Divarit

Pääkalloennakko: Karhut-Nurmon Jymy – päättyykö sarjanousijan saaga välieriin?

15.03.
2017
5 Kommenttia
2
Divarit

Eetu Sariola (vas.) ja Aapo Tamminen (oik.) ovat joukkueilleen tärkeitä palasia. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Miesten Divarin toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan kakkonen Porin Karhut ja kolmonen Nurmon Jymy. Porilaiset kaatoivat puolivälierissä Loviisan kahdessa ottelussa, Jymy voitti tiukan ottelusarjan LNM:iä vastaan.

Lähtökohdat:
Kumpikin joukkue on pelannut hurjan kevään. Kun lasketaan pudotuspelitkin, on kumpikin joukkue voittanut peleistään kymmenen. Karhut on pelannut joulun jälkeen 14 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kahdesti. Jymy puolestaan on vuodenvaihteen jälkeen pelannut 13 matsia, joista se on voittanut 10 ja hävinnyt kolme.

Puolivälierissä Karhut osoitti henkistä kanttia, kun se dominoi Loviisan Toria kahdessa ottelussa lukemin 10-4 ja 9-3, vaikka runkosarjakohtaamiset povasivat tiukkoja otteluita. Jymy puolestaan sai varmasti virtaa kaatamalla Limingan Niittomiehet tiukkojen vaiheiden jälkeen. Se hävisi rankkareilla avausottelun, mutta voitti kaksi seuraavaa, joista viimeisen jatkoajalla.

Jymy perustaa pelinsä pääasiassa vastaiskupeliin. Karhut on monipuolinen joukkue, joka kykenee pelaamaan pallolla pidempiä ralleja, mutta myös kääntämään tehokkaasti. Kumpikin joukkue on vaarallinen erikoistilanteissa.

Lähtökohtaisesti ikärakenteeltaan nuorempi Karhut on joukkueista monipuolisempi, sekä tehokkaampi. Kauden keskinäisistä kohtaamisista kumpikin voitti yhden, mutta Nurmon kotipelissä isännillä oli farmiapuja SPV:stä muun muassa Jari Hankkion, Tuomas Mustosen, Henri Urmaksen ja Harri Karjalan muodossa.

Knopit:
Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet playoff-hengessä keväällä 2015. Tuolloin he pelasivat noususta Divariin karsintojen päätöskierroksella. Tuolloin porilaiset olivat vahvempia voitoin 2-0 ja nousivat. Jymyllä siis riittää kalavelkoja makseltavana.

Taistelupari:
Aapo Tamminen (Karhut) – Eetu Sariola (Nurmon Jymy)

Kummaltakin joukkueelta löytyy tehokuutta myös puolustuksesta. Karhujen Aapo Tamminen iski runkosarjassa tehot 10+15 ja on yksi selkeitä porilaisten alakerran johtohahmoja. Hänet on nähty myös useasti porilaisten ylivoimaviisikossa ja siitä osoituksena mies tälläsi kolme yv-osumaa runkosarjassa.

Jymyn Eetu Sariola nakutteli runkosarjassa saman määrän pisteitä, mutta maalien ja syöttöjen suhde oli päinvastainen. Hurjalla laukauksella varustetun Sariolan tehot merkattiin malliin 15+10 ja ylivoimaosumia näistä oli kuusi kappaletta.

Molemmat pelaajat ovat varmasti joukkueissaan isossa roolissa, kun näitä pelejä ratkotaan ja heissä kiteytyy ehkä myös sama ajatus kuin joukkueissa yleisesti, Tamminen on aavistuksen monipuolisempi pelaaja, mutta Sariola pystyy ampumaan pallon maaliin tilanteesta, jota ei voi edes välttämättä luokitella maalipaikaksi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
29.1.2017 Karhut-NJ 13-8
4.12.2016 NJ-Karhut 7-5

Näin pelataan:
Ke 15.3.2017 klo 18:30 Karhut – Nurmon Jymy Porin UT
Pe 17.3.2017 klo 18:30 Nurmon Jymy – Karhut Seinäjoen UT
Su 19.3.2017 klo 18:00 Karhut – Nurmon Jymy Porin UT Pori (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Nurmo on kerta toisensa jälkeen osoittanut Pääkallo.fi:n ennakoinnit vääriksi. Katsotaan kykeneekö se edelleen siihen. Karhut on sellaisessa iskussa tällä hetkellä, että porilaiset matkaavat kotiedun turvin Divarin finaaliin voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Johtaja
15/03/2017
Me haluamme liigakarsintoihin Karhut ja SalBan vastakkain.
FHJ
15/03/2017
Ensi kaudella vasta pelataan näitä Satakunnan paikallispelejä.
keijo
15/03/2017
Vaikka Sariola Jymyn puolustuksessa paljon pisteitä iskeekin, tekee se vastapainona valtavasti karmeita virheitä niin omassa päässä kuin viivassa. Kyllä nurmolaisten tärkein puolustaja näissä kevään tosipeleissä on jo otsikoissa tuuletustensa ansiosta ollut Ville Rynnäs. Voittaa kaksareita ylivoimaisesti eniten ja saattaa tarvittaessa iskeä maalinkin.
Keijo2
15/03/2017
Samaa mieltä Sariolasta, jalka ei yksinkertaisesti riitä omassa päässä ja on vaikeuksissa jos häntä haastetaan. Sama koskee Saarelaa.
Tuotanoi
15/03/2017
On se jäätävä sakki.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.