Ulkomaat

Suomalaislupauksen seura lähellä liiganousua Sveitsissä – kolminkertaisilla Suomen mestareilla vaikeaa

29.03.
2017
2 Kommenttia
5
Ulkomaat

Sinipaitaisen Zugin Billy Nilsson (vas.), Aki Hietanen (2. vas.) ja Joona Rantala (oik.) ovat olleet kovassa iskussa. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Sveitsin pääsarja NLA:n playoutit eli liigakarsinnat ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen. Nyt selvitellään onnistuvatko NLB-seurat voittamaan NLA:n karsintaan joutuneet joukkueet ja lunastamaan liigapaikan.

Playout-peleissä pelaa runsaasti suomalaisia niin NLA:ssa kuin NLB:ssä runkosarjansa pelanneissa joukkueissa. Tässä artikkelissa kerrataan hieman kauden kulkua kummankin sarjan osalta.

NLA:ssa ensimmäinen playout-kierros pelattiin 12 joukkueen sarjassa neljän viimeisen joukkueen kesken. Playoutin avauskierroksella kohtasivat runkosarjan yhdeksänneksi sijoittunut Waldkirch-St. Gallen ja jumboksi jäänyt, kolme Suomen mestaruutta SPV:ssä urillaan voittaneiden Erik Härkösen ja Miika Malkamäen UHC Grünenmatt. Toisessa parissa väänsivät sijoilla 10 ja 11 olleet Markus Kulmalan UHC Uster ja Matti Tauraman UHC Thun.

WaSa kaatoi Grünenmattin suoraan neljässä pelissä ilman vaikeuksia. Uster puolestaan varmisti sarjapaikkansa kamppaamalla Thunin voitoin 4-1. Näin ollen Grünenmattin ja Thunin pelit jatkuvat karsinnoissa NLB:stä ylöspäin pyrkiviä Zug Unitedia ja Floorball Thurgauta vastaan.

Jarkko Rantala on luotsaamassa suojattejaan kohti sarjanousua. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Ruotsalaistähti ylivoimaisena NLB:ssä

NLB:ssä Jarkko Rantalan luotsaama Zug United vei runkosarjan näytöstyyliin häviten vain yhden pelin. Suomalaislupaus Joona Rantalan ja ruotsalaisen Billy Nilssonin tähdittämä Zug operoi runkosarjassa hurjalla maalierolla, sillä se merkattiin runkosarjan päätteeksi muotoon +127. Joukkueessa pelaa myös suomalaispuolustaja Aki Hietanen. Zug selvitti tiensä liigakarsintoihin kaatamalla UHC Sarganserlandin varsin selkeästi.

Mikko Jolman ja Mikael Laxin Floorball Thurgau sen sijaan sijoittui sekin varsin mainiosti pelatun kauden jälkeen toiseksi runkosarjassa. Se voitti tiellään nousukarsintoihin kolmanneksi tulleen Unihockey Basel Region.

NLB:n runkosarjan pistepörssin vei selvästi pistein 36+34=70 Zugin Nilsson. Suomalaisista tehokkain oli Verbanon Jarmo Eskelinen, joka oli pörssin seitsemäs pistein 14+37=51. Joona Rantala oli yhdeksäs lukemin 26+22=48. Viidentoista tehokkaimman joukkoon ylsivät myös Aki Hietanen (11. 12+35=47) ja Matti Vapaniemi (13. 21+25=46).

Erik Härkösen pistetehtailu ei ole auttanut UHC Grünenmattia. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Zug vahvana karsinnoissa

Paras seitsemästä -systeemillä pelattavissa nousukarsinnoissa Zug johtaa tällä hetkellä Grünenmattia voitoin 2-0, eikä ole antanut otteluissa mitään saumaa vastustajalleen tähän mennessä. Ottelut ovat päättyneet Zugin 10-4 ja 8-2 -voittoihin. Joukkue on siis kovaa vauhtia porskuttamassa kohti NLA:ta.

Thurgau sen sijaan ei näytä olevan kampeamassa Thunia pois liigasta, sillä Thun johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Ottelut ovat toki olleet tiukkoja, sillä voitot on merkattu NLA-joukkueella lukemin 3-2 ja 11-8.

NLB:n playoffien ja ylöspäin karsintojen pörssissä Zugin Nilsson (9+16=25) ja Rantala (11+12=23) ovat olleet odotetunlaisessa liekissä. Thurgaun nousuhaaveita sen sijaan on elätellyt eniten Mikko Jolma tehoin 21+3=4.

Karsintasarjat jatkuvat tulevana viikonloppuna Grünenmattin ja Thunin kotipeleillä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Karvanoppa
29/03/2017
Mukava lukea välillä juttuja ulkomaisistakin liigoista. Toimitukselle peukku tästä.
näppivirhe
30/03/2017
21+3=4 ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.