Liigat

TPS:ssa yllättäviä muutoksia – miesten päävalmentaja siirtyy naisten liigajoukkueen luotsiksi

01.03.
2017
13 Kommenttia
5
Liigat

TPS:n Jukka Ruotsalaisen rooli muuttuu ensi kaudella päävalmentajaksi.

Turun Palloseura tiedotti keskiviikkona päävalmentajamuutoksista. Kauden jälkeen tapahtuu yllättävä vaihdos, kun ansiokkaasti miesten Salibandyliiga-joukkuetta luotsannut Aki Vilander siirtyy naisten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Vilanderin korvaajaksi nousee Jukka Ruotsalainen.

Sekä miesten että naisten liigajoukkueet ovat menossa pudotuspeleihin tämän kauden runkosarjan päätteeksi. 30-vuotias Vilander korvaa naisten päävalmentajan tehtävässä tällä hetkellä olevan Matti Kaipion.

– Nyt painetaan ensin täysillä tämä kausi loppuun asti, sillä hienoimmat pelit ovat vielä edessä. Sen jälkeen alkavat uudet haasteet niin minulla kuin Jukallakin, joka on ollut suuri tuki minulle viime vuosina. Minun tehtäväni on ollut viimeisen neljän kauden aikana luoda uusi ja uskottava pohja miesten edustusjoukkueeseen sekä kasvattaa yhteisöllisyyttä, joka kantaa myös tuleviin vuosiin. Koen tässä kohtaa työni olevan maalissa ja on uusien ihmisten aika ruveta seuran tukemana tavoittelemaan seuraavan askeleen ottamista, Vilander kertoi TPS:n sivuilla.

Hänen mukaansa ensi kaudella alkaa uusi projekti potentiaalisessa ryhmässä.

– Naisten edustusjoukkueen valmentaminen oli loistava vaihtoehto seuraavalle valmennusprosessille, koska tiesin kuinka kovia tavoitteita pelaajilla on. Yksilöstä huolehtiminen ja yksilön eteenpäin vieminen on ollut minulle aina se juttu mistä rakennetaan isoja kokonaisuuksia joukkueena. Joukkueessa on paljon lahjakkuutta ja motivaatiota, Vilander jatkoi.

Ruotsalainen, 31, on entuudestaan tuttu TPS:n penkin takaa, sillä hän on mukana miesten joukkueen valmennustiimissä.

Seurajohdolla on vankka luotto, että Ruotsalainen kykenee jatkamaan miesten joukkueen kanssa kehitystä myös Vilanderin jälkeen.

– Molempiin edustusjoukkueisiin tulee nyt muutoksia, mutta kuitenkin tuttujen valmentajien kautta. Jukka on noussut isoon rooliin seurassamme ja päävalmentajuus oli luonnollinen jatkumo hänen ansiokkaalle työlleen, TPS:n toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi kommentoi.

Sekä Viladerin että Ruotsalaisen uudet sopimukset jatkuvat kevääseen 2019 saakka.

Uutinen TPS:n sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
ukkeli
01/03/2017
Miksi Kapion sopparia ei jatketa? Matti on nostanut naiset tasolle, jossa eivät ole aikaisemmin olleet.
Maku
01/03/2017
Kaipio haluaa itse lähteä kun muikkeli asuu tampereella eikä viitsi kokoajan edes takas matkustaa. Eikä saa kunnollista korvausta valmentamisesta käsittääkseni.
Terhi
01/03/2017
Ihan helvetin hyvä soppari TPS:ltä. Tota Akin saamattomuutta on jo pari vuotta katottukin.
Junnu#8
01/03/2017
Maku. Jos on totta tuo. Niin perus yhteiskuntaa. Akat määrää mitä tehhään!
Hmmm
01/03/2017
Mihinköhän Kaipio suuntaa valtsuksi? Ei ehkä clasuun kuitenkaan!
Katti Maipio
01/03/2017
Kaipion lähtö pelaajien mieleen... Kaipiosta HUOLIMATTA TPS:n naiset menestyneet. Nyt kun puikkoihin tulee oikea valmentaja, niin vain taivas on rajana. Hei vaan Matti! Ei tule ikävä...
Haipe Relminen
01/03/2017
Kaipio saanut kovia tarjouksia ulkomailta asti joten ei jatkanut soppariaan Turussa. Vakuuttavat näytöt niin Blackbirdsissä, TPS:ssä kuin Venäjän naisten majussakin. Onnea Masa jatkoon!
Terhille
01/03/2017
Terhin muistaisin jo kauan tuominneen Vilanderin. Ettei vaan olisi joku oma poika jäänyt vähälle peliajalle. Harmi varmaan sun kannalta että Vilander näyttänyt että kykenee viemään joukkueen pikku hiljaa liigan kärkipäähän.
Tois puol jokkee
01/03/2017
Ennen kaipiota tps oli lähellä pudota divari in. Nyt cup voitto ja keväällä hyvät mahdollisuudet mitaleille. Kaikki ei miehestä tykkää mutta jos olet joukkueessa joudut treenaamaan.
Kiitokset Matille tps vuosista ja tsemppiä jatkoon missä ikinä koutsaatkin
Analyytikko
02/03/2017
Kaipio -> SB Pro
"Turun sanomat"
02/03/2017
Kaipio siirtyyy prohon. Näin kertoo turun sanomat.
Terhille Terhi
03/03/2017
Ei kuule jäänyt tyttö eikä poika vähälle peliajalle, mutta koiran agilitykerhossa toi Vilanderin asenne ärsyttää. Mun koira on selvästi parempi kuin Vilanderin. Tämä kommentti perustuu pelkästään faktoihin ja niiden perusteella joukkuetta on johtanut Ruotsalainen viimeiset kaudet. Ja olen todellakin tyytyväinen että Jukan iso rooli TPS:n pelissä tulee vihdoin esiin. Vilander ei Tepsiä nostanut tälle tasolle, vaan Ruotsalainen. Vilander koitti sen ekan kautensa, ja onneksi ymmärsi sen jälkeen antaa ohjat muille. Odotan mielenkiinnolla paskatulvaa tähän kommenttiin.
Joopajoo
03/03/2017
Tois puol jokkee, et voisi olla enempää väärässä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.