Liigat

VeikkausTV-ennakko: EräViikingit ja Nokian KrP avaavat pudotuspelikevään Mosahallissa

15.03.
2017
18 Kommenttia
1
Liigat

Heinolan puskutraktori Antti Naskali ja muut KrP-soturit lähtevät Mosahallille ryöstöretkelle. Kuva: Esa Takalo

VeikkausTV seuraa tarkasti puolivälieräpareista EräViikinkien ja Nokian KrP:n taivalta, joka alkaa keskiviikkoiltana poikkeuksellisesti legendaarisessa Mosahallissa.

Lähtöasetelmat:

EräViikingit menetti runkosarjan ykkösposition viimeisen kierroksen tappiolla Kooveelle, kun Classic voitti samaan aikaan Jyväskylässä Happeen. Kun Classic valitsi Indiansin, EräViikingit nappasi vastustajakseen sille ainakin hyvin runkosarjan kahden selvän voiton (15-5 ja 11-2) perusteella sopivan Nokian KrP:n.

Avausottelusta tekee poikkeuksellisen se, että pelipaikka on muussa käytössä olevan Vantaan Energia Areenan sijaan Tapanilan Mosahalli. EräViikingit pelasi cup-välierän LASBia vastaan ”Mosalla”, joten pelipaikkana se on jo tuttu tämänkin nimiselle joukkueelle. Tarkemmin sarjan lähtökohdista ja joukkueiden runkosarjasta voi lukea Pääkallo.fi:n koko ottelusarjaa käsittelevästä ennakosta.

Kuumat ja kylmät:

EräViikingit lapioi runkosarjassa peräti 222 osumaa, ja näistä kolmikko Miko Kailiala (36), Mika Moilanen (32) ja Roni Laasonen (29) upotti yhteensä 97. Taustalla eritoten Kevin Söderling ja Janne Hyvönen ovat olleet nousukunnossa pudotuspelien lähestyessä. Materiaalin ollessa laaja kaikki ylivoimaa pelaamaan tottuneet eivät saa minuutteja pakkopelissä, joten esimerkiksi Perttu Puskankin tehopistesaldo jäi runkosarjassa heikoimmaksi tällä vuosikymmenellä täysistä pelaamistaan kausista.

Nokian KrP:n koko ykkösviisikko oli erinomainen runkosarjassa, mutta 31-vuotiaan Henri Johanssonin paluu aivan terävimmälle huipulle on ollut yksi talven upeimmista ilmiöistä. Pistepörssin voitto, yli 50 maalia ja joukkueen kantamista reppuselässä aina seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen. Maalivahti Santtu Pohjonen oli runkosarjan paras torjuja, ja nuorten MM-kultavahdilta vaaditaan maagista suorittamista illasta toiseen, jos nokialaiset meinaavat EräViikingit toden teolla haastaa.

Yhteinen historia:

Koska EräViikingit on täksi kaudeksi muodostettu fuusiojoukkue, yhteisiä kohtaamisia on ainoastaan nuo kaksi runkosarjamittelöä, jotka siis molemmat menivät selvästi helsinkiläisten nimiin. Vantaan ottelussa päätöserä merkattiin hurjin lukemin 9-0, ja Raholassa vieraat menivät menojaan jo heti avauserässä.

Taistelupari:

Jani Kukkola, EräViikingit – Joni Henttonen, Nokian KrP

Sarjaennakossa nostettiin esille Miko Kailialan ja Henri Johanssonin kaksintaistelu, joten otetaan tähän ykkössentterit vastakkain. 31-vuotias maajoukkuesentteri Kukkola pystyy vielä nostamaan tasoaan runkosarjasta, ja jos vielä joissain peleissä on jäänyt varastoon, nyt myös hän syttyy varmasti pelaamaan täysillä. 27-vuotias Henttonen rytmittää peliä nokialaisten ykkössylinterissä erinomaisesti, ja joukkue voi luottaa häneen tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka Kukkola missasikin muutaman pelin, on ehkä hieman yllättävää, että uransa piste-ennätyksen takonut Henttonen oli pisteissä edellä (11+28 > 18+19).

Kokoonpanot:

Pudotuspeliaikaan vammoista tai sairasteluista ei tunnetusti hiiskuta mitään, mutta se on tiedossa, että Lauri Kapasta tai Eero Nuutista ei EräViikinkien kokoonpanossa nähdä. Mailan naamaansa SPV-ottelussa saanut Jani Kukkola palaa ykkösketjun keskelle. Nokian KrP:n Ilkka Mäkipää, Rene Andersson ja Elmo Luoto puuttuivat runkosarjan päättäneestä SalBa-ottelusta. Nuori Toni Jaakkola on ollut koko kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta hänelle merkattiin ensimmäinen peli tälle kaudelle Raumalla. Kokoonpanot löytyvät täältä keskiviikkona viimeistään pari tuntia ennen ottelua.

Edelliset ottelut:

8.3. EräViikingit-Koovee 4-5
3.3. EräViikingit-SPV 10-6
1.3. TPS-EräViikingit 6-6

8.3. SalBa-Nokian KrP 5-9
4.3. Nokian KrP-OLS 7-4
27.2. Nokian KrP-M-Team 18-3

Tulosvetovihje:

Kotietu pitää

Historiansa ensimmäisen pudotuspeliottelun pelaava EräViikingit on jättisuosikki ensimmäisessä ja sarjan kaikissa muissakin otteluissa, vaikka oudompi kotiareena ja sarjan avaava ensimmäinen ottelu tiettyä yllätysmomenttia ehkä vieraille tarjoaakin. Jos KrP:n puolustus pitää ja Santtu Pohjonen seisoo päällään maalilla, nokialaisilla on sauma, sikäli mikäli ykkösketju jatkaa liekeissä. Avaustäplä kuitenkin isännille.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: EräViikingit 7,8,9 – Nokian KrP 2,3,4
Peliaika ja -paikka: Ke 15.3. klo 18.30, Mosahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Helsingistä käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Stadi
15/03/2017
Muuten hieno juttu mutta miksi ihmeessä mosahallissa? Toivotaan että media ei tule paikalla kuvaamaan. Saamaan aikaan kun säbä yrittää lisätä uskottavuttaan huippu-urheiluna vedetään matto alta tällä ratkaisulla.
Monella eräläisellä on varmasti postiivisia muistoja mosalta mutta lajin ulkopuoliset ei, he näkevätkin nyt mielestäni vaan pienen jumppasalin jossa pelataan sählyä.
Onko tämä oikea tapa kasvattaa säbän suosiota stadissa?
JZ
15/03/2017
"Toivotaan että media ei tule paikalle..."

Mahdoitko sisäistää jutun otsaketta ollenkaan? Nimenomaan Mosalta on nyt tykitys eetteriin.
shk
15/03/2017
Sinällään yllättävä ratkaisu on kuitenkin looginen kun miettii kuinka autio ja tyhjä Energia-areena on tv-kuvassa. Nyt saadaan ainakin katsomo vähintään puolilleen ja näyttää televisiossa paremmalta, melkein jopa siltä että pääkaupunkiseudulla joku tulee peleihin.
JANIINPÄ
15/03/2017
MOnella on muistoja MOsalta?
Kyllä on! Sekä hyviä, että sitten vaan kokemuksia.
Legendaarinen paikka joka tapauksessa.
Kuhmu
15/03/2017
Niin, minäkin menen salibandypeliin ja maksaa lipusta sen takia, että pääsen katsomaan paljonko yleisöä on paikalla. Peli ei kiinnosta yhtään, ainoastaan tuomarit ja yleisö.
JZ
15/03/2017
SHK, luultavasti kamerat ovat katsomon puolella, jolloin Mosalla katsojia eikä edes katsomoa näy lähetyksessä juuri ollenkaan.
Luola
15/03/2017
Hienoo katella streamiä, kaks pelaajaa mahtuu ruutun jos ovat ruotsalaistuntumassa:)
Kysymys
15/03/2017
Missähän EräViikinkien pitäisi ottelunsa pelata? Täällä kun lukee kommentteja, niin:
Energia Areena - liian iso
Mosahalli - liian pieni
Pasila - huonot kulkuyhteydet

Eihän se EräViikinkien vika ole, ettei Helsingissä ole kunnon hallia.
ev sytyke
15/03/2017
nähin peleihin voi EV:n olla vaikea syttyä kun sarja on kuitenkin niin selvä
Anergiaereena
15/03/2017
Taitaa tässäkin ketjussa olla suurin osa lukutaidottomia tai ei viitsi lukea mistään jutusta kuin otsikot. Aiemmassa ennakossa kun kerrottin , että siellä energialla on Keskon ostopäivät Ma-La. Sinne ei siis pääse pelaamaan mitään tällä viikolla. Tilaisuus ei näy Energian tapahtumissa kun on " yksityinen " juttu. Kaikkien suuresti dissaama pasila myös varattu. Urheilutaloon ei saa laillista kenttää aikaseks , lopputulos = pelataan Mosalla kun Helsingissä ei ole mihinkään palloilulajiin kunnollista hallia. Terkut Rauramolle. Tallettakaa nyt sinne vaikkaustilille €uro rahaa ja katelkaa siellä himassa näitä pelejä niinkuin aina ja muistakaa kirjotella tänne itkua ja valitusta.
Röyhkeyttä riittää
15/03/2017
Rauramo voi ottaa ihan rauhallisesti. Helsinkiin on varmasti rakennettu eniten valtion tuella urheilupaikkoja! Pitäisikö nyt vielä tehdä yhteisillä varoilla halli sellaiselle seuralle, joka kiinnostaa noin 100 henkilöä?
Niin Riittää
15/03/2017
Luitko sinäkään kokonaan : EI YHDELLEKKÄÄN PALLOILULAJILLE.
Pena
15/03/2017
Tottakai on rakennettu eniten. Sehän olisi ihan urpoa, jos isoimmassa kaupungissa ei olisi eniten urheilupaikkoja... Ja siltikin sieltä puuttuu kunnon salibandyhalli katsomoineen
Nokiallekin yksi
15/03/2017
Noikialle pitäisi myös rakenttaa halli. Kunnollista hallia nokialla yhtään ja nokialla kaksi pääsarjatason joukkuetta (krp ja bc nokia)
Ilmari
15/03/2017
Täällä taas helsinkiläiset itkee, kun ei ole hallia. Eihän teillä ole katsojiakaan. Eikös silloin riitä ihan vaan kaukalo?
Jalmari
15/03/2017
Joo, mutta kun ne kaukalotkin on niin pieniä ja liigamatot liukkaita. Ei meillä Helsingissä ole mikään hyvin. EV:lläkin on niin pirun vähän jäseniä, ettei me millään saada itse tuollaista reikäpallohallia aikaiseksi, tontitkin maksaa. Kun kaikki on täällä niin kallista ja sossusta pitäis saada rahaa meidän harrastamiseen, jotta voitais taas ensi vuonnakin ostaa pelaajia edustukseen. Kyllä me Hesalaiset ollaan sitten saamatonta porukkaa.
SSV-Fani
15/03/2017
Pirun vähän? Eikös EV:llä ole 2000 jäsentä.
Junnu#8
15/03/2017
Mielestäni Mosa on yksi mukavimmista sisähalleista. Mukava pelata. Ja myös katsoa peliä. Sympaattinen halli!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.