Video: Oilers-legendan paita nousi Tapiolan hallin kattoon: ”Teki puolustamisesta taidetta”

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Viime perjantaina pelatun Oilers-SPV-ottelun yhteydessä tehtiin eräänlaista lajihistoriaa, kun Mika Kavekarin pelipaita numerolla 33 jäädytettiin ja nostettiin Tapiolan Urheiluhallin kattoon.

Kavekari pelasi urallaan 308 Salibandyliigan runkosarjan peliä Espoon Oilerissa ja oli voittamassa seuran kanssa neljä SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Maajoukkueessa hän edusti Suomea 33 kertaa ja oli mukana voittamassa vuoden 2008 MM-kultaa

Pelipaidan noston yhteyteen on tuotettu myös fiilistelyvideo, jossa Jaakko Hintikka, Jouni Vehkaoja, Akseli Ahtiainen, Timo Toivonen sekä Jussi Jäntti muistelevat puolustavana puolustajana tunnetun Kavekarin uraa. Jäntti tokaisi omalla vuorollaan, että Kavekari teki puolustamisesta taidetta.

Tapiolan Urheiluhallin katosta löytyy myös Hintikan pelipaita numerolla 27. Oilers on jäädyttänyt myös muita pelinumeroita, mutta ainoastaan Hintikan ja Kavekarin paidat on nostettu kattoon. Muita jäädytettyjä numeroita ovat 5 (Sami Koskinen), 6 (Ville Fernelius) ja 9 (Juha Markelin) (käyttöoikeus poika Rasmuksella).

3 comments

  1. Kavekari paidan nosto oli jopa tunteikas tilaisuus. Onhan se hienoa että nuoressa lajissa syntyy jo legendoja joita voi nostaa esille, esimerkkinä uusille sukupolville.
    Ahtiainen sanoi sen, Kavekari on äijä!