Liigat

SPV aloitti välierät isolla ryöstöllä – EräViikingit joutui nöyrtymään kotikentällään

31.03.
2017
49 Kommenttia
4
Liigat

SPV:n puolustus- ja maalivahtipeli toimi Vantaan Energia Areenalla. Kuva: Markku Taurama

Vantaan Energia Areenalla nähtiin tasainen vääntö ensimmäisestä välierävoitosta EräViikinkien ja Seinäjoen Peliveljien välillä. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta seinäjokisten 2–5-voittoon, ja näin ollen se ryösti itselleen ensimmäisen kiinnityksen Superfinaaliin.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon kahdesti. Mika Moilanen iski helsinkiläiset 2–1-johtoon toisen erän alkupuoliskolla, mutta iloa ei kestänyt kauaa. Heti aloituksen jälkeen kolmosketjun Joona Kukko sai pallon vasemmalle laidalle ja sivalsi painavalla laukauksella pallon EräViikinkien maalin takanurkkaan. Edellisestä osumasta ehti kulua vain viisi sekuntia.

Kamppailu eteni tasatilanteessa päätöserään asti. Pohjalaiset ottivat vahvan kiinnityksen vierasryöstöön hieman ennen erän puolen välin taittumista.

Pitkä avaus päätyi Henri Urmakselle, jonka laukauksen ohjasi ilmasta sisään Kukko illan toisella osumallaan. Maali merkittiin ensin pöytäkirjaan Urmaksen nimiin, mutta korjattiin jälkikäteen Kukolle.

EräViikingit ei onnistunut ohittamaan taidokkaasti puolustanutta SPV:tä eikä hyviä torjuntoja maalillaan ottanutta Hannes Hannulaa.

Puolustaja Matias Veikkola iski 2–4-osuman tyhjään rysään, ja Kukko pääsi vielä kertaalleen kaunistelmaan loppunumeroita ja samalla omia tilastojaan hattutempun merkeissä.

Kukon kolmen maalin lisäksi tehoja iski SPV:n Mikko Kohonen, joka syötti kaksi osumaa. Välieräsarja jatkuu Seinäjoen urheilutalolla sunnuntaina.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Markku Tauraman ottelukuvat

Päivitetty klo 21.04: SPV:n 2–3-maalin korjattiin pöytäkirjaan Joona Kukolle, ja tieto päivitetty myös juttuun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
46
31/03/2017
Hyvä SPV!
Sapsu123
31/03/2017
Nuovvaan!!
Hmm
31/03/2017
Kukko korjattiin maalintekijäksi ja hän on siis kolmen maalin tekijä.
säbäjannu
31/03/2017
hyvä spv! ensimmäinen kiinnitys finaaliin ja fuusioviikingit ei pystyny tekemään kuin 2 maalia :D säälittävää...
Korjaus?
31/03/2017
Koskahan korjataan oikea nutturapää kuvaan.. Toki Myllymäessä on paljon samoja piirteitä kuin Kukossa... :)
Jim Horse
31/03/2017
Hatunnoston arvoinen suoritus. Hyvä SPV!!
Jonninmoinen friikki
31/03/2017
Loistavaa SPV!
Kannettu vesi ei kaivossa pysy.
Hoho
31/03/2017
Hyvä vääntö. Tiitu veti kolme kertaa ylärimaan ja jos EräV olis ollut tehokkaampi maalipaikoissa, tulos olisi ollut toinen. Silti parempi jengi voitti vaikka pitkät korkeat roikkupallo ei ole kauniista säbää. Tehokasta kylläkin. Tulee pitkä sarja. Uskon että EräV voittaa 4-2.
Spv
31/03/2017
Peter halus sunnuntain vapaaks et pääsee kirkkoon
Huhtimolle ja Laasoselle...
31/03/2017
Tasoerot...? Missä Laasonen oli 3.erässä?
Jea
31/03/2017
Se on aina positiivista, kun erä häviää:)
Hyvin oli bussi parkissa
31/03/2017
Peli näytti vain sen, kuinka bussillakin voi voittaa, jos toisella viimeistely tökkii. Mä niin toivon, että Koponen keksii jotain uutta, koska tota roikkupalloviljelyä nähtiin jo viime vuostuhannella aivan tarpeeksi. Kentällä oli SPV:n puolelta tasan yks vaarallinen pelaaja, Hankkio, muuten koko muu jengi vaivoin pääsi edes omalta alueeltaan pois. On kyllä todella sääli, jos tollasella pelillä voittaa useamman kuin yhden pelin....
Top2
31/03/2017
Eikös se ole vanha totuus, että mestaruudet voitetaan puolustamassa, yksittäiset pelit hyökkäämään... We'll see!
Sami
31/03/2017
On tää jännä reaktio kerta toisensa jälkeen. SPV voittaa ja vastustaja jää laskemaan ylärimoja ja jossittelemaan... Ei vaan: ekassa erässä näytti, että tulee lyhyt sarja. Ervi oli ylivoimainen. Kakkoserä alkoi kääntymään SPV suuntaan ja kolmannessa yllätyin miten kesy ervi lopulta oli. No, tämä oli vasta eka täplä. Kyllä tämä vähintään kuuteen peliin jatkuu...
Missä kaikki on?
31/03/2017
Lehterit pullollaan
Viikinkisydän
31/03/2017
Onnea pohojammaalle! Ens pelissä nähdään onko vierailla uusia kujeita. Tänään SPV oli kypsempi joukkue ja kyllä ansaitsi voiton. Jos et ite tee, kaveri naulaa!
Reikäpää
31/03/2017
Valitettavasti Samin analyysi pitää paikkaansa. Kolmanessa erässä EV ei saanut enää mitään aikaan. Parempi jengi voitti. Onneksi sarja jatkuu.
Viikinkisydän
31/03/2017
SPV oli parempi. EV:llä parantamisen varaa omaan pelisysteemiin uskomisessa. Kärsivällisyys loppui ja alettiin höntyilemään. Onnea pohojommaalle! Kattotaan sitten, miten Seinäjoella punapaidat pärjää!
Taasko väärin voitettu
31/03/2017
Jahas. Nyt ollaan Ervin kannattajien keskuudessa jo täydessä paniikissa. Ilmeisesti on herätty siihen tosiseikkaan että SPV voi todellakin yllättää ja tehdä Ervin tiestä superfinaaliin pitkän ja kivisen. Tästä paniikista on merkkinä jokavuotinen Koposen ja SPV:n pelitavan moittiminen. Kun SPV laittaa pallon kerran tai useammin reppuun kuin vastustaja, on se aina huonolla ja vanhanaikaisella ja tylsällä pelitavalla voitettu peli. Voiko se roikkupallotaktiikka olla läpeensä huono, jos sillä on voitettu eniten mestaruuksia tällä vuosikymmenellä? Kannattaisko muidenkin roikottaa?
Reikäpää
31/03/2017
Ei täällä paniikissa olla. Totuus on kuitenkin se, että pelin pitää EV:llä parantua, että finaaliin päästään.
Todellakin väärin voitettu
31/03/2017
Paniikista ollaan varmaan aika kaukana, sen verran paremmalta EV:n peli näytti kuin SPV:n. Mutta onhan se kritiikki ihan neutraaleinkin lasein aiheellista: Kuka haluaa pelata roikkua vuodesta toiseen? Ja kuka sitä haluaa tulla katsomaan? Onko se harrastelajissa se voittaminen aina tärkeintä, eikö siinä se lajin suola ole nimenomaan se, että sitä pystyisi pelaamaan huipulla muuten kuin niillä roikuilla? On se surullista lajin kannalta, jos huipulla suurin haaste on, että miten pelaat bussi+roikkujengiä vastaan...
Jymypuro
31/03/2017
Toivottavasti tuommoset roikkupallopellet tippuu jatkosta. #kjj2015#hatesjk
Tilastot
31/03/2017
Montako maalia spv teki tänään roikkopalloista?
Peku
31/03/2017
Olipas hupaisa kommentti Ervin suunnasta..."onko voittaminen harrastelajissa tärkeintä".... Ihan vain kivan pelaamisen merkeissä yhdistettiin kaksi joukkuetta maan väkirikkaimmalla alueella...voittoja ei tokikaan tavoitella.... hih...
Todellakin väärin voitetulle
31/03/2017
Niin, kun Suomen mestaruudesta pelataan, niin kyllä se voittaminen on tärkeintä. Kannattaa ryhtyä taitoluistelun seuraajaksi, jos pitää kauneusarvoja ja tyylipisteitä urheilun suolana. Siinähän Erville nyt on haastetta tälle keväälle eli opetella pelaamaan sitä pelitapaa vastaan, joka on itselle vierasta. En väitä, etteikö Ervillä olisi tähän taitoa ja kykyä. Ei kannata hypätä tasajalkaa. Kyllä Eräviikingit on omasta mielestänikin edelleen suosikki jatkoon tästä parista, mutta ottelun tulosta on syytä kunnioittaa, vaikka se olisi voitettu omasta mielestä väärällä pelitavalla.
46
31/03/2017
Ensimmäiset roikkupalloitkut nähty :D Saadaankohan Helsingissä tänä yönä unta, kun iso paha SPV tuli ja PUOLUSTI fuusioseuran nurin? Muistakaa, että PUOLUSTAMINEN on se millä mestaruuksia voitetaan. Pelkällä hyvällä hyökkäyksellä niitä ei voiteta. Joukkuelajeissa kaunis pelitapa ei ole voittava.
Hyvä Ervi
31/03/2017
Kuka jaksaa tulla katsomaan roikkupalloa? Hahaaa oliko 75 katsojaa tänään katsomas ervin "laatupalloa", josta puolet spv:n kannattajia.. paljonkos pohjanmaalla katsojia. No joka kannattais seurata tämän päivän pelejä ja unohtaa joku 10vuotta vanha roikku kommentointi
FC Barca
31/03/2017
Tää on tosi surullista, että meidän suurin haaste on pelata bussijengejä vastaan. Miksi kaikki ei voi pitää palloa 75% ajasta.
Hymyilevänuorimies
31/03/2017
Ootte te helsingin räkänokat hupiukkoja. Mahtavaa katsella vierestä tuota jatkuvaa itkemistä joka asiasta mikä ei itseä mielytä. Surullista että sitä yritetään olla niin esimerkkinä lajissa, mutta kuitenkin pelin ulkopuoliset tekijät on noin peellään. Rahalla saa joukkueen, mutta ei henkeä eikä fanikulttuuria.
Nappo
31/03/2017
Miksei vastustajat pelaa speven kärkeä pois ettei pysty heittää roikkupalloa? Kyllä mä ainakin heitän roikun kärjelle jos se on vapaana/ hyväs maalinteko paikas:D ottakaa toi ase pois speveltä jos ette haluu sitä nähdä:D
Koittakaa edes
01/04/2017
Kyllä sieltä lakeuksilta huudellaan kun yksi peli voitettiin... isoa pahaa kaupunkilaisseuraa vastaan. Gimme a break. Buhuu... Koittakaas vetää tota peliä vielä kolme lisää, I dare you...
Buuuuussi bussi
01/04/2017
Pekulle. Onko tullut mieleen, et yksi motivaatio pelaajille, valmentajille ja joukkueenjohdolle vetää jengit yhteen on se lajin kehitys? Mahdollisuus pelata peliä mahdollisimman hyvin? Jos sulla on mielessä vain, että saadaan menestystä, niin se ei välttämättä ole kaikkien mielipide. Laji, jonka mestaruuksia ei kukaan 5 vuoden päästä muista, ja jossa ei juuri kukaan saa palkkaa, ei ehkä ole kiinnostava kaikille vain siksi, että voittaa mestaruuden, vaan siksi, että pelaa sitä niin hyvin kuin sitä voi pelata. Siksi esim. Huhtimonkin kommentit olivat ihan päteviä, ei tarkoitus huippupelaajilla voi olla vain katsoa ku muut heittää roikkupalloa, vaan mukana on omien kykyjen haasto. Uuden lajin mahdollisuus, joka menee ihan persiilleen, jos muilla on tavoitteena vain se, et saadaan bussilla tilkittyä oma pää. Kuka sellast jaksaa ees kattoa?!?
Tieto original
01/04/2017
Pitkän pallon kriitikoilta kysyisin. Mikä on avauspelin tarkoitus? Montako maalia Speve on tehnyt pitkillä palloilla? Ensimmäiseen voin vastata. Avaus/kääntöpelin tarkoitus on saada pallo hyökkäykseen/hyökkääjille mahd nopeasti. Onko joku eri mieltä? Onko tärkeämpää päästä rauhoittamaan peli oman maalin taakse? Jaksa edes vastata ä. Toiseen kysymykseen en tiedä vastausta. Moni joukkue pyörii hienosti pallon kanssa pelin ulkopuolella. Kai sekin on taito sinänsä. Varmaan vaativa taito.
...
01/04/2017
No kyllä taas etelän hessua hatuttaa. Voittavan joukkueen pelitapakin on aivan väärä. Huvittavaa.
Mestari
01/04/2017
Kyllä se niin on, että hyökkäämällä voitetaan pelejä mutta puolustamalla voitetaan mestaruuksia. Ei sillä, ei mitään sympatioita kummallekkaan joukkueelle muuten.
Fuusio
01/04/2017
Hienoa, kun liiton lemppariseura ottaa pataan...
Ville Laakso
01/04/2017
Loistavaa SPV!
Peku
01/04/2017
Bussille. Kerätään maju-miehet samaan joukkueseen ja aletaan haukkua sen jälkeen muiden tasoa. Miten tämä kehittää lajia eteenpäin? Erikoinen ajatustapa ellei tarkoituksena ole, että ervi pella jatkossa Ruotsin liigaa. Onko ervi salibandyn jokerit?
Hymyilenuorimies
01/04/2017
Ervi on salibandyn syöpä.
Terveisin Keski-Suomi.
Samppa70
01/04/2017
Karmea tilanne: Böndet talikootti täplän kyyttihin eikä voitu mitää! Ja huomenna meirän pitää lähtiä sinne!
Vehje
01/04/2017
Koska mailaanlyönti ja taklaukset on nykyään sallittua, ei voida kuljettaa palloa vaan se pitää heittää pitkänä ja hakata sitten. Tais vaihtoehtoisesti pyörittää alakolmiota 5minsaa omalla puolustusalueella (ja heittää pitkä ja nopea hyökkäys)
Ymmärrän Stadilaisia
01/04/2017
Ymmärrän että hatuttaa, kun hallitsee ekaa erää ihan täysin ja onnistuu sen jälkeen häviämään ottelun . Vaikka varmaankin lähes kaikki pitävät Eräviikinkejä suosikkina jatkoon, toivon todella, että SPV tekee siitä todella pitkän ja vaikean tien, että karisee vähän tuo etelän ylimielisyys. Toivottavasti Koponen peruuttaa korostetusti jatkossakin tuota vihattua, mutta tehokasta roikkupallotaktiikkaa. Oli lopputulos sitten mikä tahansa, mutta ottaisi etelän hessujen hermoille riittävästi ;)
Aakke Kalliala
01/04/2017
Sieltä otetaan mistä helepoimmalla saadaan.

Sen lisäksi, että roikkupalloilla saadaan riittävät kolme maalia pelissä, on se hyvä ansa saada myös vastustajan pelimiehiä pihalle pelistä.
Late
01/04/2017
Kannattaako odotella maalikoostetta?
Huvittaa
01/04/2017
Tää ainainen vinkuminen, mikä vaan pahentunut täällä. Keskustelun arvo puhdas nolla nykyään! Yksi itkee toiseen suuntaan laput silmillä ja toinen toiseen, vika joko kaikissa böndeissä tai kaikissa junteissa, siihen väliin ei mahdu mitään. Toki helpompi noin, kuin yrittäis oikeesti ajatella
Jonninmoinen friikki
01/04/2017
SPV jatkaa Happeen kanssa minun ihannekevättä.
Pikkasen se D vs G asetelma elää vieläkin vaikka Heimo taltutettiin.
Toivottavasti vahvat huhut Heimon vahvistumisesta osoittautuvat todeksi.
Taitoluistelun kisoja katson ja siellä saa pojoja taiteellisuudesta yms - jatkakaa SPV kukkupalloa, noppaa, träppiä tai mitä vaan joka vie teidät lähemmäksi jatkoa. ..
Joka valitettavasti on liiton One Time Disappointment.
Huvittavalle
01/04/2017
En löytänyt viestistäsi muuta kuin vinkumista, voitko tarkentaa?
Kenguru
02/04/2017
Salibandyn syöpä nuorimiäs,jätä äidin nisä ja mene kouluun, muovijengi,pelaajat pihalle pelistä,vehje: puhu suomen kieltä, sulle on beisbool tulossa kesällä kyllä,maalintekopeli 3. erä ei ollu kummallekkaan , toinen teki toinen ei, friikki edellen ihan hatussa,1 peli pelattu, ainoo ketä on paniiikissa on nää alaikäset janarit ketkä täällä kirjottelee kun äiti laitto pleikkarin kiinni. Noin viikon päästä palatkaa näppylöille jos ette ole nukkumassa,ehkä s joen skidit alkaa keskittymään siihen pesikseen?? Ei huolta onhan teillä tankomarkkinat, sillä pärjää ainakin syksyyn. Ja niinku pointti oli niin kuin huvitttava : ei ole kellään muuta kuin jotain valittamista,, ihmettelen 'MIKSI , Sama laji kaikilla, ainoo nykään täälläkin on pelkästään Vit,,,,,,,,, jossain on joku kannustusporukka ,pitäskö keskittyy enemmän niiden omien kannustamiseen kun huutaa vastustajille pelkkää vitt.. ja muuta alentavaa,, ei johda mihinkään, varsinkaan tässä maassa mihinkää ihon alle , jippikaijjeee, semppistä kaikille, nykyään pitää kai toivottaa ikään, sukupuoleen ja suuntautumiseen riippumatta.
#22
02/04/2017
Kenguru. Tiedät varmaan tämän itsekin, kun luet kirjoituksesi myöhemmin uudelleen. Vähemmän alkoholia ennen kuin sormet alkaa tanssia näppäimistöllä. Kommenttisi oli ehkä huonoin kaikista mitä täällä on ollut.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.