nokian KrP tarvitsee Henri Johanssonilta tehoja. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Esa Takalo

Viime metreillä Salibandyliigan runkosarjan kakkoseksi jäänyt EräViikingit otti puolivälierävastustajakseen tällä kaudella pitkästä aikaa pudotuspeleihin yltäneen Nokian KrP:n.

Lähtökohdat:
EräViikinkien ensimmäinen kausi miesten Salibandyliigassa on sujunut erittäin hyvin. Fuusioseuran lippulaiva hävisi runkosarjassa ainoastaan neljä peliä ja oli pisteen kehnompi kuin ykköstilan vienyt Classic. Tämän lisäksi joukkue juhli tammikuussa Suomen Cupin voittoa.

Pääosin EräViikinkien tyyli oli ajoittain jopa murskaava ja se mätti sarjan eniten maaleja (222). Classic (kaksi tappiota) ja TPS (tappio ja tasapeli) olivat laadukkaalle joukkueelle selkeästi hankalimpia vastuksia. Sen sijaan esimerkiksi KrP kaatui kahdesti ja selkein lukemin molemmilla kerroilla (15-5 ja 11-2). Viimeisen kierroksen Koovee-tappiota voi pitää selkeimpänä kauneusvirheenä koko kaudella, mutta muuten EräViikinkien kokonaisesitys oli jopa tasaisin koko sarjassa.

Materiaalista menestys ei pitäisi jäädä kiinni, sillä joukkueessa riittää tason laajuutta kolmeen vahvaan kentälliseen – käytännössä jopa neljään vahvaan viisikkoon. Runkosarjan ykköspyssyjä olivat joulukuussa maailmanmestaruutta juhlineet Miko Kailiala ja Mika Moilanen. Tero Tiitu esiintyi hyvin pakin paikalla mäjäytellen komeat 16+22=38 pistettä takalinjoilta. Puolustuksen johtohahmo on kuitenkin ykkösviisikon alla luutiva Tommi Aro. Tason paranemista voi odotella ainakin ykkössentteri Jani Kukkolalta, joka ei ainakaan toistaiseksi ole esiintynyt aivan odotusten mukaisella tasolla. Kysymysmerkkiä voi heittää myös maalivahtiosastolle, sillä Santtu Strandberg ja Markus Laakso ovat pitkälti jakaneet vastuun. Toistaiseksi Laakso on esiintynyt tilastojen valossa vahvemmin.

Nokian KrP:n kolme edellistä kevättä ovat kuluneet karsintojen merkeissä. Viime kesänä joukkue sai sopivia vahvistuksia, ja tällä kaudella meno on ollut täysin toisenlaista kuin muutamalla edellisellä sesongilla. Vaikka tulostaso on ailahdellut, niin joukkue keräsi seurahistorian parhaan pistemäärän runkosarjassa ja lähtee pudotuspeleihin seitsemänneltä sijalta.

Syksyllä joukkue esiintyi vahvasti ja oli jouluun mennessä kiinni jopa pudotuspelien kotiedussa. Meno hyytyi rajusti joulun jälkeen, ja joukkue oli viiden ottelun tappioputkessa. KrP sai kuitenkin vielä käännettyä kelkkansa runkosarjan loppua kohden. Ailahtelevista otteista kertoo kuitenkin se, että joukkue kärsi kaksi hyvin selkeää tappiota juuri EräViikinkejä vastaan.

KrP on hyvin vahvasti riippuvainen sen ykkösviisikon onnistumisesta. Henri Johansson, Joni Henttonen, Jere Oksanen, Matti Koskela ja Kalle Keskitalo muodostivat runkosarjassa yhden sarjan tehokkaimista ykköskoostumuksista. Muihin viisikoihin nokialaisilla riittää vielä hyökkäysvoimaa, mutta puolustuksen suhteen kovemmat yksilöt uupuvat. Puolustus on kokonaisuutena eittämättä asia, jota KrP:n pitää parantaa pudotuspeleihin lähdettäessä. Joukkueen onneksi maalia vartioi Santtu Pohjonen, joka oli runkosarjassa suorastaan erinomaisessa vireessä ja tilastojen valossa sarjan paras. Kaikkinensa KrP voi lähteä puolivälieräsarjaan paineettomassa tilassa.

Valmennuksesta voidaan todeta vielä sen verran, että KrP:n Heikki Luukkonen ja EräViikinkien Jyri Korsman ovat toisilleen hyvinkin tuttuja käskijöitä. Luukkonen toimii Suomen U19-maajoukkueen päävalmentajana ja Korsman on tärkeä osa joukkueen valmennustiimiä.

Knopit:
EräViikingit latoi runkosarjassa kymmenessä ottelussa kymmenen maalia tai enemmän vastustaja verkkoon. KrP:n verkkoon pallo löysi kahdessa ottelussa peräti 26 kertaa, mikä ei ole hyvä merkki nokialaisten kannalta.

KrP on esiintynyt kahdesti aiemmin Salibandyliigan pudotuspeleissä. Keväällä 2010 Erä oli vahvempi voitoin 3-0 ja Classic toisti tempun seuraavana vuonna, joten KrP ei ole vielä koskaan voittanut yhtäkään pudotuspelien ottelua. Tässä otteluparissa nähdään kentällä muutamia pelaajia, jotka olivat mukana vuoden 2010 ottelusarjassa jomman kumman puolella. Heitä ovat ainakin KrP:n puolelta Johansson, Tommi Merto ja Rene Andersson. EräViikingeistä mukana Erää edustaneet Aro, Kukkola, Tuomas Iiskola ja Lauri Kapanen, jota ei tosin nähdä nyt kaukalossa loukkaantumisen takia.

Taistelupari:
Miko Kailiala, EräViikingit-Henri Johansson, Nokian KrP

Kaksi melko erilaista pelaajaa, ja pelaajien merkitys joukkueille on hiukan erilainen, mutta molemmat olivat runkosarjassa joukkueidensa ykkösmaalitykkejä. Kailialan epäonnistuminen ei vielä kaada EräViikinkien venettä, mutta Johanssonin on pakko onnistua, jotta KrP:lla on edes jonkinlaiset mahdollisuudet helsinkiläisiä vastaan. Kaikkiaan 52 maalia runkosarjassa iskenyt Johansson on kuitenkin sen sortin ihmemies, että pystyy parhaina päivinään laittamaan kapuloita minkä tahansa joukkueen rattaisiin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
2.10. 2016 EräViikingit-Nokian KrP 15-5
16.2. 2017 Nokian KrP-EräViikingit 2-11

Näin pelataan:
Ke 15.3.2017 18:30 EräViikingit – Nokian KrP Mosahalli
Pe 17.3.2017 18:30 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena
Su 19.3.2017 16:00 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena
Ke 22.3.2017 18:30 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena
La 25.3.2017 16:30 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 16:00 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena(tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
KrP:n pääkäskijä Heikki Luukkonen sysäsi kaikki paineet EräViikingeille kertomalla Pääkallo.fi:lle, että on suorastaan outoa jos EräViikingit ei vie sarjaa voitoin 4-0 tai 4-1. Vaikka Luukkonen tai KrP ei varmasti lähde sarjaa häviämään, niin väitteessä on vinha perä. Laadukas helsinkiläisryhmä nappaa tästä sarjasta välieräpaikan voitoin 4-0.

Lue myös:
Heikki Luukkonen puolivälieristä: ”Ihmeitä pitää tapahtua, jos eivät vie sarjaa 4-0 tai 4-1”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Helppoo
14/03/2017
EräViikingit viä kentällä ja katsomossa!
Pajis
14/03/2017
H.Johansson taikoo yhden tai kaks voittoa.
Näätä
14/03/2017
Krp tekee historiallisen salibandysensaation ja voittaa 4-3 , pohjosen ja johanssonin johdolla!
Arto Kilponen
14/03/2017
Helppoo: Tulen mielenkiinnolla kuuntelemaan, että miten EräViikinkien kannattajat esiintyvät Raholassa. Toivottavasti paikalle matkustaa paljon väkeä.
Pahtela
14/03/2017
Idän Posse palaa playoffeihin uudella nimellä EVen Posse! Pyritään olemaan mukana kotipeleissä ja vieraissakin, jos saadaan lähtijöitä.

Pahtela
satunnainen arvioija
14/03/2017
mää sanosisin että pikkumosahalli sopii hyvin kooerpeelle, johansson on nyt aina pallon saatuaan laukaisusektorissa eikä osittain lihapullaosastoon kuuluva krppakistokaan väsy niin pahasti kun pelataan vaan kilpparia että sikäli sanon että kooerpee voittaa jopa pari peliä mosalla
SSV-Fani
14/03/2017
Vain eka ottelu pelataan Mosalla.
satunnainen arvioija
14/03/2017
jaa no sitten sarja menee 4-2 eeveelle, krp voittaa mosapelin ja sitten yhen missä "joku" eeveen kuumakalle ottaa sen 5min pahaan aikaan ja johansson oksanen ovat armottomia
JANIINPÄ
14/03/2017
Pitäsköhän lähtee Raholassa käymään.
AIkanaan (kun se avattiin vuonna 1 tai 2), käytiinkin pari kertaa viikossa.
Lienee olot vähän kohentuneet.
Arto Kilponen
14/03/2017
SSV-fanin kanssa sama mieltä. On kyllä ihan jumalattoman kova temppu jos KrP voittaa kaksi peliä Mosalla.
Arto Kilponen
14/03/2017
Eiköhän tässä sarjassa voida enemmänkin vääntää siitä, että jos EV:lle annetaan kahdeksan maalia joka peliin eteen, niin voittaako Nokia siltikään sarjaa.
Arto Kilponen
14/03/2017
Niin siis KrP:lle kahdeksan maalia eteen tietysti.
mitä ihmettä?
14/03/2017
Onko EräViikingit helsinkiläinen joukkue? Nimen perusteella Satakunnasta tai jostain. Missä kotihalli?
Arto Kilponen
14/03/2017
Vantaalaisia ne on, juuret Helsingissä, mutta joukkue muuten vantaalainen.
JANIINPÄ
14/03/2017
Rahola lienee uudistunut, KrPstä en ole varma. Etsin lipunhintoja, KrP:n virallinen (?) sivu tiedottaa

Tervetuloa Raholaan kannustamaan Nokian KrP:ta!

Nokian KrP – TPS pe 20.9. klo 18
Nokian KrP – Esport Oilers su 22.9. klo 15

PItänee harkita sittenkin Clasua, hallikin on tutumpi...
Arto Kilponen
14/03/2017
Facebookista:

"Lippujen hinnat samat kuin runkosarjassa, VIP-kausikortit käyvät, normaalit kausikortit eivät, mutta kausikorttia näyttämällä saat aikuisen lipun hintaan 10€.

Lippujen hinnat:
12€ Aikuiset
10€ Kausikorttilaisen aikuistenlippu
7€ Opiskelijat
5€ Lapset 7-15-vuotiaat
Alle kouluikäiset ilmaiseksi
KrP:n jäsenkortilla ilmaiseksi"
Reikäpää
14/03/2017
Joopa joo, ja KrP on Tampereelta.
JANIINPÄ
15/03/2017
KrP:n Luukkonen toteaa kuitenkin nasevasti "Ottelusarjan päätyttyö olemme varmasti parempi joukkue".
Hienosti todettu!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.