Liigat

VeikkausTV-ennakko: Happee pyrkii varmistamaan kotiedun Classicin kustannuksella

08.03.
2017
0 Kommenttia
2
Liigat

Hirviteatterissa nähdään tänään runsaasti maailmanmestarien tähtiloistoa, kun muun muassa Nico Salo lyö yhteen Peter Kotilaisen kanssa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan runkosarja päättyy tänään, ja viimeisellä kierroksella VeikkausTV näyttää sarjanelosen Happeen ja taulukon kakkosen Classicin aina mielenkiintoisen kohtaamisen Jyväskylästä.

Lähtöasetelmat:

Neljän pelin voittoputkessa iltaan starttaava Happee lähtee päättämään runkosarjaa sijalta neljä, joten kotietu on sillä omissa käsissä. TPS hengittää niskaan pisteen päässä, mutta hirvipaitojen maaliero on niin paljon parempi (+42 vs. +18), että pinnakin riittäisi tänään. Toki tappiokin tuo lopulta kotiedun, jos LASB venyy pisteeseen tai voittoon turkulaisia isännöidessään. Oletettavasti TPS jää kolmelta edellä olevalta ryhmältä valitsematta, joten luvassa on todennäköisesti uusinta viime kevään hurjasta seitsemän pelin puolivälieräsarjasta Happee-TPS. Tuolloin seitsemännessä ottelussa Happee oli vahva kotonaan, ja kotietu olisi sille tärkeä tälläkin kertaa.

Edellinen peli lauantaina Hämeenlinnassa Steelersin vieraana oli jossain määrin hirvipaitojen kautta kuvaava: puolivälissä selvä johto 0-6, mutta lopussa ”Teräsmiehet” kävivät kutittelemassa vielä kahden maalin päässä. Esitykset ovat ailahdelleet illasta ja viikosta toiseen, ja jopa pelien sisällä on nähty isoja heittoja. Päävalmentaja Seppo Pulkkinen on painottanut ehjiä 60 minuutin suorituksia, mutta perinteisesti se on ollut Happeelle iso haaste toteutettavaksi. Classic kotona on hyvä kenraali pudotuspelejä varten, sillä jyväskyläläiset kaipaavat tasaisuutta otteisiinsa, ja napakka kuusikymppinen huippujoukkuetta vastaan parantaisi askelmerkkejä tuleville viikoille.

Illan vieras Classic taistelee edelleen runkosarjan voitosta, mutta karsintapeikkoa vastaan kapinoivan Kooveen kotonaan kohtaava EräViikingit on pisteen edellä, ja helsinkiläisten tappio tai edes pistemenetys tässä kohtaa olisi iso yllätys. Varma runkosarjan kakkonen hallitseva mestari siis vähintään on, ja se päässee valitsemaan itselleen Nokian KrP:n puolivälierävastustajaksi. Maajoukkueen haltuunsa jälleen ottaneen Petteri Nykyn suojatit ovat hävinneet runkosarjassa ainoastaan SPV:lle kahdesti, mutta muutaman tasapelin myötä EräViikingit on edennyt runkosarjan todennäköiseksi herraksi.

Yksi noista tasapeleistä nähtiin viime pelissä lauantaina, kun M-Team venyi kaikkien hämmästykseksi tasapeliin 7-7 Helsingissä. Joukkueen asennemittarin prosentit eivät olleet tapissa, ja kuten apuvalmentaja Vesa-Matti Virtanen pelin jälkeen totesi, asenteen ollessa heikko myös suoritus kaukalossa jää vajaaksi. Tänään Jyväskylään saapuvaa Classicia ei varmasti tarvitse motivoida pelaamaan, sillä niin heikko edellinen esitys oli, ja lisäksi joukkueet syttyvät aina toisensa kohdatessaan.

Kuumat ja kylmät:

Happee on tehnyt kuuteen edelliseen otteluun 51 maalia, ja onnistumisia on tullut laajalle rintamalle. Lauri Liikanen on ollut hyvässä tikissä, Janne Hoikkanen on tullut väkevästi takaisin kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen, ja Otto Tikka on kerännyt takalinjoilta kolmeen peliin tehot 2+6.

Classicin puolella Sami Johansson on 55 tehopisteessä, ja Jussi Pihan syöttötehdas jakaa leivoksia edelleen tasaisella tahdilla. Kakkosen vasempaan laitaan on viime peleissä istutettu Miro Lehtistä, joka on onnistunut myös pistetehtailussa. Maalivahti Lassi Toriseva lähtee peliin nollapeli alla, sillä Nokian KrP ei onnistunut ohittamaan veräjänvartijaa toissa viikolla.

Yhteinen historia:

Pelejä ja ottelusarjoja on väännelty vuosien varrella jos jonkinmoisia, ja tälläkin kaudella nähtiin jo yksi mielenkiintoinen kahina, joka päättyi liigaottelun osalta tasan 6-6. Pelissä oli kuitenkin panoksena myös Suomen cupin jatkopaikka, ja sen vei itselleen Classic Mikko Leikkasen osuttua jatkoajan toisella viisiminuuttisella.

Viime kaudella Jyväskylässä Happee johti jo 8-2, mutta niin vain Classic nousi jatkoaikavoittoon 9-10. Kotipelinsä Classic hoiteli 6-4, mutta lopulta cupin voittoon asti edennyt hirviryhmä lähetti ”Familyn” lauluun Tampereella 9-12.

Taistelupari:

Otto Tikka, Happee – Joonas Pylsy, Classic

Tämän illan jälkeen 230 peliä hirvipaidassa rytkinyt ja sataa liigamaalia lähestyvä Tikka on saanut mukavasti tehoja vyölle viime peleissä, ja käyrä on nouseva kevään tärkeitä pelejä ajatellen. 40 pinnaa kasaan saanut Pylsy palaa ensimmäistä kertaa Jyväskylään vieraassa paidassa, ja hän on ehdottomasti kentän seuratuin pelaaja tänään. Vanha joukkuekaveri tuskin sääliä kulmakahinoissa tuntee.

Kokoonpanot:

Happeen joukkue on siinä mielessä poikkeuksellisessa tilanteessa, että hyvin pitkälti koko joukkue on pudotuspelien alla terveenä, ja kilpailu pelipaikoista on äärimmäisen intensiivistä. Classicin Jarkko Nieminen on ollut viime peleistä jälleen sivussa, mutta muuten joukkue on iskukykyinen pudotuspeliviikkoja silmällä pitäen. Jos pikkuvaivoja tai sairastelua on ilmassa, vähänkään puolikuntoiset miehet jätettäneen tänään syrjään. Kokoonpanot löytyvät täältä keskiviikkona viimeistään kahta tuntia ennen alkuvihellystä.

Edelliset ottelut:

4.3. Steelers-Happee 6-9
24.2. Happee-Indians 5-4
19.2. Happee-M-Team 17-0

4.3. M-Team-Classic 7-7
22.2. Classic-Nokian KrP 12-0
15.2. Classic-Oilers 9-4

Tulosvetovihje:

Maaliverkoille käyttöä

Vaikka molempien odottaisi lyövän luukkuja kiinni jo eräänlaisessa pudotuspelihengessä, molempien hyökkäysvoima on niin korkealla tasolla, että eiköhän tänäänkin verkko veny molemmissa päissä. Classic on pari pykälää laadukkaampi joukkue, mutta Happee tarvitsee pisteitä kipeämmin, ja Hirviteatterin kiuas on aina kiusallisen kuuma vierasjoukkueelle. Tasaväkinen ilta tulossa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Happee 5,6,7 – Classic 5,6,7
Peliaika ja -paikka: Ke 8.3. klo 18.30, Monitoimitalo

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Jyväskylästä käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.