Porilaiset tasoittivat jännittävän finaalisarjan – Karhut sinetöi voiton kolmannessa erässä

Karhut käänsi toisen finaalin itselleen toisessa erässä. Arkistokuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Taistelu liiganoususta jatkui perjantaina, kun Porin Karhut isännöi Kuopion SB Welhoja Divarin toisessa loppuottelussa. Karhut löi ottelusarjan tasoihin 1–1:een kotihallissaan kaatamalla Welhot maalein 7–5.

Karhujen kiri alkoi avauserän viimeisellä sekunnilla, kun Kalle Kujansuu avasi kotijoukkueen maalihanat 1–2-kavennuksella. Toisessa erässä porilaisjoukkue käänsi tilanteen itselleen. Karhujen ykkös- ja kakkosvitjat olivat tehokkaina, ja Kujansuun illan toisen osuman myötä Karhut johti jo 6–4.

Erän lopussa oli kuitenkin Welhojen vuoro vielä kaventaa, kun kellossa oli sekunti jäljellä. Pauno Kajoksinen laukoi lähivapaalyönnistä pallon isäntien maaliin, ja Welhot nousi maalin päähän.

Kolmannella 20-minuuttisella maalitahti hieman rauhoittui. Erän ensimmäisen ja samalla viimeisen kerran kotiyleisöä huudatti maalin muodossa Karhu-hyökkääjä Petteri Santi, joka iski playoffien kolmannella osumallaan Karhut jälleen karkumatkalle.

Kuopiolaiset eivät enää löytäneet aseita kirin saamiseksi. Rasmus Östermanin maali säilyi puhtaana päätöserässä, ja Karhut pääsi juhlimaan voittoa päätössummerin soitua.

Karhujen riveistä peräti neljä pelaajaa ylsi kolmeen tehopisteeseen. Kalle Kujansuu ja Benjamin Lepola iskivät tehot 2+1, Petteri Santi 1+2 ja Ville Salonen syötti kolme osumaa. Eero Vepsäläinen iski Welhojen maaleista kaksi.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Kuopiohallissa. Suoraan liiganousuun vaaditaan kolme voittoa.