Liigat

SPV nappasi jatkoaikavoiton kotikentällään – hattutempun iskenyt Koski ottelun sankari

25.03.
2017
24 Kommenttia
0
Liigat

Sami Koski (kesk.) oli vireessä viidennessä puolivälieräpelissä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Esport Oilers mittasivat toisiaan lauantaina Seinäjoella. Vähämaalinen ottelu eteni jatkoajalle, jossa Sami Kosken maali ratkaisi voiton kotijoukkueelle maalein 3-2 ja.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella lähes pelin puoliväliin saakka, kunnes Kosken osuma vei kotijoukkueen johtoon. Koski lisäsi SPV:n johtoa kolmannen erän alussa syntyneellä maalilla.

Oilersin avausmaali herättää varmasti jatkokeskustelua, Oilersille vihellettiin rankkari tilanteessa, jossa Koski heittäytyi pallon tielle ja hänen tulkittiin pelanneen palloa maasta. Jesperi Lindfors onnistui rankkarista ja Rasmus Markelin toi vieraat tasoihin viisi minuuttia ennen loppua.

Jatkoajalla Koski iski päivän kolmantensa ajassa 66.41 ja SPV nappasi kolmannen voittonsa. Oilersin tehokkain pelaaja oli 1+1 iskenyt Lindfors. Maalivahti Joonas Kaltiainen pysäytti 28 laukausta.

SPV johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2. Sarja on katkolla sunnuntaina Espoossa.

Juha Käenmäen ottelukuvat
SPV-Oilers 3-2 ja. Ottelutilastot Otteluvoitot 3-2 SPV:lle.

Lue myös:
Ennakkosuosikit voittoihin – Classic ja EräViikingit Salibandyliigan välieriin
SSRA nousi viimeisellä kympillä neljän maalin takaa voittoon – ratkaisuosuma syntyi ajassa 59.31
Kolmannen erän vahva nousu palkittiin – LASB pelaa ensi kaudella Salibandyliigassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
25/03/2017
Jos hyökkääjät tekevät ottelussa yhteensä 0+0, niin peli kuuluukin hävitä.
Seuraaja
25/03/2017
Tasaista vääntöä, molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan, vähän tylsää katsojille mutta draamaa silti riitti.
Tuomareiden rooli on vaikea, varsinkin kun linja on näin pikkutarkka, yleensä pudotuspeleissä ei vihelletä koko ajan pienistäkin rikkeistä. Väkisinkin jää kuitenkin viheltämättä rikkeitä kuten tänään. Ratkaisumaali tuli ylivoimalla ja pikkasen tuurilla mutta näin se vaan menee urheilussa. Spekuloida voi aina mutta ei se vaan muuta lopputulosta.

Hienoa että Yle näyttää näitä matseja ja saatiin myös hyvä toimittaja studioon.

Ottelun selostukseen kaipaisi kyllä enemmän tunnetta, värikäämpää komentointia ja enemmän asiantuntemusta. Selostaja ei ollut nähtävästi salibandymiehiä kun ottelun aikana tapahtumat meni ohi monesti.
Seuraako Jäntti nykyistä liigaa vai onko siirtynyt liiton virkamieheksi? Jutuista voisi päätellä että ei ole nykyään niin kiinnnostunut, aikaisempina vuoisina oli kyllä intoa täynnä kun ilmapallo.
Seuraajalle
25/03/2017
Jänö oli mm-kultamitalivalmentajakolmikossa (foxin ja amun ohella) ja saattaapi tuolle olla Nykylläkin käyttöä...
Köntti!
25/03/2017
Jäntti on hyvä. Selostamaan pk seudun joukkueiden puolesta ja välillä hoksaa, että jessus tämä näkyykin muuallakin. Ihan oikeasti hei. Vaikka kyse on nuoresta pelistä, niin voisko edes Ylen kanaville löytää jonkun asiantuntijan? Vissiin ei. Jäntti ei sitä ainakaan oo. Vai laskitko Jäntti kaikki tärkeät pakkipakki- syötöt?
Tuomarit yrittivät saada voitto Oilersille
25/03/2017
Ei kelvannut Espoolaisille. Olivat koko pelin vähintäänkin pari askelta perässä, kunnes tuomarit lahjoittivat rankkarin. Jos tuli maasta pelaamisesta, niin selkeä tuomarivirhehän se oli. Siitä Espoo pääsi hetkeksi peliin mukaan ja väänsi tasoihin, mutta ei missään vaiheessa pelannut tavalla, jolla olisi voiton tänään ansainnut. No huomenna peli on uusi ja voimasuhteet voivat olla erilaiset. Oli muuten ensimmäinen peli tässä sarjassa, jota SPV ei johtanut, kun pelin viimeinen minuutti käynnistyi.
...
25/03/2017
Espoon valmentajan puheen aikana ei kuulosuojaimia tarvita.
KimmoQ
25/03/2017
Miksei Seinäjoen tyypillinen kaksikko voinut tätä selostaa? Nyt oli kyllä niin vaisu selostaja ettei paremmasta väliä. Maalitkin jäi pari kertaa Jäntin selostettaviksi.
#22
25/03/2017
Oli erikoiset tuomarit tänään lauteilla. Hannulan jalka kävi maalin verkkoon, niin johan toinen oli jo viheltämässä maalia. Rankkaritilanne oli kyllä omaa luokkaansa. Ei voi kuin ihmetellä.
Junnu#8
25/03/2017
Kalle Pallonen on selostaja. Ei ole ainakaan aiemmin ollut YLE urheilun mukana? Ainakaan en kyseisestä henkilöstä ole kuullut. Ennen tätä kautta.
Espoo
25/03/2017
Jotkut halusivat tämän tuomariparin Silvon ja Lewisin tilalle. Sitä saatiin mitä toivottiin. Espoossa SPV:n pelaajia vähän mistä sattuu jäähylle ja tänään Oilerslaisia. Kotiyleisön pauhu tuntuu olevan tälle parille liikaa. Ja sitten yritetään älytöntä kuittia antamalla rankkari tilanteesta jossa ei ole mitään virhettä. Noh, huomenna istuu seinäjokilaisia jäähyllä.
Jasso
25/03/2017
Ei ollu maassapelaaminen, mutta koski oli ilmassa, kun peitti vedon. Jäähy ja rankkari paikallaan. Ainoastaan väärä jäähyn syy.
Arto Kilponen
25/03/2017
Kyllä Kalle Pallonen on näitä ennenkin selostanut. Esim. Vantaalla (Ylen mukaan) pelattu Oilers - Nokian KrP oli tämän Pallosen selostama. Tai en itseasiassa tiedä oliko selostama, mutta ainoana henkilönä lähetyksestä mainittiin ohjelmatiedoissa Pallonen.
Arvee
25/03/2017
No toi on huono peruste. Aina kun juokset olet hetken ilmassa. Ilmastapelaaminen ei ole rangaistavaa salibandyssä. No spv oli kuitenkin aika vahva. Bussissa hommat haltuun ja sarja kotiin. Seinäjoella säbäkevät on punasininen.
Peku
25/03/2017
Siis nyt täytyy paljastaa oma tietämättömyys "Koski oli ilmassa, kun peitti vedon. Jäähy ja rankkari paikallaan". Lasketaanko ilmassaolo hypyksi? Eli jos peittää vedon juoksussa niin se on jäähyn paikka (juoksussahan on molemmat jalat irti maasta).... meneekö oikeasti näin?
Peku
25/03/2017
Joku varmaan kohta kirjoittaa, että taas täällä valitetaan...ja sanotaan koita itse tuomaroida ja tilanteet tulevat nopeasti. Kyllä valitan - jos tuomitset rangaistuslaukauksen, on sinun (siis tuomarin) oltava varma asiasta....ei silloin tehdä mutu-tuomioita.
noniinno
25/03/2017
507 Vapaalyönnin aiheuttavia rikkeitä
12) Kenttäpelaaja hyppää ilmaan ja pysäyttää pallon. (916)
Hypätessä molempien jalkojen on irrottava kokonaan lattiasta. Juok­seminen ei ole hyppäämistä. Pelaaja saa hypätä pallon yli, mikäli hän ei koske sitä.

510 Rangaistuslaukauksen aiheuttavia rikkeitä
1) Maalintekotilanne tai sen syntyminen estyy, koska puolusta­va joukkue on tehnyt rikkeen joka johtaa vapaalyöntiin tai ran­gaistukseen. (määrätty erotuomarinäyttö).

Tuo Kosken tilanne ja siitä tullut rangaistuslaukaus olivat aivan selvää pässinlihaa.
Hyppääminen on nimenomaan kielletty siksi, jotta ei voisi heittäytyä pallon eteen (ja sitten vielä erikseen on kielletty heittäytyminen vastapelaajaa kohti rangaistuksiin johtavissa sääntökohdissa.)
Peku
25/03/2017
Sorry NONIINNO - olet varmasti säännöstä oikeassa, mutta tilanne on kaikkea muuta kuin selvää pässinlihaa, Kosken vasen jalka on nimittäin vielä kosketuksissa maahan kun osuu palloon......
Olihan
25/03/2017
Se nyt ihan selvä syöksyminen, joskus menee läpi, nyt ei.
Api
25/03/2017
Ei nämä tuomarin kuvatukset kelpaa. Vain Vehkapurun Artsi kelpaa. Se on Jumalasta seuraava, nimittäin ylöspäin.
Seppo
26/03/2017
Oli hyvät tuomarit, ja mielestäni ansaittu voitto kotijoukkueelle.
Hirvi
26/03/2017
Selostuksesta. Kalle Pallonen on alunperin Jyväskylässä vaikuttanut. Asui aikanaan meidän alakerrassa. Selosti jo Hirvi-TV:hen 2000-luvun alussa ja hyvin selostikin. Kaudella 2004-2005 selosti mm. Lasse Riitesuon 9+1 matsin ja se on ainakin mulle ihan klassikko ja nuo maalit selostettuna on tallessa koneella.

On Pallonen selostanut muitakin lajeja ja tekee päätyökseen YLE Mikkelin hommia. Lisäksi käy myös kuuluttamassa Monnarilla aina välillä ja siinä löytyy kyllä tunnetta. No tulipas tässä nyt juttua.. Ugh.
Seuraaja
26/03/2017
Hyvä että selostajan tausta kerrottiin. Nyt selostettiin jotain ihan muuta kun peli parhainmillaan ja se häiritsi. Ottelussa oli välillä niin vauhdikkaita tilanteita kuten säbässä nykyään että pitäisi pystyä keskittymään itse peliin,
Pesäpallossa ja jalkapallossa on enemmän aikaa..
Kova äijä
26/03/2017
Toi Huttunen, kun sai koko 66 min hillittyä oksennus refleksinsä. Kyllä hei huudot meni 100-0 Oilersille. No onneksi peli oli vieraanvaraisella pohjanmaalla, katsomosta kun Huttuselle tarjottiin kertaalleen sankoakin varuuksi.
KimmoQ
26/03/2017
Kiitos tosiaan selostajan taustoituksesta vaikka hieman irrelevantti asia olikin. Selostus oli nyt ainakin huonoa ja tuntui siltä ettei laji kovin tuttu ollut. Tosin usein Ylen miesten lajitausta on heikko. Toisaalta Antero Mertaranta ei lie koskaan pelannut jääkiekkoa ja aivan hyvin on selostanut lajit jo pitkää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.