Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classic ja Happee käynnistävät taistelun paikasta Superfinaalissa

31.03.
2017
2 Kommenttia
0
Liigat

Tähän Jussi Pihan maaliin päättyi runkosarja Jyväskylässä. Tänään lähdetään selvittämään finaalijoukkuetta. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan välierät alkavat tänään, ja VeikkausTV seuraa pareista äärimmäisen mielenkiintoista Classicin ja Happeen välistä sarjaa. Ensimmäinen kohtaaminen alkaa tänään Tampere Areenalla klo 18.30.

Lähtöasetelmat:

Runkosarjan voittanut Classic lähetti Indiansin kesälomalle puolivälierissä voitoin 4-1, ja Happee teki saman Turun Palloseuralle suoraan neljässä ottelussa. Tarkemmin lähtöasetelmista voi lukea Pääkallo.fi:n koko sarjaa käsittelevästä ennakosta.

Kuumat ja kylmät:

Classicin Joonas Pylsy nakutteli Indiansia vastaan 11 (7+4) pinnaa, ja Eemeli Salin osui myös seitsemästi (7+1). Nico Salo keräsi tehot 2+8. Krister Savosen (1+0) ja Lassi Vänttisen (0+2) tehot jäivät vielä laihoiksi.

Happeen ykkönen oli TPS-sarjassa Veli-Matti Hynynen (4+5), ja sentterit Petri Kauko sekä Paul Kotilainen tekivät molemmat neljä maalia. Peter Kotilainen jäi kahteen maaliin, mutta syöttöjä tuli kuusi.

Yhteinen historia:

Historian varrella on ollut monia tulisia kamppailuita, ja suuri yleisö muistaa varmasti hyvin Happeen 3-1-voittoon päättyneen finaalisarjan keväältä 2014, kun Hippos oli ratketa liitoksistaan neljännessä ottelussa. Tällä kaudella ensimmäinen kohtaaminen päättyi liigapelin osalta tasan, mutta jatkoajan toisella puolikkaalla Mikko Leikkanen sivalsi Classicin jatkoon Suomen cupissa maalein 7-6. Jussi Piha oli Classicin jatkoaikasankari Jyväskylässä runkosarjan lopussa niin ikään samoin lukemin. Happeen edellinen voitto Classicista on viime kauden Suomen cup-ottelusta Tampereelta joulukuulta 2015.

Taistelupari:

Sami Johansson, Classic – Veli-Matti Hynynen, Happee

Molemmilta maalitykeiltä löytyy kattava valikoima erilaisia laukauksia, ja karkeasti sanottuna kaikki niistä ovat maalivahdille pahoja. Kuti lähtee nopeasti ja pienestä tilasta ranteella tai lämärillä, ja aina ei tarvitse olla edes niin kova, kunhan tähtäin on oikeassa paikassa. Molemmat osaavat myös syöttää, joten mistään yksipuolisista maalareista ei ole kyse. Näille tarkka-ampujille ei kannata ylimääräistä tilaa jättää.

Kokoonpanot:

Pudotuspelien aikaan vammoista ollaan melko hiljaa, mutta Classicin tilanne sarjaan lähdettäessä on tiettävästi hyvä. Happeessa on kiertänyt flunssa puolivälierien aikaan, mutta rosterin pitäisi olla nyt tikissä, kun taistelu paikasta Superfinaaliin käynnistyy. Ainoastaan runkosarjan lopussa loukkaantunut Lauri Liikanen on sivussa. Kokoonpanot löytyvät täältä viimeistään kaksi tuntia ennen peliä.

Edelliset ottelut:

25.3. Classic-Indians 5-1
22.3. Indians-Classic 4-7
19.3. Classic-Indians 9-4

22.3. Happee-TPS 10-6
20.3. TPS-Happee 4-5 ja.
17.3. Happee-TPS 6-5

Tulosvetovihje:

Tasaisesti liikkeelle

Molemmat lähtevät iltaan neljän ottelun voittoputkessa, mutta nyt toiselle merkitään tappio. Molemmat ovat hyökkäysvoimaisia joukkueita, ja maaleja tässä sarjassa tullaan näkemään varmasti puolin ja toisin. Happeella olisi heti ryöstön paikka sarjan aluksi, mutta Classic on varmasti valppaampana kuin Indians-sarjan alussa. Tällä kaudella on nähty jo kaksi jatkoaikaa, eikä kolmaskaan mikään yllätys olisi.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 5,6,7-Happee 5,6,7
Peliaika ja -paikka: Pe 31.3. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Poprock
31/03/2017
Jännä nähdä paljonko classic merkkaa yleisömääräksi tämän päivän peliin. Varmasti ei ole yli 200 silmäparia katsomassa , kun samaan aikaan pelataan vieressä kiihkeä paikallisvääntö Tappara-Ilves. Olisipa basso kerrankin rehellinen yleisömäärässä.
Katsoja
31/03/2017
Onnea illan pelimittelöön Classic & Happee. Toivottavasti nähdään reilu, rehellinen ja taidollinen peli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.