Video: Tämä törmäys puhutti Lahdessa sunnuntaina – LASB-tähti putosi kentän pintaan

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

LASB ja Rauman SalBa mittasivat toisiaan sunnuntaina Lahdessa playout-ottelusarjan merkeissä. SalBa nappasi pelistä vierasvoiton maalein 7-4 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

Vieraiden Jani Lehtoniemi osui kahdesti ja Teemu Kortelainen pysäytti 25 laukausta. Kotijoukkueen Roope Kainulainen iski kaksi maalia.

Ottelussa jälkikäteen puhuttanut tilanne nähtiin toisen erän alussa, kun SalBan Veli Peltonen pysäytti LASBin Rasmus Kainulaisen etenemisen keskialueella. Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Tapaus näkyy videolla kohdasta 2.14 eteenpäin.

Ottelusarjan voittaminen vaatii kolme voittoa. Sarjan voittaja jatkaa Salibandyliigassa ja häviäjä pelaa liigakarsinnoissa Divarin finaalien häviäjää vastaan. Sarja jatkuu torstaina Raumalla.

Ottelutilastot

34 comments

  1. Veli Peltonen on kyllä liigan idioottimaisin ja vastenmielisin pelaaja.

  2. Kyllähän se hidastuksesta käy selväksi että on syytäkin puhuttaa. Pelaajat alkavat olla melko hyviä tässä että näennäisesti ollaan kiinnostuneita pelivälineestä mutta todellisuudessa haetaan vain ja ainoastaan kontaktia. Kehonkielestä näkyy että tarkoituksellisuus oli melko ilmeistä. Tuomariakaan on hankala syyttää vauhdin kasvaessa. Kurinpitäjän videotarkistus myös kakkosiin jälkikäteen olisi aivan paikallaan tulevaisuutta ajatellen.

  3. Kyllä on farssi jos tästä penaltia tulee. Raumalla vastaava tilanne lasbin puolelta, ei jäähyä eikä jälkiseuraamuksia. Kainulaisten jalkapyyhkäsyt isompi asia, joista tulisi antaa penaltia jos jostain

  4. Minusta on ehkä hieman outoa että 2 minuutin jäähyyn johtaneesta tilanteesta alkaa jälkikäsittelyt. Veikkaan, että jos Lasb olisi voittanut tuon pelin ei tilanteesta olisi puhuttukaan mutta nyt se nostettiin tapetille. Peltonen menee pallolliseen mieheen hieman liian kovaa, juuri jäähyn arvoisesti, mutta ei tuo nyt niin törkeä tilanne ole….

  5. Nämä eivät ole ihan yksiselitteisiä juttuja. En tunne pelaajia kummastakaan porukasta eikä täten historiaakaan, mutta LeBan pelaajalle tässä taannoin tuomittu PR1 askarrutti taas minua siitä syystä että selkeä tarkoituksellisuus puuttui täysin. Pelaaja sulki – kyllä – taklausliikkeellä tien, mutta selkä vastustajaa kohti eli tarkoituksellisuuden osoittaminen on vaikeaa. Kiekon puolella aika usein näkyy termi ”intent to injure” joka minusta on melko hyvä mittatikku siihen, mitä jaetaan, varsinkin jälkikäteen. Tätä olen itse pyrkinyt noudattamaan niissä vähissä peleissä mitä olen viheltänyt. Ensin sääntö jonka jälkeen mahdollisuuksien mukaan katsotaan tarkoituksellisuutta.

  6. Aivan päivänselvä taklaus. Pallontavoittelusta ei ainakaan ole millään tavalla kyse kun se ei ole enää Kainulaisella hänen tullessaan lanatuksi. Tämä on juuri sellainen tilanne millaisia en haluaisi nähdä salibandykaukalossa ollenkaan. Taklaaminen ei kuulu tähän lajiin. Näistä pitää tulla isompia rangaistuksia, jotta peli ei ala mennä liian vaaralliseksi.

  7. Nyt puhutaan tästä tilanteesta, ja jos on ollut OIKEASTI jotain vakavaa sielä eka ottelussa niin kyllähän sitä pitäisi myös katsoa. Tästä Peltosen taklauksesta pitäisi antaa kyllä lisärangaistusta, koska yrittää selvästi vahingoittaa vastustajaa eikä edes yritä palloa pelata.

  8. Tämä on se linja joka nyt vallitsee ja sallitaan.
    Tuomareiden ja pelaajien aika ottaa jörki käten…tuomareiden varsinkin.
    Kyseisestä tilanteesta 5min olisi ollut alakanttiin.
    Tämä nykyinen linja on todella huolestuttavan vaarallisella tasolla.

  9. LASB on varmaan tehnyt videotutkintapyynnön tapauksesta, jos on kokenut sen vaativan isompaa rangaistusta. Odotamme mielenkiinnolla onko asia tullut kurinpidon käsittelyyn.

  10. ” Palloa pelaava tai sitä tavoitteleva pelaaja pakottaa tai työn­tää vastapelaajaa muuten kuin olkapäällä olkapäätä vasten.”

    Muistellaanpas asioita sääntökirjasta. Eli kontaktitilanteista olkapää olkapäätä vasten on ainut sallittu. Näissäkin on syytä huomioida se onko molemmat pelaajat valmiita vastaanottamaan kontaktin ja missä päin kenttää ollaan?

    Nämä kaikenmaailman kovan pelin puolesta huutelijat voisivat ensin lukaista niitä sääntöjä, edes silloin tällöin. Mikäli sääntöihin kirjataan muutos taklaamisen sallimiseksi, on tällöin taklaaminen sallittua ja tästä pitää pelaajia ja valmentajia sitten opastaa.

  11. Hankala sanoa mitä Raumalla mahdollisesti on tapahtunut, kun sellaisesta ei ole videota. Mutta tämä tilanne on päivänselvä punaisen kortin paikka omaan silmään. Turha ja vaarallinen niitti joka ei kuulu lajiin. Nyt ei onneksi osunut päähän, kun taklaaja ei ollut pidempi / taklattu ei ollut esim laukauksen jäljiltä kumarassa.

    Pelikielto jälkikäteen ei olisi lainkaan vääryys.

  12. Näin se LASB:lla menee! Henkeselit paukutelleen mentiin liigaan ja kuinkas sitten kävikään. Ei pärjätä niin ruvetaan itkemään faneja myöden. Onhan se toki ymmärrettävää, jossain määrin.

  13. ”Minusta on ehkä hieman outoa että 2 minuutin jäähyyn johtaneesta tilanteesta alkaa jälkikäsittelyt. Veikkaan, että jos Lasb olisi voittanut tuon pelin ei tilanteesta olisi puhuttukaan mutta nyt se nostettiin tapetille.”

    Ei siinä ole mitään outoa. Tilanteet ovat nopeita ja videokelailu jälkikäteen saattaa antaa perusteet parempaan tuomioon, mitä tuomarit pelin tuoksinassa näkivät sopivaksi antaa.

    Myös arvuuttelu jostain kurinpidon/kantelun motiiveista on turhaa, otteluvalvoja toivottavasti hoitaa hommansa. Ainoastaan Peltosen toiminta on se joka ratkaisee, tässä tapausessa.

  14. Ihme touhua, kun ihan kaikesta itketään… Salban kuuluttajasta ja pelaajista… Kyllä playoff/playout sählyyn kuuluu kovuus ja tunne. Ei taida vaan pää kestää kun ei kuulu muuta, kuin valitusta?

  15. Tuomarilinjaa ja -linjattomuutta päivittelevät voivat vertailla kolmea tilannetta sunnuntain peleistä: (1) Peltonen (Salba) 2 minuuttia, (2) Agbomeirele (Oilers) 2 minuuttia, Andersson (KrP) 5 minuuttia. Kaikki tilanteet jäähynarvoisia, mutta Andessonin rike näytti näistä kolmesta vähäisimmältä. Ja siitä tuli vitonen, muista kakkonen.

  16. Tuommoinen vahingoittamisyritys ei kyllä kuulu edes playoffs-peleihin. Jos ei tule pelikieltoa, näitä tulee jatkossa vain kasvavassa määrin ja sitten sattuu pian kunnolla. Hetken päästä meillä onkin jo ”poliisikulttuuri” myös salibandyssä.

  17. Ensimmäisessä playout kohtaamisessa oli vastaavanlainen tilanne! Siinä yksi Kainulaisista tööttäsi salba pelaajan pallottomana keskialueella. Ei mitään jälkiseuraamuksia tai jäähyäkään ottelussa. Tässäkin tilanteessa Ra.Kainulainen yritti kalastella isompaa rangaistusta jo pelin aikana. Huvittavaa että yhden saman vaihdon aikana Rasmus ja Justus Kainulainen koittavat jalalla pyyhkäistä vastustajaa. Molemmat osuivat, toinen enemmän ja toinen vähemmän. Ne ovat tapauksia, jotka pitäisi ottaa kaikki pois ja aina antaa lisärankkua!

  18. Huhujen mukaan Veli ”The Goon” Peltonen on siirtymässä eräviikinkeihin hyvällä rahalla. Maajoukkuekutsukaan ei olisi yllätys

  19. Kaikki kuumakallet, ja muutkin toki, voisi tähän paikkaan miettiä mikä tämä laji on. Kamppailulaji, missä pyritään vastustajan vahingoittamiseen ja tahallisiin osumiin vai mailapeli missä tarkoitus on saada pallo vastustajan maaliin mahdollisimman monta kertaa pelin aikana. Säännöt sen mukaan. Risumiehellä hyvä pointti kolmesta (Andersson;KrP, Agbomeirele; Oilers ja Peltonen; Salba) kontaktista. Jokainen puolustaa luonnollisesti omiaan, mutta joskus olisi hyvä katsella maailmaa muutenkin kun niiden ”omien lasien läpi”. Veikkaisin, että valtaosa lajia seuraavista ei kaipaa salibandykatsomoihin samaa mentaliteettia kuin brittifudiksen fanikulttuurissa… ”Lupaavia” viitteitä siihen on näilläkin palstoilla toisinaan näkynyt.

  20. Tarkentava kysymyksesi on paikallaan. En tarkoittanut vähätellä polvitaklausta. Vitonen siitä oli OK. Silti nuo kaksi muuta (Peltonen ja Agbomeirele) olivat pahempia rikkeitä ja niistä tekijät selvisivät kakkosella.

  21. Bum! Kunnon pommi! Tää on hokii nääs! Pää ylhäällä ja kiviä taskuun! 😉

  22. Samaa mieltä, Peltonen ja Agbomereile olivat selvästi pahempia rikkeitä.

  23. Törmäys. Vai pallottoman pelaajan taklaaminen? Ei taida ihan kuulua tähän lajiin.

    Katsokaa millä laseilla haluatte. Salban pelaajan liike on lähtötilanteessa kentän poikittainen, kunnes tajuaa olevansa pahasti myöhässä. Ennen kontaktia se vaihdetaan pystysuuntaan, kohti pallotonta Kainulaista.

    Onneksi näitä videoita on, vaikka ei muuttaisikaan asiaa mikäli pahimmassa tapauksessa olisi päättänyt Kainulaisen kauden? Tälläiset keskustelut olisi erittäin surullisia siinä kohtaa. Onneksi niin ei tälläkertaa käynyt. Tämä ottelusarja on ohi kunnes kyseinen pelimanni on taas edustuskelpoinen.

    PS. Täällä on marinaa ”aikaisemman pelin samanlaisesta tilanteesta”. Sekö oikeuttaisi tälläiseen suoritukseen? Paha käydä sitä keskustelua enempää, kun ei edes koostetta ole tarjolla.

  24. Muu kuin olkapää-olkapää taklaus/kontakti ei oo salibandyssä tietääkseni sallittua. Tuollainen Scott Stevens-tyylinen avojääpommihaku on vastenmielistä.

  25. No huh huh. Johan on, kuvastaa hyvin otteluparia. Salballa ei muuta mahdollisuutta ottelusarjassa olekaan kuin vastustajan telominen, samaa näkyi viime vuoden steelers sarjassa. No, kaikki pitää tehdä että Raumalla joku taso säilyy säbässä.

  26. Selvä jäähyn paikka, oisi voinut heti heittää vitosen. Mut nyt meni 2:lla jälkituomioita ei tarvitsisi kuin, joku kunnollinen varoitus pelaajalle.

  27. Rumalta se näytti rangaistuksen riittävyydestä/riittämättömyydestä en tiedä, mutta eiköhän joku siitä nettihuutelun sijaan päätä???
    Arvon nimettömät huutelivat jätän omaan arvoonsa, mikäli ei uskalla omalla nimellään ottaa kantaa ei kyseinen henkilö tohdi seistä sanojensa takanakaan.

  28. Rike se on, eikä sen takana tarvi kenenkään persoonallaan pönöttää. Tuo video hoitaa sen asian.

  29. ”Salballa ei muuta mahdollisuutta ottelusarjassa olekaan kuin vastustajan telominen”. Minusta Salban kausi oli parempi kuin lammilaisryhmän, joka päätti runkosarjan 10 ottelun tappioputkeen.

  30. Salba:lla pelillisesti mahdollisuudet pärjätä tässä otteluparissa kun kaikki pelaajat vain asettavat tavoitteekseen pelaamisen joukkueen puolesta. Peltosen sikamaisia vastustajan vahingoittamisyrityksiä ei voi tajuta, mies osaa kyllä pelatakin jos niin haluaa. Taklaukset kuuluvat jääkiekkoon, eikä sielläkään kaukalon keskialueella kiekotonta saa kyseisellä tavalla taklata. Toivotaan että seuraavat pelit ovat kovaa ja rehtiä vääntöä ilman ylilyöntejä. Viimeistään kolmen pelin jälkeen tiedetään kumpi joukkueista on parempi ja ansaitsee jatkaa liigassa.