Liigat

Tuomio tuli – Hätönen aloittaa playout-ottelut katsomossa

14.03.
2017
8 Kommenttia
3
Liigat

Heikki Hätönen (vas.) sai tuomionsa. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt LASB:n Heikki Hätösen 1+1 ottelun pelikieltoon.

LASB:n Heikki Hätöselle tuomittiin Salibandyliigan päätöskierroksen ottelussa LASB-TPS pelirangaistus (PR3) tämän mailan osuttua TPS-pelaajan Mikko Stenforsin kasvoihin. Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Hätöselle pelirangaistuksesta seuraavan yhden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi yhden ottelun pannan.

– Hätönen yrittää karvata Stenforsia mailallaan ja mailan liikkeestä on pääteltävissä, että hän yrittää kontaktia Stenforsin mailaan, mutta ei osu siihen ja maila jatkaa liikettään osuen Stenforsin kasvoihin. Kyseisessä pelitilanteessa pelaajan tulisi ymmärtää tai ainakin mieltää mahdolliseksi seuraukseksi sen, että mikäli hänen mailansa ei osu vastustajan mailaan, se saattaa osua vastustajaan.

– Katson, että Hätönen on huolimattomalla ja varomattomalla pelitavallaan osoittanut piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja rike täyttää pelisääntöjen 617/2 kohdan raa’an rikkomuksen tunnusmerkistön, kertoo kurinpitäjä päätöksessään.

Heikki Hätönen kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan playout-sarjan otteluissa 18.3. SalBa-LASB ja 19.3. LASB-SalBa.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sivusta seuraaja
14/03/2017
Hienoa että kurinpitoelimet toimivat, mutta jos "kurinpitäjä" ei osaa erottaa vahingon ja tahallisuuden ero antaessaan niistä rangaistuksia niin ollaan aikalailla hakoteillä. Tahallisesta päähän kohdistuvasta taklauksesta saa saman rangaistuksen kuin vahingossa pelitilanteessa sattuneesta mailan heilahduksesta, osui se maila sitten mihin tahansa toisen kehonosaan niin teko oli kuitenkin tahaton.
lasit pois
14/03/2017
Tarkoitatko kailialan casea? Eikös nää nyt ole kuitenkin aika linjassa?


Valituslautakunta perusteli keskiviikkona tullutta päätöstä seuraavasti:

Kailiala on lähtökohtaisesti pyrkinyt estämään Johanssonin vetoa.

Hätönen yrittää karvata Stenforsia mailallaan ja mailan liikkeestä on pääteltävissä, että hän yrittää kontaktia Stenforsin mailaan
Stobe
14/03/2017
Ihan oikein. Hätönen ym
Kuljukka
14/03/2017
"Kailiala on lähtökohtaisesti..." kerro mulle missä vaiheessa ko.tilannetta kailiala edes vilkaisee palloa? Kyllä tässä maju ja ervi haisee tuomion taustalla...
Minäpahoitinmieleni
14/03/2017
Hätönen on kyllä ollut surkea muutenkin niin eipä toi nyt haittaa.
Oikea tuomio
14/03/2017
Hätösen pelityyli tietäen aivan oikea ratkaisu. Tappiokierre turhauttaa, muttei silti voi ruveta kaverilta huitomaan päätä irti. Hyvä muistutus sika-hätöselle ettei siellä kentällä voi mitä vaan touhuta.
sivusta seuraaja
15/03/2017
Pelisääntöjen kohdan 617/2 mukaan pelaajan on täytynyt syyllistyä " raakaan" rikkomukseen saadakseen tuomion jonka Hätönen on saanut. Raa'aksi rikkomukseksi ei yleisen oikeuskäytännön mukaisesti voida katsoa tahattomasti tehtyä tekoa.
P Escobar
17/03/2017
Sivusta seuraajan kannattaisi seurata päätöstä tarkemmin. Midsä lukee, että tako on tahaton? Teko on varomaton ja piittaamaton eli tarkoituksellista takemistä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.