Divarit

Pääkalloennakko: Karhut-Loviisan Tor – Divarin parhaat maalinsylkijät vastakkain

07.03.
2017
8 Kommenttia
3
Divarit

Kumman tykki laulaa useammin puolivälierissä: Karhujen Benjamin Lepolan vai Torin Jonas Hällforsin? Kuvat: Jari Turunen

Miesten Divarin pudotuspeleissä kohtaavat kaksi miesten Salibandyliigassakin aikanaan pelannutta joukkuetta, kun Porin Karhut ottaa mittaa Loviisan Torista.

Lähtökohdat:
Sarjakakkonen Karhut on pelannut stabiilin kauden ja osoittanut jälleen olevansa sarjan parhaita joukkueita. Se on ajanut yhä vahvemmin nuoria pelaajia sisään ja muun muassa B-juniori-ikäiset Aaro Ollikainen ja Petteri Santi ovat onnistuneet paikkaamaan jopa ykkösketjun poissaoloja.

Karhut on kauden aikana voittanut 15 ottelua, hävinnyt kahdeksan ja pelannut kolmesti tasan. Tehoja löytyy, sillä porilaiset ovat tehneet toiseksi eniten maaleja runkosarjassa. Karhujen vire on myös hyvä, sillä edellisen kerran se on hävinnyt 15. tammikuuta. Sen jälkeisissä kahdeksasta pelistä on irronnut kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Loviisan Torin tilanne on hyvin samankaltainen. Kokeneisiin kehäkettuihin viime kaudet luottanut Loviisa on nostanut tällä kaudella nuorten pelaajiensa peliaikaa ja Torilta on sitä kautta löytynyt kolmaskin kentällinen johon luottaa. Tehokkuudessa he ovat vain neljä maalia perässä Karhuja ja näin ollen ovat tehneet kolmanneksi eniten osumia runkosarjassa. Päästettyjä maaleja on toki 31 enemmän kuin Karhuilla.

Loviisan vire pudotuspelien alla puolestaan ei ole ollut aivan priimaluokkaa, sillä Torin kahden edellisen tappion maaliero on 9-22.

Kauden aiemmat kohtaamiset joukkueiden välillä ovat olleet tiukkoja. Kumpikin joukkue hävisi oman kotiottelunsa ja molemmat kohtaamiset päättyivät maalin erolla. Pelit pelattiin ”back-to-back”-henkisesti perättäisinä viikonloppuina loka-marraskuun vaihteessa.

Knopit:
Viimeisen kahden vuoden aikana Karhut on hävinnyt Loviisalle vain kerran, tämän kauden kotiottelussaan. Tuosta ottelusta kehkeytyi kiihkeä keskustelu, kun Juha Tikka tasoitti pelin aivan pelin viimeisellä hetkellä, mutta tuomari hylkäsi osuman. Tilanteen jälkeen Tikka rikkoi erotuomarin koskemattomuutta ja sai pitkän, 12 ottelun pelikiellon, joka kuitenkin myöhemmin lyhennettiin 7 ottelun pannaksi.

Karhut on siis ollut Torille varsin vaikea vastustaja viimeisten parin vuoden aikana ja kentällä nähtäneen läjäpäin tulta ja tappuraa kummankin joukkueen osalta.

Taistelupari:
Benjamin Lepola, Karhut -Jonas Hällfors, Loviisan Tor

Tässä parissa nähdään maalitykkien taistelu, sillä paljon lepää Karhujen Benjamin Lepolan ja Loviisan Jonas Hällforsin harteilla, kun puhutaan tehoista. Lepola ja Hällfors jakoivat runkosarjan maalipörssin voiton tehtyään 36 osumaa kumpikin. Äärettömän hyvillä, ovelasti ja hanakasti lähtevillä kudeilla varustetut hyökkääjät ovat joukkueidensa parhaita aseita niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Hällfors paukutti runkosarjamaaleistaan 12 ylivoimalla, Lepola puolestaan seitsemän. Maalikeskiarvo on Hällforsilla aavistuksen parempi, sillä hän pelasi yhden ottelun Lepolaa vähemmän.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
29.10.2016 Karhut-Loviisan Tor 5-6
5.11.2016 Loviisan Tor-Karhut 7-8

Näin pelataan:
Ke 8.3. 18:30 Karhut – Loviisan Tor Porin UT
Pe 10.3. 18:30 Loviisan Tor – Karhut Loviisan LH
Su 12.3. 18:30 Karhut – Loviisan Tor Porin UT (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Karhujen nousujohteinen tekeminen saa jatkoa, ja Tor joutuu toteamaan porilaiset niukasti paremmikseen. Kahden tiukan ottelun jälkeen Karhut jatkoon voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
porilaine
07/03/2017
Torin kesäloma alkaa perjantain pelin jälkeen. Suurin ero maalivahtipelissä ja puolustajien tehoissa.
Hotelli Zilton
07/03/2017
0-2 ja Pori lepoloileen lepäilemään perjantaina.. Hyvää yötä ja Loviisa liigaan
Niva
07/03/2017
Porilaine ei tainnu tietää että nordström pelaa toris ?
Lisäknoppi
07/03/2017
Tikan koskettulun kohteeksi joutunut tuomari on toisena tuomarina puolivälieräsarjassa. Porilainen yleisö osannee muistutella tästä.
#49
07/03/2017
No words needed......
porilaine
09/03/2017
Keskustelussa mainitun Nodströmin torjuntaprosentti taisi olla lähellä 50 ennen kuin huomattiin ettei tarttuis edes rantapallo. Porilaisittain mainittuna taisi olla "vatta kuralla". Tor voisi mielestäni peruuttaa ensi viikon varauksensa Loviisan liikuntahallista, sen verran selvää on kauden päättyminen perjantaina klo 20:30.
Takapiru
09/03/2017
No nye ei se Nordström saanut edes silmiä kiinni.
Porilaine
10/03/2017
Kävi just niinko kirjoitinkin. Torin kesäloma alko tasan klo 20:30.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.