Liigat

VeikkausTV-ennakko: Runkosarja alkaa vedellä viimeisiään – SPV Vantaalle EräViikinkien vieraaksi

03.03.
2017
11 Kommenttia
1
Liigat

Tehot 2+1 ja kolme pikkukakkosta kerännyt Jani Kukkola vastasi Seinäjoella voittomaalista. Kuva: Juha Käenmäki

EräViikingit saa perjantai-illan Salibandyliigan kamppailussa vieraita Pohjanmaalta SPV:n muodossa. VeikkausTV näyttää ottelun Vantaan Energia Areenalta klo 18.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:

Täksi kaudeksi Erästä ja Viikingeistä muodostetun fuusiojoukkueen kausi on ollut odotetun vahva, ja maajoukkuetähtiä vilisevä nippu on paiskonut 24 ottelusta 20 voittoa, tehnyt ainoana joukkueena yli 200 maalia ja sarjakärjen maaliero näyttää messevää lukemaa 109. 41 pisteessä on heikommalla maalierolla myös Classic, joten runkosarjan herruus ratkeaa kahdella viimeisellä kierroksella näiden kahden mestarisuosikin kesken. Koska Superfinaali pelataan Hartwall Arenalla, runkosarjan voitolla on lähinnä se merkitys, kohtaako mahdollisissa välierissä voittajan SPV:n ja Oilersin vai Happeen ja TPS:n välisestä parista.

EräViikingit on jauhanut koko kauden kolmella tehokkaalla viisikolla, ja kun oma pää on myös pitänyt kiitettävästi (ainoana joukkueena vielä alle 100 päästettyä), pisteitä on ropissut laariin ajoittain murskaavinkin lukemin. Suomen cupin tammikuussa voittaneen joukkueen voittoputki napsahti poikki keskiviikon TPS-tasapelissä, mutta tappiottomia pelejä on perätysten nyt seitsemän. Tämäniltainen vastustaja, runkosarjan varma kolmonen SPV laittoi Jyri Korsmanin joukkion todella koville syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa, ja Vantaan Energia Areenallakaan Pohjanmaan ylpeys ei takuulla anna tuumaakaan periksi.

Tommy Koposen edelleen menestyksekkäästi luotsaama peliveliryhmä koki suuria muutoksia tälle kaudelle, mutta 35 pistettä 24 ottelusta on todella kova suoritus, ja joukkue on ehdottomasti kauden positiivisia yllättäjiä, sillä odotusarvot eivät olleet ainakaan ulkopuolisten silmissä näin korkealla. Kuten kauden mittaan on tullut ilmi, pelitapaa on muutettu aktiivisempaan ja pallollista peliä korostavaan suuntaan, mutta joukkue ei silti ole luopunut vahvuuksistaan, eli pelin nopeista, suoraviivaisita sekä tehokkaista käännöistä.

Kuuden pelin voittoputkessa Vantaalle saapuva SPV on kukistanut tällä kaudella ainoana joukkueena Classicin peräti kahdesti, ja kuten todettua, myös EräViikingit joutui todella koville seinäjokisten kanssa. Uusista hankinnoista Matias Veikkola ja Tuomas Mustonen ovat onnistuneet puolustuspäässä hyvin, ja kokeneet pelaajat Mikko Kohosen, Ville Kuuselan ja Sami Kosken johdolla vetävät rekeä edelleen erinomaisesti. SPV on kevään musta hevonen, joka kauden tasolla pelatessaan päässee vääntämään finaalipaikasta joko EräViikinkien tai Classicin kanssa. Vantaalla joukkueella ei tulos- ja sijoituspaineita enää ole, ja ryhmä pääsee harjoittelemaan haluamiaan asioita kevättä ajatellen.

Kuumat ja kylmät:

EräViikinkien ykköshevonen tällä kaudella on ollut 34 kertaa osunut ja 46 pistettä kerännyt Miko Kailiala, joka palasi pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon Turussa ja joka on osunut kuudessa pelissä perätysten. Mika Moilanen on tehnyt kuusi pinnaa kahteen edelliseen peliin, ja myös Kevin Söderling sekä Janne Hyvönen ovat olleet iskussa.

SPV:n Mikko Kohonen on takonut reippaasti tehoja yhdessä Jari Hankkion kanssa, mutta Hankkio on tänään sivussa TPS-pelissä saamansa punaisen kortin vuoksi. Myös maalivahti Julius Kivimäki on ollut iskussa, ja luotettava peli veräjällä on taannut selkärankaa muulle joukkueelle.

Yhteinen historia:

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen liigatasolla nähtiin syksyllä, kun Seinäjoella EräViikingit voitti erittäin viihdyttävän ja tiukan taistelun 7-8.

Taistelupari:

Marko Juselius, EräViikingit – Matias Veikkola, SPV

Tommi Aro ja Jyrki Holopainen ovat kenties ykköspakkiparien nimekkäämmäät osapuolet, mutta tämän duon panos joukkueelleen on myös erittäin merkittävä. Molemmat painavat pyyteettömästi paljon näkymätöntä työtä, sijoittuvat oikein ja tekevät nopeissa pelitilanteissa jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Siinä sivussa Oulun Seinäjokeen täksi kaudeksi vaihtanut Veikkola on nakutellut 23 (7+16) tehopinnaa, ja Juseliuksella on koko joukkueen paras plusmiinus +45.

Kokoonpanot:

SPV:n Hankkio on siis pelikiellossa tänään, ja se on valtava menetys Peliveljille. EräViikinkien Tapio Kinnunen on tehnyt paluuta pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon, mutta keskiviikkona häntä ei Turussa taas nähty. Lauri Kapasen kausi päättyi jo syksyllä. Kokoonpanot löytää täältä perjantaina iltapäivän aikana viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

1.3. TPS-EräViikingit 6-6
25.2. M-Team-EräViikingit 2-11
19.2. OLS-EräViikingit 5-9

26.2. SPV-TPS 7-3
19.2. Indians-SPV 3-4
18.2. SPV-Koovee 6-4

Tulosvetovihje:

Niukasti kotivetoista

EräViikinkien menestystä puoltaa kotietu ja se fakta, että se pelaa edelleen runkosarjan voitosta, vaikka sillä vähemmän panosta Superfinaalin takia nykyään onkin. Kolmossijansa jo varmistanut SPV on ilman Hankkiota, mutta toisaalta se on päässyt valmistautumaan peliin koko viikon toisin kuin keskiviikkona pelannut isäntänsä. SPV on näyttänyt tällä kaudella, että se pystyy kellistämään kenet tahansa missä tahansa, joten tasaista lienee luvassa tänäänkin.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: EräViikingit 5,6,7 – SPV 3,4,5
Peliaika ja -paikka: Pe 3.3. klo 18.30, Energia Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Vantaalta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
EV VK
03/03/2017
Eipä tuolla runkosarjan voitolla paljon merkitystä ole kun kotietu pysyy kuitenkin koko matkan superfinaaliin asti. Mutta tähän pari voitotonta peliä putkeen niin alkaa jo EV miettimään onko ne sittenkään niin hyviä.
Arto Kilponen
03/03/2017
"runkosarjan voitolla on lähinnä se merkitys, kohtaako mahdollisissa välierissä voittajan SPV:n ja Oilersin vai Happeen ja TPS:n välisestä parista."

Onko nämä nyt ihan loppuun asti sovittuja hommia?
Tahto
03/03/2017
Tämän pelin voittaa nyt se kumpi tahtoo enemmän.

Kun ei ole isoa panosta. Kun kukaan ei nyt enää tässä vaiheessa varsinkaan halua loukkaantua ennen playoffeja.

Vaikea sanoa... Luulenpa kuitenkin että härmänpoikien tahtotila on kovempi kuin paperilla parempien hesalaisten.
Arto Kilponen
03/03/2017
Kysyitkö Tahto Sami Kosken mielipidettä asiasta?
Meek
03/03/2017
Pätkiikö muilla Veikkaus-tv? Meillä ei pystytä kattoon millään vehkeellä. N. 7-10sek. liikkuvaa kuvaa, sitten n. 10-13sek. pysäytyskuvaa. Katto siinä ny sitten peliä!
Videotuomari
03/03/2017
Meni erotuomareilta vissiin muutama juttu ohi silmien. Vai pitäisikö alkaa epäillä näiden heppujen puolueettomuutta? Koskelle kortti?!? Sehän jyrättiin täysin! Kukkolalle se kortti olisi kuulunut.

Onneksi tämän illan VeikkausTV:n kommentaattorin puolueettomuus ei kenellekään tulisi mieleenkään. Kukkolan jysäytettyä vihellyksen jälkeen kylkiluut murtavan taklauksen tämä kommentaattori oli sitä mieltä, että Koski filmasi. Haluaisinpa nähdä sen pelaajan, joka ei lennä holtittomasti Kukkolan yllätystaklauksen jälkeen.

Kurinpidon uskottavuus on taas koetuksella, jos Kukkolalle tule tuosta vihellyksen jälkeisestä taklauksesta pelikieltoa.
Junnu#8
03/03/2017
Toimi Veikkaus TV hyvin. Kerran pätkäisi. Ja kuvasta ei saanut selvää. Muuten toimi hyvin. Taisi tuomarit olla kotijoukkueelle kallellaan.
#Heimo#
03/03/2017
Ainakin täällä Espoossa VeikkausTV toimi ihan hyvin.
Peku
03/03/2017
Muistaakseni täällä yksi nimimerkki kovasti itki sitä, kun maajoukkuemiehille ei vihelletä virheitä. Kovasti ollaan nyt hiljaa, kun Kukkola sai nimellään anteeksi taklauksen ja vielä kaupanpäälle vastustajalle 5+20.
Reikäpää
03/03/2017
Ei hävinnyt Ev. Todella mainiota taistelua joukkueelta. Toisaalta puolustuksen virheistä Spv pääsi rankaisemaan, mutta yhtä kaikki Ev peli-ilme näyttää hyvältä.
Jone
03/03/2017
Väärin päin meni Kukkola-Koski, kuva pätki täällä korvessa ihan kiitettävän usein

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.