Liigat

VeikkausTV-ennakko: TPS ja Indians valmistautuvat pudotuspeleihin Kupittaalla

06.03.
2017
4 Kommenttia
3
Liigat

Lähes neljänneksen Indiansin maaleista tällä kaudella tehneen Valtteri Kainulaisen peli-ilme on ollut kohdallaan. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan runkosarja päättyy tällä viikolla, mutta vielä riittää pelattavaa. VeikkausTV näyttää maanantai-iltana pudotuspelipaikkansa jo varmistaneiden TPS:n ja Indiansin kohtaamisen Kupittaan Marli Areenalta.

Lähtöasetelmat:

Sarjaviitonen TPS taistelee edelleen tiukasti pudotuspelien kotiedusta Happeen kanssa, ja koska Happee voitti lauantaina Steelersin, turkulaiset tarvitsevat omien onnistumisten lisäksi nelossijaan myös apua Classicilta keskiviikon päätöskierroksella. Kotietua tärkeämpää päävalmentaja Aki Vilanderille on varmasti saada joukkue näyttämään kahdessa viimeisessä pelissä sellaiselta ryhmältä, joka vihdoin voi tänä keväänä ottaa sen ratkaisevan askeleen mitalipeleihin saakka.

Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut talven mittaan ensiluokkaisen laadukasta, mutta edelleenkään maali-iloitteluja ei liiemmin nähdä hyökkäyspäässä. TPS:n pelit ovat järjestään tiukkoja melkeinpä mitä joukkuetta vastaan hyvänsä, ja viime keskiviikkonakin heikon startin jälkeen se nousi hienosti 6-6-tasapeliin EräViikinkejä vastaan. Indians puolustaa myös tiiviisti, joten pelistä voi povailla melko tarkkaavaista ja puolustusvoittoista.

Stefan Korhosen valmentaman Indiansin kausi starttasi voitokkaasti, mutta marras-joulukuussa se ajautui kuuden ottelun tappioputkeen. Kuluvan vuoden saldo on jälleen parempaa sorttia, ja viimeisistä kymmenestä pelistä se on voittanut viidesti ja hävinnyt viidesti. Edellinen peli Tampereella Kooveen vieraana päättyi niukkaan ja tärkeään vierasvoittoon numeroin 3-4.

Indians on ollut hyvällä ilmeellä liikkeellä viime peleissä, ja pudotuspelipaikkakin varmistui jo viikonloppuna, kun pahimmat viivan alla lymyilleet uhkaajat OLS ja Steelers hävisivät omat ottelunsa. Menestyksen salaisuus on piillyt tällä kaudella tiiviissä ja uhrautuvassa puolustuspelaamisessa, joka on edellytys pisteille myös tänään Turussa. Maaleja saisi syntyä enemmän, mutta ratkaisijoita melko kapeassa materiaalissa ei liikaa ole. Joukkue pääsee pelaamaan tänään ilman tulospainetta, ja se voi näkyä kahdella tapaa: joko ilme on raikas ja rento, tai sitten helpotuksen huokaus pudotuspelipaikan varmistuttua johtaa liiankin leppoisaan pelailuun. Jälkimmäiseen vaihtoehtoon ei toki oikein pudotuspelien alla olisi varaa.

Kuumat ja kylmät:

TPS:n Sami Saariselta on odotettu lisää maaleja, ja nyt niitä on syntynyt neljässä pelissä putkeen. Muutenkin turkulaisten kakkonen Saarinen-Raitums-Hautamäki-Alin-M.Stenfors on ollut edelleen ryhmän parasta antia viime aikoina. Selvästi joukkueen parhaalla maalintekijällä Jani Hyytiäisellä (24) on menossa kolmen pelin kuiva kausi.

26 kertaa osunut ja 34 pinnaa kerännyt Valtteri Kainulainen on tehnyt lähes neljänneksen joukkueen maaleista tällä kaudella, ja kippari on ryhmän tärkein mies niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Ex-TPS Joonas Föhr on kerännyt 21 syöttöpinnaa, ja viime pelin sankari oli 2+1 tekaissut Saku Hirmasto.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat syksyllä Otahallissa, ja tuolloin TPS oli parempi 3-5. Viime kaudella TPS voitti niin ikään vieraissa, mutta Kupittaalla pisteet jaettiin helmikuussa 4-4. Indians oli parempi molemmissa kohtaamisissa kaudella 2014-2015.

Taistelupari:

Ville Hirvisuo, TPS – Joonas Föhr, Indians

TPS:n ykkössentteri Hirvisuo on todella luotettava ja monikäyttöinen kahden suunnan pelaaja, mutta viime aikoina hanat ovat olleet pahasti tukossa, ja seitsemän edellisen pelin saldo on ykkössentterille heikko 0+2. Kaudet 2013-2015 Turussa pelanneelle Föhrille ottelu on varmasti jälleen erityinen, ja viime kauden piste-ennätystään hätyyttelevä hyökkääjä on ollut viime ajat ryhmän parhaimmistoa.

Kokoonpanot:

Merkittäviä pitkäaikaispotilaita kummallakaan ei pitäisi olla, mutta rosterit kannattaa tarkistaa ennen pelivalintoja, sillä vähänkään puolikuntoisia pelaajia saatetaan lepuuttaa pudotuspelejä silmällä pitäen. Kokoonpanot löytyvät täältä viimeistään maanantaina klo 16.30.

Edelliset ottelut:

1.3. TPS-EräViikingit 6-6
26.2. SPV-TPS 7-3
16.2. TPS-Nokian KrP 7-5

26.2. Koovee-Indians 3-4
24.2. Happee-Indians 5-4
19.2. Indians-SPV 3-4

Tulosvetovihje:

Kainalot piilossa

Tiedossa on, että molemmat pelaavat vähämaalisia ja tasaväkisiä kamppailuita, joten pelin maaliodotusarvo on todella pieni. Kainaloita ei tänään pahemmin tuuletella, ja jatkoaikakaan ei ole mikään poissuljettu vaihtoehto. TPS:n täytyy kipeämmin saada pisteitä, joten se ne myös todennäköisemmin niukasti ottanee.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: TPS 4,5,6 – Indians 2,3,4
Peliaika ja -paikka: Ma 6.3. klo 18.30, Marli Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Turusta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kysyjä
06/03/2017
Moi!

Osaisikohan joku kertoa milloin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan? Googlelle en tästä löytänyt tietoa ainakaan ensimmäisen parin sivun hakutuloksista.

Tästä myös vinkki salibandyliigalle: tämän tiedon voisin mieluusti jakaa siten, että se olisi helposti löydettävissä. Se tuskin ainakaan erityisesti haittaisi katsojamäärien osalta.
Osku
06/03/2017
15.3 alkaa todennäköisesti
Arto Kilponen
06/03/2017
Ensimmäisen kierroksen otteluita ei voi tietää vielä kun ei tiedetä edes ketkä saavat kotiedun. Sen voin sanoa, että todennäköisesti maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin ei pelata.
Arto Kilponen
06/03/2017
Ei, nyt meni väärin. Perjantaisin kyllä, lauantaisin luultavasti ei.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.