Liigat

Salibandyliigan runkosarja päättyy tänään – panoksia riittää useilla paikkakunnilla

08.03.
2017
6 Kommenttia
7
Liigat

Kooveella (vas.) ja Steelersillä (oik.) riittää vielä jännättävää Salibandyliigan viimeisellä kierroksella. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan viimeinen kierros pelataan tänään keskiviikkona klo 18.30. Täten kaikilla joukkueet ovat samanaikaisesti tulessa ja panokset ovat niin sanotusti kohdillaan.

Ennakkoon uumoiltiin, että viimeiselle kierrokselle ei jää paljoakaan panosta, sillä kaikki pudotuspelijoukkueet ratkesivat jo lauantaina. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä suurin osa sijoituksista on edelleen ratkomatta. Ohessa käydään läpi sijoitukset, joissa riittää edelleen jännättävää.

Sijat 1-2:
EräViikingit (43p.) johtaa sarjaa pisteen erotuksella Classiciin (42p.), joka kompuroi viime viikonloppuna tasapelin sarjajumbona olevan M-Teamin kanssa. Koska EräViikingeillä (+113) on 19 maalia parempi maaliero kuin Classicilla (+94), niin tasapelikin riittää mitä todennäköisimmin helsinkiläisille runkosarjan voiton varmistamiseen. Jos maaliero ja tehtyjen maalien määrä olisi jostain syystä tasan, niin Classic on ollut joukkueista vahvempi keskinäisisssä peleissä.

EräViikingit kohtaa viimeisessä pelissä kotonaan Kooveen, jolla on myös isot panokset ottelussa, sillä tamperelaisryhmä yrittää nousta pois karsijan paikalta. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen meni helsinkiläisille maalein 7-3.

Classicin vastus on kovempi, sillä hallitseva mestari vääntää sarjanelosena olevaa Happeeta vastaan Jyväskylässä. Happeellakin on ottelussa panosta, sillä ryhmä tavoittelee edelleen kotietua. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa oli niin kutsuttu tuplapanos ja silloin Classic vei voiton jatkoajalla maalein 7-6. Varsinainen sarjaottelu päättyi 6-6. Ottelun asetelmista voit lukea lisää VeikkausTV-ennakostamme.

Sijat 4-5
SPV (35p.) on sarjataulukon ainoa ryhmä, jonka sijoitus on satavarmasti varmasti pultattu, ja joukkue on varmuudella runkosarjan kolmas. Viimeisestä kotieudsta käydään kuitenkin vielä tiukka kamppailu sillä Happee (4. 32p.) ja TPS (5. 31p.) ovat pisteen päässä toisistaan. Tasapisteissä Happeen maaliero on vahvempi (+42) ja täten TPS:n (+18) pitää voittaa oma ottelunsa ja Happeen hävitä pelinsä, jotta sijat vaihtuisivat

Happeen vastus on jo aiemmin mainittu Classic ja TPS mittaa viimeisessä pelissä LASBin vireen. TPS:n kannalta tärkeä asia on se, että LASB on noin 99,9999999999 prosentin varmuudella sarjan 13 ja joukkueella ei ole niin suurta panosta ottelussa kuin turkulaisilla. Runkosarjan edellinen kohtaaminen päättyi TPS:n 6-4-voittoon.

Sijat 6-8:
Kuudentena olevan Esport Oilersin (26 p.) runkosarjan lopullinen sijoitus tulee olemaan kuudes tai seitsemäs. Seitsemäntenä oleva Nokian KrP (25p.) on tällä hetkellä pisteen päässä espoolaisista. Tasapisteissä espoolaisten maaliero (-1) on toistaiseksi parempi kuin nokialaisten (-9). Jos vertailu menisi tasatilanteessa siihen, että kumpi on tehnyt enemmän maaleja, niin nokialaisryhmä on tuossa tilastossa ennakkoon parempi.

Oilersilla on vastassaan sarjajumbo M-Team, jonka säilymismahdollisuudet sarjassa ovat sitä luokkaa, että niitä ei oikeastaan edes ole. Kauden ensimmäisen mittelön Oilers voitti maalein 5-4.

KrP:n vastus on sen sijaan SalBa, joka on ollut viime aikoina hurmoksellisessa vireessä. KrP kohtaa myöskin pisteitä tarvitsevan SalBan Raumalla, jossa putoajaksi arvioitu joukkue on yltänyt viime aikoina ihmetekoihin. Syyskierroksella KrP vei voiton maalein 8-4.

KrP:lla on vielä mahdollisuus myös menettää nykyinen sijoitus, sillä kahdeksantena oleva Indians (23p.) on kahden pisteen päässä. Joukkueiden maalierot ovat toistaiseksi tasaiset, sillä Indiansin erotus on -8. Jos pisteet olisivat tässä tapauksessa tasan, eli KrP häviää ja Indians voittaa, niin Indians menee varmuudella maalierolla nokialaisten ohi.

Indiansin runkosarjan viimeinen vastus on OLS, joka on pykälää alempana tällä hetkellä. OLS kaipailee ottelusta myös ainakin pistettä, jotta sarjapaikka olisi absoluuttisen varma. Edellisessä ottelussa OLS oli parempi lukemin 5-3.

Sijat 9-12:
Näillä sijoilla on tällä hetkellä kaikkein sekavin soppa, ja tilanne on edelleen se, että mikä tahansa näistä neljästä joukkueesta voi joutua karsimaan (kutsutaan myös playoutiksi). Yhdeksäntenä on OLS (19p.), kymmenentenä Steelers (19p.), sijalla 11 on SalBa (18p.) ja karsijan paikalla Koovee (17p.). Erikoiseksi tilanteen tekee se, että tasapistetilanteissa Kooveen maaliero on selkeästi paras (-15). Toiseksi paras on OLS:lla (-23), sitten Steelersillä (-31) ja selkeästi kehnoin SalBalla (-82).

Miten OLS voi joutua karsimaan?
Oululaiset voivat tippua vielä sijalle 12 pahimmassa skenaariossa. Se vaatii sitä, että Koovee ja SalBa voittavat omat pelinsä ja Steelers nappaa vähintään pisteen SPV:ltä. Sarjapaikan säilyttämiseen OLS:lla riittää pistekin tässä tapauksessa. Tasapisteissä on epätodennäköistä, että OLS häviäisi maalierossa muille kuin Kooveelle.

Miten Steelers voi joutua karsimaan?
Steelersin tilanne on pitkälti sama kuin OLS:n, mutta Steelersin hävitessä OLS:n sarjapaikka on varma. Kuten OLS:n tapauksessa, niin pistekin riittää karsintojen välttämiseen, eli joukkueen pitäisi hävitä SPV:lle ja alempana olevien Kooveen ja SalBan voittaa omat pelinsä, jotta nousija joutuisi karsimaan. Steelers voitti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SPV:n maalein 8-5.

Miten SalBa voi joutua karsimaan?
SalBan tilanteessa ongelmallista on se, että jos loppusijoituksissa ollaan tasapisteissä, niin joukkue on näistä neljästä joukkueesta se kehnoin maalieron vuoksi. Jos se voittaa, niin sarjapaikka on varma. Tasapelillä ainoa mahdollisuus joutua karsimaan on se, että Koovee voittaa oman ottelunsa. Jos joukkue häviää viimeisen pelinsä, niin karsinnat välttyvät ainoastaan siten, että Koovee ei kerää pistettäkään omasta pelistään.

Miten Koovee voi välttää karsinnat?
Kooveen vastus viimeisellä kierroksella on eittämättä kovin, ja se tarvitsee vähintään pisteen EräViikinkejä vastaan. Jos joukkue voittaa, niin karsinnat välttyvät siten, että SalBa ei voita omaa otteluaan tai OLS ja/tai Steelers häviää oman pelinsä. Koovee välttää karsinnat myös tasapelillä, jos SalBa häviää oman pelinsä. Kooveen etuna on siis se, että tasapisteissä sillä on kaikkia vastustajia parempi maaliero.

*Joku vääräleuka voi huomauttaa, että suurilla, kymmenien maalien voittoerotuksilla on teoreettisesti mahdollista, että maalierot tasoittuisivat, mutta näin teoreettisiin arvailuihin en tässä lähde.

Sijat 13-14:
Näillä sijoilla ei varsinaisesti ole enää panosta, mutta mainittakoon, että M-Team (14. 9 p.) voi vielä saada LASBin pisteissä kiinni (13. 11p.). Vaikka molemmilla olisi tasapisteet, niin LASBin maaliero (-47) on huomattavasti parempi kuin M-Teamin (-109).

Miesten Salibandyliigan sarjataulukon löydät täältä
Viimeistä kierrosta voit seurata muun muassa tulospalvelusta

Tasapisteissä nämä asiat ratkaisevat seuraavassa järjestyksessä:
1) Koko sarjan maaliero
2) Koko sarjassa tehdyt maalit
3) Keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
4) Keskinäisten otteluiden maaliero
5) Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
6) Arpa

Kaikki ottelut alkavat klo 18.30:
OLS-Indians ISTV
Happee-Classic VeikkausTV
SPV-Steelers
LASB-TPS
Oilers-M-Team Fanseat
SalBa-Nokian KrP
EräViikingit-Koovee Fanseat

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: Happee pyrkii varmistamaan kotiedun Classicin kustannuksella

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Salbafan
08/03/2017
Kiitos pääkallon poppoolle tästäkin kirjotuksesta!
JANIINPÄ
08/03/2017
Onko tämä VeikkausTV JOSKUS toiminut kenelläkään?
Muuten kuin rahastusautomaattina.
Junnu#8
08/03/2017
Yleensä on Veikkaus TV toiminut hyvin. Oudosti muutaman kerran tosin pätkinyt. Muuten ok.
JANIINPÄ
08/03/2017
Kuka muu löi vetoa KooVeen puolesta :)
kotikatsomosta
08/03/2017
JEAH- ja niinhän vaan TERÄSMIEHET JATKAA LIIGASSA ;)
R28
08/03/2017
JANIINPÄLLE
minä löin rahat likoon KVeen puolesta ja huomenna meen Ärrälle??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.