Turussa pudotuspelidraamaa koko rahalla – Happee neljän maalin takaa tasoihin ja rankkarivoittoon

Tasaiseksi povattu puolivälieräsarja alkoi torstaina Happeen juhliessa Turussa. Arkistokuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan neljäs puolivälieräpari aloitti ottelusarjansa torstaina, kun Turun Palloseura ja Jyväskylän Happee kohtasivat Turussa. Happee nappasi ensimmäisen voiton hurjan kolmannen erän kirin ansiosta ja ratkaisi ottelun rangaistuslaukauskilpailussa. Loppunumerot olivat 6–7.

Ottelun toinen erä käynnistyi 1–1-tilanteessa, minkä jälkeen turkulaiset ottivat isännät otteet käyttöön kentällä. Omassa päässä tunnollisesti pelannut TPS puolusti hyvin Happeen pois maalipaikoilta ja iski tehokkaasti omistaan.

Olli Laineen, Toni Läntisen ja Jani Hyytiäisen (2+0) osumilla Palloseura johti kahden erän jälkeen 4–1. Happeen puolustaja Otto Tikka sai toisen erän lopussa nilkkaansa osumaa mutta palasi kentälle kolmanteen erään.

Veli-Matti Hynynen kavensi kolmannen erän puolivälin taituttua 5–2:een. Kotijoukkue kuittasi kuitenkin nopeasti. Ville Hirvisuo jakeli illan kolmannen syöttöpisteensä, ja Eero Jalo pääsi herkuttelemaan takatolpalta tyhjiin. Tässä vaiheessa tilanne näytti jo turkulaisittain hyvältä.

Happee teki lopusta jännittävän kaventamalla ensin Hynysen ja Jonne Junkkarisen maaleilla, joista jälkimmäinen syntyi, kun kellossa oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Seuraavaksi Peter Kotilainen toimitti palloa maalille, ja velipoika Paul (2+0) löi yhdellä kädellä ilmasta kuulan verkon perukoille ja nosti jyväskyläläiset jo maalin päähän.

Eikä kiri jäänyt tähän, vaan 56 sekuntia ennen päätössummeria Otti Tikka (1+1) napautti kovan kudin puolustajan tontilta Pyry Luukkosen selän taakse, ja peli oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan 6–6.

Jatkoaika oli maaliton ja edessä oli rangaistuslaukauskilpailu. TPS:n kaksi ensimmäistä laukojaa epäonnistuivat yrityksissään, mutta Happeelta toisena laukonut Juuso Heikkinen nosti komeasti pallon rystyltä maalin kattoon.

Kolmannen parin jälkeen tilanne oli Happeelle 1–2, kun myös Peter Kotilainen (0+3) veivasi pallon maaliin. Ratkaisu syntyi neljännessä parissa, kun Artis Raitums laukoi rimaan ja Happeen Paul Kotilainen iski pallon varmasti ylänurkkaan. Näin ollen jyväskyläläisjoukkue nappasi ensimmäisen voiton puolivälieräsarjassa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo perjantaina Jyväskylässä.

19 comments

1. Kun kuvittelit kaiken olevan jo hanskassa, niin puskista sitten tulee saissee nenuun.

2. Täytyy kehua Tepsin pelitapaa, modernia salibandyä josta yleisö varmasti, yksi parhaista joukkueista. Harmi sinänsä että 6-2 tilanteessa lopetettiin pelaaminen. Ehkä ei olla vielä valmiita voittamaan isoja pelejä mutta toivotaan että tämä peli opetti miten pelataan johdossa.

3. Kyllä oli upea nousu Happeelta. TPS suli ihan täysin, aivan uskomatonta.
    Mutta totta puhuakseni jos ei Happeen peli piristy ja joukkuetta saada kuriin, TPS vie ja Happee vikisee.
    Selostaja kertoi lähetyksen alussa Liikasen loukkaantuneen, mikähän mahtaa olla, pitkäkin toipuminen edessä ?
    Onko Ilmonenkin loukkaantuneiden joukossa ? Selostaja ei sitä kertonut.
    Tänä vuonna ollut ihan liian vähän kentällä, on kuitenkin taidokas pelaaja.

4. Viesti Pääkaalille: Pahoititteko tosissaan mielenne siitä että minua vketutti? Kukkahattu pois päästä ja sassiin. Vai meneekö tämäkin viesti bännilistalle? Uskomatonta!

1. #51:lle: Se on ihan ok, jos ketuttaa matsin jälkeen, mutta kirosanat seulotaan pois tältä palstalta. Niin on aina ollut.

5. Happee alko pelaamaan vasta kun oli pakko. Ja toivathan ketjumuutokset uutta ilmettä hommaan. Täytyy kyllä vaan ihmetellä, että kuinka monta huippupaikkaa täytyy Tepsille tarjota. Onneksi Turunen oli mies paikallaan. Junkkarinen oli Happeen paras tänään, ei mikään yllätys sekään. Tepsiltä taas Jalo ja Hirvisuo mielestäni.

Happeen pelaajiatosta sen verran, että Liikanen loukkaantui edellisessä pelissä kun ajettiin selästä kovaa vastustajan penkille. Selostaja mainitsi, että on day-to-day. Ilmonen taasen on kyllä ihan kunnossa ja on ollut reeneissä normaalisti. Myös minunkin mielestäni on heittämällä kuuden pakin joukossa ollen hyvin taitava ja peliä edistävä pelaaja.

Huomenna sitten Happee tarkemmin oma pää ja ei ylihyökkäämistä. Kyllä tästä hyvä silloin tulee.

6. Jokainen joukkue, joka hukkaa viimeisen ottelun 8 minuutin aikana neljän mallin johtonsa, ei ole riittävän kypsä voittamaan mitään suurta TPS näytti jälleen, ettei tiukan paikan tullen osaa voittaa Happeeta. Viime vuonna Tepsillä oli game 6:ssa kaikki avaimet käsissään iskeä viimeinen niitti ja katkaista puolivälieräsarja, mutta kuinka kävikään. 1000 taalan maalipaikkoja hukattiin useamman pelaajan toimesta. Happee tuli tasoihin ja jatkoajalla ohi, Game 7 lopputulos oli jo selvä ennen kuin edes aloitusvihellystä oli kuultu.

Tepsi on nyt hävinnyt Happeelle viimeiset 5 peliä peräkkäin. Kaksi viime kauden päätteeksi, kaksi tämän kauden runkosarjassa ja nyt tänään, Viime kevään game 7 lukuun ottamatta kaikissa näissä peleissä Tepsillä olisi ollut saumat voittaa ottelu, mutta ei.

Tämän pelin ratkaisu oli kolmannessa erässä Happeen tekemä rytmin vaihdos. Ennalta oli tiedossa, että Tepsin kontrolloitu pelaaminen hajoaa ja virhealttius kasvaa, kun vastustaja lisää pelitempoa. Näin kävi tänäänkin. Kolmannen erän tulos paljastaa turkulaisten akilleen kantapään.

Vastoin useimpia ennakoita, mm. Päääkallo ja US, Happee tulee viemään tämän puolivälieräparin selvänumeroisesti. Arvioni on edelleen 4-0. TPS ei pääse yli henkisestä voittamisen kynnyksestään. Lisäksi Stenforsin poissaolo näkyy Tepsin puolustuksen kovuuden puutteena helpottaen Happeen tietä välierään Classicia vastaan.

Tepsin poikien kesäloma alkaa tänäkin vuonna Happee-ottelusarjan jälkeen. Pitkän loman Turussa voisi käyttää maalinteko- sekä mentaalipuolen harjoituksiin, jotta ensi kaudella kantti kestäisi pidempään.

7. Aika selkeä korkea maila tuo 6-5. Sinänsä hölmöä, jos näitä hyväksytään sillä perusteella, että kyseessä on hieno maali, kun puolustajalla ei ole kuitenkaan yhtäläistä mahdollisuutta pelata korkealla mailalla, koska ”hieno katko” ei varmasti menisi läpi tuomareille.

8. Kyllä, hyvin usein naamankorkuinen hakkuu vihelletään korkeaksi, mutta ei tänään. Tepsin kolmannen erän lisäksi, myös punainen oli ajoittain todella huono. Sinänsä harmi, koska Happee on sarjan parhaita käyttämään nämä epävarmat viheltäjät hyväkseen; notkeita polvia alkaa esiintymään yhä useammassa tilanteessa. Jos mustavalkoinen pystyy pitämään pakettinsa kasassa, ei sarjan voittajasta ole epäselvyyksiä, sillä joulu on vain kerran vuodessa.

9. No nyt täytyy ihmetellä tuota Ilmosen poissaoloa kentältä jos kerta on on normaalisti harkoissa eikä loukkaantuneena.
    Minunkin mielestäni on heittämällä kuuden pakin joukossa !

10. En tiedä ketkä pakit siellä pelasivat Happeelta eilen. Mutta kyllähän Kunelius ainakin mennen tullen peittoaa Ilmosen kun ajattelee hänen silkinpehmeitä käsiään ja ihaltavaa hermojenhallintaa… Oliko Kouvonen villassa? Hän on ehdottomasti pallovarmin Happeen hyökkäävistä puolustajista. Aina hyökkäyksen kärkenä! Tai no, ainakin melkein. 🙂 Toivottavasti pojilla paikat kestää. Yllättävän monella niitä loukkeja on ollut, varsinkin pidemmissä sarjoissa, kun ajattelee miten huolella ja antaumuksella lihashuoltoa tehdään.

11. Kyllä tämäkin matsi oli hyvää vihdettä, tilanteet vaihtuivat ja lopussa draamaa.
    Pudotuspelit on lähteneet käyntiin mehukkaasti säbässä.
    Ainoa asia josta olen kriittinen on istv:n kuvaus, selostuksesta kiitokset.
    Selostaja kertoi että marliareenalla ei voida katsojia siirtää nyt tyhjään katsomoon mikä siis näyttää nololta tv-kuvassa.
    Miksi siiis kamerat on samalla puolella kuin yleisö? Eikö kamerat voisi olla toisella puolella ja näin saataisiin parempi tunnelma myös meille jotka katsomme ottelun tv:n kautta?

12. Eipä ole valitettavasti TPS vieläkään valmis mitalipeleihin. Sinänsä hyvän näköistä peliä mutta tuollainen sulaminen kertoo kyllä puolustuspelin keveydestä. Stenfors äkkiä
    kehiin auttamaan tilannetta. Psykologisesti Happeelle isompi merkitys kuin yksi voitto ja kotietu. Jos tänään TPS ei monnarilta voittoa ota niin sitten alkaa olla tosi vaikeaa.

13. Suuren turkulaisen pallopelilegendan sanoin: ”Win the Right Games”

Eli ei se, että sulaa ensimmäisessä, kun klaaraa viimeisen pelin.

14. Tämä sarja on vasta alussa ja tulee varmasti kestämään viimeiseen tappiin saakka. Jostain ihmeestä Happee sai hurmoksen viimeisellä kympillä päälle ja tuli tasoihin. Hyvä niin ! TPS tulee vielä.
    Täytyy minunkin kommentoida Happeen pelaaja valintoja. Kuosmanen on työmyyrä kentällä mutta mies ei hirveästi ole peliaikaa tärkeissä peleissä saanut.
    Kunelius viettää melkein joka pelissä 2 minuuttia kentän laidalla hermojen hallinnan takia ja ei se kentällä työskentely niin mallikkaasti ole koko kautena sujunut.
    Myös minä olen ihmetellyt Ilmosen poissaoloa, hänellä kuitenkin tuo pallo on hyvin hallussa ja ollut aina hyvä pelinrakentaja. Toivottavasti mies nähdään vielä tällä kaudella kentällä, laitan minäkin hänet kirkkaasti kuuden parhaan pakin joukkoon !

15. Kyllä sen vaan näki paikanpäällä että Happeella on kokenut jengi valmennusta myöten. Ovat olleet kovissa paikoissa monta kertaa. Tepsin pitää kasvaa vielä pykälän verran, tapahtuuko se tässä sarjassa jää nähtäväksi, toivotaan parasta…