Divarit

SB Vaasa järjesti yllätyksen Divarin puolivälierissä – nousijasuosikki joutui taipumaan kotikentällään

08.03.
2017
12 Kommenttia
0
Divarit

SB Vaasa aloitti Divarin pudotuspelit kaatamalla Welhot maalein 6-5. Kuva: Ari Honkonen

SB Welhot isännöi keskiviikkona SB Vaasaa Divarin puolivälierissä. Vaasalaisjoukkue järjesti jymypaukun voittamalla ottelun maalein 6-5.

Welhot aloitti vahvasti ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-1. Toinen erä oli kuitenkin SB Vaasan ja viimeiseen periodiin lähdettiin lukemissa 3-3.

Welhot kävi johdossa vielä kerran kolmannessa erässä, mutta sittemmin oli vieraiden vuoro. Olli Puputin maali ajassa 55.03 vei SB Vaasan 5-4-johtoon. Welhot tasoitti vielä Olli Taskisen osumalla, mutta Kim Sandin maali ajassa 57.09 varmisti vaasalaisten hienoisen yllätysvoiton.

Vieraiden kahden pisteen pelaajia olivat kahdesti maalannut Rasmus Nyström ja 1+1 naulannut Henry Backman. Welhojen Pauno Kajoksinen iski pisteet 1+1 ja Joonas Makkonen onnistui kahden maalisyötön valossa.

Ottelusarja jatkuu torstaina Mustasaaren Botniahallissa, jossa SB Vaasa voi napata välieräpaikan.

Nurmonn Jymyn ja LNM:n välisestä kamppailusta muodostui trilleri. Jymyn vahvan nousun myötä ottelussa nähtiin rankkarikisa, jossa vierasjoukkue LNM oli lopulta parempi ja loppuluvuiksi kirjattiin 7-6 rl.

Niittomiehet johti ottelua jo parhaimmillaan 6-1, mutta kotijoukkueen hurmoksellinen kiri johti jatkoaikaan. Jatkoajalla ei kuitenkaan nähty osumia ja ratkaisu nähtiin vasta rankkarikisassa, jonka ratkaisuosumasta vastasi Juho Laurila.

Vieraiden Olli Tornberg ja Samuli Saukko tekivät kaksi maalia mieheen. Nurmolaisten tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Ville Rynnäs.

Ottelusarja jatkuu perjantaina LNM:n kotikentällä ja kotijoukkueella on tuolloin mahdollisuus hankkia välieräpaikka.

Keskiviikon kolmannessa puoliväeräväännössä ei jäänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Karhu myllytti Loviisan Torin kotikentällään kumoon maalein 10-4.

Hirmuisella draivilla aloittanut porilaisjoukkue johti jo 6-0 ajassa 24.42. Vierasjoukkuekin sai maalihanojaan auki pelin edetessä, mutta neljää maalia lähemmäs Tor ei enää tuon jälkeen päässyt.

Karhujen tehokkain pelaaja oli 3+1 naulannut Tomi Jerkku. Ville Salonen onnistu pistein 1+2 ottelussa. Rasmus Österman pysäytti maalillaan kaikkiaan 24 laukausta.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Loviisassa, jossa kotijoukkue on tuolloin pakkovoiton edessä, jos mielii jatkaa kauttaan.

Divarin puolivälierien tulokset:
SB Welhot-SB Vaasa 5-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0 SB Vaasalle
NJ-LNM 6-7 rl. Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0 Niittomiehille
Karhut-Loviisan Tor 10-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0 Karhuille

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
ei nouse koskaan
08/03/2017
Eihän welhot nouse koskaan vaikka ois millane joukkue. Tänäänki ihan hukassa kun vaasa pelas kovaa ja valmennus ei reagoi mitenkään vaan seisoo patsaina. Ja pelaajat urputtaa tuomareille joka tilanteesta
irma
08/03/2017
Vaasan 96 vei mennen tullen welhojen 29:ä. Ei tuntunut kasetti millään kestävän kaverilla.
Vilho
08/03/2017
Onnea illan voittajille! Ei vaan jotenkin tunnu oikealta ratkaista näitä pelejä pilkuilla. Ei varmaan kauaa pitäisi pelata jatkoaikaa että voittaja löytyisi. Kympin jatkoaika näyttää olevan liian lyhyt ja pilkut aivan liian arpapeliä.
Arto Kilponen
08/03/2017
Tämä pelisysteemi on muutenkin ihan älytön. Ei tuossa ole järjen hiventäkään, että pelataan paras-kolmesta ja jotain rankkareita vedellään siellä. Toki joo, säännöt on samat kaikille, mutta silti.
Jukkisb
08/03/2017
20min lisäerän voisi pelata 10min sijaan pleijareissa, mutta jos 80min jälkeen peli on säbässä tasan niin silloin joutaakin pilkuille.

Tuo paras kolmesta oli muistaakseni joukkueiden toive kun ensimmäisen kerran playoffeja sorvattiin Divariin. Nyt en tiedä mikä on mielipide.
Junnu#8
08/03/2017
Welhojen el capitan Olli Taskinen. Sanoi tänään radiossa. Että paras kolmesta hyvä. Kun ei ole ammattilaissarja. Ja pelaajat käyvät töissä ja opiskelevat. Jännä seurata puristaako Welhot tästä vielä jatkoon? Vai voiko huomisiltana toivottaa hyvää kesälomaa. Varmasti Botniahalli repeää. Mikäli Vaasa jatkaa välieriin. Limingalta kova sulaminen!!! Mutta selvisi kuin selvisikin lopulta kuivin jaloin.
Niksu
08/03/2017
Jos SB Vaasa oli vierasjoukkue ni eikö ne sillon voittanu 5-6?
muikkukukko
08/03/2017
Olipahan kokonaisuudessaan jännittävä peli Kuopiossa; Welhot hallitsi aika suvereenisti palloa, ja tuhlaili siinä sivussa omat paikkansa pistää peli selväksi. Sitten tuli Vaasa, repi ja raastoi pelin itselleen. Ja kun ei ole vääriä voittajia, tai väärin voitettuja otteluita, ainoastaan erillaisia tapoja pelata, niin Vaasalle ansaittu voitto.

Näin aktiivisesti lajia seuraavana täytyy tosin ihmetellä, miten pelinhenkin ja tuomarilinja voi muuttua runkosarjasta playoffeihin siirryttäessä noinkin radikaalisti. Toisin kuin edellä kirjoittanut, en nähnyt Vaasan (tai Welhojenkaan) pelaavan tänään mitenkään erityisen "kovaa" - peli oli enemmänkin jatkuvaa roikkumista ja tilanteiden jälkeen tökkimistä. Ei ihan sellaista peliä, jota toivoisin itseni ja vaikkapa junnujen salibandykaukalossa näkevän. Jos jotain positiivista, niin linja tuntui olevan molemmille joukkueille sama - Vaasa osasi ehkäpä sen kuitenkin paremmin hyödyntää, ja siltä osin hyötyi siitä enemmän.

Huomenna 2.ottelu Vaasassa, ja maanantaina sitten 3. ja ratkaiseva Mualimannavalla. On nää pleijarit vaan hienoa aikaa!
Maunot
08/03/2017
Huomenna myös Josba - Erä Akatemia.
Arto Kilponen
09/03/2017
Jos puhutaan numeroilla liiga/divari tänään (tai siis eilen), niin keskimäärin maaleja tuli näin usein:

Happee-Classic 4:42
LASB-TPS 5:27
OLS-Indians 4:36
SPV-Steelers 5:00
Oilers-M-Team 4:16
SalBa-Nokian KrP 4:17
EräViikingit-Koovee 6:40
NJ-LNM 5:23
SB Welhot-SB Vaasa 5:27
Karhut-Loviisan Tor 4:17

Millä todennäköisyydellä siellä väännettäisiin pari jatkoaikaa (eli 40 minuuttia) ilman maaleja? Nyt siis "pahimmassa" tapauksessa pelattiin 6:40 ottelussa maalia kohti - tästä ollaan kuusinkertaisen ajan päässä. Jos edelleen tuntuu, että se todennäköisyys on liian suuri, ettei sitä maalia synny, niin toinen jatkoaika voitaisiin pelata neljällä neljää vastaan.
Selvä se!
09/03/2017
huomenna josba kesälomille!
Selvähä se
09/03/2017
Väärin. Tänään :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.