Divarit

Pääkalloennakko: SB Welhot-Erä Akatemia – Kuopiossa herätty kevään koviin peleihin

15.03.
2017
0 Kommenttia
3
Divarit

SB Welhot Eero Vepsäläinen (vas.) tekee maalien lisäksi arvokasta kovaa työtä tähtien takana. Henri Luoma puolestaan on Erä Akatemian selkeitä ykköstykkejä. Kuvat: Jari Turunen ja Juhani Järvenpää

Runkosarjan voittanut Kuopion SB Welhot kohtaa miesten Divarin välierässä syksyllä sarjaa dominoineen, mutta neljänneksi jääneen Erä Akatemian. Akateemikot tiputtivat puolivälierissä Josban, Welhot puolestaan SB Vaasan.

Lähtökohdat:
Tähän ottelusarjaan lähdetään varsin mielenkiintoisista lähtökohdista. Syksyllä sarjaa dominoinut Erä Akatemia voitti suureksi ennakkosuosikiksi kaavaillut Welhot siinä missä muutkin sarjan joukkueet, mutta keväällä se on kompuroinut pahemman kerran. Tähän on osaltaan vaikuttanut siirtorajan umpeutuminen, eli farmiapuja EräViikingeiltä ei ole enää tullut. Näyttikin siltä, että kevään kovakuntoisimpana näyttäytynyt Josba voisi jopa yllättää akateemikot puolivälierissä. Toisin kuitenkin kävi, sillä kahden äärimmäisen tiukan kamppailun jälkeen Mosahallin kasvatit juhlivat paikkaa neljän joukossa.

Welhojen kausi on kulkenut hyvin samaa rataa kuin Erä Akatemian. Syksy meni mainiosti, mutta vuodenvaihteen jälkeen alkoi runkosarjassa otteiden ailahtelu. Siitä huolimatta joukkue lähti selvänä ennakkosuosikkina SB Vaasaa vastaan puolivälieriin, joskin pieni epäilyksen pilvi leijui ”taikureiden” yllä. Avausottelun vaasalaiset veivätkin, mutta sen jälkeen Welhot hoiti kaksi seuraavaa ja sitä myötä tiketin välieriin.

Erä Akatemia on saanut huilata viikon ennen näitä pelejä, kun puolestaan Welhot on pelannut edellisen kerran toissapäivänä. Tämä saattaa olla kuitenkin jopa etu ensimmäistä ottelua ajatellen, sillä kevään aikana pelituntuma on jopa harjoittelua tärkeämpi asia. Tässä vaiheessa kun ei usein enää omaan peliin ihmeitä taiota.

Kauden keskinäisten tilastojen myötä voisi povata tasaista sarjaa, mutta Welhot näytti kahdessa edellisessä kamppailussa jo ajoittain siltä samalta joukkueelta, joka aiheutti suurta päänvaivaa kaikille sarjan joukkueille syksyllä. Näytti siltä, että Kuopiossa herättiin jälleen kevään koviin peleihin.

Knopit:
SB Welhot on historiatilastoissa niskan päällä. Toki joukkueet ovat paljon muuttuneet, mutta kaudesta 2014-15 eteenpäin pelatuissa otteluissa voittajaksi on kruunattu Welhot neljästi ja Erä Akatemia vain kertaalleen. Akateemikkojen kummatkin voitot ovat irronneet yhden maalin erolla.

Lisäksi Welhojen pelaajilla on huomattavasti enemmän rutiinia miesten tason pudotuspeleistä. Se on mennyt pitkälle monena perättäisenä keväänä pudotuspeleissä, kun taas ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin yltäneen Akatemian riveissä monet pelaavat vasta ensimmäisiä playoff-pelejään aikuisten tasolla.

Taistelupari:
Eero Vepsäläinen (SB Welhot) – Henri Luoma (Erä Akatemia)

Kummankin joukkueen riveistä löytyy maalinteon suhteen tasaisen varmoja suorittajia. Eero Vepsäläinen ei ehkä ole niitä Welhojen taitavimpia pelaajia, mutta maalin hän löytää mallikkaasti. Vepsäläinen pelasi puolivälieräsarjan maali per peli -tahdilla ja iski runkosarjassa 17 osumaa. Hän jää usein tähtipelaajien, kuten Pauno Kajoksisen ja Iiro Lankisen varjoon, mutta tekee näille peleille arvokasta työtä repien, raastaen ja pystyen viimeistelemään kovissakin paikoissa.

Akateemikkojen ykkösmaalintekijä runkosarjassa oli puolestaan Henri Luoma, joka iski 14 osumaa 17 pelaamassaan pelissä. Luoma on ollut Akatemian mukana lähes koko kauden ja tulosvastuu maalinteon osalta etenkin tässä sarjassa nojaa paljolti hänen harteillaan. Tasaisesti pisteiden osalta koko kauden onnistunut helsinkiläisjoukkue on auttamatta pulassa, elleivät Luoman kaltaiset kaverit osu puiden väliin Welhoja vastaan.

Tässäkin taisteluparissa näkyy joukkueiden ero. Akatemia on pelannut kurinalaista peliä tehden ja myös päästäen vähän maaleja. Welhoilta taas löytyy tulivoimaa enemmän, mutta puolustussuuntaan toiminta ei ole niin tarkkaa kuin akateemikoilla.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
12.2.2017 SB Welhot-Erä Akatemia 4-3 JA
30.10.2017 Erä Akatemia-Welhot 10-9

Näin pelataan:
Ke 15.3.2017 klo 18:30 SB Welhot – Erä Akatemia Kuopio-halli
La 18.3.2017 klo 18:30 Erä Akatemia – SB Welhot Mosahalli, Helsinki
Su 19.3.2017 klo 18:30 SB Welhot – Erä Akatemia Kuopio-halli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Vaikka Erä Akatemia on saanut latailla akkuja ja onnistui pitämään pintansa kahdessa ottelussa puolivälierissä, kun Welhoilla siihen meni kolme kamppailua, joutuu se altavastaajaksi tässä sarjassa. Kuopiossa herätään toden teolla kevääseen, ja Welhot painelee finaaliin otteluvoitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.