Ulkomaat

Ruotsissa tyrmistyttiin kurinpidon päätöksestä – maajoukkuepakki selvisi ilman kieltoa, jälkipelistä neljän ottelun panna

25.03.
2017
3 Kommenttia
0
Ulkomaat

Ruotsin maajoukkuepuolustaja Robin Nilsberth luutii Storvretan takalinjoilla jo seuraavassa ottelussa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan puolivälierissä räiskyi tällä viikolla. Maanantaina pelatussa Storvreta–Dalen-ottelussa kotijoukkueen Robin Nilsberth tööttäsi rajusti päin Dalen-pelaajaa. Nilsberth selvisi ilman kurinpidon rangaistuksia, mutta Dalenin Johan Eriksson huilaa seuraavat neljä ottelua jälkipelin vuoksi.

Tilanne nähtiin kolmannen erän puolivälissä. Ruotsin maajoukkuepuolustaja Nilsberth yllätti taklauksellaan Dalenin Alexander Bodénin. Eriksson kosti tilanteen jälkeen lyömällä poikittaisella mailalla Nilsberthiä pään seudulle.

Sekä Nilsberth että Eriksson saivat ottelussa viiden minuutin rangaistukset tempuistaan.

Dalenin seurapomo Urban Karlsson hämmästeli kovasanaisesti kurinpidon määräämää rangaistusta tilanteesta.

– Olemme shokissa. En ole mikään asiantuntija näiden tulkintojen kanssa, mutta en ole 30-vuotisen salibandyurani aikana nähnyt tällaista päätöstä. Johanille (Eriksson) neljä ottelua ja Robinille (Nilsberth) nolla – en olisi ikinä arvannut, Karlsson ihmetteli ruotsalaislehti Innebandymagazinetissa.

– Minulla ei ole päätöksen osalta valittamisen aihetta. Uskon, että kurinpito teki oikean ratkaisun. Me emme ole tottuneet siihen, että nämä päätöksen kääntyvät meidän eduksemme, Uppsala Nya Tidning -lehdelle kommentoinut Storvreta-pomo Kim Knudsen sanoi viitaten heidän hyökkääjänsä Henrik Stenbergin pelikieltohistoriaan.

Puolivälierissä puhuttanut tilanne on katsottavissa alla olevasta videosta. Storvreta johtaa ottelusarjaa 3–1 ja on voiton päässä välieristä.

Linkki:
Innebandymagazinet.se: Efter beslutet: ”Vi är i chock, fattar ingenting”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jake
25/03/2017
Kaksi tai kolme peliä molemmille.
Normaalia
25/03/2017
Niin Suomess kuin Ruotsissakin tämä ns. kurinpito on pelkkää pelleilyä. Samat säännöt pitäisi kaikilla olla, mutta valitettavasti ei ole. Lajia yritetään saada suuren yleisön tietoisuuteen mutta tälläisella pelleilyllä se ei tule onnistumaan. Munatonta sakkia päättäjissä.....
TeeJii
25/03/2017
"Mukava" nähdä, että samanlaiset Mikki Hiiret siellä länsinaapurissakin päätöksiä tekee kuin meidän liigassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.