Liigat

Pääkalloennakko: SPV-Oilers – punanutut nujertavat ”öljymiespeikkonsa”

14.03.
2017
20 Kommenttia
2
Liigat

Kovia laitavääntöjä ja kuumia tunteita on luvassa, kun SPV:n Tuukka Kiviranta (vas.) ja Oilersin Jesperi Lindfors kohtaavat puolivälierissä. Kuvat: Anssi Koskinen ja Mika Hilska

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä nähdään mielenkiintoinen ottelupari SPV-Oilers. Keskinäiset tilastot ja historia puoltavat joukkueista toista, mutta kokonaiskuva puolestaan toista osapuolta.

Lähtökohdat:
Vaikka Oilers on viime kauden SM-hopeamitalisti, lähtee SPV tähän ottelusarjaan ennakkosuosikkina. Oilersin otteet ovat ailahdelleet huomattavasti seinäjokelaisia enemmän. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, ja niiden osalta vaaka kallistuisi toisaalta Oilersin puolelle.

SPV on pelannut huomattavasti tasapainoisemman kauden kuin viime sesongilla, ja se on vaikuttanut taas omalta yhtenäiseltä itseltään. Joukkue on kehittänyt kauden aikana selvästi muun muassa pallollista peliään, kun vertaa aiempaan. Peliveljet menestyi hyvin liigan kärkinelikon välisissä otteluissa, mutta sen sijaan sarjataulukon toisessa päässä olleet joukkueet tuottivat ajoittain ongelmia. SPV jäi muun muassa kokonaan ilman pisteitä Hämeenlinnan Steelersiä vastaan, ja myös liigajumbo M-Team haki kerran pisteet Seinäjoelta.

Joukkueen maalipyssyt ovat tykittäneet melkoista tahtia, sillä Mikko Kohonen latoi runkosarjassa 30 maalia, Jari Hankkio 28 osumaa ja Ville Kuusela 23 maalia. Myös syöttöpörssin voittanut Sami Koski on ollut taas oma itsensä. No-lookit ovat napsuneet lapaan hyvällä prosentilla, mistä kertoo 36 syöttöpisteen saalistaminen. Joukkue on selvästi tuoreempi ilmeeltään kuin vuosiin, ja uudet kasvot, etenkin Tuomas Mustonen ja Matias Veikkola, ovat osoittautuneet kovan luokan vahvistuksiksi SPV:lle.

Oilersin kausi on tavallaan ollut kovin nihkeä. Joukkue on osoittanut, että viime vuosina hankittu rutiini voittamisesta on tarttunut siinä määrin, että heikommallakin peliesityksellä he ovat onnistuneet naaraamaan pisteitä, mutta viime kauden kaltaista lentoa ei ole näillä näytöillä odotettavissa. SPV:n tapaan Oilersilla peli kulki toisinaan vielä heikommin sarjataulukossa alempina olevia vastaan. Rauman SalBa voitti espoolaiset kahdesti, ja sen lisäksi muun muassa Koovee, Steelers, OLS ja LASB napsivat pisteitä Oilersia vastaan.

Pisteet ovat jälleen jakaantuneet tasaisesti, ja 37 pistettä takonut Markus Markkola onkin joukkueen paras pistemies. Ykköspyssyihin lukeutuva Sylvester Raikamo pelasi vain 15 peliä runkosarjassa loukkaantumisten vuoksi, joten senkään suhteen asiat eivät ole muuttuneet. Vaikka Oilers kipusi viime kaudella Superfinaaliin saakka, vaikuttaa SPV mentaalisesti vahvemmalta joukkueelta. Kopissa ääntä pitävillä Perttu Pajukoskella, Onni Piiparisella ja Oliver Wardilla riittää tekemistä, jotta Oilers yltäisi samanlaisiin urotekoihin kuin viime vuonna.

Myös päävamentaja-asetelma joukkueiden välillä on mielenkiintoinen. SPV-luotsi Tommy Koposen meriitit on tiedossa, ja häneltä löytyy kokemusta kevään kovista peleistä penkin takaa. Espoossa puolestaan Petri Huttunen valmistautuu päävalmentajauransa tulikasteeseen pudotuspelien osalta. Huttusen näytöt ovat toistaiseksi olleet kaksijakoisia, joten tässäkin suhteessa vaaka kallistuu paljon nähneen Koposen suuntaan.

Knopit:
Sen lisäksi, että Oilers on ollut tällä kaudella niskan päällä keskinäisissä otteluissa (voitto ja tasapeli), se ei niin ikään ole hävinnyt SPV:lle koskaan ottelusarjaa pudotuspeleissä. Toki tässä pitää muistaa se, että joukkueiden yhteinen playoff-historia on ohut. SPV ja Oilers ovat kohdanneet pudotuspeleissä puolivälierävaiheessa vain keväällä 2014. Tuolloin Oilers passitti hallitsevan Suomen mestarin kesälomille voitoin 3-1.

Taistelupari:
Tuukka Kiviranta, SPV – Jesperi Lindfors, Oilers

Kummankin joukkueen riveistä löytyy pelityyliltään vastustajaa ärsyttävä pelaaja. Vuosikaudet yhtenä liigan kovimmista agitaattoreista ja sääntöjen rajamailla pelaamisesta tunnettu Tuukka Kiviranta kohtaa raastavasta pelityylistään tiedetyn Jesperi Lindforsin. Taattua on se, että kumpikin tulisieluinen herrasmies syttyy varmasti näihin peleihin, eikä korvien välissä olevan kattilan kiehahtaminen ole mikään mahdoton yhtälö. Jäähyminuutteja kyseiset pelimiehet ovat keränneet kumpikin kaudella yli 20. Kivirannalla niitä on 22 ja Lindforsilla puolestaan 29.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
30.12.2016 Oilers-SPV 5-4
18.09.2016 SPV-Oilers 4-4

Näin pelataan:
Ke 15.3.2017 18:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT
Pe 17.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH
Su 19.3.2017 17:00 SPV – Oilers Seinäjoen UT
Ke 22.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH
La 25.3.2017 16:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SPV on mentaalisesti vahvempi ja vaikka pelit ovat tiukkoja, nujertavat seinäjokelaiset Oilersin voitoin 4-2 ja jatkavat välieriin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kurkku
14/03/2017
Eri mieltä. Oilers vie.
Arto Kilponen
14/03/2017
Oilersin kausi voi toistaa lähihistoriaa. 2014-15 uuden, edellisen vuoden puolella aloittaneen valmentajan alla pelattiin hyvässä ja huonossa mielessä ihan miten sattuu ja lopulta SSV vei puolivälierät 3-0.

2013-14 Oilersilla ei ollut kotietua, puolivälierissä se voitti SPV:n. Välierissä ei ollut kotietua ja se hävisi Classicille. Pronssiottelussa tuli turpiin SSV:ltä.

Esport Oilers on toistaiseksi aina päättänyt kautensa tappioon Pasilassa.

Pelillisesti avainasemassa tulee olemaan se, että kiinnostaako Oilersia vai vedetäänkö homma jossain vaiheessa peliä/pelejä täysin läskiksi varsinkin hyökkäyspäähän, kuten strategiana on kaudella selvästi ollut. Ei tarvitse mennä kuin SalBa-peliin esimerkkiä hakemaan.

Pelaajista kannattaa tarkkailla varsinkin Risto Töllikköä. Kausi hyökkäyssuuntaan on ollut kauniisti sanottuna ihan täysi katastrofi.

Heitän sellaisen ennustuksen, että sarjan avauspelin voittaja vie koko sarjan viimeisessä mahdollisessa kotipelissään.

Lisäksi uskon, että yhteismaaliero on selvästi SPV:n hyväksi, se tullee voittamaan jonkun pelin selvästi, Oilers vienee pelinsä paljon niukemmin.

Toivottavasti tuomarit ovat tällä kertaa Seinäjoella hereillä. Viimeksi Oilersin pelaajia sai surutta huitoa päähän korkeilla mailoilla ja järjestäjät kylvivät jatkoajalla ylimääräisiä palloja kentälle, jotta peli saatiin keskeytettyä ja tottakai tämäkin vihellettiin kotiin päin.

Tulen myös mielenkiinnolla seuraamaan sitä kuinka paljon Oilers-kannattajia on Seinäjoella paikalla.
Kamreeri
14/03/2017
Muuten hyvä juttu, mutta eiköhän tämän otteluparin ylivoimaisesti ärsyttävin pelaaja ole kuitenkin Oilers #11. Sukeltaa joka pelissä monta kertaa. Toivottavasti tuomarit ei enää mene niihin.
Sähly olympialaisiin
14/03/2017
Jutun sisältöön sen enempää puuttumatta, niin tämän tasoisessa otsikoinnissa alkaisi olla Klikinsäästäjälle jo töitä. Tosin, sivuston uutisoinnin suuntautuessa pienen piirin lajiniiloille, joista suurin osa varmasti muistaa viimeisen viidentoista vuoden kaikki playoff-sarjat ulkoa, ymmärrettäköön tällainen trollaava otsikko.
Espoo
14/03/2017
Öljymiehille sopii hyvin altavastaajan asema, sisuuntumisen kautta niitä voittoja tulee.
Runkosarjasta ei saa yhtään pistettä mukaan kun oikeat matsit nyt vasta alkavat.
Oilersin saumat
14/03/2017
on voittaa ottelusarjan pari ekaa peliä ja silloinkin SPV voi tulla vielä takaa ohi. Jos Seinäjokiset pääsee 2-0 johtoon ottelusarjan, on se varmasti Goodbye Espoolle tältä keväältä.
Arto Kilponen
14/03/2017
Joo kyllä Oilersin on pakko voittaa vähintään toinen näistä kahdesta ensimmäisestä, muuten tulee yli 90% varmuudella lähtö. Seinäjoella Oilers voi hyvinkin voittaa kerran, mutta toinen on jo aika paljon pyydetty.
Mitä mä sanoin?
14/03/2017
Veikkaisin, että tässä kohtaa Pääkallon analyysi ei toteudu. SPV:n eväät on jo nähty ja silti Lerssit oli parempi runkosarjassakin. Sieltä tulee tason nosto tähän kohtaan ja SPV:n Koponen ei keksi miten siihen vastata. Oilers menee jatkoon luvuin 1-4. Ekan ja tokan vie Oilers, SPV kolmannen, mutta sit loput jää taas Lerssin laariin.
Arto Kilponen
14/03/2017
Tämä runkosarjapelien merkitys on tässä mielenkiintoinen, riippuen katsojasta, se voi olla täysin merkityksetön tai valtava etu - kummalle vain. SPV oli runkosarjan kolmonen, mutta se ei voittanut Oilersia, mutta pelit olivat jo syyskaudella, mutta Oilers on ollut paha SPV:lle... Arvo siitä nyt sitten toiselle etu.
säbäjannu
14/03/2017
taidettiin nyt ottaa toimittajan huolimattomuutta ihan väärä kaveri linforssin veljeksistä tähän ärsyttävän pelaajan paikalle ainakin omasta näkökannasta mutta voin olla väärässäkin. ja kova luotto on että ainakin spv:n oilers tiputtaa mutta sitten vastus kovenee niin paljo että ei riitä vaikka toivoisinkin enemmän ja viimevuoden hieno suoritus joka pienesti jopa yllätti allekirjoittaneen(ja positiivisesti) ei tule toistumaan. Mutta tärkeintä ettei tämän hetken salibandyhistorian naurettavin juttu eli fuusioviikingit voita mitään mutta vähintään finaalitappio riittää.
Espo
14/03/2017
Huomasin saman kuten säbäjunnu, toimittaja ei ole ihan kartalla oilerssin pelaajista.
Mika Hilska voisi tehdä tarkennuksia kunon ainakin selostajana nähnyt useamman oilerssin ottelun
Sama ongelma on myös muilla medioilla kun jutut tehdään liian usein videoiden ja muiden kirjoittamien juttujen, jopa huhujen pohjalta.
Pelit näkee parhaiten halleilla, myös toimittajat..
Faktat faktoina
14/03/2017
Hauskaa, että Espoolaisilla on kova luotto omiin ja Seinäjokiset uskovat SPV:hen. Totuus kai kuitenkin on se, että vaaka kallistuu selvästi punaisiin, vaikka runkosarjassa keskinäiset pelit olivatkin tasaisia. Joukkueiden välinen piste-ero oli lopulta 7 pistettä ja maaliero SPV 56-Oilers 0, kertonevat joukkueiden voimasuhteista selvää kieltä, ihan ilman kummankaan värisiä silmälaseja.
46
14/03/2017
Tulisiko joku väittämään SPV-Steelers sarjassa, että Steelers on keskinäisten pelien vuoksi ennakkosuosikki?
Arto Kilponen
14/03/2017
Sitten taas voidaan kysyä, että mitä väliä sillä on miten pelit jotain kooveita, salboja, lasbeja tai steelersejä vastaan meni? Joo, SPV osaa parhaimmillaan murhata häntäpään joukkueet totaalisesti, Oilers neppaili maalin voittoja, maalin tappioita siellä täällä, mutta entä sitten? SPV sai sillä kotiedun ja paineet, mutta mitä muuta?
Arto Kilponen
14/03/2017
SPV - Steelers (tai Oilers - M-Team) pelit voi unohtaa ihan täysin, koska kotijoukkueella ei ollut minkäännäköistä panosta noissa. Sama homma M-Team - Classic ja SalBa - Oilers peleissä vierasjoukkueen osalta.
Jukka
14/03/2017
"Jäähyminuutteja kyseiset pelimiehet ovat keränneet kumpikin kaudella yli 20. Kivirannalla niitä on 22 ja Lindforsilla puolestaan 29." Mielestäni lause antaa vääränlaisen kuvan todellisuudesta, sillä Lindfors otti Kooveeta vastaan 5+20 min kun rikkoi mailansa jatkoaikamaalin jälkeen, eli otti 2 x 2 min jäähyminuuttia 26 ottelussa. Kivirannalla 6 x 2 min ja 10 min 26 ottelussa. Molemmat herrat pelanneet pääsääntöisesti sääntöjen mukaan.
JANIINPÄ
14/03/2017
Ei Tuutsi ole enää lainkaan samanlainen särmä, kuin muutama vuosi sitten.
Muistaakseni aikoi lopettaakin pari vuotta sitten, mutta ei.
Arto Kilponen
14/03/2017
Minustakin jäähyissä olisi oleellisempaa kertoa niiden aiheuttamien alivoimaminuuttien määrä. Esimerkiksi kahden minuutin jäähy on huomattavasti suurempi asia kuin punainen kortti, jos se kakkonen osuu jatkoajan alkuun ja punainen tulee nahistelusta tai mailanrikkomisesta pelin jälkeen.
Jonninmoinen friikki
17/03/2017
Hyvä kommentti Kilposelta.
Itseäni kiinnostaisi suuresti +- tilastot jotka pitäisi liigan käskystä tilastoida.
Juge
29/03/2017
Nappiin meni ennustus.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.