Liigat

Runkosarjan voittaja turhautti jyväskyläläiset – Peter Kotilainen näki punaista ottelun lopussa

31.03.
2017
39 Kommenttia
3
Liigat

Peter Kotilainen sai tänään 30 minuuttia jäähyjä. Arkistokuva: Esa Takalo.

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat tänään ensi kertaa kevään 2017 miesten Salibandyliigan välierissä. Ottelu päättyi Classicin 9-6 -voittoon.

Ottelun avauserässä Happee oli täysi vastaantulija, kun isännät rymistelivät 4-0 -erävoittoon. Erässä Classicille osuivat Joonas Pylsy kahdesti ja Miro Lehtinen sekä Eemeli Salin kertaalleen. Toisen erän alussa Pylsy sinetöi hattutemppunsa ennen kuin Veli-Matti Hynynen kavensi lukemiksi 5-1.

Tämän jälkeen Happee turhautui ja ajautui ottamaan kaksi kahden minuutin jäähyä Panu Kotilaisen ja Juuso Heikkisen toimesta. Ensimmäisen alivoiman Happee kesti, mutta vain sekunteja ehdittiin pelata tasaviisikoin, kun Mikko Leikkanen sivalsi pelin lukemiin 6-1. Heikkisen jäähyn aikana Jussi Piha latoi lukemiksi jo 7-1. Peter Kotilainen kavensi heti seuraavassa vaihdossa, mutta otti heti perään viiden minuutin rangaistuksen taklaamalla Krister Savosta. Classic onnistui kyseisen rangaistuksen aikana kolmannen erän alussa kertaalleen.

Ajassa 47:00 Salin siirsi Classicin jo seitsemän maalin johtoon. Happee aloitti kuitenkin pelaamisen oikein toden teolla ja sai Classicin hieman kipsiin. Seuraavan kymmenen minuutin aikana jyväskyläläiset nousivat Petri Kaukon, Heikkisen, Jonne Junkkarisen ja Janne Hoikkasen osumilla kolmen maalin päähän, minkä jälkeen ”hirvet” ottivat aikalisän saadakseen vielä viimeisen kirivaihteen silmään ottelun lopussa.

Viimeisen kolmen minuutin aikana vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet edes ilman maalivahtia lähemmäs kipuamaan. Kaksi sekuntia ennen päätössummeria Happeen tähtipelaaja Peter Kotilainen nappasi vielä punaisen kortin. Kyseessä oli tuomareiden mielestä viiden minuutin arvoinen rangaistus, mutta koska Kotilaisella oli jo yksi viiden minuutin rangaistus alla, oli tuomio automaattisesti punainen kortti ja PR2. Täten Kotilainen sai automaattisesti yhden ottelun pelikiellon ja missaa sunnuntain toisen välieräpelin.

Classic johtaa ottelusarjaa 1-0. Superfinaaliin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

Miesten Salibandyliigan välierät:
18:30 EräViikingit-SPV 2-5 Ottelutilastot Otteluvoitot 0-1
18:30 Classic-Happee 9-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0
Esa Takalon ottelukuvat
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kunkkuko?
31/03/2017
Päähän osuu toi toka vitonen, ei mitään epäselvää! Harkitusti se hakee noi niitit, eka Savoseen ja toinen Saloon! On se melkonen mpveee.
Javier
31/03/2017
Noh, eka erä meni kyllä ihan Happeen piikkiin mutta sen jälkeen tuomarit päättivät auttaa Classicin turvalliseen johtoasemaan antamalla noita täysin perättömiä jäähyjä ja hukkaamalla pillin Classicin vastaavissa tilanteissa. Toivottavasti nämä tunarit eivät enempää enää vihellä tänä keväänä.
säbäjannu
31/03/2017
yllätyitkö? minä en.... tämäkö on sitä rytkettä?
mikämikä
31/03/2017
505 katsojaa ja maksavia varmaan 10. Classicin yleisömäärät romahtaneet, pystyyköhän Peltola maksamaan palkkiot. Tampere selkeästi siirtymässä jääkiekon lumoihin. Divarissakin tuplasti isommat katsojamäärät. Festarit ja se seremoniamestari on kyllä niin nähty ja myötähäpeää aiheuttava täky.
Katsoja
31/03/2017
Hävetti katsoa Happeen esitystä. Ei mitään Classicilta pois, mutta mitähän peliä ja sarjaa hirvet olivat tulleet pelaamaan. Löysää, hidasta pelaamista ja muutama törkeä virhe ja lahja vastustajalle. Ei aikalisää tai pelityylin muutosta kun homma alkoi lähteä lapasesta. Siis koko porukka ihan pihalla. Reagointipeli, katkot, käännöt puuttuivat täysin. Ja se uskomaton puskeminen pallon kanssa, joista vastustaja sai nopeita vastiksia. Ja lopuksi tapaus Kotilainen Peter! Hän viritti ansan, otti tyhmän vitosen ja vielä 4 sekkaa ennen loppua toisen ja ulosajon! No nyt sitten huilaa sunnuntain pelin! Oliko kypsää, oliko coolia???!! Kuka sitä peliä koordinoi ja johtaa? Joku pelaaja, joka kuvittelee olevansa maailman napa ja koheltaa miten tahtoo. Vaiko valmennus, joka pistää tällaiset ruotuun ja antaa niille peliaikaa, jotka pelaavat joukkueelle. Mun respectit saa nämä matalan profiilin raatajat tyyliin Jalka-Topi ja co. Ne ei diivaile ja pelaavat aina 100 lasissa joukkueelle.
keinolla millä hyvänsä
31/03/2017
No pakkohan Peterin oli jotain pörssejä saada. Jäähytkin näköjään kelpaavat siitä huolimatta, että oma joukkue niistä kärsii
Katsojat
31/03/2017
Ikävää tosiaan noi katsojat, mut kyllä se tien toisella puolella käyty matsi nyt vaan syö ceetä. Jotka ei halliin mahdu on sohvalla tai baarissa tuijottamassa ruutua.
Huutista
31/03/2017
Aijettä on nättiä kun kotilainen taas itkee !
katsojalle
31/03/2017
Ei se jääkiekko pelkästään ole syy, salibandy tuote on pilattu, runkosarja on mitä on ja nyt se heijastuu jo välieriin.
Näinkö suomenmestaruudesta pelataan?
31/03/2017
Classic tulli todella paljon paremmin valmistautuneena tämän illan peliin. Happee oli altavastaajana eikä saanut oikein pelistä kiinni.
Happeella jäi paljon parannettavaa, puolustus pettää, hyökkääjätkään ei tule avuksi.
Suurin parannettava seuraavaan otteluun on kuitenkin tuomariparin työskentely, jos pilliin puhalletaan, tehdään se puhallus sitten molemmin päin. Happeen turhautuminen oli paljon kiinni tuomareista, epäselviä jäähyjä.. Samasta tilanteesta familylle vapari.
Kolmanteen erään Happee tulikin sisuuntuneena ja Classic oli jo vähän ihmeissään, pitäen kuitenkin ansaitusti johtonsa.
Tps:ää vastaan jo ihmettelin Ilmosen poissaoloa kentältä, tänään ihmettelin samaa, saa kuitenkin rauhoitettua peliä, nappisyötöt ja koko joukkueella alkoi peli tänäänkin kulkemaan ? Näin kävi Tps pelissäkin.
Keskiviikkona kotipeli, samanlainen hirvirytke päälle kun tämän illan kolmannessa erässä, niin Happeella ei ole mitään hätää.
Fanijoukotkin näkyi katsomossa, heille iso käsi hienosta kannustuksesta, oli varmasti mukava tunnelma Happeelaisten leirissä.
Minäpahoitinmieleni
31/03/2017
Veikkaan että se kiekko on just se syy miks oli niin vähän väkeä. Sählyä katsotaan sitten kun ei ole muuta seurattavaa. Eikä mitään sählystä pois, se on hyvä laji mutta suuria katsojamääriä on vaikea saada jos muuta on tarjolla samaan aikaan. Classic näköjään alkoi pelaamaan niin taso nähtiin ja hyvä näin.
Ihmettelijä
31/03/2017
Vaikka pelissä oli vähän katsojia, niin ei nämä vähätkään viitsi omiaan kannustaa.
ihmettelijälle
31/03/2017
Joo, ei siellä fiilistä synny vaikka olisi areena täynnä, ei jaksa enään paikan päälle. Jos ei muuta tapahtumaa mihin mennä, niin näitä voi katsoa ruudusta.
Mikä helvetin family
31/03/2017
Se on Classic ei family. Paskin ja ärsyttävin tuotteistus ikinä. Toivon että Classic vie mestaruuden mutta toivon että peltoala fanilyineen vajoaa kuiluun.
Rautio
31/03/2017
Kotilaisen käytöstä pelikentällä ajatellen, että onkohan ihan oikea ihminen toimimaan lasten parissa päiväkodissa. Että jos siellä napsahtaa samalla tavalla kuin pelikentällä.
Kuka valvoo?
Happeen lasien läpi katsova tuomari.
01/04/2017
Eipä noissa jäähyissä ollut mitään epäselvää. Tosin Heikkisen jäähyn taisi aiheuttaa Hoikkanen. Ei pysty kyllä millään vääntämään tuomareiden piikkiin.
Timppa
01/04/2017
Hyvä peli Family!
Peter Kotilaiselle kuuluis kyllä tulla enemmän kuin yhden pelin huili. Jää nähtäväksi. Tuomaritoiminnassa pisti silmään viimeinen kymmenen minuuttia. Happeen sen aikana tekemistä rikkeistä vihellettiin maks. 10% ja rikkeitä oli paljon. Todella erikoista Vuolalta ja Fordellilta??? Toivottavasti ei näin jatkossa.
Ilives
01/04/2017
Kyllä itselläni on ainakin vaikuttanut pelien seuraamiseen Ilveksen kauden jatkuminen. Jos ei saa lippua halliin niin Ruutu auki. Tänään seurasin C:n peliä Veikkaustv:n kautta kun kiakko oli erätauolla. Eli kyllä tuolla vaan on kovasti vaikutusta.
Noh
01/04/2017
Kotilainen. Tuo mestari Suomessa ja maailmalla. Yritän ymmärtää. Pitäiskö sulle tehdä ihan oma joukkue nimeltä Kotilainen? Sinä joukkueen kärkipelurina hölmöilet itsesi pelikieltoon välierissä voitoissa 0-1? Ok. Olet fiksu. Sanon pahasti, mutta et luultavasti voisi pelata missään muussa Suomen top 4 (6) joukkueessa. Happee on sinulle hyvä ja maksimi.
fakta
01/04/2017
Mitä maksaa noin kovan hintaista lippua kun näkee paremmin veikkaus tv :stä . Näin tekee muutkin.
01/04/2017
Ei taida Pulkkinen saada tota Kotilaisen kuriin
Peku
01/04/2017
Veikkaustv, Fanseat, ISTV jne ovat aivan loistavia välineitä vieraspelien seuraamiseen. Mutta kyllä peli on aina parasta paikanpäällä. Oli sitten kyse jalkapallosta, jääkiekosta, salibandysta jne.
Jotain pitäisi tehdä
01/04/2017
Välierien katsojamäärät oli huolestuttavan alhaalla. Pelihän on parasta paikan päällä mutta onko markkinointi epäonnistunut vai oliko syynä otteluajan päällekkäisyys kiekon kanssa?
Ottelut oli samaan aikaan kun kiekossa ratkaisevat ottelut Tampereella ja Helsingissä, nyt säbä hävisi kiekolle satanolla. Salibandyliiga voisi olla nöyrempi ja katsoa tarkkaan että vastaavia päällekkäisyyksiä ei tule. Tappara-Ilves matsi söi Classicin yleisömäärää reilusti paikallismatsina. EräViikingeillä ongelmana pelipaikan sijainti, liian helpposti tästä syystä jäädään stadiin katsomaan lätkää tai mennään vaikka keskustan sporttibaariin.
Onneksi EräViikingit saa kuulemma pelipaikan keskustasta tulevaisuudessa. Jos näin käy, on helppo ennustaa yli 1500 yleisöä, toki sekin vaatii osaamista ja markkinointia.
Jeppis
01/04/2017
Classic oli niin paljon parempi ekat 40 minuuttia, että Happeen olis voinu lähettää kotia jo siinä vaiheessa. Toisaalta parempi, että saivat vähän kirivaihdetta silmään ja Kotilaisen pelikieltoon. Jos se vaikka vähän rauhottaisi herran tekemisiä niihin loppuihin peleihin kun syö poppareita yhden ottelun verran. Happeen pitää kyllä operoida tämä ottelusarja ihan taitotasonsa ylärajoilla, jos meinaa voittaa enemmän kuin yhden ottelun, saatikka haaveilla superfinaalista. Classic on todella hyvä joukkue.
fakta
01/04/2017
Ei Pulkkinen edes yritä tai ole yrittänyt laittaa Kotilaista kuriin. Peter on jo isompi kuin Happeen joukkue, valmennus tai taustahenkilöt. Peterin tekemiset on enää vain Peterin käsissä, muut Happeessa on joo-joo miehiä.
fakta 2
01/04/2017
Turha kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu.
Peliäly
01/04/2017
Joukkue, joka ei osaa puolustaa viisikkona ei ansaitse paikkaa finaaliin. Happeella on paljon parannettavaa. Classic sai latoa maaleja ykkössektorilta.
Ihmettelijä
01/04/2017
Rautio, pelaajan ja työntekijän roolit ovat kaksi eri asiaa. Pelitilanne on aivan eri kuin työtilanne. Toki tempperamentti tulee esiin molemmissa, mutta en lähtisi kyseenalaistamaan kenenkään ammatillista toimintaa peliroolin perusteella.
Häh
01/04/2017
Onko Kotilaisen pelirooli punaisten korttien ottaminen?
Top12
01/04/2017
Ei taida olla Peli roolia tuo, vaan ihan luonnekysymys. Kun ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta, mutta kovin tärkeään paikkaan tuo nyt tuli. Tuo ei kyllä mielestäni ole joukkueelle pelaamista. Oon aina tykänny Happeen pelityylistä, mutta tää menee jo yli kaiken hyväksyttävän.
Hirvivaara kyltin takaa.
01/04/2017
Peterille ihan aiheesta penalttia. Paljon antaa mutta myös aiheuttaa joukkueelle. Tuomareita ei eilisestä voi syyttää. Onneksi sarja on pitkä joten mahdollisuus parantaa!

Monta vuotta classicin peli ollut ajoittain hyvän näköistä, mutta nyt se on jatkuvasti. Tiedä sitten onko takana maaginen Nykky vai Vaajakoskelainen Pylsy. Pallo liikkuu ja äijät nakuttaa ylämummoja.

On kevät hienoa aikaa!
Jkl
01/04/2017
Onhan se Classicin peli hienon näköistä, mutta varmasti myös haavoittuvaa. Saa vapaasti pyörittää, kunhan puolustetaan se keskusta ja kantit pois. No Pylsy teki niin pienestä kulmasta, että se pitäisi moken peittää. Ja ne laita-avaukset, pientä reagointia ja katkoja niihin! Niistä saisi hyviä vastiksia. Kaiken maailman videot käytössä, eikö niistä nyt pitäisi nähdä pelin kuva, ja sitä myötä hakea ne iskun paikat. Vastustajalla ei ainakaan eilisen perusteella ole samaa etua, koska Happeen pelistä tuskin pystyi muodostamaan mitään selkeää käsitystä pelisysteemistä. Ja se auttaisi todella paljon, kun ei puskettaisi sen pallon kanssa, vaan pantais ajoissa syöttöä kehiin. Se tietty edellyttäisi sitä, että ketjukaverit liikkuisivat pois vastustajan takaa avaten näin syöttölinjoja. Kaikki toki mahdollista. Alkoi juuri näin keväällä 2014.....
Arto Kilponen
01/04/2017
#pörssipäivä. Alkaa Oilersin miehetkin pikkuhiljaa jäämään kakkoseksi pörssissä kun Peter laittaa ison vaihteen silmään. 5+5 ensimmäiseen peliin, ei huono.
JANIINPÄ
01/04/2017
Kyllä tampesterilainen katseli kiakkoo ruudusta ja läppäriltä samaan aikaan Clasun peliä.
Ja Happeen pelisysteemi? Kertoisiko joku mitä se on, vai "hirvirytkettä" koko ajan :)
Moukku
01/04/2017
Ilves välieriin
NAISKATSOJA
01/04/2017
Eipä ole KATSOJAN kommenttiin mitään lisättävää eikä pois jätettävää, luokatonta oli hirvien pelaaminen, mutta toisaalta just niin ennalta arvattavissa sekä lopputulos kuin muutkin tapahtumat :/
Puimuri
01/04/2017
Huhu kertoo, että family olis laittanut kurinpitoon vaatien lisää kakkua Kotilaiselle. Pitääkö paikkansa?
Joo-o
01/04/2017
Olen sanonut monta kertaa tänä vuonna että Happeen valmennuksella ei ole munaa puuttua pelaajistoon. Pelataan tutulla vanhalla kokoonpanolla vaikka nähdään että kaverilla/ketjulla ei kulje. Muutoksia kun on niin vaikea tehdä, eikä siihen löydy uskallusta kun "luottopelaaja" voi pian vaikka hermostua.
En tiedä kuka ne kokoonpanot päättää, "ykkönenkin" ollut tänä vuonna aika tehoton, peli kuin hidastetusta elokuvista, varsinkin ylivoima, jauhetaan, jauhetaan ja vielä kerran jauhetaan.
Ja mitä tulee Kotilaisen nuorempaan.. Etkö Peter vieläkään ymmärrä että pelaat joukkueelle ? Pusket yksin, syötöissä (jos sellainen lähtee) et näe kun toisen Kotilaisen vaikka jollain muulla olisi viimeisen päälle mahdollisuus tehdä tulosta.
Ja kun et saa niitä kuuluisia pörssejä (mihin Happeekin on lähtenyt mukaan hehkuttamaan niitä) turhaudut ja otat niitä aivan turhia jäähyjä.
Puhutaan hirvirytkeestä, sitäkin pitää olla mutta pitää muistaa myös vastustajan kontrolloiminen joka tänä vuonna on niin turhan usein ollut kateissa. Kyllä onJyriä ikävä, piti kuitenkin joukkueen kurissa ja siitä tuloksena mestaruus !
Siellä on hyvä porukka kun vaan valmennus uskaltaisi olla tiukkana ja pelaajat pelaisivat joukkueena, eikä itsekkäästi vain itselleen.
Videota saatavilla?
03/04/2017
Onkohan jossain koostetta saatavilla Classic-Happee ensimmäisestä pelistä? Ainakaan keskipitkän etsimisen jälkeen en ole vielä löytänyt. Kiitos!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.