Liigat

VeikkausTV-ennakko: Daavid jatkaa Goljatin kiusaamista Raholassa – EräViikingit hakee kolmatta voittoa nokialaisista

22.03.
2017
2 Kommenttia
1
Liigat

Palaverit pelaajien ja tuomareiden kesken ovat yleisiä kiihkeiden pudotuspelien aikaan. Tässä Miikka Lähdesmäen kanssa turisevat Tommi Aro ja Joni Henttonen. Kuva: Juhani Järvenpää

Sarjassa tappiolla voitoin 1-2 oleva Nokian KrP isännöi EräViikinkejä neljännessä puolivälierässä, ja VeikkausTV näyttää ottelun Tampereen Raholasta klo 18.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:

Kahden vierasvoiton jatkeeksi sunnuntaina nähtiin sarjan ensimmäinen kotionnistuminen, kun Vantaalle palannut EräViikingit hoiteli toisen voiton kotiin numeroin 5-3. Tampereen ottelun tapaan ”ErVi” liukeni omille teilleen kahden ensimmäisen erän aikana, ja KrP otti nimiinsä päätöserän. Erityisen kallis loppujen lopuksi oli Rene Anderssonille vihelletty viiden minuutin rangaistus, jonka aikana EräViikingit iski kahdesti karaten kolmen maalin karkumatkalle. Kahden edellisen pelin kolmannet erät nokialaisnippu on vienyt itselleen maalein 5-0, mutta lohtu on ollut vähäistä, sillä voitot ovat karanneet Helsinkiin. Vastaavasti taas toiset erät ovat menneet EräViikingeille 9-1, joten kokonaiset 60 minuutin suoritukset ovat molemmilla vielä haussa.

KrP-valmentaja Heikki Luukkonen heitti vettä myllyyn sunnuntain pelin jälkimainingeissa kritisoimalla EräViikinkien hyökkääjää Roni Laasosta jäähyjen kalastelusta ja tuomareiden höpläyttelystä. Miikka Lähdesmäki ja Ari Lähteenmäki jakavat oikeutta jatkossakin, ja nähtäväksi jää, onko tämänkaltaisella mediapelillä mitään merkitystä tulevien ottelujen linjanvedoissa.

Isossa sarjan kuvassa on käynyt selväksi, että selvänä altavastaajana sarjaan lähtenyt KrP on onnistunut haastamaan ison ennakkosuosikin hienosti, ja yleisö on saanut nähdä ennakko-odotuksia viihdyttävämpiä ja tasaisempia kamppailuita. Tänäänkään KrP:lla ei ole mitään hävittävää, mutta sarjan voittamista ajatellen kahden voiton takamatka kuulostaisi jo liian vaikealta urakalta. EräViikingit ei ole vieläkään saanut kaikkia sylintereitä jyskyttämään parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tänään siihen on jälleen uusi mahdollisuus.

Kuumat ja kylmät:

Nokian KrP:n latvialaisvahvike Morics Krumins on kerännyt kolmessa pelissä tehot 2+2, ja plusmiinus näyttää neljää maalia hyvää. Viime pelissä Henri Mäenpään johtamana ollut kakkosviisikko on hävinnyt selvästi oman pelinsä EräViikinkien tehokkaalle kakkoselle. Kolmonen on onnistunut, mutta ykkösviisikolta vaaditaan taas lisää.

EräViikinkien Miko Kailiala on ollut tikissä (4+2), ja sunnuntain kolme tehopistettä toisessa erässä olivat omiaan johdattamaan ennakkosuosikin karkumatkalle. Janne Hyvösen kakkosviisikko onnistui jälleen tekemään pari maalia, vaikka päätöserässä myös omissa kolisi. Jani Kukkola hakee vielä avausmaaliaan tälle pudotuspelikeväälle.

Yhteinen historia:

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet viidesti, ja voitot ovat EräViikingeille 4-1.

Taistelupari:

Matti Koskela, Nokian KrP – Tommi Aro, EräViikingit

Kipparit johtavat ykkösviisikkojen pallollista peliä takalinjoilta, ja molemmilta löytyy laadukkaan syöttövalikoiman sekä terävän pelipään lisäksi myös painava kuti. Koskela saa tukea ryhmän psyykkaamiseen myös joukkuekavereilta, mutta nyt jos koskaan tarvitaan yhteistyötä ja isoa näätäsydäntä, jos Daavid haluaa vielä kammeta Goljatin selälleen.

Kokoonpanot:

EräViikinkien Marko Juselius tippui pois riveistä ennen edellistä Raholan kohtaamista, ja ykkösketjun alla Tommi Aron kanssa on luutinut kokenut Tom Strömsten. Kokoonpanot löytyvät täältä keskiviikkona viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

19.3. EräViikingit-Nokian KrP 5-3
17.3. Nokian KrP-EräViikingit 4-7
15.3. EräViikingit-Nokian KrP 5-6 rl.

Tulosvetovihje:

Sapelit kalisevat edelleen tasaisesti

Kolmen pelin perusteella on uskottava, että Nokian KrP ei anna tuumaakaan periksi tässä sarjassa, ja tähän otteluun ryhmä lyö aivan varmasti kaiken mahdollisen likoon. Se, riittääkö se sittenkään, on toinen kysymys, mutta ei EräViikingit helpolla taaskaan pääse. KrP tarvitsee voittaakseen nappionnistumisen, ja se ei saa päästää vieraitaan karkuun tällä kertaa, jos se meinaa voittaa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Nokian KrP 3,4,5 – EräViikingit 5,6,7
Peliaika ja -paikka: Ke 22.3. klo 18.30, Rahola

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Haloo
22/03/2017
Kai "hienosti" ääntä pitänyt Ervin fanijoukko Idän Posse tulee tänään raholaan. Hienosti ovat pitäneet ääntä yllä koko ottelusarjan Nokian fanien jäädessä ihan pimentoon.
Jonninmoinen friikki
22/03/2017
Toivottavasti Nokian Westendin miehet nostaa tasoaan niin saadaan lisää jännitystä kevääseen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.