Tuore Cup-mestarivalmentaja lähtee Turusta – suuntana SB-Pro

TPS:n liiganaisia luotsannut Matti Kaipio (pelaajien takana) on SB-Pron ensi kauden päävalmentaja. Kuva: Esa Takalo

TPS:n liiganaisia luotsannut Matti Kaipio (pelaajien takana) on SB-Pron ensi kauden päävalmentaja. Kuva: Esa Takalo

Nurmijärveläisen SB-Pron naisten Salibandyliiga-joukkue saa ensi kaudella uuden päävalmentajan. Luotsiksi saapuu Turun Palloseurassa tällä kaudella valmentava Matti Kaipio.

Uutisoimme eilen, että TPS:ssä tapahtuu kuluvan kauden jälkeen muutoksia valmennusrintamalla, minkä johdosta Kaipio ei jatka turkulaisseurassa. Kaipion tuore sopimus SB-Pron kanssa on kolmevuotinen.

– Matin valinta päävalmentajaksi oli lopulta hyvin selkeä kun kävimme kaikki vaihtoehdot ja niiden variaatiot läpi, jolla seuran ja liiganaisten harjoitteluun, pelinopeuteen ja menestykseen saadaan nostetta. Aiemmin olemme tehneet lyhyitä sopimuksia päävalmentajien kanssa, ja nyt oli oikea aika siirtää katseet pitkälle tulevaisuuteen jo uuden Arkadia-hallinkin myötä, joka valmistunee kesällä 2017 Klaukkalaan Arkadia yhteislyseon yhteyteen, seuran puheenjohtaja Janne Raatikainen kommentoi uuden päävalmentaja nimitystä seuran sivuilla.

Kaipio on aiemmin valmentanut muun muassa naisten ja naisopiskelijoiden maajoukkuetta. Tällä kaudella hän on jo päässyt maistamaan menestystä TPS:n liiganaisten kanssa, kun joukkue voitti Suomen Cupin.

– Kun SB-Pro otti yhteyttä ensi kertaa ja tarjosi mahdollisuutta ottaa päävalmentajan rooli huippuseurassa, jossa joukkueen taustat ja tulevat harjoittelu olosuhteet ovat viimeisen päälle kohdallaan, niin ei asiasta voi olla kuin otettu. Pitkien keskustelujen jälkeen seuran puheenjohtajan kanssa löytyi erittäin mielenkiintoinen ja varsinkin tavoitteellinen paketti tuleviksi kausiksi josta ei voinut kieltäytyä, Kaipio hehkutti.

SB-Pron nykyinen päävalmentaja Harry Virtanen siirtyy tämän kauden jälkeen seuran valmennuspäällikön tehtäviin.

Uutinen SB-Pron sivuilla

14 comments

  1. mikä on kun kv:een naisten joukkue ei ole hereillä jos valmentajia tulee vapaille markkinoille, koska joukkueessa on nuoruutta ja potentiaalia menestyä kun saisivat valmennuksen kuntoon. jos katsoo nst peliäkin maalin tappio ja valmennus ei ottanu aikalisää edes sama oli proo peli. Vai eikö niitä kannata käyttää, kysyn vaan.

  2. No jaa, luulen että tuskin tulee tätä konkurssi kätyriä kooveelle ikävä. Ollut todennäköisesti herran taustat Tampereella tiedossa… Sääli Sb-Prota, how low pro can go, that will kaipio show…

  3. SB Pro on kovanluokan joukkue, jolla on kovat vaatimukset valmentajalle! Ei sitä kauaa katella, jos se on huono! Eikä sarjakakkonen kaipaa kenenkään sääliä! Kateellisia on nähty koko joukkueen huikean menestymisen myötä siellä, täällä ja tuolla!

  4. Kooveessa valitaan aina valmentajaksi joku ”kiva”. Pleijareihin päästään kun Veera pitää siitä huolen siskonsa avulla. Sehän sitten riittää ja taas voidaan olla tyytyväisiä. Kaipion tasoinen ammattilainen veisi joukkueen täysin eri tasolla pelaamaan suuremmista asioista, mutta tässä on se osaavan organisaation ja puuhastelijoiden välinen ero. Pro on osaava organisaatio ja tuloksia on tulossa lähivuosina.

  5. Kooveessa on toiminta mallillaan ja Kaipion kaltaiset kuplat osataan kiertää kaukaa…

  6. Hyvää työtä on Kaipio Turussa tehnyt, vaikka kaikki eivät hänen tyylistään pidäkään. Onnea uuteen pestiin!

  7. Matti Kaipio ei osaa valmentaa ja miehestä eivät pelaajat tykkää. Tarvitsee hyvät apuvalmentajat jos tulosta aiotaan saada aikaan. Majuvalmentajana pelaajisto halusi miehen pois ja huhu kertookin jo että Kujalat jotka olivat jo silloin majussa katoavat Kaipion tulon myötä Proo:sta kohti Tapanilaa tai ulkomaita. Pro ei ole tulevaisuudessa enään kärkipäässä vaan taipuu huomattavasti alaspäin

  8. Ihan pieni trolli nimeltä ”Nurmijärvi”!! Huhu kertoo et majupelaajilla olisi kysyntää!!!

  9. Kujalat ovat sellaisia ikoneita Prossa, että voivat valita valmentajan 😀

  10. Jos valmentaja tekee työnsä hyvin niin urheilijat ei hänestä tykkää. johtuen siitä että mennään mukavuus alueen ulkopuolelle eli Kaipio on tehnyt hyvää duunia.

  11. Valmentaja puhuu asiaa! Kaikkia ei kovat vaatimukset miellytä! Näillä puheilla tervetuloa Kaipio Nurmijärvelle!

  12. Valmentaja todellakin puhuu asiaa. Pro haluaa pelaajia myöten vaativan valmentajan, koska tietävät sen tuottavan menestystä. Sitten joissakin paikoissa halutaan se kiva valmentaja. On kivaa ja siinä ohessa pelaillaan vähän sählyä.

  13. Valmentajalle ja Hmm:lle sisäpiirin tietoa, että juuri siitä syystä pelaajat eivät valmentajasta tykänneet, kun EI menty mukavuusalueen ulkopuolelle (ja miljoonan muun syyn vuoksi). Onneksi saavat kunnon valmentajan, niin korjaantuu tämäkin asia. Huvittuneena odotan jo sitä hetkeä, kun Pron pelaajat näkevät millainen valmentaja oikeasti on kyseessä…

  14. Ku muistavat vaan että sormet pois perseestä ja pelataan ni kaikki tulee menemään hienosti!