Liigat

Superfinaaliin myyty 6000 lippua – ”Odotamme innolla viimeistä kahta viikkoa”

28.03.
2017
2 Kommenttia
3
Liigat

Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruunin mukaan alakatsomon liput ovat myyneet hyvin, mutta yläosan parhaille paikoilla on vielä tilaa. Arkistokuva: Salibandyliiga

Viime vuonna Superfinaalin miesten ottelu keräsi 10 087 ja naisten loppuottelu 6632 katsojaa Hartwall Areenalle. Tänä vuonna tavoitteena on ylittää nuo lukemat. Pääkallo.fi kysyi Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruunilta, minkälaisessa vauhdissa lipunmyynti on.

– 6000 lippua on nyt myyty. Mukaan otetaan myöhemmin myös finaalijoukkueille varatut 350 lippua, jotka myydään fanikatsomoihin. Jos viime vuoteen verrataan, niin hyvässä vauhdissa ollaan, Bruun aloittaa.

Superfinaaliin on aikaa enää vajaa kuukausi, ja liigojen pudotuspelit ovat olleet jo hyvän tovin käynnissä. Tapahtumapäällikkö uskoo kevään tosipelien näkyvän myös lippujen menekissä tulevina viikkoina.

– Paljon on vielä optioita jätetty, joissa esimerkiksi tietyille ryhmille on jätetty lippuja varaukseen. Odotamme innolla viime vuodesta havaittua viimeisen kahden viikon kovinta myyntiaikaa. Halli ei ole kuitenkaan vielä loppuunmyyty, joten jalkoja ei voi nostaa vielä pöydälle.

Tapahtuman lipunmyynnissä käytettiin tällä kaudella hieman erilaista mallia, kun seuralippupaketit tulivat viime vuotta aiemmin myyntiin. Ne menivätkin kaupaksi hyvin, sillä 2500 lipusta suurin osa myytiin jo ennen joulua ja loput alkuvuonna.

Uudistuneen strategian myötä tilannetta ei voi Bruunin mukaan ihan täysin verrata viime vuoteen, vaikka pelkkien myytyjen lippujen osalta tämän vuoden tapahtuma on tässä vaiheessa edellä.

– Seuralipunmyynti on ollut laajamittaisempaa, ja tällä hetkellä olemme edellä jonkin verran. En uskalla kuitenkaan satavarmasti sanoa, että liput olisivat menneet samojen asiakkaiden osalta yhtä hyvin kaupaksi kuin ne menivät viime vuonna, mutta odotetunlaisesti kuitenkin, Bruun täsmentää.

Hartwall Areenan alakatsomo-osa vetää yhteensä noin 5500 katsojaa, ja sen lippuja on mennyt hyvin kaupaksi. Sen sijaan yläkatsomon lippuja on vielä odotettua enemmän jäljellä nimenomaan hyville paikoille.

– On ollut mukava huomata seuralipunmyynnistä, että maakunnista on tulossa paljon ihmisiä katsomaan tapahtumaa. Alakatsomo on myynyt tasaisesti, ja se on todella hyvässä vauhdissa.

– Se on pikkaisen yllättänyt, että yläkatsomon alareunoille on mennyt yllättävän vähän lippuja siihen nähden, että ne ovat yhdet parhaista paikoista katsoa koko tapahtumaa ja sieltä näkee myös kentän ja pallon hyvin.

Samalla, kun kevään pelit kovenevat niin Bruunin mukaan myös toimistolla kiristetään ruuvia. Hän kertoo, että 22. huhutikuuta järjestettävä Superfinaali tulee näkymään ja kuulumaan vielä tulevina viikkoina muun muassa elokuvateattereissa ja radiomainoksissa.

Tavoitteena on tietysti rikkoa ensimmäisen vuoden yleisöennätys, mutta samalla jäädä mieleen myös koko tapahtuman osalta.

– Totta kai tavoittelemme sitä, että parannamme viime vuodesta. Ei pelkästään määrällisesti tai taloudellisesti, vaan myös kokonaisuutena – itseäni kiinnostaa, minkälaiseen sävyyn tapahtumasta kirjoitetaan myös sen jälkeen. Yleisömäärä ei ole ainoa mittari, vaikkakin tärkeä sellainen. Itse painotan myös katsojakokemuksen tärkeyttä, joka tehdään taas tapahtuman jälkeen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jonninmoinen friikki
29/03/2017
Paljonko saa voittaja? Hopealle jäävä? Liitto?
Mitä jos Classic hoitaisi kolme peliä Tampereella?
Kenen etu yksi ottelu on kun olisi tarjolla finaalisarja?
Katsoja
29/03/2017
Joutuuko liiton jäsenseurat maksumiehiksi jos superfinaali tuottaa tappiota.
Oisko perusteltua laskea superfinaalin kuluihin myös tapahtumapäällikön palkka vai tekeekö tapahtumapäällikkö jotain muutakin kun superfinaalia. Kai tämän vuoden jälkeen siirrytään tästä puuhastelusta takaisin seuravetoiseen useamman ottelun finaalisarjaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.