Velat maksamatta – Venäjän salibandytoiminta edelleen jäähyllä

Venäjän Salibandyliitto on suljettu ulos IFF:n toiminnasta toistaiseksi. Kuva: IIro Karesniemi

Venäjän Salibandyliitto on suljettu ulos IFF:n toiminnasta toistaiseksi. Kuva: IIro Karesniemi

Venäjän Salibandyliitto on määrätty suljettavaksi IFF:n kansainvälisistä tapahtumista toistaiseksi.

Pääkallo.fi uutisoi helmikuun alussa, että Venäjän salibandytoiminta on jäädytetty.

Venäjän Salibandyliitto (NFFR) on luvannut toistuvasti maksaa voimassa olevat velkansa Slovakian Salibandyliitolle sekä Kansainväliselle Salibandyliitolle, mutta maksuja ei ole suoritettu. NFFR on huomioinut velat, mutta ei ole pystynyt maksamaan niitä. Veloista Slovakian liitolle on tehty maksusuunnitelma, mutta velkoja IFF:lle ei olla selvitetty.

Kansainvälisen Salibandyliiton johtokunta on viime viikolla hyväksynyt joulukuussa tehdyn päätöksen ja toimintakielto määrättiin jatkumaan 6. maaliskuuta alkaen. Samalla kiellettiin venäläisjoukkueiden osallistuminen IFF:n kansainvälisiin turnauksiin niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Myös venäläispelaajien kansainväliset siirrot sekä muiden pelaajien siirrot Venäjän sarjoihin jäädytettiin ja erotuomarivaihto Venäjän rajojen yli estettiin. Kiellot ovat voimassa kunnes NFFR on suoriutunut veloistaan.

Venäjän miesten maajoukkue ei ole rekisteröitynyt vuoden 2018 MM-karsintoihin. IFF toivoo, että NFFR uudelleen organisoi toimintaansa ja suoriutuu veloistaan, jolloin nyt määrätyt kiellot perutaan.

One comment