Liigat

Pääkalloennakko: EräViikingit-SPV – fuusioseuran debyyttikausi päättyy Superfinaalin valoihin

30.03.
2017
21 Kommenttia
0
Liigat

Viime kerralla EräViikinkien Jani Kukkolan (vas.) ja SPV:n Sami Kosken kohdatessa punainen kortti heilui ja keskustelua riitti. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliigan välierien toisessa otteluparissa pääkaupunkiseutu kohtaa Pohjanmaan. Helsinkiläinen EräViikingit lähtee kotiedun turvin hakemaan Superfinaali-paikkaa runkosarjan kolmanneksi sijoittunutta Seinäjoen Peliveljiä vastaan.

Lähtökohdat:
Ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava fuusioseura EräViikingit on edennyt odotetunlaisesti neljän parhaan joukkoon. Kovalla ja leveällä materiaalilla varustettu joukkue sijoittui runkosarjassa viimeisen kierroksen tappion seurauksena toiseksi. Puolivälierissä Nokian KrP pääsi yllättämään kerran rankkarivoitolla, mutta EräViikingit voitti sen jälkeen seuraavat neljä peliä putkeen.

Kuten todettu, helsinkiläisjoukkueella riittää laatua yli kolmeen kentälliseen. Suurin tehovastuu on ehdottomasti tulivoimaisella ykkösketjulla. Heikon päivän osuessa kahdessa alemmassakin ketjussa on kuitenkin runsaasti ratkaisupotentiaalia, josta on saatu viitteitä myös pudotuspeleissä. Ykkösketjun Miko Kailiala pelaa väkevää kevättä ja takoi peräti 10 kertaa pallon Nokian KrP:n verkkoon. Kakkosketjussa hyökkäävä Kevin Söderling sen sijaan on jopa esiintynyt yllättävän tehokkaasti, ja kovaa laukova nuorukainen iski puolivälierissä kahdeksan tehopistettä.

Penkin takaa löytyy myös taktista osaamista, kun Jyri Korsman johtaa joukkojaan päävalmentajana. Vahvaan pallokontrolliin pyrkivä EräViikingit liikuttaa palloa parhaimmillaan erittäin nopeasti. Älykkäät sentterit ja taitavasti peliä avaavat puolustajat edesauttavat vastustajan karvauksen alta pois pääsyä. Heikkoudeksi voi nostaa ajoittaisen pelisuunnitelmasta lipsuilun, jolloin pallollisen pelin vauhti tipahtaa ja suoritukset muuttuvat hieman väkinäisiksi.

Lakeuksien kestomenestyjä SPV palasi neljän parhaan joukkoon yhden kauden tauon jälkeen. Runkosarjan kolmonen sai puolivälierissä vastaansa Esport Oilersin. Espoolaiset onnistuivat aika ajoin härnäämään Peliveljiä, mutta SPV pystyi kokonaisuutena pelaamaan ehjemmän ottelusarjan, eivätkä 4–2-voitot jättäneet epäilyksiä paremmasta.

Täksi kaudeksi paljon muuttunut SPV on näyttänyt epäilijöille, että nykyisestäkin ryhmästä löytyy laatua ja ratkaisijoita. Oilersia vastaan muun muassa Tuomas Mustonen ja Matias Veikkola jatkoivat jo runkosarjassa nähtyjä hyviä otteita, ja päät pysyivät kylmänä myös rangaistuslaukauksissa. Samaan aikaan pitkäaikaiset runkopelaajat Mikko Kohonen, Sami Koski, Ville Kuusela ja Tuukka Kiviranta iskivät tehoja. Lisäksi hanakasti laukova Jari Hankkio kykenee yksin koviin ratkaisuihin.

Huolenaiheita pohjalaisille aiheutti maalivahti Julius Kivimäen loukkaantuminen puolivälierissä, eikä olkapää saata kestää pelaamista enää loppukauden aikana. Ajoittain ailahteleva Hannes Hannula joutuu kovaan paikkaan tolppien välissä. Samalla SPV:n puolustuspelaamisen merkitys korostuu. Oilers-sarjassa SPV pystyi tarpeen tullen tilkitsemään oman pään ja puolustamaan espoolaiset pois selkeiltä maalipaikoilta. Nyt haaste kuitenkin kovenee huomattavasti.

Knopit:
SPV menestyi runkosarjassa hyvin kärkijoukkueita vastaan, mutta EräViikingit oli ainoa, jota se ei kyennyt voittamaan top 5 -joukkueista. Ensimmäisessä kohtaamisessa ottelu kääntyi vasta kolmannen erän loppuhetkilä EräViikinkien voitoksi, mutta kauden jälkimmäinen tappio oli helsinkiläisiltä selkeämpi näytös. Molemmissa väännöissä kaksi pelaajaa erottui varsinkin tehopisteiden muodossa joukosta. SPV-kapteeni Ville Kuusela onnistui molemmissa otteluissa iskemään hattutempun, kun taas EräViikinkien Miko Kalialan saldo oli 2+5=7.

Maalirikasta kevättä viettävä Miko Kailiala voi nykyisellä tahdillaan olla lähellä laittaa ennätyksiä uusiksi. Yhden kauden pudotuspelien maaliennätystä pitää hallussaan SSV-legenda Santtu Manner 20 osumalla. 10 maalia puolivälierissä latonut Kailiala tarvitsisi siihen nappionnistumista, mutta paras seitsemästä -järjestelmä tarjoaa siihen mahdollisuuden, vaikka finaalisarjasta onkin siirrytty Superfinaaliin.

Taistelupari:
Jani Kukkola, EräViikingit – Sami Koski, SPV

Kyseiset tähtihyökkääjät ovat pelityyleiltään täysin erilaisia, mutta taisteluparivalintaan liittyy vahvasti runkosarjan tapahtumat. Toiseksi viimeisen kierroksen kohtaamisessa Kukkola antoi tilanteen jälkeen kontaktin Koskeen, jonka maila heilahti ilmalennon aikana suoraan Kukkolaa kasvoihin. Koskelle tuomittiin tilanteesta punainen kortti. Kukkolan kohtalona oli kaksiminuuttinen ja samalla verta vuotavat haavat päähän.

Koski on ollut otsikoissa myös pudotuspelien aikaan, viimeksi ratkaisevassa puolivälierässä, kun hänen ja Rasmus Markelinin yhteentörmäys aiheutti paljon keskustelua ja hämmästelyä herättäneen punaisen kortin Oilers-puolustajalle. Nähtäväksi jää, säästytäänkö ikävämmiltä otsikoilta näiden herrojen kohdalla välierissä.

Aiemmat ottelut:
29.10.2016 SPV–EräViikingit 7–8
3.3.2017 EräViikingit–SPV 10–6

Näin pelataan (lähetykset IS Extra):
Pe 31.3. 18:30 EräViikingit – SPV, Energia Areena
Su 2.4. 17:00 SPV – EräViikingit, Seinäjoen urheilutalo
Ti 4.4. 18:30 EräViikingit – SPV, Energia Areena
La 8.4. 16:45 SPV – EräViikingit, Seinäjoki Areena
Ma 10.4. 18:30 EräViikingit – SPV, Energia Areena (tarvittaessa)
Ke 12.4. 18:30 SPV – EräViikingit, Seinäjoki Areena (tarvittaessa)
Pe 14.4. 16:00 EräViikingit – SPV, Energia Areena (tarvittaessa)

Näin käy:
Joukkueiden runkosarjan kohtaamiset antavat viitteitä siitä, että maaleja tullaan varmasti näkemään tämän sarjan aikana. On kuitenkin mahdollista, että sarjan edetessä pidemmälle tempo hieman laskee ja pelisuunnitelma muuttuu varovaisemmaksi ja samalla taktisuus korostuu. SPV on vaikea voitettava kotonaan, mutta EräViikinien materiaali on sitäkin kovempi, ja erityisesti maalivahtipelissä helsinkiläiset ovat edellä. Fuusioseura EräViikingit etenee Superfinaaliin 4–2-voitoin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ei ole mikään varmaa
30/03/2017
Epäilemättä Ervi on kova ja nimekäs joukkue, mutta kun vastassa on SPV, yhtään en ihmettelisi, vaikka sarja veneisiin 7 peliin. Ja siinä viimeisessä voi käydä kuinka vaan. Näissä Pääkallon ennakoissa ja kommenteissa SPV:tä jostain syystä aliarvioidaan jatkuvasti. Seura on vuoden 2009 jälkeen voittanut 3 mestaruutta ja jäänyt mitaleitta vain 2014 ja 2016. Vaihtuvuudesta huolimatta runkopelaajilla on nuo kaikki mitalit hyllyssään. Puolustusvoittoisen vastaiskupelitavan kanssa mikä tahansa vastustaja voi ajatua vaikeuksiin. Valmentajavertailussa Korsman on oppipoika Koposeen verrattuna, joka on guru salibandyssä Suomessa, vaikkei ansaitsemaansa arvostusta nautikaan Seinäjoen ulkopuolella. SPV:n suurin ongelma suhteessa mestaruusvuosiin löytyy maalinsuulta. Edes Kivimäki ei ole Jarno Ihmeen tasoinen maalivahti ja jos maalissa pelaa Hannula, on se ehdottomasti asia johon Seinäjokiset voivat kompastui. Lisäharmia saattavat tuoda Hankkion, Kosken tai Pelto-Arvon kaltaisten avainpelaajien loukkaantumiset. Mutta missään tapauksessa tämä ei ole niin selvä sarja kuin yleisesti oletetaan.
HAH
30/03/2017
4-0 erville. Spv jäljellä olevista selkeästi heikoin, tulee jäämään neljänneksi kun ottaa pataan pronssipelissa Happeelta.
Viikinkisydän
30/03/2017
Hieno sarja tulossa! Arvostan pohojammaan kööriä vaikka helsinkiläisiä kannatankin. Huomenna hallille!
Speve
30/03/2017
Vuodesta toiseen Kohonen on liian vanha, vuodesta toiseen Koponen peluuttaa vanhanaikaista salibandyä, vuodesta toiseen Speven yksilöt on aliarvostettuja liigapalureita ja vuodesta toiseen Speve menestyy. Alkaa tympimään tämä eteläpainoitteinen lähestyminen asioihin. Tervetuloa böndelle, laitetahan yhyres heinää kenkihin ja kattellahan kuinka punaiset purjehtii superfinaaliin.
Minäpahoitinmieleni
30/03/2017
Ei oo vielä ervi joutunut pelaa tosissaan niin paha siitäkään on sanoa mitään. Jos ervi alkaa pelaamaan sillä tasolla millä tollaisella porukalla pitäis niin spvllä ei mitään saumaa. Jos kone ei lähde rullaamaan spv voi viedä tämän helpostikin. Veikkaan että ervi alkaa vihdoin pelaamaan mutta mistä näistä tietää.
Osku
30/03/2017
Kyllä mää toivon SPV: n voittoa 4-0 tässä sarjassa. Ei tarvii sen S7:n hehkuttaa tota muodostelmajoukkuetta enää niin paljon.
Huhu
30/03/2017
EräViikingit on saamassa kotihallin Helsingin keskustaan?
JS
30/03/2017
Viimeinen Oilers - SPV pelin kommentointi oli Fanseatissa heikolla tasolla. Odotan todella parempaa myös tällä saralla kun pelit "kovenevat" ja IS lähettää tämän sarjan. Parempi voittakoon!
turkulainen
30/03/2017
Ei tuossa ennakossa SePeVeä kovin aliarvioida, vaikka "Ei ole mikään varmaa" niin väittääkin. 4-2 -voittoennuste pääkaupungin jengille eikä mitään dissausta seinäjokisille. Nimimerrki itsekin ennustaa rivien välistä 4-3 - sarjaa, eli yhden pelin ero veikkauksissa. Itse veikkaan molemmissa välierissä 4-1 -voittosarjoja. Superfinaalissa Classic-EräViikingit 6-7 jatkoajalla.
Jantunen
31/03/2017
Ei näistä Pääkallon jutuista kannata polttaa päreitänsä.. se on jo vuosien ajan täällä näkynyt että pääkallon perustajat on erän ja eräakatemian miehiä ja noihin joukkueisiin liittyvät jutut on täällä liian usein hyvin puolueellisia, uudet toimittajat opetettu kirjottamaan samalla tyylillä.. Joku tästäkin kommentista suuttuu ja varmaan täältä poistetaan mutta faktaahan tämä on..
Seinäjoki
31/03/2017
Hyvin te vedätte. Tätä samaa itkua vuodesta toiseen kuinka on epäreilua ja mitä ikinä muuta.
TOTUUDEN TORVI
31/03/2017
Jos SPV alkaa pelaamaan tässä sarjassa vihdoinkin omalla tasollaan niin se on 4-0 SPV superfinaaliin. Pieniä heräämisen merkkejä oli ilmassa jo oilers-sarjan lopussa. Hienoa nähdä nyt tässä sarjassa kun nämä "surkeat" spvpelurit vie majumiehiä kuin pässiä narussa. Ainut kysymysmerkki on Hannula.
Jeppis
31/03/2017
Speve menee kotiyleisönsä tuella playoffsarjan 4-2. Eräviikkareiden markkinointikoneisto voi pronssipelin jälkeen alkaa miettimään millä saataisiin kotiin yleisöä.
Jes
31/03/2017
Eräviikkarit on täysin vastaantulija.
Samppa70
31/03/2017
Kova sarja tulossa ja kommenttiosastolla liikennettä todennäköisesti riittää.
Toivon, että tuomarit kestävät paineessa ja tasapuolisuus olisi sarjan teema. Kukkola todennäköisesti tulee ajelemaan Kosken kylkeen jo tänään, yrittää hiillostaa taikurin pois tasapainosta.
Spv vie kaikkien hämmästykseksi sarjan 2-4!
Tuoppi
31/03/2017
JS:lle: Ei tuossa viimeisessä Oilers-SPV -pelissä mielestäni mitään erityisen huonoa ollut. Heikko taso toki argumenttina vahva, siihen paha sanoa vastaan.
JiiK
31/03/2017
Tuntuupa jotenkin, että on moneen vuoteen kiintoisimmat välieräparit tulossa. Harmi, ettei Koski ole mukana (oletan siis, ettei ole).
Noh
31/03/2017
Pelaako Koski, onko tietoa? Kai ervin pelikirja muuttuu sen mukaan pelaako vai ei.
Koskee
31/03/2017
Koski on ainakin kokoonpanossa tulospalvelusivulla.
,,,,,,
31/03/2017
miksei olisi?
Noh
31/03/2017
No oli jonkunlainen osuma edellispelissä. Hyvä kun Spevekin vetää parhaimmillaan. Pääkallo vähän heitti kritiikkiä Hannulaa kohtaan, mutta itse asiassa herra on pelannut vähintäänkin hyvin koko kauden. Pääkallonkin näkemys on ehkä perustunut tilastoihin ja niinkuin oikeat pelurit tietää. Ne eivät ole totuus muille kuin Jokereille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.