Divarit

Pääkalloennakko: NJ-LNM – taustalla erikoinen keskinäinen playoff-historia

07.03.
2017
3 Kommenttia
4
Divarit

Jymyn Hannu Palomäki (vas.) ja Niittomiesten Marko Latvalehto johtavat esimerkillään niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kuvat: Kimmo Hautala ja Jari Turunen

Miesten Divarin kolmas puolivälieräpari on Nurmon Jymy-Limingan Niittomiehet. Jymy sijoittui sarjataulukossa kolmanneksi, ja se valitsi sarjakutosena majailleen LNM:n mieluummin kuin Joensuun Josban seitsemänneltä sijalta.

Lähtökohdat:
Nurmoa ei ennakoissa rankattu välttämättä edes säilymään sarjassa. Mitä vielä, eteläpohjalaisjoukkue höpläytti Pääkallo.fi:n toimitusta siinä missä monia muitakin medioita oikein kunnolla pelaten äärimmäisen hyvän runkosarjan yltäen lopulta TOP 3 -joukkueiden kastiin.

Jymy aloitti nousijalle tyypillisesti takellellen, sillä 12 ensimmäisestä kamppailusta se voitti vain neljä. Joulukuun alun jälkeen Jymy on kuitenkin yltänyt todelliseen nousukiitoon, sillä se on 14 viimeisestä ottelustaan voittanut 11, hävinnyt kaksi ja pelannut yhden tasan. Tämä hurja tasonnosto alkoi juuri voitolla Limingasta.

Liminka on tällä kaudella osoittanut, etteivät viime kauden hyvät otteet olleet tähdenlento, sillä tällä sesongilla se on pelannut tasaisen varmasti itsensä pudotuspeleihin. Joukkueen otteet ovat ajoittain ailahdelleet, mutta tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde on säilynyt sopusuhtaisena läpi kauden, eikä sillä ole ollut juuri missään vaiheessa suurta hätää siitä, jatkuuko kausi vielä runkosarjan jälkeen vai ei.

”Niittareiden” vire playoffeihin lähdettäessä ei ole tilastojen valossa yhtä kovaa luokkaa kuin seinäjokisten, mutta kahdeksan viimeisen ottelun aikana se on hävinnyt vain kärkikaksikolle, SB Welhoille ja Karhuille.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet kumpikin Nurmon nimiin, mutta pitää muistaa, että esimerkiksi joulukuun alun kohtaamisessa Jymyllä oli mukana kentällinen liigapelaajia SPV:stä aina maalipyssy Jari Hankkiota myöten. Kauden avauskamppailussa Jymy oli Limingassa parempi lukemin 8-5.

Huomionarvoista on myös se, että kauden aiempien kohtaamisten peliareenat ovat kumpikin eri paikkoja kuin playoffien kotisalit. Jymyn erityislupa Nurmon liikuntahallille kesti vain runkosarjan ajan, ja nyt joukkue joutuu pelaamaan Qmax Arenalla. Kempeleessä puolestaan valmistui vuodenvaihteessa uusi Zemppi Areena, jonka liminkalaisjoukkue on ottanut kodikseen.

Knopit:
Jymyllä ja Niittomiehillä löytyy yhteistä historiaa pudotuspeleistä keväältä 2013-14. Tuolloin joukkueet kohtasivat Divari-karsinnoissa. Jymy meni karsintaparista jatkoon toiselle kierrokselle, mutta Limingan Niittomiehet nousi lopulta Divariin kevään päätteeksi. Tämä siksi, että Divari-nousun saavuttanut Rankat Ankat luovutti paikkansa alueen toiseksi parhaalle, eli Niittomiehille. Jymy lähti kesälomille kakkoskierroksella hävittyään niin ikään nousun saavuttaneelle SBS Maskulle voitoin 2-0.

Taistelupari:
Hannu Palomäki, NJ – Marko Latvalehto, LNM

Joukkueiden kokeneen kaartin pelaajat ovat suuressa roolissa tässä sarjassa. Latvalehto pelaa uransa kautta, ja hän on ollut tärkeä mies joukkueelleen kentällä sekä sen ulkopuolella. Hän oli myös runkosarjassa joukkueensa paras pistemies 23 otteluun tehtyjen 17+10=27 pisteen muodossa.

Vastaavasti Jymyn paidassa Hannu Palomäellä on suuri rooli, kun panokset kovenevat. Kapteeninnauha kädessään kentällä huhkiva Palomäki latoi 26 pelaamassaan runkosarjaottelussa pisteet 20+15=35, millä irtosi sisäisen pistepörssin kakkossija. Vielä tärkeämpi rooli hänellä, samoin kuin Latvalehdolla, on kuitenkin esimerkin näyttämisessä kokeneena pelaajana.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
17.9.2016 LNM-NJ 5-8
3.12.2016 NJ-LNM 9-2

Näin pelataan:
Ke 8.3. 19:00 Nurmon Jymy–LNM Qmax Areena
Pe 10.3. 18:30 LNM–Nurmon Jymy Zemppi Areena
Su 12.3. 18:00 Nurmon Jymy–LNM Qmax Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Tästä parista jatkavan arvuuttelu on kenties haastavinta. Liminka ei ole ollut järin erikoinen kotijoukkue tilastojen valossa tällä kaudella, mutta nyt Jymyllä ei ole samanlaista kotietua kuin pienessä Nurmon liikuntahallin askissa. Pääkallo.fi:n arpa näyttää, että Niittomiehet nappaa kaksi vierasvoittoa Qmaxilta ja kokee kotitappion Zemppi Areenalla. Viime kauden puolivälierätappiosta joukkueella on kova halu parantaa, ja Nurmo joutuu tällä kertaa makselemaan oppirahoja. LNM jatkoon voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
KALLE
07/03/2017
NJ jatkoon.
Junnu#8
07/03/2017
Olisiko tämä pari näistä tasaisin??? Toki pelit sen viimeistään kertoo. Jari Karjalaisen lähtö ihmetytti. Kun teki sopimuksen SVN:N kanssa. Nyt kauden verran istunut vaihtopenkillä. Vai halusiko enemmän Liigaan pelaamaan?
JUDE
07/03/2017
Eivät ole jymyläisten vahvuudet näköjään vieläkään avautuneet kaikille. Taasko pitäisi laittaa konttauslupaus voimaan...?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.