Juniorit

Avauserän johto piti – Pirkkalan Pirkat on C-tyttöjen Suomen mestari

13.04.
2017
1 Kommentti
5
Juniorit

Pirkkalan Pirkat vuoli tänään C-tyttöjen SM-kultaa. Kuva: Pirkkalan Pirkat.

C-tyttöjen SM-kultamitalit ratkaistiin tänään Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa, kun vastakkain iskivät kotijoukkue Pirkat ja EräViikingit. Ratkaisevan kolmannen ottelun ja sen myötä Suomen mestaruuden voitti Pirkat lukemin 5-3. Finaalisarja meni pirkkalalaisten nimiin kokonaisuudessaan voitoin 2-1.

Ottelun avauserässä kotijoukkue Pirkat oli askeleen edellä, vaikka ajassa 3:27 Manta Likki veikin EräViikingit 0-1 -vierasjohtoon. Kahdeksan minuutin kohdalla Suvi Hämäläisen ja Jenna Kivistön salamamaalit toivat Pirkat kuitenkin rinnalle ja ohi ja Henriikka Järven onnistuttua vielä kertaalleen ennen taukovihellystä, lähdettiin huilaamaan lukemista 3-1.

EräViikingit kavensi Nea Helmisen toimesta toisen erän alussa, mutta kaksi seuraavaa osumaa iski Pirkat. Amanda Nybergin 5-3 -kavennus sinetöi kuitenkin lukemat toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, vaikka kumpikin joukkue pääsi jäähyjen myötä kokeilemaan ylivoimaansa. Näin ollen kultamitalit ripustettiin pirkkalalaisten kaultaan.

Ottelun tehokkaimmat olivat 2+1 -tehot tehneet Pirkkain Henriikka Järvi ja Suvi Hämäläinen. Nea Helminen ja Manta Likki iskivät EräViikingeille tehot 1+1. Ottelua seurasi kaikkiaan varsin erinomainen yleisömäärä, 292 katsojaa.

Pronssimitalistit keräsivät lehterit täyteen

C-tyttöjen SM-pronssia voitti tänä vuonna mynämäkeläinen SBS Wirmo. Joukkue voitti pronssiottelussa kotikentällään SSRA:n selkein 5-1 -lukemin. Ottelua seurasi kaikkiaan huimat 265 silmäparia.

Tämä ei ollut kuitenkaan Mynämäen kauden kovin suoritus. Pikkupaikkakunnan ylpeys oli lähes kaikkien yllätykseksi isojen seurojen seassa runkosarjan kolmas tasapistein nyt finaalissa pelanneiden EräViikinkien ja Pirkkalan Pirkkain kanssa.

Wirmon C-tytöt rakensivat Mynämäelle varsinaisen salibandyilmiön, sillä innokkaista faneistaan tunnetun seuran kotipeleissä oli jokaisessa pudotuspelien kotiottelussa yli 200 katsojaa ja enimmillään välieräkamppailua EräViikinkejä vastaan katsomossa oli 352 silmäparia. Nämä ovat todella kovia lukuja C-tyttöjen SM-sarjakamppailuille.

C-tyttöjen SM-finaalit:
18:30 Pirkat-EräViikingit 5-3 Ottelutilastot Pirkat Suomen mestari voitoin 2-1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Tepa
14/04/2017
Onnea Pirkat! Ootte niin ansainneet mestaruuden!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.