Video: Mika Ahoselle sulka hattuun – FC Helsingborg varmisti pudotuspelipaikan

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

FC Helsinborg isännöi lauantaina Linköpingiä Ruotsin Superliigassa. Helsingborg kairasi pelistä tärkeän 9-5-kotivoiton, joka myös varmisti joukkueen paikan sarjan pudotuspeleissä.

Kotijoukkueen tehopelaaja oli viidesti maalannut Jonathan Nilsson. Suomalaisista Jami Manninen syötti kaksi maalia ja Petri Hakonen nappasi tililleen yhden maalisyötön. Mika Kohonen ja Juha Kivilehto jäivät tällä kertaa pisteittä.

Mika Ahosen luotsaama Helsingborg varmisti voitolla pudotuspelipaikan, sillä lähimpänä niskaan hengittänyt AIK hävisi oman ottelunsa maalein 15-0. Pitkään SSV:tä ja Viikinkejä luotsanneelle Ahoselle kyseessä on ensimmäinen kausi päävalmentajana Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla.

Joukkue kohtaa runkosarjan viimeisessä pelissä kolmantena olevan Mullsjön ja sillä on voitolla mahdollisuus nousta Pixbon ja/tai Dalenin ohi kuudenneksi tai seitsemänneksi. Edellä mainitut kohtaavat päätöskierroksella sarjan kärkipään joukkueet Falunin (Dalen) ja Storvretan (Pixbo).

Eero Kososen Växjö on tällä hetkellä neljäntenä ja ryhmällä on vielä kaksi peliä pelaamatta. Tällä hetkellä sijat 2-5 ovat joukkueelle mahdollisia runkosarjan loppusijoja.

Jarno Ihmeen edustamaan Siriusta ei tulla näkemään pudotuspeleissä ja joukkue on nyt kymmenentenä. Karlstadia edustavat Samuli Hulkkonen ja Aleksi Ikonen taistelevat sarjapaikasta, sillä ex-NST-pelaajien seura on sarjan hännillä.

Tilastot ja sarjataulukko

One comment