Divarit

Welhojen tähtipuolustaja liiganoususta: ”Pikkupojasta asti unelma”

28.03.
2017
2 Kommenttia
10
Divarit

Iiro Lankinen kuului SB Welhojen avainpelaajiin mestaruuskaudella. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Kuopion SB Welhot voitti tänään Porin Karhut ja saalisti samalla liiganousun voittamalla ottelusarjan 3-1. Tuoreen nousijajoukkueen yksi hahmoista koko kauden aikana oli Iiro Lankinen, joka purki tuntojaan pelin jälkeen Pääkallo.fi:lle.

– Fiilikset ovat niin älyttömät kuin voi odottaakin. Ei tähän oikein sanoja löydä. Tämä on ollut Kuopiolle ja meille seitsemän vuotta unelma. Tässä on monia joukkuekavereita jo kymmenen vuoden takaa. Kohtalaisen pitkään on siis duunia painettu tämän eteen. Ei tässä voi kuin pikkuisen itkeä ja olla onnellinen. Kyllähän me tämän ansaitsimme, Lankinen hehkutti.Lankisen mielestä Welhot oli Divarin paras joukkue kaudella 2016-17 kahdesta syystä.


- Meillä oli kevyesti sarjan joukkueista laajin materiaali. Toinen tosi iso asia oli se, että ykkösmaalivahtimme Roni Tuononen oli loukkaantunut ja meillä pelasi maalivahtivalmentaja Niko Frilander runkosarjassa tosi hyvin, vaikkei ollut harjoitellut moneen vuoteen. Sitten kaivoimme Kosti Jolkkosen jostain B-junioreista ja nuorukainenhan veti sitten ihan älyttömän kauden. Uskomaton sensaatiomaalivahti, Lankinen tuumi.Tästä hetkestä Iiro Lankinen haaveili jo pikkupoikana. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Viime kaudella Salibandyliigaa Tapanilan Erässä tahkonnut pallovarma ja taitava puolustaja palasi täksi kaudeksi Kuopioon, koska halusi nousta liigaan nimenomaan Welhojen kanssa. Runkosarjassa Lankinen nakutteli 26 ottelussa pisteet 19+21=40 ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Pudotuspeleissä yhdeksään otteluun hän takoi tehot 6+4=10, joista finaalisarjassa puolet.

– Welhojen kanssa liigaan nouseminen on ollut pikkupojasta saakka unelma. Joskus nassikkana kun olin katsomassa edustuksen pelejä, päätin, että joskus pelaan tuossa jengissä ja joskus voitetaan jotain tuolla jengillä. Tiesin, että täksi kaudeksi tulee hyvä joukkue ja tiesin, että pystyn sitä itsekin auttaa. Lisäksi perheeni asuu Kuopiossa ja parhaat kaverit asuvat Kuopiossa. Heidän kanssaan tätä hommaa haluaa tehdä, Lankinen kertoi.Pitkään Kuopiossa on liiganousua haviteltu ja nyt se vihdoin saavutettiin. Jos nousua ei olisi tällä kaudella tullut, olisi se ollut Lankisen mukaan shokki.- Se olisi ollut uran isoin pettymys minulle ja varmasti kaikille muillekin. Olemme niin monta vuotta yrittäneet ja tiesimme, että meillä on nyt se jengi, jolla tämä pitää tehdä. En tiedä miten vaikeaa se olisi ollut asennoitua painamaan duunia taas ensi vuonna nousun eteen, jos se ei olisi tullut. Vaan eipä tarvitse sitä nyt jossitella, nyt voidaan nauttia, Lankinen sanoi helpottuneesti.Juhlista puheen ollen, mitenkäs tätä nyt sitten nautiskellaan ja juhlitaan?- No lähdetään nyt siitä, että meillä on tässä pitkä matka edessä. Ihan ei baariin Kuopiossa ehditä, mutta kyllä tässä helposti loppuviikko heilahtaa, kun otetaan mökki tuosta jostain Kuopion nurkilta. Ensi viikolla lähdetään varmaan sitten päätösristeilylle. Katsotaan mitä nuo meidän rahamiehet keksivät, Lankinen naurahti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kannustaja
29/03/2017
Paljon Onnea Welhot??
Perhe lankinen
30/03/2017
Tästä voitosta on unelmoinut koko Iiron lähipiiri. Paljon onnea maailman parhaalle pojalle ja veljelle

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.