Divarit

Video: Playout-joukkueet sanasodassa – toinen syyttää toista väkivaltaisuudesta, toinen kaatuilusta

14.03.
2017
54 Kommenttia
4
Divarit

Kuva: Kuvakaappaus videosta

LeBa ja NST ovat mitanneet toisiaan nyt kahdesti miesten Divarin playouteissa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotipelinsä maalein 10-2 ja ratkaiseva kolmas ottelu mitellään keskiviikkona LeBan kotiluolassa Kontiolahdella.

Ennen viimeistä ottelua asetelmia on haettu myös kentän ulkopuolella. NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi edellistä, NST:n voittoon päättynyttä peliä Karjalaisessa seuraavin sanoin:

– Tuomaritoiminta oli todella laadukasta. Me ollaan pienikokoinen nuori joukkue ja jos kaveri tulee tänne rikkomalla ja väkivaltaisella pelillä, niin hienoa, että tuomarit ovat ajan tasalla, Kytöhonka sanoi.

Yksi viime ottelun puhuttavista tapauksista oli oheisella videolla nähtävä LeBan Mikael Jolkkosen ulosajoon (PR1) johtanut tilanne. NST maalasi viiden minuutin ylivoiman aikana kolmesti ja nappasi lopulta selkeän kotivoiton.

LeBa ei jäänyt tuleen makaamaan kommenttien jälkeen, vaan lisäsi vettä myllyyn omilla kotisivuillaan. Jutun mukaan tuomarilinja muuttui selkeästi ottelusarjan ensimmäisen pelin jälkeen.

-Kokeneelta valmentajalta kommentti on melkoinen rimanalitus, ja NST näyttää käyttävän kaikki keinot käyttöön putoamisen välttämiseksi. Ihmettelinkin ennen sunnuntain ottelua, että mitä NST:n valmennus ja joukkueenjohto pörrää ja lipoo tuomareiden ympärillä. Nyt sekin selvisi. Ei voi kuin hämmästellä tätä toimintaa.

– NST:n kokeneet liigamiehet käyttivät tilanteen hyväkseen, ja onhan tuo melko koomista, kun meidän alasarjoja pelanneet juniorit lähtevät boksiin, kun useamman kauden Salibandyliigaa pelanneet aikuiset miehet eivät pysy pystyssä. Kytöhongan syytöksiin väkivallasta todettakoon, että NST keräsi Divarin runkosarjassa peräti 34 minuuttia LeBaa enemmän jäähyjä, ja sunnuntain pelissä tullut punainen kortti on sinipaitojen ensimmäinen yli kahden minuutin rangaistus koko kaudella, kommentoi LeBan valmentaja Juri Jolkkonen seuran sivuilla.

-Jokainen taaplaa tyylillään. Tuomariparilta jäi lauantaina viheltämättä Joonatan Kovasen Aleksi Matikaiseen kohdistunut keihästys tupella, mutta me annoimme asian olla. Tuotakoon tämä nyt kuitenkin esille, kun kerran tällaisia syytöksiä meitä kohtaan esitetään, Jolkkonen jatkoi.

Divarin kolmas playout-peli pelataan keskiviikkona klo 18.30. Voittaja pelaa ensi kaudella Divarissa ja häviäjän osoite tulee olemaan kakkosdivisioonassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Hetkinen
14/03/2017
Siis tuosta tuomittiin oikeasti valkonuttuiselle pelaajalle pelivälineen suojaamisesta PR1 eikä tälle sinipaitaiselle tuosta tarkoituksellisesta koikkelehtimisesta?
James
14/03/2017
Aika selkee lonkkataklaus. Ihan turha jeesustella. Ei tuollaiset "suojaukset" kuulu salibandyyn.
oikein meni
14/03/2017
Täysin oikea vihellys. Lonkkataklaus, joka ei ole puhdasta suojaamista nähnytkään.
No joo
14/03/2017
Ottihan siinä pallollinen pelaaja selvästi vastaan, mutta kyllä taklattukin pelaaja tiesi jo tilanteeseen tullessaan että nyt vetäistään muuten näyttävästi laidan yli.
Hetkinen
14/03/2017
<Ei tuollaiset "suojaukset" kuulu salibandyyn.

Ehkäpä ei - mutta eivät kyllä nämä joutsenlampi-tason suorituksetkaan. Kyllä joku kello pitäisi soittaa dumarillakin jos taklattu pelaaja lähtee suunnilleen maata kiertävälle radalle.
Sukelluskoulun pitäjä
14/03/2017
Tällaisia mallioppilaita tarvitaan kesäisin järjestämälleni sukellusleirille. Snorkkelit on talon puolesta, tarvitaan vaan avaramielisiä sukeltelijoita. Tervetuloa!
Lentokapteeni
14/03/2017
Itkutukehtumisnauruhymiö..Luuleeko tuo äijä osaavasa lentää..Ai pieni feikki, kas kun ei ollu sovittu valmiiksi kuka vaihtopenkillä ottaa kopin..salibandya kai tän pitäis olla eikä sirkuspelleilyä..
JANIINPÄ
14/03/2017
Käykääpä lukemassa B-junnujen kommentteja.
Siellä on mainioita kertomuksia kuningaskalastajista ja pyydyksistä :)
James
14/03/2017
No näkeehän ton, että voimaa on takana. Jos nyt lentää vähän ekstraa, niin ette taida ilmeisesti itse ilman pelaajataustaa tietää, että monesti on turvallisempaa hypätä laidan yli kuin rojahtaa täysiä sen päälle. Lapsellista puolustusta ja huonoa huumoria.
Kuoleva joutsen
14/03/2017
Samaa nakkisormien velttopolvisuutta oli jumbofinaalissa IFK:ta vastaan. Idän ihme on nähtävästi pysynyt pelisuunnitelmassaan kauden tärkeimmissä peleissä. Aikamoinen velho toi Kytöhonka....
Paikalla ollut
14/03/2017
Kuultu kehotus hypätä,tuomaristo sanoi useasti nst.n pelaajille älä korosta, joten huomasivat pelin kuluessa kyllä asian.
Markkinoija
14/03/2017
Siis oikein tarkasti kun katsoo niin pallohan ei ole kenenkään hallussa ennen taklausta/mikä se nyt onkaan. Ja tuomari on näköalapaikalla ... hankala väittää vääräksi tuomioksi.
Hitto kun kaukaa
14/03/2017
Mikä on tuo käsiliike kontaktin loppuvaiheessa? Puhelimella, kun katsoo niin on hiton vaikea nähdä selkeästi - on niin kaukaa kuvattu.. Jos vielä kädellä "vauhdittaa" tilannetta, niin ei kait tuossa pahasti metsään menty.
Merkattu mies?
14/03/2017
Oiskohan Jolkkosen poika merkattu mies seuraavassa kohtaamisessa?
Ihme ettei tossa sattunu pahemmin, ei kyllä osoita mitään kunnioitusta vastustajaa kohtaan kaveri, antaa vielä vauhtia lopussa. Selkeä ulosajo ja ois voinut vaikka antaa lisääkin kakkua tollasesta törkeydestä. Junnarina tollasta ni mitä seuraavaksi tekee kun on päässy makuun.
Käänteisesti
14/03/2017
Mitähän toi pelaaja/joukue sanois jos häntä vedettäs tuolla tavalla.
Nyt elvistellään mut kun omalle kohdalle sattuu niin itketään.
Markkinoija
14/03/2017
Paikan päällä nähneenä... samalla leban pelaajalla oli vastaavaa jo aiemmin pelissä useamminkin. Aiemmilla kerroilla vauhtia oli vaan sen verran vähän että tuli vaan vapareita.
Jolkkosen naapuri
14/03/2017
Huikea huuto valmentaja Jolkkoselta "ei ollu mitään!" jos kaveri on noin sokea ettei tajua mitä tossa tapahtui niin eihän se ihme ole että selityksiä keksitään toisten hyppimisistä. Ei ollut mitään epäselvää, Jolkkosen poika tekee ruman tempun ja isä ei näköjään ymmärrrä asian päälle yhtään mitään. En tiedä kumpi tossa on enemmän kujalla, isä vai poika, varmaan molemmat.
Tuomarit vaihtoon
14/03/2017
Miten voi noin läpinäkyvää tuo NST touhu olla!Tuohon pelleilyyn jos menee tuomarit niin ei ole enää pelejen lopputuloksila mitään oikeaa merkitystä. NST:n naapurinpojat tuomarina ja se ei jää kyllä pimentoon.
Harri
14/03/2017
Olisin antanut 2 minuuttia suuntaan tai toiseen. Jos filmaamista voi siitäkin toinen pelaaja saada huonon imagon kovana taklaajana ja näin sopimusten saanti vaikeutua.
Aaettä
14/03/2017
Ei oo omena kauas puusta pudonnu. Leban pelaaja meinaan.
Hetkinen
14/03/2017
Siinä tapauksessa jos paikallaolijat tietävät että jannulla oli "lämpöä" jo ennen tätä tilannetta niin todennäköisesti oli fiksumpaa laittaa kaveri jäähtymään hetkeksi ja tätä vasten oikeampi tuomio.

Mutta näin kontekstista irrotettuna sanoisin että melko näyttävä on osuman ottavan kaverin kolmoissalkov. Mitä sekään nyt opettaa junnulle? Kannattaa yrittää selän puolelta ohi ja laittaa kaikki mausteet jos osuu?
Peedro
14/03/2017
Samaa hyppimistä ja löysiä polvia oli jo runkosarjan loppupeleissä, säälittävää touhua isoilta miehiltä ja pillipiiparit tanssii mukana. Nakkisormipellet samaa mäkeä kakkoseen
Neymar
14/03/2017
Järkyttävän huono filmaus , joka valitettavasti meni vielä läpi.
Hyppy laidan yli Italialaiseen tyyliin , kun olisi pitänyt pitää vain jalat maassa !
Näitä on tosiaan nähty Nst: n pelaajilta kauden muissakin peleissä jo aikaisemmin.
Säälittävää...
Komea loikka!
14/03/2017
Tuohon hyppyyn on otettu mallia eteläisen Euroopan futiskentiltä. Komea loikka! Mutta väärä laji.
Näkemys
14/03/2017
Right pelaaja yrittää kääntyä nopeasti vasemmalle ottaen samalla pallon mukaan. Eihän Jolkkonen edes katso tuleeko ketään. Nakkisormi tulee selän puolelta ja ei yritä edes pysähtyä ja hyppää vielä lopuksi sellaisen loikan, että ei pitäisi mennä tuomareilta läpi. MUTTA kun melkein oman kylän pojat viheltää niin tulos oli toi. Ennen peliä tuomareiden ja nakkisormien ei pitäisi heitellä ylävitosia (näin kävi Kontiolahdella) Pääkallo vois kaivaa sen Kovasen sikatempun niin. Kiviä taskuun nst ja korvatulpat mukaan, saattaapi olla huomenna kavereita katsomossa.
Neymar
14/03/2017
On muuten mielenkiintoista , miten oman kylän pojat laitetaan viheltämään näitä ratkaisupelejä.Tuomarit olivat tulleet ekaan peliin Kontiolahdelle ilmeisesti jopa Nst:n edustuksen kyydissä ! Jääviä toimintaa ?
No ei kai nyt sentään
14/03/2017
No ei kai kuitenkaan samassa bussissa? Todisteita?
lpr
14/03/2017
leba on divarin likaisin joukkue. onneksi tässä ottelusarjassa on tuomarit jotka osaavat ottaa koiruudet pois. Lisäksi lappeernrannasta kotoisin olevat tuomarit ymmärtävät miten tärkeää etelä-karjalalle on NST:n divaripaikka.
kannustaja
14/03/2017
Näkemys kommentoijan kans just samaa mieltä.
Niin selvää näyttelemistä kuin vaan voi olla.Ja tuollasessa luolassa pelipaikka...olikohan edes laillista?
Fani
14/03/2017
Näistähän tuli ihan oikeat play out -pelit! Tunnetta on kentällä ja katsomossa. Homman vie se, kumpi malttaa keskittyä pelaamiseen keskiviikkona. Kovaa todennäköisesti pelataan.
Jyrä
14/03/2017
Nyt ne, jotka huutelee Heiskasen filmaamista ni lähtekää ite kokeilee kestättekö pystyssä vastaavanlaisessa tilanteessa. Nuoren Jolkkosen tekoa ei voi puolustella juuri millään, röyhkeä lonkkataklaus. Ollakko selkeän punikin arvoinen, en tiedä. Myöskin paikan päällä pelin nähneenä kokonaisuutena fyysisesti kuitenkin suht reilua kamppailua.
Tuomarit vaihtoon
14/03/2017
Siis kulkeeko nuo tuomarit NST bussissa? Ennen peliä jutellaan mukavia ja läpytellään vitosia? Täällä joku kuutamoukko syyttää Lebaa likaisesta pelistä edellä mainittu huomioiden ja siihen päälle nakkipoikien reilu puoli tuntia jäähyextraa? Kakkoseen suoraan joutaa nuo labradorit..
Jyrän alla
14/03/2017
Mikä on pelaajan vastuu kun yrittää mennä lähes mahdottomasta paikasta? Ei kentällä voi mennä laput silmillä. Ja aika mielenkiintoisesti lentorata suuntautuu ylös. Punasen jälken heti pystyy ja kavereille läpyt. Pellehyppytuomarit ois antanu 5X10 points.
RuotanenSiren
14/03/2017
Mielenkiintoista seurata tulospalvelusta viheltääkö tuomarit huomennakin taas vähemmän jäähyjä oman kylän pojille vai pelästyivätkö itsekin ylilyönti vihellyksistä jo näissä play out peleissä ?
Fani#1
14/03/2017
Veikkaan että kasetti on vaarassa levitä ihan joltakin muulta.. Peli pelataan Kontiolahdessa. Hyvin on pohjustettu huomista.
Isin poika
14/03/2017
Leban valmentaja tuota tuskin olisi ottanut esille, jos tilannetta koskisi joku muu kuin oma poikansa. Muutenkin koko seura on nykyään rakennettu näiden Jolkkosten ympärille. Ensin tuotiin vanhin poika edustukseen, jonka jälkeen savustettiin seuran perustajahenkilö ulos, että saadaan jatkossa rellestää. Ilmeisesti tämän kauden tavoite on ollut saada nuorimmalle Jolkkoselle peliaikaa.
Harri
14/03/2017
Olen samaa mieltä, että kontakti ei tarvitse aina olla kuin varovainen, mutta vaikutus toisen pelaajan tasapainoon suuri. Näin tuo filmaaminen vaikea todistaa.
Nikkari
14/03/2017
Oha tää isä jolkkonen huumoriäijä "useamman kauden Salibandyliigaa pelanneet aikuiset miehet eivät pysy pystyssä" Kertokaa toki enemmän Heiskasen mittavasta liigaurasta
Tarkkailija
14/03/2017
Komppaan Harria, että 2 min suuntaan tai toiseen. Filmaamista vaikea todistaa, mutta tunnen kyllä pelaajia, jotka taitaa nuo ilmalennot. Välillä niillä ansaitaan vapari, toisinaan YV.
JZ
14/03/2017
Aikalailla oikea tuomio. Pelaaja saattaa hypätä ihan jo välttääkseen laidan. Siihen rysäyttämällä olisi saattanut kaatua aika hallitsemattomasti.

Joka tapauksessa, aika selkeä vitosen paikka, riippumatta siitä mitä on ennen peliä pörrätty ja missä. Ehkä olis LeBaltakin viisaampaa keskittyä itse peliin, kuin jäädä tätä märehtimään.
Harri
14/03/2017
Vapari jos kyse yksittäisestä rikkeestä, jos jatkuvaa tuosta 2 min jäähy. Kun kyseessä nuoria pelaajia välttäisin tälläisiä tilanteita, ettei tule loukkaantumisia ja jos seinä noin lähellä laitoja. Kyllä ilman taklauksiakin pystyy pelaamaan laadukkaasti, minusta ne vähän turhia.
Isinpikkupoika
14/03/2017
Nyt voi leban tippumisen laittaa molempien jolkkosten piikkiin ei pelkästään isän.
Vety
14/03/2017
Lappeenrannalle divarista tippuminen olisi katastrofi ja se ei voi vaan tapahtua .Joensuun alueelle riittää Josba divariin , jos edes siellä pysyvät jatkossa.Pienille kasvattajaseuroille kuten Leballe sopii hyvin kakkonen sopivaksi sarjatasoksi.
Oulu
14/03/2017
Kommenteist voi rivien välist lukea, että yksikään joka puolustaa rikkeen tekijää, ei varmaan oo pelannut 5divaria korkeemmalla sarjatasolla, ainakaan salibandya!
Riku
15/03/2017
Eiköhän nuo kaikki rikkojaa puolustavat kommentit ole isä jolkkosen kirjoittamia. Taitaa pikkusen koville ottaa.
Linjaton
15/03/2017
Minnehän pilli unohtu nakkisormien 7-1 maalissa? LeBan pelaajalta potkaistaan jalat alta ja samalla annetaan kädellä vauhtia!
Isinpikkupoika
15/03/2017
Tässä huomasi myös Juri Jolkkosen kriitikinsietokyvyn. Hän ei ole sitä koskaan pystynyt ottamaan vastaan, ja käsittelemään sitä. Myös Leban kommentointipalstat on suljettu, koska kritiikki oli liikaa.
Jolokkoset
15/03/2017
Aivan selvä vitonen. Junnu Jolkkonen menettää pallon ja siitä suivaantuneena ajaa kaveria kylkeen yrittämättä palloa ja vielä kädellä antaa lisävauhtia. Vastustajalla ei jää mitään mahdollisuutta ennakoida tapahtumaa ja hän lentää pelkästään töötin voimasta "pehmustettuun" pylvääseen. Tuossa olisi voinut käydä NST pelaajalle todella huonosti. Kyllä sellainen joka on pelannut näitä pelejä tietää, että saattaa säästyä pahalta loukilta, jos et kaadu laidan päälle ja eihän tuossa voi järkevä kaveri edes ajatella, että sieltä tullaan kylkeen tuolla tavalla ja annetaan kädellä vauhtia. Näitä "älynväläyksiä" on nähty vuosien varrelta tältä nuorelta herralta. Vati ei vaan kestä näköjään... edelleenkään. Mistähän lie "tulisieluisuus" peritty. Nyt täyty muistuttaa, että tämä herra on täysi-ikäinen ja vastaa täysin omista teoistaan, jolloin valmentajaisäkin voisi pitää suunsa jo supussa, niin tämä ei kävisi liian tukalaksi pojan pelaamiselle tämän päivän matsissa paineiden muodossa. Onnea vaan molemmille joukkueille tulevaan matsiin. Tunnetta matsiin, niin saadaan lisää kirjoittamisen aihetta playouteista, koska muuten niissä ei ole mitään uutisoinnin aihetta.
eläkeläinen
15/03/2017
Olen vanhojen päivien ratoksi seurannut hyvin aktiivisesti lajia oman pelaajauran jälkeen ja laji on mielestäni vain siistiytynyt. Mikael Jolkkonen on erittäin hyvätasoinen ja lahjakas pelaajanalku ja uskon että hänellä ei ole vielä täydellistä käsitystä miten osa liigajoukkueista toimii. Tässäkin tapauksessa vahvasti ylilyömällä vaikutetaan muuten reilun pelin lopputulokseen ja tuo on hyvin yleistä nykyään.Jos ennen tuli oikeaa koukkua niin nyt esitetähän ja maataan kippurassa ja kiipeillään seinillä sen aikaa kunnes tuomarit on tuominnut ja sitten peli jatkuu.En kannata mitään väkivaltaa urheilussa mutta on erittäin säälittävää että tällaisella vilungilla laji saa hyvin vääränlaisen maineen kun lennellään tarkoituksella paremman peliajan toivossa.Taklata saa ja pitääkin sopivasti ja reagoida reilusti ja pelata niinkuin miehet kuunnaan eikä lettipiä neitit.Ei tämä kuvanauha kyllä väkivaltaa sisältänyt,se on varma kun hauki.Tsemppiä molemmille illan peliin ja pysykee pystysä.
aivan rauhallisesti
15/03/2017
Ilman värilaseja, ilman kiihkoa; selvä jäähyn paikka, ja täyttää hyvin myös vitosen kriteerit. Vaikea kuvitella että kovinkaan moni lajista ymmärtävä, ja tämän tapauksen osalta puolueeton muuta väittäisi.

Tämä muu "sirkus" tapauksen ympärillä onkin sit oma lukunsa, ja tarjoaa kansalle leipää ja sirkushuveja. Ehkäpä sitä kuitenkin toivoisi, että tällaiset itkemiset jäisi puolin ja toisin julkisesti huutelematta, ja keskittyisivät seuraavaan peliin.
Bambou
15/03/2017
"Taklata saa ja pitääkin sopivasti ja reagoida reilusti ja pelata niinkuin miehet kuunnaan eikä lettipiä neitit." Tässä kommentissa mennään niin metsään, että pakko kommentoida. Taklata ei saa. Tässä tilanteessa kyse lonkkataklauksesta ja aivan selvä rike ja jäähy. Keskustelun pitäisi käydä siitä onko ulosajo oikea tuomio vai olisko pelkkä vitonen riittänyt. Ja oikeasti kuka filmaisi lentämällä vapaaehtoisesti päin pylvästä?
Keke
15/03/2017
Liitolle tiedoksi,vaikka tuo NST säilyis,niin tehkää perinpohjainen tiliselvitys,ei kestä päivänvaloa !
Harri
15/03/2017
En vielä lähde lebaa tiputtamaan. Viime kevät osoitti, että paikkoja voi olla vielä jaossa myöhemminkin.
Keskivertoheppu
15/03/2017
"Ilman värilaseja, ilman kiihkoa; selvä jäähyn paikka, ja täyttää hyvin myös vitosen kriteerit. Vaikea kuvitella että kovinkaan moni lajista ymmärtävä, ja tämän tapauksen osalta puolueeton muuta väittäisi."

Tämä sama argumentti on nyt esitetty tässä keskustelussa ainakin kolmesti, todennäköisesti saman keskustelijan toimesta. Eli väitteesi on siis se että jos on eri mieltä, ei ymmärrä lajista mitään?

Ok. Mahtava perustelu.

Pointti on se että kyllä, olihan siinä ihan turhaa kontaktia. Mutta pointti on myös se, että pallo oli rikkoneen pelaajan takana ja suojeltavissa ja tällöin hallussa enemmän kuin rikotulla. Rikottu pelaaja yritti täysin mahdottomasta kolosta läpi, ja kun ei päässyt, päätti yrittää tuollaista uimahyppy-tason suoritusta. Hypätä voi laidan yli, tottakai. Pitääkö siitä vetää tuollainen show ja jäädä niin kauaksi pyörimään tuonne laidan taakse kunnes näkee tuskaisten sormien välistä punaisen?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.