Liigat

Video: Pudotuspelien kohutuin törmäys – Markelinin ulosajoon johtanut tilanne tulee tässä

28.03.
2017
90 Kommenttia
1
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Esport Oilers ja SPV mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan puolivälierien kuudennessa osaottelussa. SPV oli ottelussa parempi maalein 4-2 ja voitti ottelusarjan luvuin 4-2 edeten samalla välieriin.

SPV:n puolen onnistujia oli muun muassa 1+1 nakutellut Jari Hankkio. Oilersin Markus Markkola maalasi kahdesti. Joonas Kaltiainen pysäytti maalillaan peräti 33 laukausta.

Ottelun ja koko pudotuspelikevään puhutuin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun Rasmus Markelin sai pr3 -rangaistuksen väkivaltaisuudesta törmättyään Sami Kosken kanssa keskialueella. Tapaus näkyy videolla kohdasta 6.37 eteenpäin.

SPV eteni välieriin ja kohtaa perjantaina EräViikingit Vantaalla.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
qwertyuiopå
28/03/2017
Mielestäni Manner kommentoi tilannetta hyvin, ei missään nimessä punainen eikä välttämättä edes jäähykään. Markelinin katse pallossa, Koski laittaa itse jalkansa eteen eikä saa sillä tavalla edes palloa suojaukseen. Toki Markelin tulee kovaa tilanteeseen mutta on juoksemassa Kosken ohi, Koski itse työntää jalan eteen siinä vaiheessa kun Markelin katsoo palloon, ei olisi mitenkään pystynyt estämään kontaktia. Olisi mielenkiintoista kuulla tuomareiden perustelut videon jälkeen, miksi antoivat punaisen.
Heh
28/03/2017
Oikeusmurha. Toivottavasti kurinpito tajuaa kumota pr3:sen. Ihan kosken oma vika, että sattui.
Niin no
28/03/2017
No eipä se tosiaan hidastuksesta punaisen arvoiselta vaikuta, ei tuosta tarkoituksellista saa mitenkään. Varmasti sattuu, mutta kieltämättä erikoinen ratkaisu Koskeltakin.

Onneksi peli ei tainnut ratketa tähän.
AGm
28/03/2017
Paitsi, että kyllähän tuolla farssilla takaa-ajo aika mukavasti tapettiin. 8min takaa-ajoa kutistui 3minuuttiin ja vielä älyttömät hapot jaloissa av:n kyykkimisestä. Sarja ei ratkennut, mutta peli ratkesi aikalailla tuohon.

Ja jos joku väittää, ettei oilers kuitenkaan olisi tasoihin ja ohi tullut, niin voi vaikka katsella kahden edellisen Oilersin kotipelin koosteita. Ilman tuota jäähyä kaikki olisi ollut vielä auki tuon pelin osalta. Kiitos Heinola.
Ei joka pelissä tehä samanlaista nousua
28/03/2017
Ei oilers olisi tossa vikassa pelissä tullu tasoihin ja ohi, paineet oli liian kovat koska olisi ollu pakko onnistua maalinteossa olihan siinä se 3min aikaa mutta kun ei pää kestä nii ei kestä ja muutenki edellisen pelin rasitus näkyi läpiottelun jaloissa spv pelasi fiksusti tuon 5min yv piti palloa ja antoi oilersin kyykkiä
Bambou
28/03/2017
Sanoisin jopa, että Koski rikkoo tilanteessa eikä Markelin. Markelin menee kohti palloa ja osuu palloon ja Koski tulee sivusta hakien kontaktin kautta palloa itselleen ja osuu vain Markeliniin.
Late
28/03/2017
Onko tietoa mikä on Kosken tilanne? Palaako kaukaloon vielä Erä-Viikinkejä vastaan?
...
28/03/2017
Väärä tuomio ehdottomasti. Varmasti tuomioon vaikutti kun tuli loukkaantuminen, mutta silti se meni väärin. Tuota en allekirjoita että syy olisi nimenomaan Kosken. Monella tuntuu olevan kovasti mielihaluja kyseistä peluria lynkata näissä. Sanoisin että 50-50 molemmat syyllisiä tilanteeseen ja tuomio olisi voinut olla vapari. Kukkupallot joskus aiheuttaa näitä tilanteita kun katseet on katossa. Toivottavasti Koski pystyy jatkaa sarjaa.
Api
28/03/2017
Joo kyllä se Kosken piikkiin vähän nyt menee vaikka sen pelityyli ja peittotyyli aina tollainen onkin ollut. Toisaalta jos ajatellaan että isku tulee suoraan polveen niin se on aina pr3. Vahinkohan tilanne oli mutta silti polveen. Pikkulinnut visertelevät että Kosken ja Kivimäen kaudet ohi..?
Jortsu
28/03/2017
Nyt otetaan liitosta mittaa. Virheitä tulee kaikille, mutta usein niistä joudutaan jotain maksamaan. Löytyykö särmää hyllyttää ko. pari välierästä/ finaalista? Kardinaali munaus (punainen kortti ja jäähy) oli vain jäävuoren huippu muutenkin kylmästi esiintyneeltä parilta. C'mon nää on pleijarit!
JZ
28/03/2017
Kieltämättä aikamoinen oikeusmurha. Väärin kuitenkin sanoa että peli ratkesi tuohon - kyllä SPV vaan keskimäärin piti nämä pelit paremmin näpissään ja puolusti paremmin.
OHO
28/03/2017
Kylläpä oli surkea vihellys. Mielestäni ihan rehti pallontavoittelutilanne, jossa kävi huono tuuri. Tosin saa Koskikin katsoa vähän peiliin, tuntuu että aika usein tunkee itsensä tuollaisiin väleihin, että joko itseään tai vastustajaa sattuu. Ymmärrän kyllä, että Koski pyrkii suojaamaan palloa kehollaan, mutta eipä ole yllätys että jotain sattuu kun tuolla lailla koheltaa. Olisi tosiaan kiva kuulla tuomareiden mielipide tuomiostaan, varsinkin jos ovat videon nähneet.

Ja joo, ei vissiin peli ratkennut tähän (jos teet 4 maalia kahteen peliin niin...), mutta kyllä aika paskamaiseen paikkaan tuli 5min av Oilersille. 8min jäljellä ja kahden maalin takaa-ajossa, josta Oilers noussut ennenkin, niin kyllähän se loppukirin aika lailla tappaa. Parempi jatkoon meni kuitenkin!
Pelinjälkeen?
28/03/2017
Katselin ottelutilastoja, mistä Storgårds ja Pfitzner saivat punaiset ottelun jälkeen?
Ja näin
28/03/2017
Tuomareita kehuttu oikein kuorossa Capen ja Ekin osalta. Näistäkin vielä pr3 ei hyvää päivää.
Pelinjälkeelle vastaus
28/03/2017
Pfitzner ja storgårds kävivät aika kuumina ottelunjälkeen tuomariparia kohtaan joten siitä syystä saivat ihan oikeutetusti punaiset kortin jos ei kasetti kestä hävityn ottelun jälkeen nii on se aika säälittävää koska ei ottelusarja tohon punaiseen kaatunut minkä markelin sai
Deel
28/03/2017
Mutta yksi peli saattoi hyvinkin ratketa väärin tuomittuun 5min jäähyyn, jonka myötä ottelusarja voisi olla 3-3.
Pelinjälkeen?
28/03/2017
No voisivat nyt tuomaritkin käyttää vähän pelisilmää ja "kasettia" näissä tuomioissa. PR3 antaminen siitä että tunteet nousevat pintaan kauden päättyessä ja vielä tuon kyseenalaisen Markelin punaisen jälkeen on kyllä suoraan sanottua hölmöä.
Maalinteko peli
28/03/2017
Mistä sen voi tietää että olisiko oilers voinu tasoittaa ja voittaaa ottelun? Siinä oli edelleen se 3min aikaa tehä maaleja ja 5min aikaa tehdä alivoimalla maali niin kuin spv teki 2-4 maalin??
Espoosta
28/03/2017
Mennyt on mennyttä, mutta kukahan sitä jalkaa oikeesti laittaa toisen eteen....
Pelinjälkeelle
28/03/2017
Storgårds kopautti mailalla tuomaria kahesti ottelun jälkeen niin minun mielestä se on erotuomarinkoskemattomuuden rikkominen ja punaisen arvoinen, Pfitznerin punaisesta en sitten tiiå tarkemmin mistä se lopulta tuli
Jonninmoinen friikki
28/03/2017
Tuo tilanne ikinä punaisen arvoinen!
Paitsi tietenkin oli koska uunot sen arpoivat.
Eilen Indians-Classic A-poikien pelissä samanlainen aivopieru rankkaritilanteessa; inkkareiden pelaajaa rikotaan 0-3 tilanteessa, tuomari jäätyy ja antaa täle inkkareiden pelaajalle 2sek myöhemmin 2min!
Uu ojen johdosta 1-3 tilanne käöntyikin 0-4 Classicille. Ottelun kulminaatiopiste.
Jorma Kontio
28/03/2017
Ei sarja kyseiseen tilanteeseen ratkennut. Tuomareista Heinola antoi kyseisen punalapun ja oli tilanteen käynnistyessä kaukalon ulkopuolella 30m päässä kontaktista, miten sieltä näkee tilateen paremmin kuin 5m päässä seisonut Marttinen joka ei nähny tilanteessa rikettä? Markelin ei ojenna polvea tai yritä muutenkaan taklata vaan pelaa/seuraa palloa ihan normi pelitilanteen mukaisesti
Espoosta vielä
28/03/2017
Samaa juuri ihmettelin että kuinka kauempaa ollut tuomari on nähnyt rikkeen ja vieressä ollut ei. Ensikaudelle kiikarit käyttöön...
Juuso
28/03/2017
Nyt täytyy ihmetellä tuomareita. Usein olen ajatellut, että helppo on nämä videolta nähdä ja tuomita. tällä kertaa tilanne näytti täysin samalta jo katsomoon ja mietin Samin saavan jäähyn. Karmea vihellys. Tämä olisi pitänyt tarkkailijoidenkin nähdä jo livenä.
60100
28/03/2017
Eikö kortti tullut jälkitilanteesta tms. suunsoitosta?
Smetaniina
28/03/2017
Täydellinen farssi jälleen.
60100
28/03/2017
Olisin toki voinu tsekata tilastot. Käsi pystyyn siis... Punainen tosiaan ihan liikaa tuosta, lähetyksessä selostajat puhui että olisi tullut protestoinnista.
,,,,,,
28/03/2017
Lentelikö setelinkuvat silmissä.
Espoosta
28/03/2017
Pöytäkirjassa lukee jäähyn syyksi väkivaltaisuus. Eli ei merkintää protestoinnista!!!
60100:lle
28/03/2017
Lappu ei noussut suun soitosta tuomarit vetäytyivät välittömästi kahdestaan pohtimaan tilannetta ja päättivät kahdestaan kaivaa punalapun esille ennen kuin kapteenitkaan olivat päässeet puhe etäisyydelle
Espoosta
28/03/2017
Koskihan tuossa jalkaa laittaa eteen ja tarjoaa ahteriaan Markelinille. Toivottavasti "rike" tutkitaan jälkikäteen ja Markelinin pelirangaistus kumotaan.
Noh
28/03/2017
Katsokaapa kuitenkin Markelinin polvennosto ennen kolahdusta. Ei se nyt ihan looginen liike ollut. Ja kun tuosta suojauksesta joku puhui ni miten Kosken olis pitänyt sitten suojata? On ottamassa palloa itelleen ja sitten kolahtaa.
Espoosta
28/03/2017
Markelin juoksee eteenpäin, Koski tulee sivulta (leikkaa Markelinin eteen). Olisiko Kosken pitänyt ennakoida??? Mielestäni Koski estää Markelinia ja pelaa tilanteessa vaarallisesti.
Jasso
28/03/2017
Hienosti Heinola ratkaisi ottelun ja taputteli samalla koko ottelusarjan. Vaparin olisi voinut edes jotenkin sulattaa, 2min olisi ollut farssi ja punainen kortti suoraan sanottuna oksettava ratkaisu!
Sami
28/03/2017
Kaikki lienee samaa mieltä, että väärä tuomio. Piste. Ei ratkaissut kuitenkaan mitään. Kahdessa ottelussa SPV lahjoitti Oilersille tasoituksen avaimet, eikä niin, että Oilers olisi jotenkin ihmeellisesti hinannut itsensä tasoihin. Ei olisi tapahtunut enää, koska kotiläksyt oli tehty.
Fair play
28/03/2017
Tälläisen farssin jälkeen herää kysymys kenellä on vastuu?
Nyt pelaajat ja joukkue kärsivät tuomiot tuomareiden virheistä jonka näki jo ottelussa 90% katsojista. Pelaajilla ei ole mitään oikeustuvaa on vaan tyydyttävä väärään tuomioon ja tuomareiden ylimielisyyteen, tässä tapauksessa voidaan puhua jopa "oikeusmurhasta"
Harrastaja
28/03/2017
Saman tapaisia oikeusmurhia tapahtuu myös alasarjoissa jossa pelikieltojen lisäksi sakot usein maksaa yksittäinen pelaaja. Mielestäni kohtuutonta kun tuomiosta ei voi edes valittaa. Videon tilanne mielestäni vahinko ja ei todellakaan punaisen kortin arvoinen. 1+1 peliä kakkua ja 100€. Ehkä Oilers pystyy maksamaan mukisematta vaikka oikeusmurhan kohteena onkin. Alasarjoissa yksittäisellä pelaajalla tilanne toinen. Ei näin tuomarit / salibandyliitto.
AGm
28/03/2017
On typerää väittää, että Oilers ei olisi voinut tuosta vielä nousta, sillä spvn "kotiläksyt oli tehty". Tämä oikeusmurha kuitenkin vei oilersilta MAHDOLLISUUDEN hakea tasoitusta. Totuus on se, että tuo peli oli vielä täysin auki 8min ennen loppua, pelin hallinta selkeästi valkoisilla ja punaiset selkeästi puolustuskannalla. Nyt seinäjoki sai käytännössä 5min pelata säästellen ja väsyttää espoolaisia.

Ja edellisissä peleissä oilersin nousu oli kyllä ihan heidän hyvyyttään, eikä mitään spvn lahjoittamisia nähty.

Nojoo, ei ehkä pitäisi mennä näihin pikkulasten provoihin ja trolleihin vastaamaan mutta menkööt.
Susi
28/03/2017
siis Markkelin
Tuamas
28/03/2017
Meni tuomio väärinpäin, Koski rikkoo tilanteessa. 2 min Koskelle estämisestä.
Käsi ylös
28/03/2017
Tämänkin farssin voisi päättää tyylikkästi vain myöntämällä virhe ja pyytämällä anteeksi pelaajilta, joukkueelta ja julkisesti meiltä katsojilta.
Nyt odotamme salibandyliigan toimitusjohtajan ulostuloa, mitä nopeammin sen parempi.
46
28/03/2017
AGM älä nyt kuvittele Oilersilta liikoja. Jos ei edellisiin 127 minuuttiin ole saanut kuin 4 maalia aikaiseksi niin ei kannata olettaa Espoolaisten maalaavan kahdesti 8 minuuttiin ;) Hyvää lomaa!
TUAMAKSELLE
28/03/2017
Tuomio oikea! Markelinille vielä lisää penalttia vaarallisesta pelistä ja tahallisesta vahingoittamisyrityksestä!
liittomummu
28/03/2017
Liitto oli tällä hetkellä ryhdikäs ja lewissilvoheinolamarttila EIVÄT vihellä välierissä. Tyydyn tähän pieneen kädenojennukseen, ei peleissäkään kuumat pelaajat istu tai kylmät pelaa - oli taitotaso mikä vain.
Lonkka taklaus
28/03/2017
Koski ols pitänny laittaa ulos tarjoo kyl hienosti lonkkaa. Todella törkeetä suojata olis voinnu mutta tarjoillaan lonkkaa en ymmärrä. Tais tuomareilla olla äiti moodi päällä - sua sattu me puhalletaan siihen.
AGm
28/03/2017
Vaikeahan se on niitä maaleja tehdä kun joutuu kyykkimään vähän väliä vitosen jäähyjä.
Arto Kilponen
28/03/2017
Käsittääkseni Pfitznerin punainen tuli siitä, että hän rikkoi mailan (vai oliko jopa kaksi?) pelin päätyttyä.

Minusta ihan oikea joukkue meni jatkoon. Oilers voi kesän aikana pohtia kolmea asiaa
1) Kannattaisiko joskus voittaa vieraissa?
2) Kannattaisiko tehdä joskus maalejakin?
3) Kannattaisiko maalin jälkeinen vaihtokin pelata?
Niko
28/03/2017
Helppo se on sanoa videolta, asete itsesi kentälle samalla tasolle tuomareiden kanssa, kuvakulmat ja kaikki, kun päätös on tehtävä siellä. Ai niin, mutta ei salibandy niilot osaa :)!
Nikolle
28/03/2017
Ymmärrän, että kaikkea ei näe, mutta silloin ei voi antaa PR3:sta. Livenäkään tilanne ei näyttänyt siltä, että Markelin taklaisi.. Tuomari nosti kädenkin ylös vasta hetken Kosken kieriskelyn jälkeen.
HKI
28/03/2017
Aivan loputon on espoolaisten valitus tuomareista. Sama jatkunut läpi sarjan. Joukkueen otteisiin tai pelin voimasuhteisiin tms koko sarjan aika äärimmäisen vähän sanottavaa. Täällä on pari viikkoa puhuttu vain tuomareista ja nähty jokainen tilanne vain oman joukkueen ja edun näkökulmasta. Alkaa kyllästyttämään ja ihmetyttämään jo tämä keskustelun taso jos itse pelistä ja sen taktisista elementeistä ei löydy muilta luin Kilposelta sanottavaa.
Hande
28/03/2017
Samaa mieltä HKI:n kanssa. Tuomio oli mikä oli ja vähän vihkoon meni mutta turha sitä on enää valittaa. Myös tuomarit ovat (toisinaan valitettavasti) osa urheilua. Outoa että valitus tuomareista on ok myös espoolaisten valmentajan mielestä. Somekanavat ja pressitilaisuudet eivät ole oikea paikka alkaa valittamaan tuomareista. Liittoon voi viedä asioita muutakin kautta. Saavat tuomarit jo tarpeeksi muutenki lokaa niskaansa. Mistä saadaan hyviä tuomareita kun kaikki haukutaan? Ei kovin houkutteleva pesti. Laji on tuore, niin joukkueet, pelaajat kuin tuomaritkin kehittyvät koko ajan.
JiiK
28/03/2017
Jos Markelin olisi loukkaantunut tuossa ja mennyt tonttiin Kosken sijasta niin olisi varmaan mennyt punainen toisin päin...
Herätys
28/03/2017
Nyt valot päälle. Videolta näkyy sellvästi, kuinka Oilersin pelaaja ehtii nähdä tilanteen ja vetää tahallaan polvella takareiteen. Jos jonkun tässä pitää ottaa, niin Oilersin pelaajan. Rottamainen temppu, eikä ensimmäistä kertaa.
JiiK
28/03/2017
Enemmänkin näyttää, että yrittää väistää kun koski päättää kääntää jalan eteen...
Espoolainen
28/03/2017
Arto Kilposen kanssa samaa mieltä. Tuomio tuli josta voi olla montaa mieltä mutta tuskin täällä keskustelupalstoilla kannattaa siitä näin paljoa itkeä. Jos Oilersin kausi oli tuosta kiinni ni pienestä oli kiinni ja ilman tota olisi varmasti marssinut mestaruuteen. Kyllä ne peliesitykset oli koko kaudella ja pelien sisällä niin ailahtelevia että kyllä 4-2 sarjan voitto meni SPVlle ihan oikein. Sulla on pleijareissa 7peliä aikaa voittaa sarja ni surullista niiden puolesta jotka syyttää tuota tilannetta Oilersin kauden päättymisestä.
Ja Pfitzner hakkasi kaksi mailaa rikki. Ei riittänyt että hajoittaa yhden toimitsijapöydän edessä vaan käy hakee varamailan ja hajoittaa sen myös samassa paikassa.
Juuso
28/03/2017
Eikö tämän otsikon alla juuri tästä voi keskustella? Ne jotka ei halua voivat jättää kommentit/jutun lukematta.
Felli
28/03/2017
Vitosen arvoinen, koska onhan Markelinin polvi luonnottoman korkealla, mutta ei mitenkään punaisen arvoinen.
Nikolle
28/03/2017
Asetan itseni Heinolan asemaan. Olen n. 30 metrin päässä tilanteesta ja päätän viheltää pilliini rikkeen merkiksi vaikka tilannetta lähempää seurannut tuomariparini sitä ei tee. Riennän Kosken apuun jonka jälkeen jäymme tuomariparini kanssa keskustelun tilanteesta ja rangaistuksesta ja päätämme heittää PR3:lla Markelinin pihalle.

Mielestäni jos pelaaja heitetään PR3:lla pihalle täytyy olla 100% varma tilanteesta ja näkemästään. En usko, että tuomaripari tässä tilanteessa sitä oli tai jos näin oli olisi hienoa kuulla tähän perustelut.

Kaikki me tehdään virheitä ja emme ikävä kyllä saa koskaan tietää pelattaisiinko tänään game7 ilman tuota tuomiota vaikka peli ei siihen ratkennutkaan.

Olisi hienoa ja saisi ainakin minulta arvostusta jos ottelun tuomarit kommentoisivat tilannetta pääkallollle ja pystyisivät myöntämään virheensä. Olisi varmaan koko lajin ja tuomaroinnin kannalta tosi hyvä asia. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä seuraa vielä!
Ja näin
28/03/2017
No huoh. Yksikään kommentti tällä ei ole väittänyt, että sarja ratkesi tuohon. Mutta peli ratkesi. Niin ja eihän tuosta saa Markelinin vikaa sitten millään. Yrittää väistää tämän kahelin estämisyritystä.
Pohtija
28/03/2017
No nyt näin tilanteen. En kommentoi mitään pelin ratkaisumomenteista. Pohdin vaan tässä, että kolmas tuomari keskikentällä olisi varmasti levittänyt tilanteessa kädet ja antanut pelin jatkua. Vahinko kontakti, jossa ei kumpikaan syyllinen. Tai katsomosta kolmas tuomari olisi antanut täsmätietoa tietoa tilanteesta ja olisi jatkettu vihellyksen jälkeen tasakentin ja Oilers olisi herrasmiesmäisesti vipannut pallon Spv.n päätyyn pallon ja peli olisi jatkunut.
Pertti Ström
28/03/2017
Kyseiset tuomarit hyllytettävä jatkopeleistä. Koskelle 3 ottelun pelikielto.
Törkeä
28/03/2017
Teko Markelinilta! Selkeästi hidastuksessa näkee kuinka vilkaisee Koskea, jonka jälkeen osuu polvi edellä Koskeen. Ei kyllä ihan normaali juoksuasento. Hieman tuntuu, että Espoolaisille on joku ongelma toi Koski. Kumma ettei oo ruvettu itkemään että Kosken pää oli väärässä paikassa kun pelin alussa siihen osui maila.
FBI
28/03/2017
Koski teki virheen. Tuomarit teki suuren virheen. Siinäpä tuo. Koskea koskee...
Veteraani
28/03/2017
Ajatusleikki: jos valkoisen paidan selässä lukisi Savolainen, tällä palstalla keskusteltaisiin, onko 10 ottelua riittävä pelikielto.
Spectrum
28/03/2017
Hallissa olleena voin vahvistaa sen, että Heinolan ei missään nimessä olisi pitänyt viheltää edes jäähyä. Tilanteen näki sokea Reettakin, että mitään sääntöjen vastaista tilanteessa ei tapahtunut. Vapaalyönti olisi ollut paikallaan, jotta peli saadaan heti poikki ja hoitotoimenpiteet käyntiin. Loukista näki heti, että todella sattui ja mitään viitettäkään filmaamiseen ei ollut. Heinola ylireagoi kauden tärkeimmillä hetkillä ja käytännössä ratkaisi tämän otteluparin kohtalon. Osaava tuomari, joka ei höntyile, olisi antanut pelille mahdollisuuden loppuun asti. Häpeä Heinola. Tiedät itsekin, että persiilleen meni.

Noi punaiset pelin jälkeen oli tarpeetonta "osaan sääntökirjan kannesta kanteen" keulimista. Pelaajat omissa oloissaan purkivat pahaa mieltään ilman mitään provokaatiota tai uhkaa muita kohtaan. Tarpeetonta osoittaa, että minäpäs näin ja annan punaisen. Inhimillisyyskin on hyvän tuomarin hyve. Näillä veijareilla sitä ominaisuutta ei ole.

Vielä yksi iso virhe pelissä runsaiden pienten huolimattomuuksien lisäksi. Rangaistuslaukaus. SPVn puolustaja osui pallontavoittelussa suoraan palloon. Ei mailaan. Palloon. Ei missään nimessä rangaistuslaukauksen paikka. Taas iso virhe kauden tärkeimmillä hetkillä. Storgårdin vitonen oli ryhdikäs ja asiallinen tuomio, mutta siihen ne sen kategorian päätökset sitten jäikin. Tälle parille ei tämän pelin virheiden jälkeen voi antaa pelejä enää tällä kaudella. Tosin eipä tuolla hirveästi laadukkaita pareja jäljellä olekaan.
Bambou
28/03/2017
Monen monta kertaa katsonut tuon enkä millään saa tuosta Markelinia syypäksi. Linja suoraan palloon, huomaa Kosken ja näyttää vielä siirtävän painoaan poispäin Koskesta. Koski tulee sivusta tilanteeseen ja näyttää siltä, että yrittää saada pallon itselleen sulkemalla Markelinin linjan siihen. Jos olisi ehtinyt hetkeä aikasemmin sitä voisi pitää pallon suojaamisena. Nyt se vaikuttaa samalta kuin jalkapallossa myöhästynyt liukkari ja osuma tulee vain Markeliniin.
Spectrum
28/03/2017
Miksi kommentti ei näy. Ei ollut asiaton eikä sisältänyt kirosanoja.
Fanseatin katsoja
28/03/2017
Harva täällä kommentoinut on ilmeisesti katsonut koko peliä Fanseatista tai paikan päällä, kun kukaan ei ole nostanut esiin samaisen Markelinin 5min ennen ulosajoa saamaa estämisjäähyä. Lähetyksen selostajat kommentoivat jäähyn olleen todella heppoinen ja pallonriistohan on kuin oppikirjasta. Markelin-ajojahdin seurauksena siis 7min väärin vihellettyjä jäähyjä pelin viimeiselle vartille...
Peku
28/03/2017
Eihän tuo tilanne näytä 5 min rangaistuksen arvoiselta videolta katsottuna (huom! siis punaisten lasien läpi). Mutta - tilanne voi näyttää täysin toisenlaiselta, kun sitä katsoo toisesta kulmasta. Sen verran olen ehtinyt tuomarityöskentelystä oppimaan, että tilanteen voi nähdä paljon paremmin eri kulmasta ja vaikka vähän kauempaakin. Olisi mielenkiintoista kuulla / lukea jonkun sellaisen kommentti joka näki tilanteen eri suunnasta kuin mitä video on. Tosin pelkään että värittymätöntä kommenttia voi olla vaikea saada....
miksi
28/03/2017
ei katota videolta tilannetta kun sellainen mahdollisuus on.tuomarit pleijareihin ulkomailta.
Pohtijalle
28/03/2017
Finaalissa tällainen tuomio olisi katastrofi.
Veteraanille
28/03/2017
Jatketaan ajatusleikkiä: taklaajana Savolainen ja kohteena Oilersin 50. Mikä olisi espoolaisten suhtautuminen, 50 jäähylle? Pfitznerillä mailojen hajoittamisen lisäksi pitkä haistattelu tuomareille pelin jälkeen
Spectrum
28/03/2017
Edelleen kysyn toimitukselta. Mihin hävisi asiallinen kommentti joka ei sisältänyt kirosanoja? Kaikenmaailman ajatusleikkijät kyllä saa idioottimaiset mielipiteensä näkyviin, mutta oikeasti tilanteet paikanpäällä nähnyt blokataan.
Spectrum
28/03/2017
No niin sieltähän se ilmestyi. Kiitos.
Joel Siltanen
28/03/2017
Spectrum: Kommenttisi oli tarttunut jostain syystä filtteriin tarkistettavaksi ja toimituksen fokus oli äsken Divarin finaaleissa. Tarkistan myöhemmin mistä kiikasti. Kommenttisi on nyt kuitenkin näkyvissä.
Vain minun mielipiteeni
28/03/2017
94#, Sami Koskihan kääntyy selkä pelitilanteelle päin ja tukkii palloon tulevan 9# Markelinin juoksulinjan. Toki tämä on Kosken tilanteessa ainut ratkaisu, koska väistämällä Markelin olisi voittanut tuon kaksikamppailun hyväkseen 100-0. Markelin ei tee nähdäkseni tilanteessa virhettä, vaan yrittää päästä palloon tekemättä tulolinjaansa nähden kädet ja jalat mukaan lukien mitään muutoksia, josta voisi päätellä tahallisen vahingoittamistarkoituksen. Kyseessä ei ollut ulosajoon, punaiseen korttiin tai kahden minuutin jäähyyn tarvittavia perusteita. Ps. arvostan Sami Koskea suuresti pelaajana ja oikea joukkue meni tämän kevään esitysten perusteella sarjasta eteenpäin, mutta tässä ei ollut rikettä.
Ratkaisevinta...
28/03/2017
...tässä mielestäni on se, että Markelin olisi voinut välttää kontaktin. Hän katsoo Koskeen ja samalla hidastaa hieman vauhtiaan. Tämän jälkeen hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: 1. jatkaa hidastamista ja väistää tai 2. jatkaa juoksuaan Kosken "läpi". Markelin valitsee jälkimmäisen, mikä osoittautuu vääräksi valinnaksi, sillä vaikka kuinka kelailemme hidastettuna pätkää ja katselemme kuka minkäkin väristen lasien läpi, tuomari joutuu tekemään ratkaisunsa kokemuksensa perusteella silmänräpäyksessä tapahtuvasta asiasta. Koski suojaa palloa, Markelin juoksee läpi. Ei ihme, että tuomari näkee tilanteen niin kuin näkee. Markelinilta huono valinta. Aika harva tuomari tuota tilannetta olisi toisinkaan nähnyt. Niin kauan näistä on turha valittaa, kun videotarkastelut eivät ole tuomarien käytössä. He ovat osa lajia, jossa myös pelaajien pitää tehdä sellaisia valintoja, että tuomareille jää mahdollisiman vähän tilaisuutta "nähdä väärin".
Peku
28/03/2017
Spectrumille kiitos hyvästä kommentista. Itse olin samaa mieltä kaikista tuomioista.
Espoo
28/03/2017
Kamalaa itkemistä. Espoo pääsi viime vuonna Superfinaaliin paljon selkeämmän ja merkityksellisemmän tuomarivirheen (Bollströmin rankkari) takia. Silloin Espoossa haukuttiin Peter Kotilaisen kasettia kun otti punaisen pelin jälkeen ja leimattiin Happeelaiset itkijöiksi. Nyt paljon vähemmän merkityksellisen, mahdollisen virheen jälkeen kamala itkeminen ja lisäksi 2 miestä punaisilla pihalle pelin jo päätyttyä.... Todella oksettavaa toimintaa kuten päävalmentaja Huttunen totesi.
Näinon
28/03/2017
Useamman kerran tilanteen (siitä kuvakulmasta ja kuvanlaadulla mitä näemme) katsoneena, en näe kuinka Markelin olisi pystynyt väistämään. Kuten aiemmista kommenteista huomaa ja selostuksesta kuulee, Markelin seuraa palloa ja tulee kovalla vauhdilla suunnanmuutoksen jälkeen tilanteeseen. Tässä siirrän vastuuta Koskella,joka oli koko ajan kasvot pallolle päin ja vielä levittää jalkansa omaksi edukseen Markelinin eteen. (Markelinin tulopuoli). Siinä on edellinen kommentoija oikeassa, että videotarkastus olisi oleellista saada käyttöön ennen kuin paikassa, missä pelataan näin korkeilla panoksilla, pystyttäisiin jakamaan näin rajuja tuomiota.
Seuraaja
28/03/2017
Spectrum kiteytti oikein tuomareiden toiminnan.
Sama tuomaripari on liian usein ottanut roolia ratkaisupaikoissa.
HM
28/03/2017
Erona tämän vuoden Oilerslaisten kasetin hajoamiseen ja Happeen viime vuotiseen on se, että kukaan Oilers-pelaaja/kannattaja ei väitä etteikö oikea joukkue olisi mennyt jatkoon. Saatika, että tämä virhe olisi sarjaa ratkaissut. Ennemminkin on otettu kantaa siihen, että tuo kyseinen tuomaripari pilasi kuudennen ottelun ja esti Oilersin mahdollisuudet taistella voitosta ottelun loppuhetkillä. Happeelaiset taas on vieläkin sitä mieltä, että heiltä riistettiin finaalipaikka. Vaikkakin sekin peli oli vasta game6. Ja heilläkin rankit meni taaksepäin. Ja näin. Nyt kuitenkin eteenpäin, tsemiä vaan spvlle jatkoon ja onnea Erville helposta finaalipaikasta :) Pidetäänpä Clasulle peukkuja tänä keväänä, on meinaa vaan huonoja vaihtoehtoja jäljellä.
Katsoja
28/03/2017
selostajista kuulee, että espoon kavereita ollaan...tosin ei manner, joka veti ihan neutraalisti.
tilanne oli näköjään selkeä tuomarin kuvakulmasta katsoen, joka tosin ei ollut optimi kuvakulma tapahtuneelle. videokuvakulma olis tässäkin kohtaa ollut hyväksi. kohtuu isokakku.
Emeritus
28/03/2017
Kova tuomio. Tilanteesta on monta näkökulmaa, jotka jakautuu joukkueiden kannattajien kesken tasan masan.

Näiden tuomareiden aivoitusten seuraaminen on erikoisen haastavaa, mutta oletetaan, että he tulkitsivat Markelinin tarjoavan Koskelle polvea, puujalan toivossa. Aikamoiset kalalokin silmät täytyy olla, että livetilanteessa ko. tulkinnan saa aikaiseksi. Sarjassa edellisten tuomariparin tuomitessa Markelinin ja Kosken välillä sattui kyynerpääepisodi, joka saattoi osin vaikuttaa epäsuosiollisesti tuomareiden äkkipikaiseen punaiseen (who knows...)

Niin tai näin, sääli, että linjattomasta tuomaritoiminnasta kärsii niin oma suosikkijoukkue, kuin vastustajakin. Kun kovia tuomioita (ja lievempiäkin) annetaan pelistä toiseen puskista ja ne tulevat koko universumille yllätyksenä, niin lienee aika alkaa kiinnittämään huomiota kuka pilliin viheltää (ja kuka ei).

Pää pystyyn Oilers ! Ensi kaudella vääntö jatkuu, toivottavasti paremmilla tuomioilla.
ykä
29/03/2017
Tuomareilta ei ainakaan puutu mielikuvitusta.
säbäjannu
29/03/2017
ihan täysin 100 prosenttisesti kosken oma vika että sattu ja kolahti :D ties varsin hyvin että kun pistää ittensä ja jalkansa vastustajan juoksulinjalle niin voi kolahtaa. sitten kieriskelee tuskissaan ( en epäile etteikö sattunu) ja seinäjokiset itkee omalla penkillään kun kaveria nyt sattu omasta hölmöilystä niin tottakai sokeet dumarit päättää vetää koko homman vihkoon ja tekee ratkasun mitä ei ikinä ois pitäny tapahtuu.
setä
29/03/2017
Asettui provosoivasti -> saa tuupata?
qp
30/03/2017
Molemmat tavoittelee palloa, toinen yrittää suojata sitä, toinen jyrää yli. Nykyään aina yritetään vedota, ettei voi antaa rangaistusta tahattomasta teosta, mutta eihän se ihan niin mene. Jos ei pysty hallitsemaan tilannetta ja pelaamaan toisia vahingoittamatta, niin silloin siitä tulee välillä näitä muistutuksia. Kokonaisuutena sarjaa miettiessä ei voi sanoa, että näihin tuomioihin olisi ratkennut. Joku yksittäinen peli voi kääntyä, mutta kokonaisuus aina tasoittuu.
#22
30/03/2017
Ihmettelen Pääkallon linjaa siltä osin, että Kivimäen ajelusta ei tule mitään videota tai mitään? 2 minuutin jäähy ja ykkösmaalivahtina pelit oli siinä. Jokaisessa joukkueessa on rottamaisia pelaajia. Espoolla niitä on ylivoimaisesti eniten. Jokaisesta joukkueesta on jäänyt mieleen ns. taistelijapelaaja, joka pelaa rehellisesti ja oikeudenmukaisesti. Espoosta ei tule mieleen yhtäkään.
Taas kävi näin..
30/03/2017
Tuomaritoiminnan rekry-systeemit on surkeat. Kentällä on aina ne huonoimmat tuomarit. Miksi parhaat tuomarit roikkuvat pääkallon keskustelu palstalla eivätkä ole kentällä?!?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.