Divarit

Viimeistä viedään – miesten Divarissa pelataan lauantaina runkosarjan päätöskierros

03.03.
2017
11 Kommenttia
0
Divarit

FBC Turulla (keltaisissa) on jännät paikat tulevana viikonloppuna. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn pääsarjojen runkosarjat ovat jo pääosin loppusuoralla. Miesten Divarin viimeinen kierros pelataan lauantaina.

Divarissa pelataan jo perjantaina tärkeä kamppailu, kun Josba ja SB Vaasa kohtaavat Joensuussa. Seitsemäntenä olevan SB Vaasan pudotuspelipaikka on jo varma, mutta kahdeksanetena majaileva Josba tarvitsee kahdesta jäljellä olevasta ottelusta vähintään pisteen varmistaakseen jatkopelit.

Jos vaasalaisjoukkue voittaa, niin lauantaisessa Josba-FBC Turku -pelissä on erityisen suuret panokset, sillä FBC Turku on kahden pisteen päässä joensuulaisista ja nousijajoukkueella on parempi maaliero. Varmoja Divarin pudotuspelijoukkueita ovat Welhot, Erä Akatemia, Karhut, Nurmon Jymy, Loviisan Tor, LNM ja SB Vaasa. Kotiedun ovat varmistaneet kolme ensiksi mainittua.

Yksi tärkeä taisto käydään sijoilla 11-13, sillä näistä kaksi kehnointa joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Tällä hetkellä haastavin urakka vaikuttaisi olevan NST:llä, jolla on kasassa 19 pistettä, ja joka on kahden pisteen päässä tällä hetkellä karsinnat välttävästä Blue Foxista. NST kohtaa viimeisellä kakkosena olevan Erä Akatemian.

Sijaa ylempänä oleva LeBa on kerännyt 20 pistettä. Nousijajoukkue joutuu tällä haavaa karsimaan sarjapaikastaan, ellei sitten pakota SB Vaasaa vähintään tasapeliin lauantaina. Joka tapauksessa LeBan suora sarjapaikan säilyttäminen vaatii sen, että Blue Fox ei ainakaan voita omaa otteluaan. Kaikkiaan 21 pistettä kerännyt Blue Fox kohtaa viimeisellä kierroksella ÅIF:n, jolla on vielä teoreettiset saumat päästä mukaan pudotuspeleihin.

Divarin sarjataulukon ja tilastot löydät täältä

Miesten Salibandyliigassa pärähtävät käyntiin kaksi viimeistä runkosarjan kierrosta. OLS (9.) ja Steelers (10.) tarvitsevat lauantaina voitot miesten Salibandyliigassa, jos aikovat vielä päästä mukaan pudotuspeleihin. OLS kohtaa KrP:n Raholassa ja Steelers Happeen Elenia Areenassa. Happee kamppailee edelleen kotiedusta ja KrP tarvitsee lopuista peleistä ainakin pisteen, jotta paikka pudotuspeleissä olisi varma.

Sunnuntaina kamppaillaan iso ottelu säilymistaiston kannalta, kun LASB (13.) ja Koovee (12.) kohtaavat Elenia Areenassa. Kooveella on voiton myötä mahdollisuudet nousta pois karsijan paikalta, mutta se vaatii myös ylempänä olevan SalBan kompurointia Oilersia vastaan. Miesten Salibandyliigan päätöskierros pelataan keskiviikkona 8.3.

Miesten Salibandyliigan tilastot ja sarjataulukot löytyvät täältä

Perjantai 3.3.

Miesten Salibandyliiga
18:30 EräViikingit-SPV Energia Areena VeikkausTV

Miesten Divari
18:30 Josba-SB Vaasa Joensuu Areena

Lauantai 4.3.

Miesten Salibandyliiga
17:00 M-Team-Classic Pasilan UH
17:00 Nokian KrP-OLS Raholan lk
18:00 Steelers-Happee Elenia Areena

Naisten Salibandyliiga
15:00 Steelers-Happee Juteinikeskus
15:00 SSRA-NST Kastelli
15:00 O2-Jyväskylä-PSS Palokan koulukeskus
16:00 Classic-M-Team Tampere Areena

Miesten Divari
17:00 HIFK-SB Welhot Ruskeasuo 4
17:00 Josba-FBC Turku Joensuu Areena
17:00 LeBa SB-SB Vaasa Kontiolahden lh
17:00 NST-Erä Akatemia Liikuntakeskus Areena Lpr
17:00 ÅIF-Blue Fox Sipoo Areena
17:00 LNM-Karhut Zemppi Areena
17:00 NJ-Loviisan Tor Nurmon Liikuntahalli

Sunnuntai 5.3.

Miesten Salibandyliiga
13:00 LASB-Koovee Elenia Areena
17:00 SalBa-Oilers Rauman Kauppaoppilaitos Fanseat

Naisten Salibandyliiga
18:30 TPS-Koovee Leaf-Areena
19:00 Happee-SSRA Jyväskylän monitoimitalo

Ottelut joista on tarjolla suora lähetys on lihavoitu.

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: Runkosarja alkaa vedellä viimeisiään – SPV Vantaalle EräViikinkien vieraaksi

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Katsoja
03/03/2017
Onko eräviikinkien a juniorit varmuudella ulkona pleijareista? :o
Pilkunviilaaja
03/03/2017
Karhujen kotietu divarissa on varma.....ei lähes varma...
SSV-Fani
03/03/2017
Nehän on Divarin toisena.
SSV-Fani
03/03/2017
Ellet puhunut Nuorten SM-sarjasta, jossa he ovat yhdeksäntenä ja mahdollisuus pleijareihin pääsemisen mahdollisuusbon pieni.
Erä A
03/03/2017
Erä A ei voi päästä pudotuspeleihin koska keskinäisten perusteella SPV edellä.
Katsoja
03/03/2017
Joo tarkoitin nuorten sm sarjaa. Melkoinen katastrofi että ei pääse pleijareihin tuolla joukkueella
Hei
03/03/2017
Onks kellää mitää käryy millo divarin pleijarit alkaa? Ja mitkä on runkopelipäivii
Kesäuunot viheltää
03/03/2017
Miten ihmeessä on Viikingit-SPV peliin valittu Kesäpojat viheltämään kärki matsia!!Kaikki jotka seuraavat salibandya tietävät miten härskisti Erän Kukkola pelaa väärin!!Kesäpojat usein hänen väärän pelityylinsä jolla helposti vahingoitetaan vastustajia!!aNytkin Kukkola otti vastustajaa ylikovaa ja taklattava kaatuessaan osui Kukkolaan!!Miten siinä kaatuessaan voi hallita mailansa!!Kesäpoikien mielestä voi!!Kukkolaa vaan nauroi kun tuomarit katsoivat muualle päin!!Tuo jatkuva Kukkolan väärä peli olisi tuomarien ja kesäpoikien kitkettävä pois!Nyt Kukkola sai väärällä tuomiolla pois SPV:n tärkeimmän pelaajan!!
TietoEnaattori
03/03/2017
Heille:
Divarin puolivälierien runkopelipäivät ovat:
Ke 08.03, pe 10.03 +tarvittaessa su 12.03.
HERÄTYS SALIBANDYLIIGA
04/03/2017
Ei voi muuta kun ihmetellä näitä Divarin pudotuspelipäiviä...
Ensin pelataan koko kausi pääsääntöisesti viikonloppuina, Divarin joukkueet on maantieteellisesti pitkin Suomea ja joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt hyvinkin kaukana puoliammattilaisuudesta. Sitten pleijarit vedetäänkin pääsääntöisesti viikkopeleinä!? Joukkueiden voimasuhteet saattaa heilahdella hyvinkin paljon sen mukaan miten joukkueen jäsenet saa tai ei saa järjesteltyä aikaa harrastukseensa.
Viime kaudella täysin sama tilanne... Olenko ainoa joka tätä ihmettelee?
Herätystä
04/03/2017
Voisin sanoa, että ne ois kenraaliharjoitukset liigaan nousemiselle ja eihän viikkopelejä ole kuin välierissä ja puolivälierissä maksimissaan kaks? Luulisi myös, että jos harrastukseensa haluaa sen verran panostaa, niin saisi nuo päivät töistäkin/koulusta vapaaksi. Järjestelykysymyksiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.