Liigat

Video: Puolivälierissä hurja trilleri – Oilers tasoitti ajassa 59.59, tolppapitoinen rankkarikisa espoolaisille

17.03.
2017
39 Kommenttia
3
Liigat

Markus Markkola oli Oilersin sankari. Kuva: Juha Käenmäki

Espoossa pelatusta Oilersin ja SPV:n puolivälierästä ei draamaa uupunut. Oilers vei jännitysnäytelmässä voiton maalein 7-6 rl.

Oilers rynnisti heti alussa kolmen maalin johtoon, mutta SPV kiri tasoihin toisessa erässä. Sen jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä kunnes SPV nykäisi kahden maalin johdon kolmannessa erässä. Oilers ei lannistunut, vaan se iski viimeisen kolmen minuutin aikana kahdesti Markus Markkolan toimesta. Tasoitusmaali syntyi ajassa 59.59.

Jatkoajalla osumia ei nähty, joten edessä oli rankkarikisa. Ensimmäisestä viidestä laukojasta SPV:n puolelta onnistuivat Mikko Kohonen, Petro Rautio ja Matias Veikkola. Markkola, Eino Pesu ja Risto Töllikkö onnistuivat Oilersista.

Sylvester Raikamo ampui tolppaan viidennen kierroksen viimeisenä laukojana ja sama toistui myös yhdeksännellä vetokierroksella yläriman muodossa. SPV:n puolelta Tuomas Mustonen kilautti rimaan ensimmäisellä kierroksella ja Sami Koski kymmenennessä parissa.

Ratkaisu nähtiin lopulta kymmenennellä vetokierroksella, kun Jesperi Lindforsin rankkari upposi sisään ja Oilers vei rankkarit maalein 6-5. Jatkokierroksilla muita onnistujia olivat Kohonen, Mustonen, Markkola ja Töllikkö.

Oilersin puolelta ottelun tehomiehiä olivat 2+1 taiteillut Raikamo ja kahdesti maalannut Markkola. Vierailta pisteiden valossa onnistuivat pelikiellon jälkeen kaukaloon palannut Jari Hankkio, joka osui kolmesti sekä 2+1 taiteillut Koski.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Sarja jatkuu sunnuntaina Seinäjoella. Välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla.

Oilers-SPV 7-6 rl Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1

Oheiselta videolta näet Oilersin viimeisen sekunnin tasoitusmaalin ja rankkarikisan voittomaalin:

Lue myös:
Happeen kantti kesti toistamiseen – kolmen maalin tappioasema kääntyi voitoksi kolmoserässä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sergei
17/03/2017
Jaha. Taaskaan ei oo kotijoukkueen nimeämä faija osannu kellottaa. Oilersin toimitsijat on myös puolueellisia.
46
17/03/2017
Nyt pitää Tommyn tehdä jotain. Ei kahta peliä putkeen voi tunaroida varsinaisen peliajan lopussa näin. Ei lupaa hyvää jatkoon. YV myös ihan luokatonta. Paperilla SPV:n ylivoiman pitäisi olla todella vahva, mutta mikä mättää?
AGm
17/03/2017
Oikeus tapahtui ja nyt nämä epäselvät viime hetken maalit ovat tasan. Tällä kertaa myös tuomarit olivat tasaisen heikkoja molempiin suuntiin. Mutta olipahan muuten huima peli! Olisipa aina pleijarit.
jes
17/03/2017
joo, olipas viihdyttävä ja jännittävä rankkarikisa, kumpi vaan olis voinut voittaa sen, serran monta tolppaa tai rimaa tuli.

varsinaisella peliajalla oilersilla oli kyllä enemmän paikkoja mutta viimeistely oli aika kehnoa, no pääasia että paikkoja tulee

tölliköltä hieno peli, samoin toki Markkolalta ja parilta muultakin.

spvltä parhaita hankkio ja veikkola
Espoo
17/03/2017
Parasta säbäviihdettä espoossa, molemmat joukkueet taistelivat loppuun asti, öljymiehet tällä kertaa myös ansaitsi voiton.
Erikoinen tuomaripari tässä sarjassa, aiheuttaa myötähäpeää lajille, eivät oikeasti ole liigatason dumareita. Hieno sarja..
Sergei
17/03/2017
Jaa että AGM:lle kelpasi tällä kertaa vähä huonommat tuomarit kun lopputulos oli oikea :DD Joopati joo...
Jonninmoinen friikki
17/03/2017
Hienoa viihdettä taas molemmilta espoolaisilta joukkeilta.
Onnittelut Oilerssille voitosta & Indiansseille tsempit sunnuntaille; kolme huonon tuurin/virheen johdosta Classic vei ottelun.
Hyvä meininki Espoolla ja näin jatkukoon!
AGm
17/03/2017
Mitäköhän sergei keksii nyt omiaan :D tietääkseni sanoin, että tuomarit molempiin suuntiin huonoja, myös spv sai outoja/heppoisia jäähyjä. Tällä kertaa toinen ei selvästi hyötynyt huonosta linjasta vaan aikalailla tasan meni. Oilers tänään kentällä vaan parempi kuin speve.
Samppa70
17/03/2017
Tuomarit tasaisen huonoja poislukien viimeinen jäähy varsinaisella peliajalla. Lewis aitoi älyttömyydessään Oilersille tasurin avaimet.
Totuus
17/03/2017
AINA tapahtuu virhe kun omissa soi, semmoista urheilu on.
Sergei -> AGM
17/03/2017
Samoin ne oli yhtä huonoja molempiin suuntiin ekassa pelissä mutta sait valituksen aihetta koska Oilers hävisi sillon. Eikö vain?
Voiton jälkeen on aina kiva analysoida fiksusti.
HM
17/03/2017
Väitteesi, että Silvo&Lewis olisi ollut yhtä huonoja molempiin suuntiin ensimmäisessä pelissä sjoella on kyllä melko huvittava!
HM
17/03/2017
Pelaapa Karjala fiksusti tuon viimesekunttien tilanteen :)
Sergei
18/03/2017
No joo, myönnän että taisin mennä provoon. Näkeehän sen mm. keskiviikon tilastoista että Oilersia linja suosi silloinkin. Jäähyt 7-2 SPV:lle jne.
Tampere
18/03/2017
Niin olisin toivonut et tepsukat tulis Classicia vastaan välierissä, mut nyt ei hyvältä näytä.
Sergei
18/03/2017
Tampere: Happee voi tosiaan nykyisellä vireellä jopa yllättää Classicin. EV-SPV toinen pari, menee sekin seitsemään peliin.
Sergeille
18/03/2017
Sitä en epäile koskaan, ihan tsemillä mukana turkulaisia kohtaan. Turussa tehty hienoo työtä. Happee käy aina, tsemppiä peleihin.
Tarkkailija
18/03/2017
Sergei=Juhani Tamminen (kiekkoleijona nro #ketäkiinnostaa) ja legendaarinen jäähytasapaino.

Ihan sama kuka rikkoi, ja kuinka paljon - mutta jäähytasapaino!
Arto Kilponen
18/03/2017
Oilersin 6-6 maali syntyi ajassa 59:59:31. Tämä on ihan virallinen fakta.
ONNITTELUT M. MARKKOLA
18/03/2017
Terveisin Westend Indians
Heikki
18/03/2017
Ja jos Arto sen julkistaa, niin se on absoluuttinen totuus, joten pulinat pois yliajalla tehdystä maalista. Voitko Arto vielä naulata tuon tuomarikeskustelun kahden ensimmäisen pelin osalta? Miten homma on ihan aikuisten oikeasti mennyt?
JANIINPÄ
18/03/2017
Hyvää viihdettä espoolaisilta, molemmilta. Indians pistää yllättävän hyvin Clasulle vastaan.
Happee-Clasu? Olisi mielenkiintoista. Minusta kun Happeen pelit ovat aina mielenkiintoisia.
Koska niistä ei voi ikinä etukäteen arvata miten nissä käy.
Happeen osalta. Jengi kun pelaa kesken peliäkin muuttaen kaiken pari-kolme kertaa.
Ennusta siinä sitten.
KimmoQ
18/03/2017
Tuo Arton esiintuoma lienee aika jolloin toimitsija katkaissut kellon. Ei siis välttämättä aika jolloin maali syntynyt.

Olenko se muuten vain minä vai onko selostaja tässä melko puolueellinen Oilersin suuntaan? Tosin sama pätee Seinäjoen kaksikkoon SPV:n suhteen eli siinä mielessä homma tasan.
60100
18/03/2017
Juuri keskiviikkona muutama "kiitteli" kun Seinäjoella selostajat ovat välillä jopa ylikriittisiä SPV:tä kohtaan.
Yleisesti mun mielestä ihan ok pieni kotiinpäin vetäminen. Esimerkiksi Seinäjoella selostajat ovat nähneet SPV:tä monta vuotta niin läheltä että pieni side seuraan edelleen on ja näin selostus on välillä semmosta kavereiden tekemisten kommentointia.
Junnu#8
18/03/2017
Ja monesti kommentaattorina speven peleissä on Mikko Helanen. Joka usean kauden pelasi spevessä. Ja tuntee seuran kuin omat taskunsa:D Vaikkakin Oulusta ja OLS paidasta lähtenyt liikkeelle. Niin ymmärtäähän tuon.
Arto Kilponen
18/03/2017
Siis 59:59:31 oli otteluvalvojan (vai mikä toimitsijaesimies se siinä pöydän takana seuraavassa rivissä on?) aika. Sillähän se virallisesti loppupeleissä mennään, jos sitä lähdetään tarkistamaan.

Sen kummemmin en lähde kommentoimaan mitä olen siellä nähnyt tai kuullut. Tuo on kuitenkin niin selvästi numerolla mitattava, että sen uskaltaa sanoa ääneenkin.
Katsoja
18/03/2017
Miksei seinäjoen selostajat ole espoossa selostamassa kun katsojat kuitenkin ovat pääosin vierasjoukkueen SPV:n kannattajia, samoin seinäjoella espoolaiset selostaisivat espoolaismielisesti.
Vähän sama tilanne kun joutuisimme kuuntelemaan suomen maajoukkueen otteluja ruotsalaisten selostamana.
Jyväskylässä on sama ongelma , selostajat ovat yleensä kotijoukkueen kannattajia vaikka lähetystä katsoo pääosin vierasjoukkueen kannattajat.
Timo
18/03/2017
Lähinnä varmaan kulukysymys tämä ettei selostajia kannata lähetellä ympäri Suomea, jos paikkakunnalta löytyy tekijä. Mielestäni ei kyllä häiritsevän puolueellista kuitenkaan ollut kummassakaan ottelussa selostus.
Täältä tähän
18/03/2017
Huvittaa aina kun Seinäjoen selostajakaksikon kohdalla puhutaan puolueellisuudesta. Se, että tuntee joukkueen erityäin hyvin (toinen valmentanut, toinen pelannut) ei ole yhtä kuin puolueellisuus. Ylikortesniemi suhtautuu niin haastatteluissa kuin lehdistötilaisuuksien kysymyksissä välillä hyvinkin kriittisesti kotijoukkueen tekemisiin. Helanen jakaa arvostusta ja kritiikkiä silloin kuin se on paikallaan, omasta mielestäni tasaisesti molemmille joukkueille. Jos kuuntelee kuin piru raamatturadiota, niin sille ei sitten voi mitään. Puolueellisuutta en ole muidenkaan selostajien kohdalla pannut merkille. Taitaa olla kuuntelijoiden asenteissa vikaa, jos sellaista kuulee.
Katsoja
18/03/2017
Urheilun suola on oman joukkueen kannattaminen tunteella ja kyllä silloin myös katsoo peliä, joskus liikakin, tästä kulmasta.
Vastaavasti, kuten Seinäjokelaiset selostajat eivät edes tunne vierasjoukkueen taustoja, eikä pelaajia vaan jauhavat toistuvasti omiensa erinomaisuutta, tuntuu se puolueelliselta.
SPV- Oilers matsissa selostajat olivat osittain puolueettomia kun tuomarit tekivät virheitä mutta suurelta osin kuitenkin punaiset lasit oli päällä.
Oilerssin kannatajana voin hyvin kääntää äänen pienemmälle joten ihan ok näinkin mutta parasta olisi Jani Alkio tyyppinen selostaja joka tunteella hehkuttaa, tasapuolisesti molempia joukkueita
Joensuulainen
18/03/2017
Pakko tähän väliin kommentoida, että mielestäni SPV:llä erittäin hyvät selostajat. Itse katson liigapelejä puolueettomana ja on kiva seurata että selostajat myös antavat puolueetonta palautetta molempiin suuntiin eivätkä yli- tai alikorosta kummankaan joukkueen pelaajia. Eritoten Helaselle siis peukku!
Tuoppi
18/03/2017
Tuo ei pakosti ole puolueellisuutta että tuntee toisen joukkueen paremmin. Se on vain luonnollista. Seinäjoen selostajat ihan hyviä vaikka pääselostajan intonaatio on vähän rasittavaa kuunneltavaa. Helanen on hyvä.
Espoo
18/03/2017
Ymmärrettävästi seinäjokelaiset tykkää näistä omista selostajistaa, voi kuullostaa jopa puolueettomilta.
Valitettavan yksipuoliselta taas Espoolaisiin korviin.
Parempi vaan olisi jos saataisiin salibandyynkin selostajia joilla ei ole seurasidonnaisuutta, kuten Tuomo Reponen hyvänä esimerkkinä.
Katsoja
18/03/2017
Selostajat Seinäjoen lähetyksissä tällä hetkellä liigan parhaimistoa. Ylipäällikkö hyvä, tosin hänelläkin vaikuttaa kaveri suhteet kommentointiin. Luonnollista. Ylikorteeniemi ja Helanen mielestäni hyvä parivaljakko. Kaikki lähetyksiä seuraavat tietävät että Jyrki Holopainen on Ruukininnon kasvatti...olen kuullut sen tarpeeksi monta kertaa...
Lahja
18/03/2017
Espoolaiset varmaan seuraavassa kotipelissä ojentaa Lewikselle jonkun lahjan kiitokseksi tästä pelistä. Ei olisi peli mennyt edes jatkoajalle ilman Lewistä.
60100
18/03/2017
Tottakai ideaali tilanne olisi, että liigan pelejä kiertäisi selostamassa eri paikkakunnilla henkilöitä joilla ei ole mitään seurasidonnaisuuksia. Mistä saataisiin salibandyyn oma Jani Alkio joka painaa kolme peliä viikossa ympäri Suomea ja ottaa siitä itselleen leivän pöytään. Tai ehkä enemmänkin MILLOIN saataisiin.
KimmoQ
18/03/2017
Holopaisen kohdalla myös tullut selväksi että harrastuksensa perhokalastus.
Tuoppi
18/03/2017
Eipä ollut Raunionkaan jäähy kovin ansaittu, joten aika tasan meni tuomarivirheet. Myös maalin takana mailasta saanutta Oilers-pelaajaa ei palkittu osumasta vastustajan jäähyllä.
Mikko
18/03/2017
Missä viipyy maalikooste?muista otteluista maalikoosteet tullu ajat sitten mutta ei tästä ottelusta?mikä mättää??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.