Divarit

Porilaiset tasoittivat jännittävän finaalisarjan – Karhut sinetöi voiton kolmannessa erässä

24.03.
2017
3 Kommenttia
1
Divarit

Karhut käänsi toisen finaalin itselleen toisessa erässä. Arkistokuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Taistelu liiganoususta jatkui perjantaina, kun Porin Karhut isännöi Kuopion SB Welhoja Divarin toisessa loppuottelussa. Karhut löi ottelusarjan tasoihin 1–1:een kotihallissaan kaatamalla Welhot maalein 7–5.

Karhujen kiri alkoi avauserän viimeisellä sekunnilla, kun Kalle Kujansuu avasi kotijoukkueen maalihanat 1–2-kavennuksella. Toisessa erässä porilaisjoukkue käänsi tilanteen itselleen. Karhujen ykkös- ja kakkosvitjat olivat tehokkaina, ja Kujansuun illan toisen osuman myötä Karhut johti jo 6–4.

Erän lopussa oli kuitenkin Welhojen vuoro vielä kaventaa, kun kellossa oli sekunti jäljellä. Pauno Kajoksinen laukoi lähivapaalyönnistä pallon isäntien maaliin, ja Welhot nousi maalin päähän.

Kolmannella 20-minuuttisella maalitahti hieman rauhoittui. Erän ensimmäisen ja samalla viimeisen kerran kotiyleisöä huudatti maalin muodossa Karhu-hyökkääjä Petteri Santi, joka iski playoffien kolmannella osumallaan Karhut jälleen karkumatkalle.

Kuopiolaiset eivät enää löytäneet aseita kirin saamiseksi. Rasmus Östermanin maali säilyi puhtaana päätöserässä, ja Karhut pääsi juhlimaan voittoa päätössummerin soitua.

Karhujen riveistä peräti neljä pelaajaa ylsi kolmeen tehopisteeseen. Kalle Kujansuu ja Benjamin Lepola iskivät tehot 2+1, Petteri Santi 1+2 ja Ville Salonen syötti kolme osumaa. Eero Vepsäläinen iski Welhojen maaleista kaksi.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Kuopiohallissa. Suoraan liiganousuun vaaditaan kolme voittoa.

Ottelutilastot
Kari Sahan ottelukuvat/Urheilusuomi.com

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
#51
24/03/2017
Oli kyllä todella viihdyttävä matsi!
Arvee
24/03/2017
Onneksi Karhut voitti. 6-5 maalissa olis spekuloitavaa pitkäksi aikaa. Karhut on itselle Ruotsi,ja nyt toivon menestystä Ruotsille.
länsiranta
25/03/2017
Eilisen pelin perusteella sanoisin, että Karhut veti kyllä hyvän pelin. Materiaalin leveysetu Welhoilla, Karhuilla kyllä hemmetin hyviä yksilöitä, jotka pelaa vielä kaiken lisäksi hyvin joukkueelle tällä hetkellä. Joka tapauksessa iso käsi karhut porukalle. Edelliskaudella seuran edari kynsi vuoden visiitillä kakkosdivaria. Nyt Porissa kolkutellaan liiganporteilla ja seuran Junnutkin pärjää kohtuullisesti kautta linjan. Tiistaina pakko jälleen ajella kasitietä pitkin Poriin ja toivottavasti todistamaan liiganousua. Nimenomaan kotijoukkueen liiganousua.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.