Liigat

TPS nipisti pisteen EräViikingeiltä – helsinkiläisjoukkue nousi sarjakärkeen

01.03.
2017
35 Kommenttia
3
Liigat

Jaakko Hautamäki vastasi TPS:n tasoitusosumasta ajassa 57.13 EräViikinkejä vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan TPS ja EräViikingit väänsivät keskiviikkona Turussa. Ottelu päättyi lopulta 6-6-tasalukemiin.

EräViikingit johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen maalein 2-1 ja kolmanteen erään lähdettiin fuusiojoukkueen 5-4-johdossa. TPS tuli kolmannessa erässä kahdesti maalin takaa tasoihin, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla ei nähty lisäosumia.

TPS:n tehopelaajia oliva puolustajat Juuso Alin (0+2) sekä Mikko Stenfors (0+2). Vieraiden Mika Moilanen onnistui pistein 1+2 ja Joonatan Surakka naulasi tehot 1+1. Ottelussa oli paikan päällä 1021 katsojaa.

Tasapelin myötä EräViikinkien kuuden ottelun voittoputki meni katki. Ryhmä nousi kuitenkin sarjakärkeen, sillä joukkueella on parempi maaliero kuin tasapisteissä olevalla Classicilla. EräViikingit kohtaa vielä SPV:n ja Kooveen runkosarjassa. TPS jatkaa Salibandyliigan viidentenä. Joukkue kohtaa vielä Indiansin ja LASBin runkosarjassa.

Keskiviikkona pelattiin myös yksi naisten Salibandyliigan ottelu, jossa EräViikingit ja SB-Pro ottivat toisistaan mittaa Helsingissä. SB-Pro nappasi pelistä vierasvoiton maalein 5-4.

Pro oli ottelun alkupuolella vahvempi ja johti peliä jo 4-0 ajassa 33.12. Kotijoukkue kiri kuitenkin tasoihin seuraavaan 15 minuutin aikana. Voittomaalista vastasi lopulta Jaana Lirkki, joka laukoi ratkaisuosuman alivoimalla.

SB-Pron tehopelaaja oli 1+1 nakuttanut Anu Raatevaara. EräViikinkien Nea Suominen iski pisteet 1+1 ja Tuuli Rannalla tehot 0+2.

Viisi viimeistä peliään voittanut SB-Pro on naisten liigan kakkospallilla. EräViikingit on voittanut vain kolme peliä viimeisestä kymmenestä. Joukkue on nyt yhdeksäntenä.

Miesten Salibandyliiga:
TPS-EräViikingit 6-6 ja. Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
EräViikingit-SB-Pro 4-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arttemi
01/03/2017
Ei tälläiset pelit palvele salibandyä
-ErVi
Arto Kilponen
01/03/2017
Aika harva muu joukkue on hävinnyt neljästä pelistään EräViikingit/Classic kaksikkoa vastaan vain yhden. TPS voi ihan hyvin mennä vaikka kuinka pitkälle keväällä.
Pentti
01/03/2017
Näitä pelejä lisää, missä oikeesti kumpikin pelaa ja voi voittaa. Turhaa eka itkee, ketään ei oikeesti kiinnosta 17-0 pelit. Hyvä tepsi hyvä ervi!
JJ
01/03/2017
Hyvä matsi. Tuomarit lievästi ErVin puolella, ainakin mustavalkolasien läpi katsottuna.

Tepsin ekan kympin ihan kuutamolla. Tämän jälkeen ErVillä pallollinen peli heikkoa. Tepsi karvasi hyvin ylhäältä, ei ole tainnut ErVin kaverit tottua tähän. Kokeneetkin kaverit aika kujalla, varsinkin Tiitulta jatkuvasti huonoja ratkaisuja.

Onko Kukkolakin tullut jo vanhaksi? Ainoa mitä esitti oli syöttö Stenforsin maalin ja pikkusikaa tilanteiden jälkeen. Lopussa jäi vielä kentälle makoilemaan.
Hämeenlinnasta
01/03/2017
Pari vuotta sitten, kun olisi jo kavennettu liigaa 12 joukkueen sarjaksi. Ei olisi tätäkään peliä tarvinnut pelata.
Nostan tämän TPS pitkä jänteisen työ korkeammalle , kuin fuusioiden kautta saavutetut joukkueet. Tps on oikea oppisesti myös satsannut valmennuksen laatuun, kuten myös muutama muukin joukkue joka tulee parin vuoden sisällä ottamaan paikkansa kärkiseuroina.
Parempi pitkäjänteinen kehitystyö , kuin ns" kaivoon kannettu vesi" (nopeat ratkaisut.) jokat jättävät huomioittamatta tulevat isot ikäluokat ( koko ikänsä salibandya ykköslajina pelanneet )

Seuroille satsatkaan ennemminkin laadukkaaseen valmennukseen ( jo junioreissa) kuin pelaajamarkkinoilla ostomiehiin.
Arto Kilponen
01/03/2017
Niin, kyllähän se monesti (ei aina, mutta monesti) näkyy aika selkeästi laatuna pelissä kun top-6 joukkueet pelaavat vastakkain.
Junnu#8
01/03/2017
Ja lisäyksenä vielä. Hienosti on kehittynyt Pyry LuukkonenTPS kausilla. Hyvä maalivahti!
Kurkkaus tulevaan
01/03/2017
Veikkaan että Classic vie runkosarjan ja sen vuoksi M-Team saattaa hävitä enemmän kuin 17-0. Varmaa on myös se että tiimi divariin, Speve kolmas ja Lasb karsii. Toinen karsija kv tai salba. Krp taitaa maalierolla olla turvassa. Ols, Indians tai Steelers pleijareihin. Luulisi että Indians. TPS tai Happee 4/5. Jos noin, Clasu ottaa krpn, Ervi Indiansin, Speve Oilersin ja jää TPS Happee, kotijoukkue avoin.
BGBJ
01/03/2017
Ervin naiset olisivat nousseet pleijareihin jos olisivat voittaneet! Kyllä kynsi Pron ykköskenttä syvällä! Hyvä peli nuorelta kolmoskentältä! Muutama peli jäljellä ja kärki selvä, perässä tiukkaa vääntöä sijoituksista! Kuka joutuu välierässä Classicin koulutukseen?
ET soittaa kotiin
01/03/2017
Eikös tuo ole arkistokuva? Rankkarista ei ainakaan Hautamäki maalannut.
Arto Kilponen
01/03/2017
Jos Steelers tuosta vielä menee playoffeihin, niin siinä on tuleva vastustaja todella pulassa. Ihan joka jengi ei voita Happeeta kotona ja SPV:tä vieraissa.

Tepsillä on siinä mielessä hyvä tilanne kotiedun suhteen, että voitot LASBista ja Indiansista riittää _jos_ Happee ei voita Classicia.

Runkosarjavoiton suhteen (sikäli kun sillä minkäänlaista merkitystä on) menee tiukaksi, kun myös vantaalaiset joutuvat vielä pelaamaan vaikean pelin, eli SPV:tä vastaan. Tosin SPV:lle se on panokseton peli.
Minäpahoitinmieleni
01/03/2017
Hämeenlinnasta: mitä sitten? Edelleen on niitä seuroja joiden ei pitäisi olla kyseisessä sarjassa ja tasoerot huipun ja surkeimpien kanssa ovat edelleen liian isot. Mikään radikaali asia ei ole siis muuttunut paitsi kuin se että jokunen eri jengi on muuttunut 8 parhaan sakissa. Eli aivan turha toi perustelu.
Spekulointia
01/03/2017
SPV:n ei ehkä parissa jäljellä olevassa pelissä pane ihan kaikkea peliin. Tosin matsissa EV:tä vastaan se voisi itse vaikuttaa tulevaan välierävastustajaan - jos siis ensin selviää puolivälierästä.
juusosta löytyy
01/03/2017
Juuso on kone.

Parin viime kauden aikana Alin on ottanut suuria kehitysaskelia ja on nykyisin Tepsin kiistattomia luottopakkeja. Herrasmiespelaaja joka ei jää kaukalossa turpakäräjille, vaan hoitaa hommansa ja sillä siisti. On ollut hienoa nähdä miten pelaaja on kehittynyt nykyiselle tasolleen ja ottanut paikkansa Tepsin kivenkovassa puolustuksessa, vaikka koossa antaa ison etumatkan kookkaimmille joukkuekavereille.
Hämeenlinnasta
01/03/2017
Minäpahoitinmieleni jos ymmärsit pointin. Niin liigan supistaminen tapaa todellisen salibandyn kehityksen, kun isot iskäluokkat tulevat miehen ikään. Koska salibandy ei ole vielä muutamiin vuosiin ammattisarja niin seuroilla on vielä muutamia vuosia eritavotteita sarjan suhteen. Mitä pienemmaksi piiri tehdään keillä on mahdollisuus pelata parhaita vastaan sitä suppeammaksi määräksi tulee mahdolliset tulevat maajoukkue pelaajat.

Ykksittäisillä otteluilla ei tässä salibandyn murrossa vaiheessa ole oikeastaan mitään merkitystä.

Ps, Tps:kin olisi pudonnut kaksi kautta sitten suppeamalla sarjalla divariin ja nyt se on kuitenkin kahden ison jälkeen toinen varteen otettava joiukkue superfinaaliin.
fakta
02/03/2017
Kun katsoo pelkästään kärkijoukkueiden keskinäiset pelit, niin suosikit Superfinaaliin ovat TPS ja SPV.
#20100
02/03/2017
Ellen aivan väärin katso niin kuva on Classic pelistä onnistuneen rankkarin jälkeinen tilanne juuri ennen tuuletuksia.
#20100
02/03/2017
Edellinen kommenttini siis vastaus Et soittaa kotiin:lle :D
Arto Kilponen
02/03/2017
Fakta: Niin ja sitten voidaan muistaa, että Oilers otti juuri näiltä kahdelta 7/8 pistettä.

Melkoinen kivi-paperi-sakset tässä on top-6 joukkueiden osalta menossa. Sarjataulukko kertoo tällä hetkellä lähinnä se, että mitkä joukkueet ovat suosiolla jättäneet pupeltamiset väliin.
Pentti
02/03/2017
Mä en tätä suuret iät selitystä usko, pari jengiä ainakin pihalle liigast. Näitä tiukkoja pelejä tv2, tasapuolisuus pois ainakin noista. Heikointa mainosta näyttää alakastin pelejä, netistä voi ne kattoa joita kiinnostaa. Plaijareissa tulee heti kaksi hyvää paria ja kaksi ihan selvää, jos televisioidaan toivottavasti ei clasub eikä ervin selvistä peleistä. Kilposen mainitsemia top6 jengejä lisää, haalarit päälle muille jengeille
Pentille
02/03/2017
Ervi vois myös laittaa haalarit päälle eikä hankkia valmiita pelaajia muualta. :-) Tää on tää ikuisuuskysymys.Miksi rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy?mietippä sitä.
Keijo
02/03/2017
Tietääköhän joku miks Iiskolalle ei tuomittu vitosta mailalla päähän lyönnistä?
Vai oliko se pallo joka lopulta osui leukaan.
Tuomio oli sinällään oikea, kun pakki tuli kontaten eteen.
Indians - Happee pelissä tuomio oli 5 min. saman tyyppisestä konttauksesta.
Tps fani
02/03/2017
Hämeenlinnasta olen niin samaa mieltä kanssasi. Pitkäjänteinen kehitystyö ja nuoriin panostaminen ottaaa oman aikansa, mutta tuottaa lopulta tulosta. TPS hieno esimerkki tästä. Upeita omia junioreita nousee kolkuttelemaan liigan ovia jatkuvalla syötöllä. Täytyy nostaa hattua TPS organisaatiolle ja valmennukselle.
Minäpahoitinmieleni
02/03/2017
Hämeenlinnasta: tajusin mutta sinä et nyt tajunnu minun pointtiani joka kumosi jo tuon väitteesi. Mikään ei ole muuttunut niistä ajoista muuta kuin se että pari jengiä on vaihtunut 8 parhaan joukossa. Eli sarjan heikoimmat ei ole lähestynyt yhtään kärkeä. Ihan yhtälailla nää 18-3 pelit tappaa lajia eivätkä ole mihinkään muuttuneet monien vuosien aikana.
Hämeenlinnasta
02/03/2017
Minäpahoitinmieleni en oikein tiedä miten kumosit ? Olet liigan kaventamisen kannalla ja sinusta nyt on myös joukkueita jotka ei sinne kuulu. M-Team on putoamassa mitkä muut joukkueet ovat sinusta sellaisia , etteivät kuulu liigaa tällähetkellä ? ( toivottavasti Welhot nousee tilalle sillä Itä-Suomessa tarvitaan myös tuleville miehille kovia pelejä )

Pudotetaan vaikka liiga 8 joukkueen kokoiseksi niin ainoat seurat jotka vahvistuvat ovat Pääkaupungin- ja Tampereenalueeen seurat .Koska Salibandy ei ole vielä ammattiurheilua ja seuroilla ei ole varaa maksaa sellaisia summia pelaajille, että heidän on taloudellisesti mahdollisuus siirtyä muihin seuroihin.

On lyhyt näköistä muutamien rökäletappioin takia pistää liiga Helsinkija Tampere keskeiseksi. Tällä hetkellä liigaa pelaavat n 1995-2005 salibandyn aloittaneet pelaajat. Jos katsoo tilastoja paljonko enemmän on lisenssipelaajia 2005-2015 jotka mahdollisesti seuraavan 10v aikana tulevat pelaamaan liigassa niin määrä on huomattavasti isompi. Suurin osa viel näistä 2005-2015 pelaajista ovat pelanneet salibandyä ykköslajinaan.

Supistamalla liiga mahdollisimman pieneksi niin tullaan eväämään tulevilta miehiltä ( nyt junioroita) n 100-200 henkilöltä. Montako tulevaa huippupelaajaa silloin menetetään ?
Arto Kilponen
02/03/2017
MINÄPAHOITINMIELENI, pystytkö vetämään vähän yhteen sitä top-8 joukkueen tilannetta kahden viimeisen joukkueen osalta. Siis kun unohdetaan EräViikingit, Classic, SPV, Happee, TPS ja Oilers, niin mitkä ovat ne perusteet, joilla todennäköisesti kaksi (ketkä?) tulevat jatkossakin viemään ne kaksi playoff-paikkaa? Enkä siis puhu tämän päivän sarjataulukosta, vaan ihan kokonaisuudesta seuroilla. Tänä päivänä on minusta selvää, että siellä on tasan kuusi (ei viisi, ei seitsemän vaan nimenomaan kuusi) joukkuetta, joilla on realistiset mahdollisuudet mitaleille.
Minäpahoitinmieleni
02/03/2017
Hämeenlinnasta: eli kolmannen kerran. Kun katsot vaikka neljän edellisen kauden pleijareita niin siellä on ollu melkein samat joukkueet aina (max kaks jengiä on muuttunut) ja nyt kun erää ei ole niin joku saa taas siitä paikan. Mutta pointti on se että joo tps on noussut kun taas nst on esimerkiksi tippunut että eikö se että laji kasvaa muualle kuin pääkaupunkiin tai Hämeeseen oo vähän niinku nolla? :D jos sarja olisi pienempi olisi se myös tiukempi ja kun alemmat joukkueet sekä laji kehittyisivät, voitaisiin lisätä joukkueiden määrää. Lyhyt näköistä jos tästä on vuosien todistelu että mikään ei ole muuttunut? Voihan se näinkin kehittyä jos jaksaa vaikka kymmenen vuotta vielä katsella kun isot pärjää ja läpsyttelee koko kauden odottaen pleijareita. Onhan se kiva että joku spv ja happee välillä haastaa noi kaks parasta mut muuten aika tylsää. Enemmän jännitystä on että kuka heikoista tippuu :D ja Arto nyt en nyt ihan ymmärrä mitä haluat minun sanovan? :) no koovee on välillä pärjännyt välillä ei. Tässä voisi hyvin olla krpn ja kooveen fuusio niin eivät hyvät pelaajat jakautuisi kahteen eri joukkueeseen. Jos pohjoisesta löytyisi tarpeeksi porukkaa niin sillon olsi muutoin joku itä suomesta vaikka welhot jos saavat kasattua siellä parhaat yhteen. Joo tälläkin kaudella kuusi taistelee mitaleista mutta neljä taistelee pronssista. Ei noi isot oo vielä edes pelannu tosissaan ;)
Hämeenlinnasta
02/03/2017
Minäpahoitinmieleni voitko kertoa miten sarja olis jännittävämpi vaikka joukkueita olisi vain kuusi. Kun olet nytkin sitä mieltä, että on vain kaksi suurta jotka eivät ole pelanneet vielä edes tosissaan. Eikö silloin sinun logiikkasi mukaan sarja pitäisi kaventaa kahteen ?

Nyt haluat kaventaa sarjaa, kun on tulossa ikäluokat jotka eivät ole valinneet sählyä vain siksi kun eivät muissa lajeissa ole pärjänneet ( ilkeästi sanottuna )

Jos olet yhtään viimeisen 5v aikana edes seurannut junnusäbääjiä niin sieltä on tulossa todella isoissa määrissä todellisia pelimiehiä ja niitä on myös muuallakin kuin Helsinki Tampere akselilla.

Meillä ilmeisesi sinun kanssa erilaiset lähtö kohdat säbään sinä katsot vain liigan ykittäisottelujen kannalta kun itse koitan ajatella koko Suomen säbää hukaamatta isoja määriä todellisia lahjakkuuksia.
Minäpahoitinmieleni
02/03/2017
Hämeenlinnasta: jos nyt yhtään osaat lukea noita kommentteja niin voisit lukea että kun tiivistetään niin ne muutkin saa parempia pelaajia useampiin eri kenttiin kuten esimerkiksi kooveen ja krpn yhdistäminen. Pääsisi lähemmäksi clasua. Todellisia lahjakkuuksia mahtuu aina mukaan ja kun tasoa olisi oikeasti niin paljon että riittäisi isompiin joukkuemääriin niin sitten voitaisiin lisätä joukkueiden määrää. Nyt sori vaan ei riitä vaikka miten olisit sokaistunut nuorten lahjakkuuksista :)
Hämeenlinnasta
02/03/2017
Minäpahoitinmieleni: Tuolla systeemillä voisi myös Oilerssin ja Indiaksen niin saataisiin se Helsinki( lue pääkaupunkiseutu ) Tampere liiga todella pystyyn.

Entäs näiden fuusioiden jälkeen ?? Eli muiden paikkakuntien mahdollisuus päästä samalla tasolle kaventuisi edelleen ja luulen että se ei ole liigan tarkoitus.
Minäpahoitinmieleni
02/03/2017
Niin voitaisiin ja varmasti pystyisivät haastamaan evin. Happeella ja spv on se potentiaali joten hekin voisivat haastaa näitä jengejä. Ja idästä ja lännestä saataisiin ehkä myös hyvät haastajajoukkueet jos niitä junnuja on tarpeeks paljon tulossa muuallakin kuin hki-tree välillä :) siinä olis aika kovia joukkueita kaikki ja tekeminen olis myös vähän ammattimaisempaa. Mutta tuskinpa tällaista tapahtuu kun ajatellaan että määrä korvaa laadun ja kun joku joukkue(et) yhdistyvät ja kovenevat ja menevät lähemmäs ammattimaisempaa tekemistä niin jengi (siis samat ihmiset jotka haluavat että salibandy kehittyisi ammattimaisempaan suuntaan) huutelee että on epäreilua yms :D
Keinotekoista
03/03/2017
Muoviseuran Ervi:n katsojat kotipelissä n . 550 keskimäärin . Tps pitkäjänteinen tuonnut lähes 1000 katsojaa peliä kohden. Jopa sarjan toiseksi viimeisellä Lasbilla 750 katsojaa per peli.
Eipä ihmisiä kiinnosta tulla katsomaan jotain yhdistyneitä joukkueita. Ja jollei katsojia niin puoliammattimaisuuskin katoaa tuota pikaa. Ervi on muuten vielä suurimmalta väestökeskuksen joukkue.

Claccikkia kuitenkin yli 1000 katsojaa per peli , kun se on seura eikä mikään yhdistetty kokoelema.
Minäpahoitinmieleni
03/03/2017
Veikkaan että jos ervi jakaisi yhtä paljon ilmaislippuja peleihin kun tps niin saisivat hekin enemmän porukkaa niihin :) hinnatkin ovat aivan liian kovia että menisi katsomaan amatöörilajia..
Jonninmoinen friikki
03/03/2017
Ervi-geenimanipuloitu fuusio oli käsittämätön liike Tapanilan Erän kohdalta sillä Erän tulevaisuus näytti niin hyvältä.
Lisäksi Tapanilan Erän imago verrattuna Kurren synteettiseem orkesteriin sai minut itkemään fuusion yhteydessä.
Hei_minäpahoitinmieleni.
03/03/2017
Sun ErVi ei saa vastaavaa määrää ihmisiä katsomoon, vaikka ne maksais niille siitä. Tää nyt vaan on fakta. Kaikki pääkaupunkiseudun seurat pitäis heittää vittuun koko sarjasta, jos halutaan katsojia. Kurren synteettinen yhdistelmäjoukkue, ei näyttänyt herättävän kiinnostusta. Herättääkö se edes pelaajissa kiinnostusta? Kenelle mää tämän mestaruuden oikeasti voitan (paitsi itselle, mikä riittää useammille ErVin pelaajille).

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.