Yle: Oilers-hyökkääjä palasi kaukaloon vaikeuksien jälkeen – esikoinen taisteli hengestään

Perttu Pajukoski palasi lauantaina Oilersin kokoonpanoon Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki

Perttu Pajukoski palasi lauantaina Oilersin kokoonpanoon Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliigassa Esport Oilersia edustava Perttu Pajukoski palasi viime keskiviikkona joukkueensa kokoonpanoon tauon jälkeen. Pajukoski kertoi Ylen haastattelussa viimeisten parin viikon olleen todella raskaita, sillä hänen esikoislapsensa taisteli syntymän jälkeen elämästään. Nyt lapsi voi hyvin, ja Pajukoski nähdään jälleen kaukalossa.

Poikalapsi syntyi elottomana ja kärsi vakavasta hapenpuutteesta. Parin viikon koettelemus jätti salibandyn taka-alalle Pajukosken elämässä, ja päässä on pyörinyt monenlaisia tunteita.

– Nämä ovat niitä juttuja, mitä luetaan lehdestä, että jollekin on käynyt. Sitten, kun se osuu kohdalle, niin laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Ei kentällä pelata elämästä ja kuolemasta. Ne taistelut käydään tuolla jossain ihan muualla, Pajukoski kertoi Ylen verkkojutussa.

– On itketty ja naurettu, kaikkea sieltä väliltä. Hautajaisiakin piti välillä miettiä.

Kaikki kääntyi parhain päin, ja terve poika pääsi kotiin torstaina. Kiitollinen Pajukoski julkaisi Twitterissä kuvan itsestään ja esikoisestaan.

– Hienoa, että asuu Suomessa. Tuon parempaa paikkaa tehohoitoon lapselle ei voi varmaan löytyä. Loistava henkilökunta on hoitanut hommansa, Ylen haastattelema Pajukoski kiitteli Helsingin Meilahden sairaalan työntekijöitä.

Pajukosken takaisin kokoonpanoon saanut Oilers hävisi SPV:lle lauantaina ja on nyt sarjassa häviöllä 2–3. Kuudes ottelu pelataan sunnuntaina kello 18.30 alkaen, ja siinä SPV:llä on mahdollisuus edetä välieriin.

Korjaus 26.3. klo 21.35: Perttu Pajukoski palasi Oilersin kokoonpanoon viime keskiviikkona, eikä lauantaina.

Linkki:
Artikkeli Yle Urheilun sivuilla

8 comments

  1. Ja toihan oli just se jutun ydin pelasiko eilen vai aikaisemmin. Se nyt on ihan sama pelasiko vai ei. Tärkeintä on, että lapsi on kotona ja terveenä. Joskus kannattaa miettiä mitä kommentoi ja mihin tarttuu.

  2. Niinpä, elämässä tapahtuu suurempiakin asioita kun salibandyn pudotuspelit.
    Taistelun voittajat on jo varmasti koko Pajukosken perhe.

  3. Vaikka intohimoinen säbän seuraaja olenkin niin asiat tärkeysjärjestykseen. Onnittelut Pertulle.

  4. Kaikkea hyvää Pertulle ja perheelle!Jälkikasvu taitaa olla samanmoinen taistelija kuin Perttu!

  5. Totesinkin tuossa Pertulle, että varmaan ihan mukava päästä pelaamaan, niin voi keskittyä edes hetken johonkin ihan muuhun. Hieno homma, että poika selvisi 🙂

  6. Suloinen vauva!!! Vauvalla Pohojalaasta luonnetta. Ilmiselvä taistelija.