Juniorit

A-tyttöjen pronssipelin protesti hylättiin – voittajajoukkueelta voimakas kannanotto

18.04.
2017
73 Kommenttia
25
Juniorit

Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Northern Stars ja EräViikingit mittasivat toisiaan kahdeksan päivää sitten pelatussa A-tyttöjen pronssipelissä. Northern Stars oli tuolloin etevämpi maalein 3-2.

EräViikingit teki kuitenkin protestin ottelun jälkeen, sillä yksi joukkueen maaleista hylättiin korkeana mailana. Vastalause on hylätty ja Northern Stars on virallisesti A-tyttöjen pronssimitalisti. Kyseessä on samalla seuran ensimmäinen SM-mitali.

Seura julkaisi tänään Facebook-sivuillaan erittäin ponnekkaan kannanoton ja julkaisemme sen nyt kokonaisuudessaan tässä.

Pyydämme että mahdollinen kommentointi on kaikkia ottelun osapuolia kunnioittavaa:
Northern Starsin vastine koskien vastinepyyntöä 10.4.2017 EräViikinkien vastalauseesta A-tyttöjen SM-sarjan pronssiottelusta 8.4.2017.

”Northern Stars ei haluaisi lähteä arvioimaan erotuomarien tulkintaa EräViikinkien esille nostamasta tilanteesta vaan kunnioittaa erotuomarien toimintaa ja päätöksentekoa. Se, oliko erotuomarien hylkäämä mahdollinen maali tehty korkealla mailalla tai ei, ei kuulu ottelun joukkueiden arvioitavaksi vaan päätöksenteko kuuluu pelitilanteessa erotuomareille perustuen näiden havaintoihin.

Se, että päätöksenteko perustuu erotuomarien ottelussa tekemiin havaintoihin, on yksi erotuomaritoiminnan kulmakiviä. Mikäli todettaisiin jälkikäteen videotallenteelta maalin tehdyksi sallitusti, ei kyse olisi erotuomarien tekemästä sääntöjen vastaisesta virheestä vaan pelitilanteen tulkintavirheestä. Salibandyn kilpailusääntöjen 58§ mukaisesti erotuomarin ottelussa tekemät pelitapahtumiin liittyvät ratkaisut ovat lopullisia. Näin ollen katsomme asiassa merkityksettömäksi sen, oliko mahdollinen maali tehty korkealla mailalla vaiko ei. Vastaavista asioista on lukuisia ennakkotapauksia.

Mikäli vastalauseen käsittelevä kurinpitoelin kuitenkin katsoo, että kilpailusääntöjen vastaisesti olisi perusteita vastalauseen hyväksymiselle, haluaa Northern Stars ennen päätöksentekoa toimittaa otteen omasta ottelutallenteestaan samasta tilanteesta eri kuvakulmasta ja huomattavasti parempi laatuisena. Muussa tapauksessa emme koe tarvetta lähteä ottamaan kantaa erotuomarien päätökseen.

Northern Stars haluaa esittää pahoittelunsa EräViikinkien toiminnasta, ottelun aikaisesta käytöksestä sekä pelin jälkeisistä asioista ottelun erotuomareille. Salibandyliitolla on käynnissä hienoja projekteja niin erotuomarien arvostuksen lisäämiseksi kuin lajitoimijoiden, pelaajien, toimihenkilöiden ja katsojien käyttäytymisen parantamiseksi, mm. katsomohirviöprojekti.

EräViikingit toteaa vastalauseessaan että on huomion arvoista, ettei Northern Stars missään vaiheessa vaadi maalin hylkäämistä, kuten heidän olisi olettanut toimivan mikäli maali olisi tehty sääntöjen vastaisesti. Tämä pitää paikkaansa siinä määrin, että Northern Starsin seuran arvoihin kuuluu erotuomarien sekä vastustajien kunnioittaminen. Seuran arvopohjainen valmennussuunnitelma sisältää mm. miten otteluissa käyttäydytään muita osapuolia arvostaen. Northern Starsin valmennus keskittyy ottelutapahtumissa oman joukkueensa tekemiseen ja pelaajiensa kehittämiseen. Erotuomareiden päätöksenteon ohjaamisen ja jatkuvan työrauhan häiritsemisen Northern Stars katsoo epäurheilijamaiseksi käytökseksi.

Olemme erittäin pahoillamme siitä, että EräViikinkien arvot ovat täysin päinvastaiset. Pronssiottelussa EräViikinkien valmennus keskittyi ensimmäisestä erästä lähtien erotuomareille huutamiseen ja näiden päätösten arvosteluun. Joukkueen valmentajan tulisi olla varsin hyvin tietoinen siitä mikä on soveliasta käytöstä erotuomareita kohtaan ja mikä ei, sillä hän toimii myös itse erotuomarina.

Erittäin pahoillamme olemme siitä tavasta, jolla EräViikingit hakivat huomiota asialleen useilla pelaajien ja toimihenkilöiden sosiaalisen median julkaisuilla, jotka osa halveksi ottelun erotuomaria suoraan nimeltä. ”Kausi Bilal, tuomarifarssi ym.” Joko sosiaalisen median julkaisujen tai suoran materiaalin toimittamisen johdosta myös Pääkallo.fi kirjoitti artikkelin aiheesta EräViikinkien ottelutallennetta käyttäen. Tämän johdosta erotuomaritoiminta on jälleen saanut paljon negatiivista huomiota osin samoin kommentein, joita EräViikinkien toimijat ovat sosiaalisessa mediassa julkaisseet.

EräViikinkien toiminta osoittaa erotuomarien ja vastustajan kunnioituksen puuttumista, kyvyttömyyttä käsitellä tappioita, huonoa urheiluhenkeä ja heijastaa niitä arvoja joihin Northern Stars ei halua koskaan toimintaansa yhdistettävän. Northern Stars on tehnyt tietoisen valinnan, että seura ei lähde EräViikinkien julkiseksi tekemää asiaa julkisesti kommentoimaan. Myös joukkueen pelaajia ja näiden vanhempia on ohjeistettu olemaan ottamatta asiaan julkisesti kantaa. Kun päätös EräViikinkien vastalauseen hylkäämisestä on julkaistu, tulee Northern Stars julkaisemaan tämän vastineensa ja pahoittelemaan asiaa ottelun erotuomareille.

Erotuomarien arvostuksen parantaminen ja sitä kautta uusien erotuomarien saaminen lajin parin on yksi Salibandyliiton ja erotuomarikerhojen tärkeimpiä tehtäviä. EräViikinkien toiminta johtaa täysin päin vastaiseen. Toivomme todella, että EräViikinkien A-tyttöjen toiminta ei heijasta koko seuran arvoja ja seura puuttuu ja ottaa kantaa epäurheilijamaisen käyttäytymisen kitkemiseksi. Ottelun erotuomarit ansaitsisivat Northern Starsin pahoittelujen lisäksi EräViikingeiltä anteeksipyynnön.”

Teksti: Northern Starsin Facebook-sivu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Niin no
18/04/2017
Varsin asiallinen, joskin turhankin monisanainen vastine.

Ehdottomasti enemmän kuuluisi tämän päivän salipallossa jakaa toimihenkilörankkuja, eiköhän kulttuuri siitä muutu.
Jore
18/04/2017
Todella tyylikästä toimintaa Northern Starsin organisaatiolta.
TeeJii
18/04/2017
Nyt täytyy antaa Oulusta iso peukku Northern Starsin suuntaan! On ollut ulostulon kirjoittajalla/kirjoittajilla niin sanotusti muumit laaksossa. Tällaisilla arvoilla toimivia joukkueita tarvittaisiin lisää. Urheilun pitää herättää tunteita, mutta tärkeää aina muistaa, että lopulta urheilu on maailman tärkein turha asia. Kaikkien tulisi suhtautua asiaan sillä vakavuudella.
Janne
18/04/2017
No olipa yleissivistävä vastine. Jaaritellaan ja piilov*****laan vastustajalle. Korrektisti laadittu ja varmaan ihan oikein, mutta ei tuo erotuomareiden nuoleskelu asioita paranna. Korkeintaan jos sama parii viheltää vielä matseja North Staraille ?
Minäpahoitinmieleni
18/04/2017
En tiedä oliko tässä ideana saada matsi peruttua/pelata uusiks vai vaan tehdä valitus huonoista tuomareista. Jos jälkimmäinen niin sitten ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää että valittivat. Ja jos kerran pitää huutelua ja huonoa käytöstä epäasiallisena ja tyhmänä niin miten nämä muka "nerokkaat" ja "hauskat" pään aukomiset ovat sen parempia sitten :D
Antti
18/04/2017
Eräviikingit ja Oilerssit vois yhdistyä jos sit pärjäis....
Joukahainen
18/04/2017
Varsin epäkunnioittava kannanotto Northern starsilta. Yrittääkö tällä nostaa itseään muiden yläpuolelle?
Huhtimooo
18/04/2017
Haalarit päälle EräViikingit ja töihin!
Asiallinen kannanotto tuomarien puolesta. Arvostan!
Sjarmo
18/04/2017
Ylimielisin vastine mitä olen ikinä lukenut. Kirjoittajan on pakko olla kokoomusnuorten jäsen.
Repa
18/04/2017
Hei älkää nyt, Jari Kinnunenkin Twitterissä kommentoi ettei saa nyt olla niin tiukkapipoinen jos vähän jotain ammattikuntaa pilkataan. Lötjösen Eros-huumoriin viitaten. Ja hän on kuitenkin yhteiskuntasuhteiden johtaja!!
MM
18/04/2017
Mielenkiintoista tekstiä, jonka tarkoitus ei varmaan ole nostaa yhteistyötä tyttösäbässä.
Mitä?
18/04/2017
No hyvä että joku puolustaa tuomareita, jotka haluaa isoon rooliin. Jää vaan kakan maku ja ruskea kieli, noin nöyristelevistä kommenteista. Kyllä herra tuomari , hienosti tehty vaikka nyt puhalsitkin vähän sinnepäin.... Älkää nyt viittitkö?
Analyytikko
18/04/2017
ErVin toiminnasta nyt voi olla montaa mieltä, mutta nyt tuli Northern Stars paikalle valkoisella ratsullaan...
Jou
18/04/2017
Menikö nyt pohjoisten starojen huikea kirjoitus maaliin? No menihän se, omaan maaliin. Yritimme olla hauskoja, mutta joo, melkoista pa*** tämä vastine, sjarmon mainitsemaa totaalista ylimielisyyttä! Ja mielestäni seurassa pitää ihmisillä olla lupa kommentoida asioita.
Analyytikko
18/04/2017
Kiitämme: Kappaleen "Northern Stars haluaa esittää pahoittelunsa EräViikinkien toiminnasta..." alkuun asti olevaa tekstiä ja sisältöä.

Moitimme: "Northern Stars haluaa esittää pahoittelunsa EräViikinkien toiminnasta..." jälkeen olevaa sisältöä.
Analyytikko
18/04/2017
Pakko vielä sen verran kommentoida, että sinänsä ei tule yllätyksenä se, että kun kaksi muoviseuraa kohtaavat, niin toinen on huono häviäjä ja toinen on taasen huono voittaja.
MinnaW
18/04/2017
kova yleistys ja syylllistäminen. Onko oikeasti hyvää käytöstä arvostella toisen joukkueen toimintaa näin? Sen pelaajia ja toimihenkilöitä , vanhempia yleistäen? Säännöt antavat mahdollisuuden tehdä protestiin, sen läpimeno ei ollut kovin todennäköistä. Miksi NSn mielestä sitä ei olisi saanut tehdä? Koska häviäminen muka on kenestäkään kivaa? Tämä on ainoa kannanotto asiaan osaltani, olen vanhempi, toimitsijavapaaehtoinen ja erotuomari. Minua NSn teksti loukkaa henkilökohtaisella tasolla, koska se yleistää. Kukahan minulta pyytäisi anteeksi?
Kerma
18/04/2017
Tapanilan Erästä tuttu nillittämisen kulttuuri näyttää siirtyneen täysin myös EräViikinkeihin. Hienoa! Ylivoimaisesti ylimielisin ja käytöskulttuuriltaan epäasiallisin seura koko lajissa.
On täysin eriasia kilpailla toisen kanssa, kuin olla epäkunnioittava ja huono häviäjä toista osapuolta kohtaan.

Vastinehan osuu napakymppiin: Erittäin asiallisesti kirjoitettu vastine, jossa "vittuilua" ja "naljailua" näkee vaan smurffilasit päässä sitä lukeva henkilö. Vastineen asiasisältö on juuri sitä mihin salibandyväen kannattaisi keskittyä lajin edistymiseen tähdättäessä.
Jouni Laakkonen
18/04/2017
Tuo julkilausuma oli seuramme vastine joka piti toimittaa kurinpitoryhmälle. Se julkaistiin seuramme Facebook sivuilla. Pääkallo kysyi päätöksestä tiedon saatuaan meiltä kommenttia. Vastasimme ettemme enää kommentoi asiaa muuten. Jostain syystä Pääkallo halusi tämän tapauksen taas nostaa pintaan. Tässä tapauksessa ei ole kuin häviäjiä. Sen pinnalla pitäminen on sellaista klikkijournalismia jota ainakaan itse en jaksa lukea.

Tällä kaudella on videoita selailtu isolla kädellä. Niin itsekkin olen omista peleistä mutta vain omien pelaajien kehittämiseksi. Parilta tuomarilta olen pelin jälkeen kysynyt haluavatko he videon pelistä tai yksittäisestä tilanteesta. Halukkaille olen sen toimittanut. Näin tuomaritkin voivat kehittyä.

Salibandy on nuori laji kaikesta huolimatta vaikka välillä meistä toimijoista tuntuu että olemme edenneet valtavasti. Kehitys menee monella sektorilla eteenpäin huimaa vauhtia ja valitettavasti eri tahtiin. Koko lajiväen etu on että autamme toinen toisiamme tässä kehityksessä. Se on kaikkien etu. Pelaajien, valmentajien, liiton väen, tuomareiden ja katsojien. Lajin nuoruudesta johtuen kaikilla on on ainakin joku rooli lajin parissa ja siksi ollaan aika varovaisia yleisesti kannanotoissa. Ei haluta kertoa omaa mielipidettä ettei suututa jotain tahoa. Enempi toivoisi kuitenkin ihmisiltä rohkeutta ottaa kantaa omalla nimellään. Anonyymina on helppo huudella. Mutta se ei johda mihinkään. Jos ei pysty omalla niemellä kommentoimaan, pitäsikö miettiä onko järkeä ylipäätä kommentoida?
Kari Niemi
18/04/2017
Jos nyt sinua jotenkin lohduttaa se, että käytän omaa nimeäni niin olkoon niin. Yllä olevat viestit nimimerkillä Analyytikko ovat minun kirjoittamiani.

Ja voin näinkin sanoa, että tässä tapauksessa on sekä huono häviäjä että huono voittaja.
Aprillibila
18/04/2017
Peli on Bilallla.
Joel Siltanen
18/04/2017
<em>"Tuo julkilausuma oli seuramme vastine joka piti toimittaa kurinpitoryhmälle. Se julkaistiin seuramme Facebook sivuilla. Pääkallo kysyi päätöksestä tiedon saatuaan meiltä kommenttia. Vastasimme ettemme enää kommentoi asiaa muuten. Jostain syystä Pääkallo halusi tämän tapauksen taas nostaa pintaan. Tässä tapauksessa ei ole kuin häviäjiä. Sen pinnalla pitäminen on sellaista klikkijournalismia jota ainakaan itse en jaksa lukea."</em>

Tämä tekstisi ei nyt Jouni Laakkonen pidä lainkaan paikkaansa. Emme ole pyytäneet seuraltanne yhtään mitään ja emme olisi välttämättä koko päätöstä huomanneet, ellei teidän seuran korkean profiilin edustaja olisi ottanut meihin yhteyttä. Hän myös laittoi sähköpostinsa liitteeksi tuon kirjoituksen kokonaisuudessaan. Kysyin häneltä ainoastaan, että saako tuon tekstin julkaista tuollaisenaan.
Api
18/04/2017
Iso tassu PohjanTähdille. Hienoa tekstiä ja asiallista vinoilua. Kerrankin joku kirjoittaa virallista tekstiä ilman ruskeaa kieltä ervi suuntaan
Kari Niemi
18/04/2017
Auts... nuoriso saattaisi nyt sanoa, että "owned".
JYCÄ
18/04/2017
Paajasen Jycä tuskin asialla. Liiton vai seuran mies?
Jouni Laakkonen
18/04/2017
Vilpitön anteeksipyyntö Joel Siltanen. En ole tässä asiassa ollut aktiivinen toimija muutoin kuin ErVin valmentajien suhteen. He kun ovat ystäviäni ja sellaisina pysyvät. Asiat riitelee, toivottavasti ei ihmiset.
JH
18/04/2017
HÄVETKÄÄ kaikki tuomaritoiminnasta nillittäjät, ErVi etunenässä. NS:ltä todella asiallinen ja ajankohtainen kirjoitus, jolle iso +.
Asiaa
18/04/2017
Tuomarit eivät ole yli-ihmisiä ja näe kaikkea. Se että valmentaja meuhkaa vieressä ei ainakaan helpota hommaa. Asiallinen kannanotto.
Hanski
18/04/2017
Onko jostain mahdollista nähdä myös ErVi:n toimittama protestin sisältö? Nythän meillä on luettavissa pelkkä vastine, mutta emme tiedä sisältöä, jota vasten se on toimitettu. NS:n vastine on minusta asiallisesti kirjoitettu, mutta tästä jutusta syntyy hyvin yksipuolinen kuva nyt. Sinänsä en näe syytä miksi asiaa pitää vatkata, mutta kuten sanoin, olisi hyvä tietää myös itse protestin sisältö.
Sebu
18/04/2017
Ihmettelen kovasti, mitä protestoijat haluavat. Haluavatko he, että tuomari, joka näkee rikkeen, jättääkin rikkeen viheltämättä? Jos tuomari näki tilanteessa korkean mailan, niin hänellä on vain yksi vaihtoehto edetä sääntöjen puitteissa. Maali on hylättävä. Keskustelu mailan korkeudesta on täysin turha, koska tässä asiassa ei ole kyse siitä. Kyse on siitä, mitä erotuomari havaitsi.
Jullikka
18/04/2017
Aivan loistavaa ? usein tuomareiden vika kun hävitään, eli oma peli ei kulje ?? häiritsevä valmennus aivan loitava....... Usein riittää kun syy kuulutetaan ?
Ongelma
18/04/2017
Tässä, että ns tekee itsestään jeesuksen ja sitten vielä eivät edes ite tiedä mihin tää piti lähettää. Hyvin te vedätte. Protestista nyt voi olla montaa mieltä, ite en ois tehnyt, mutta en ois tehnyt tätä todella heikkoa vastinettakaan.
Jaahas
18/04/2017
Eiköhän olisi ErVin nostaa käsi ja pahoitella . Ja sitten elämä jatkuu
Faktat tiskiin
18/04/2017
Luulenpa, että kyse oli lähinnä tuomari toiminnasta. Heidänkin hyvä saada ajoittain palautetta toiminnastaan
Puutiainen
18/04/2017
Aina välillä tulee mietittyä teinköhän virheen kun lopetin tuomaroinnin. Pitäisikö aloittaa uudestaan? Iso kiitos tästä jutusta. Tämän prosessin aloitus ja nyt tämä "asiallinen" "vastine" jossa piilov.ttuillaan vastustajalle ja nostetaan itsensä jalustalle vahvistaa lopettamispäätökseni oikeaksi. Ei pelkästään se, että pelaajat on idiootteja, vaan erityisesti se, että seurojen taustaihmiset ja johtajat on vielä suurempia idiootteja kertoo miksi tuomareiden taso ja määrä laskee. Kuka viitsii kuunnella edellä mainittujen nillitystä?
Görö
18/04/2017
NS vei kyllä jälkipelinkin 2-1 tuon vastineen ja tämän Laakkosen sekoilun takia..
Piste
18/04/2017
Onko tämä nyt kilpailu, kuka v****ee eniten palsta. Pääkallosta on tullut nykymediaa seuraten "vihapuhe" kanava. Eiköhän Pääkallokin toivoisi että taso vähän nousisi ja ei mentäis niin lapsellisuuksiin. Tuomari teki virheen PISTE. ErVi teki protestoi sääntöjen mukaan PISTE.NS antoi piikikkään vastineen, kun protestointi otti päähän PISTE. Mihin tämä johtaa, jos täällä jatketaan jauhamista? Tuomarit ottaa nokkiinsa, laji kärsii ja kenelläkään ei ole kivaa. Tämä asia on loppuun käsitelty PISTE
Tytti
18/04/2017
1) Tehdään marttyyrimäinen "vastine" jossa haukutaan vastustajaa, koutseja ja vanhempia....
2) ... puhutaan mm. "ettei lähdetä tekemää asiaa julkisesti kommentoimaan..."
3) ...kuiten julkisesti iItketään pääkalo-sivustolla miten "ei haluttu tehdä tästä numeroa"...
3). ... samalla nostaen itsensä jalustalle ja arvostellen pääkallon kommentoijia siitä "ettei kirjoiteta omalla nimellä"...
4) ... kunnes sitten selviää ettei ollut tietoinen yhtään mitä oma seura on tehnyt...

Miten meni voin omasta mielestäsi Northern Stars? Olisi ollut tyylikkäämpiä tapoja olla voittaja... Kyllä tämäkin tosiaan päättyi 2-1.
Tytti
18/04/2017
.Väite "Jostain syystä Pääkallo halusi tämän tapauksen taas nostaa pintaan. Tässä tapauksessa ei ole kuin häviäjiä. Sen pinnalla pitäminen on sellaista klikkijournalismia jota ainakaan itse en jaksa lukea."

Vastine: "Tämä tekstisi ei nyt Jouni Laakkonen pidä lainkaan paikkaansa. Emme ole pyytäneet seuraltanne yhtään mitään ja emme olisi välttämättä koko päätöstä huomanneet, ellei teidän seuran korkean profiilin edustaja olisi ottanut meihin yhteyttä"

Tosiaan tuo yllä olevakin pistää miettimään yliypäätänsä NS:n vastineen "luottavuutta", kun maailman näyttäisi olevan erilainen northerstarsilaisen silmin...
#faktoi
18/04/2017
Erittäin hyvin kirjoitettu!

Se mikä jäi häiritsemään niin millä tapaa erikseen haukutaan vanhempia?? Herätys nyt!
Hohhoijaa
18/04/2017
Kylläpäs Erä-äidit jaksaa täällä aktiivisesti kirjoittaa. Kukaan muu ei ole koskaan edes kuullut joukkueesta nimeltä Northern Stars. Sama meno jatkuu Erällä kuin B-pojissa TPS vastaan. Kaikki keinot käyttöön urheilullisuudesta viis.
Kallion vihreät
18/04/2017
northern stars on Suomen salibandyn cityvihreät. Aina valmiina kertomaan muille mikä on oikea tapa elää ja mitkä asiat Suomessa pitää muuttaa. Olen aina pitänyt espoolaisia kokoomuslaisina, mutta vastineen perusteella sieltä löytyy myös vasemmistovihreitä.
Toivottavasti seura kertoo lasten vanhemmille että seurassa on vahvat vaikutteet vasemmistolaiseen politiikkaan. Silloin vanhemmille jää mahdollisuus harkita haluavatko laittaa lapsia mukaan pioneeritoimintaan.
Tytti
18/04/2017
" Sama meno jatkuu Erällä kuin B-pojissa TPS vastaan. Kaikki keinot käyttöön urheilullisuudesta viis."

Siis eikö TPS voittanut B-pojissa? Onko tässä(kin) kyseessä "huono voittaja" syndroomasta?
#faktoi
18/04/2017
Tytti hei, muista verenpaineesi.
Tytti
18/04/2017
Joo ei tässä mitään hätää ole. Olen toistaiseksi onnistunut periaatteessani etten lähde näitä asioita julkisesti kommentoimaan.
Keskity
18/04/2017
Haukutaan kaikki ! Onneksi tälläinen mahdollisuus on olemassa. Onko vielä mikään joukkue saanut puhtaita papereita pääkallo.fi kommentoijilta? Tätä sivustoa ei kukaan ota enää tosissaan.
James
18/04/2017
En suostu kommentoimaan asiaa julkisesti, mutta miksi tämmöinen "liitetiedosto" pitää edes tuoda julkisuuteen? Oon vähän samaa mieltä, että melkoista jeesustelua moinen ulostulo. Kurinpitoelintä ja suurta yleisöä kun pitäisi nuoleskella vähän erityyppisillä sisällöillä.

NS:n tytöt, nauttikaa te kultamitaleistanne, älkää antako näiden kabinettitouhujen hämärtää kiiltoa.
Olisko jo tässä
18/04/2017
"Rumempi toistaan kumpikin teko
Eikä niitä tekemättömiksi saa
Eikä ne huomaa kumpikin on
Vain pahempi toistaan "

Salibandy - isojen tunteiden peli.
Ota keilaa, EV
18/04/2017
Huhtimon kommentteja kuulleena ja mikäli edes osa yllä mainitusta pitää paikkansa, niin alkaa ärsyttämään koko seura. Kärjistystä, kyllä ja seurassa on varmasti paljon kunnollisia urheilijoita, koutseja ja toimihenkilöitä. Kuitenkin kaikesta tällaisesta aiheutuu vain huonoa imagoa koko seuralle ja sitä tuskin juuri perustettu - tai kukaan seura - haluaa. Kenties "some koulutus" tms. auttaisi?
Ja antakaa tuomarien olla. Yhtälailla kuin poliisien tai vaikkapa bussikuskien kohdalla, arvostella saa mutta tekevälle sattuu. Työtä hekin vain tekevät ja varmasti parhaansa mukaan.
Minäpahoitinmieleni
18/04/2017
Jos poliisi tai bussikuski tekee virheen niistä tulee yleensä varoitus ja tarpeeks monesta potkut :D mitähän siitä tulisi jos poliisi tai bussikuski mokailisi noin suuresti mitä tässä esim? Rikollinen pääsisi karkuun ja bussi ajaisi kolarin? :D tässä nyt ei ollu kyse mistään yhdestä pikku korkeasta mailasta vaan pelin kannalta tärkeästä virheestä :) se ei poista sitä että parempi voitti mutta jos tuomarit ovat niin herkkähipiäisiä että eivät kestä virheidensä seurauksia niin kuin kaikkien täytyy kestää niin turha olla tuomarina.
Mielensäpahoittajalle...
18/04/2017
"se ei poista sitä että parempi voitti mutta jos tuomarit ovat niin herkkähipiäisiä että eivät kestä virheidensä seurauksia niin kuin kaikkien täytyy kestää niin turha olla tuomarina."

Missä vaiheessa tässä keississä on jotenkin tuotu esiin, että tuomarit eivät kestäisi jonkin virheen seurauksia? Eihän tässä tuomarit ole mitään vastineita julkaisseet.
Matias Sjöman
18/04/2017
Jos pelin ratkaiseva maali tehdään sääntöjen vastaisesti niin kai se nyt on eriasia kuin, että "kyllähän ne tuomaritkin tekevät välillä virheitä". Täysin oikea ja asiallinen protesti EräViikingeiltä, mutta todella ylimielinen raportti/lausunto Northern Starsilta.. Onks tää jengi jostain Kauniaisista?! =)
K2
19/04/2017
Erittäin asiallinen kannanotto! Ei voi kuin ihmetellä niitä, jotka tästä vetävät herneen nenäänsä.
Minäpahoitinmieleni
19/04/2017
Mielensäpahoittajallelle: jos satuit lukee nimimerkki puutiaisen kommentin niin ymmärrät paremmin :)
esa
19/04/2017
No jooo...
Valitettavaa on että tässä maassa, eikä varmaan missään muuallakaan ole tarpeeksi tasokkaita pillipiipareita, joka on todella valitettavaa. On ihnimilistä tehdä virheitä ja iksittäiset tapauksia sattuu.... Parhaillekin tuomareille Mutta se todellinen ongelma on koko pelissä, kun sitä ei pysty pitämään kousissa. itse olen poikani kautta joutunut lajin pariin ja kentän vierestä seurannut ja opetellut peliä ja surukseni huomannut kuinka päin isoa W tuomarit viheltää joka on surullista! Itse en koskaan tuomioista huutele katsoja penkistä suuremmin... kerran kävin ensimmäisen erän jälkeen sanomassa tuomareille että älkää nyt pilatko hyvää ottelua.... yksi mailaan lyönti sinne tänne ei haittaa ketään, mutta jos tuo selkää juoksu jatkuu niiin kohta jotain sattuu.... herrat sanoi perse penkkiin ja suu kiinni tai ulos hallista.... tulos kolme loukkaantunutta peluria, huutoa, mekastusta ja jne....
ei näin saisi olla---- vai???
Descartes
19/04/2017
Tasoerot, pääkallon kommenttipalsta, ervin toiminta. Muuten aika peruskausi, eipä äkkiseltään tuu suurempia asioita mieleen...

Laji taitaa vielä olla varhaisessa kehitysvaiheessa. Kaiken maailman "jotain tarttis tehdä" kommentit on aika itsestäänselviä. Tällä määrällä negatiivisuutta pyöritettäisiin ydinvoimalaa. Mutta! Entä jos vedettäisiin kuitenkin #posinkautta? Saataisiin lajia vietyä oikeasti eteenpäin. Tuskin kukaan odottaa ensimmäisen kehitysidean olevan heti täydellinen. Tuomarin tehdessä virheen voisi kysyä olisiko tilanteen voinut tulkita toisella tavalla sen sijaan, että huudetaan pää punaisena. Silloin saattaisi itse ymmärtää tajunneensa tilanteen väärin, tai kenties tuomari ymmärtää ettei nyt osunut ihan lapaan. Eiköhän kaikki ole yhteisen hyvän kannalla.
Just
19/04/2017
Näin ei voi jatkua.jotain tarttis tehdä :-)
Matias
19/04/2017
" Täysin oikea ja asiallinen protesti EräViikingeiltä, mutta todella ylimielinen raportti/lausunto Northern Starsilta.."

Kuka tahansa vähän lajista tietävä tietää, että tällä protestilla oli 0% mahdollisuus mennä läpi. Sen takia protesti olikin pelkkää itkua ja kosto tuomarille, kun oltiin koettu niiiiin kauheeta vääryyttä. Elämä pilalla. Säälittävää. Itkukulttuuri on pesiytynyt melko syvälle.
Ihmettelen
19/04/2017
Sinäänsä mielenkiintoista että teksti jonka pääpointti on tuomareiden ja vastustajien kuinnioitus on toteutettu tavalla joka on käytänössä pelkää vastustajan toiminnan haukkumista ja korostusta kuinka he itse toimaivat oikein ja esimerkillisesti. Onneksi eivät kuitenkaan kommentoineet asiaa julkisesti, paitsi Suomen suurimmala salibandy sivustolla ja jos en pahasti väärin ymmärtänyt niin facebookissa :D
Oikeasti
19/04/2017
Menikö NS:n joukkueen johdolla oikeasti tunteisiin kun joku juuri pitkän kauden jälkeen neljännelle sijalle jäänyt 17v teini laittaa snapchattiin tms "kausi bilal tuomarifarssi". Tilateessa joka on tulkittavissa monella tavalla. Tottakai se pelin jälkeen harmittaa 4. Sija on se kaikkein katkerin.
Mistä oli kyse?
19/04/2017
Pelissä tapahtui kohtaus, jossa EräViikinkien maali hylättiin tuomariparin keskustelun pohjalta korkealla mailalla tehtynä. EräViikinkien näkemys tilanteesta oli toinen ja johti sääntöjen sallimaan protestiin. Protesti on nyt käsitelty ja hylätty. Northern Starsia ei ole EräViikinkien toimesta syytetty yhtään mistään. Mistä ihmeestä tällainen hirveä haloo ja pätemisen tarve?
Sergei
19/04/2017
Taisi NS:n porukka itsekin tiedostaa että maali olisi pitänyt hyväksyä joten tällainen "fiksu" vastine oli välttämättömyys.

Jännä homma muuten myös tuo toteamus NS:n tekstissä että joukkueen valmennus keskittyy otteluissa vain oman joukkueen tekemisiin mutta silti kerrottiin kuinka ErVin porukka huutaa ja valittaa omalla penkillään. Lievästi ristiriitaista mutta rapatessa roiskuu. Oman itsensä/seuran jalustalle nostaminen ja tuollainen läpinäkyvä nuoleskelu liiton ja tuomareiden suuntaan on kyllä kuvottavaa.
Teddy
19/04/2017
EräViikingit lapa käteen ja käyristelemään! Parempi onni, ehkä sit ens kaudella...
Jamo
19/04/2017
Olisi kiva tietää kumpi starsin taustahenkilöistä on tämän kirjoituksen takana. "Liiton mies" vai "majujojo"? Jokatapauksessa asettaa heidät erittäin kummallisen asemaan kun käytännössä haukkuvat suomen isoimman seuran pelaajat, valmentajat ja vanhemmat. Ihmettelen miten tämänkaltainen kannanotto voidaan tehdä jos samalla olet päättävässä asemassa lajissa. Osoittaa kyllä todellista arvostelukyvyn puutetta.
mikael
19/04/2017
Koko ERVI:N jengi tullut tänne puolustamaan mutta totuus on se että Ervi on sama asia kuin pääkallo. Kaikki jutut on Ervin tekoja sinne tai tänne. Totuus on se että Pääkallo ei koskaan pääse irti erä taustastaan.
herne nenässä
19/04/2017
Pitääkö kaikesta vetää herne nenään? Salibandy on urheilulaji, jossa saa tehdä prostesteja. Protesti ei millään tavalla kohdistunut NS:ään vaan tuomareihin, joten miksi NS edes puuttui tähän? Tunteet kuuluvat urheiluun, joten totta kai 4.sija ärsyttää. Pitäisi jättää huonojen häviäjien kommentit omaan nojaan eikä vetää hernettä nenään kaikesta!
Luetun ymmärtäminen
22/04/2017
Ns:n viesti oli pyydetty vastine ErVin protestiin, ilmeisesti liiton taholta pyydetty. Se oli asiallinen ja siinä kerrottiin viestinjulkaisemisesta protestin käsittelyn jälkeen. Asiallinen viesti. ErVin protesti koski NS:n vastineen mukaan tuomarien hylkäämää maalia. Eihän protesti voi mitenkään mennä läpi. Herätys ErVi! Anteeksipyynnön paikka seuralta tuomareille, vastustajalle ja lajille, hävetkää.
Halloo
23/04/2017
C'moon ei EräViikinkien protestissa haukuttu pystyyn Northern Starsia, vain haluttiin edistää tuomaritoimintaa ! Ja mitä tekee Northern Stars ? Antaa vastineen jossa täysin haukutaan pystyyn EräViikingit, eikö sen vastineen pitänyt liittyä yhteen maaliin ja tuomaritoimintaan eikä EräViikinkeihin ? Miksi tarvitsee haukkua maailman suurimman salibandyseuran ? Ollaanko sitä kateellisia vai mahdollisesti koska seuran sisällä tiedettiin oikeasti että maali olisi pitänyt hyväksyä ja kun vastine pyyntö tuli oli pakko kirjoittaa jotain ? Jos NS vastineessa tulee aukomaan päätään EräViikinkien toiminnasta mutta silti täytyy itse haukkua koko EräViikingit ja ylistää omaa mahtavaa toimintaansa että ollaan kilttejä kun enkelit. EräViikingeillä oli oma mielipiteensä kyseiseen maaliin ja tilanteeseen ja miksi he eivät sitten saisi tehdä protestin ? Taisin Norssi alkaa tärisemään että menetetään ensimmäinen mitali. EräViikinkien protesti oli täysin asiallinen kun taas NS:än vastine täysin EPÄasiallinen !
ErVin protesti?
23/04/2017
Millainen oli ErVin "asiallinen protesti"?
Tumpe
24/04/2017
Olen nähnyt kun NS:n pelaajat ja tuomari on aiemmin kaudella protestoinut tuomarin ratkaisua. Miten tämä on linjassa NS:n arvojen kanssa? Voisiko NS kommentoida julkisesti? Olen huolissani mihin tämä lajin kehitys menee ja miten tuomareilla riittää enää kunnioitusta. Minulla on myös videomateriaalia tästä, jonka voin tuoda kaikkien tietoon, tai ainakin uhkailla sillä.
Kari Niemi
24/04/2017
Sinänsä koomista, että NS esiintyy tyttösalibandyn moraalinvartijana osin yllä mainittuun syyhyn, mutta senkin vuoksi miten "epäurheilijamaisesti" laativat (koti)otteluohjelmiaan.
nalli
24/04/2017
selvä korkea maila, olisi pitänyt hylätä
Hiki
18/08/2017
MItenköhän NS pelin ja vastustajien kunnioittaminen tällä kaudella?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.