Liigat

Classic ei koe ennakkosuosikin paineita Superfinaalissa – ”Se on kaikille tuttu asema”

21.04.
2017
0 Kommenttia
2
Liigat

Valmentaja Liisa Elomaa (takana vas.) kertoi Classicin haluavan näyttää yleisölle, mitä joukkue osaa pallon kanssa. Kuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigan finaalissa Tampereen Classic on ennakkoon vielä suurempi suosikki kuin vuosi sitten. Voitosta voittoon kulkenut joukkue lähtee kirkastamaan viime kauden hopeamitalia SB-Prota vastaan. Classic-valmentaja Liisa Elomaa ei kuitenkaan usko ennakkosuosikin aseman tuovan ylimääräisiä paineita joukkueelle.

Classicin kausi on ollut sanalla sanoen ylivoimaista näytöstä. Tamperelaisjoukkue on voittanut jokaisen ottelun liigakentillä syyskuusta tähän päivään tultaessa.

Kokoonpano vilisee maajoukkuetason pelaajia, mutta myös matkan varrella opitut asiat ovat valmennustiimiin kuuluvan Elomaan mukaan olleet vauhdittamassa kulkua. Pitkän kauden aikana keskittymisen luulisi ajoittain herpaantuvan, kun tappioita ei ole alla.

– Olemme harjoitelleet koko kauden hyvin, ja tekeminen on ollut poikkeuksetta laadukasta. Olemme myös halunneet ottaa oppia niin treeneistä kuin peleistäkin.

– Ehkä se on lähinnä sitä, että harjoittelussa ja pelaamisessa merkitsee muutkin asiat kuin vain tulos. Monilla pelaajilla on henkilökohtaisia tavoitteita, ja sitä kautta olemme hakeneet motivaatiota kauden aikana. Tarkoituksena on ollut viedä osaamista eteenpäin, Elomaa pohtii.

Classicin naisten valmennus uudistui viime kauden jälkeen, ja Elomaa tuli mukaan seuran ulkopuolelta. Hän on ollut erittäin vakuuttunut ”Familyn” toiminnasta.

– Onhan tämä tosi ammattimainen ympäristö. Asiat hoidetaan laadukkaasti, ja hienoa nähdä, että myös naisten puolella panostus on isoa.

Pudotuspeleissä sekä Koovee että PSS kaatuivat Classicin käsittelyssä suoraan 3–0-voitoin. Valmennus on keskittänyt huomiota kevään aikana yhä enemmän taktisiin asioihin.

– Vaikea arvioida sitä, onko peli kehittynyt, koska se riippuu paljon myös vastustajastakin. Ehkä olemme keskittyneet enemmän viisikkotason asioihin ja erikoistilanteisiin pudotuspeleissä. Runkosarjassa ei kiinnitetty vielä niin paljon huomiota taktisiin asioihin.

Viime vuonna Classicin leirin valtasi pettymys, kun NST vei tasaisten vaiheiden jälkeen mestaruuden Hartwall Areenalla. Elomaa ei kuitenkaan koe, että pelaajilla olisi nyt paineita mitalin kirkastamisesta.

Enemmänkin hän painottaa sitä, että pelaajilta löytyy nälkää näyttää.

– En usko, että enää tässä vaiheessa on paineita. Olemme lähteneet jokaiseen peliin ennakkosuosikkina tällä kaudella, joten se on kaikille tuttu asema. Moni pelaaja on ollut siinä asemassa jo monta vuotta.

– Eiköhän pelaajat ole ottaneet opiksi siitä viime vuodesta, vaikka ei sitä tällä kaudella ole enää mietitty. Tuskin siitä mitään negatiivista on jäänyt, vaan enemmänkin halua voittaa.

Valmennuksen silmissä tunnelma joukkueessa vaikuttaa odottavaiselta. Classic on treenannut alkuviikon kovaa ja viimeiset päivät mentiin enemmän fiilistelyn kautta. Perjantai-iltapäivänä joukkue suuntaa kohti Helsinkiä.

Superfinaalivastustaja SB-Pro hävisi molemmat kauden keskinäiset kamppailut, mutta varsinkin keväällä pelattu kohtaaminen oli tasainen. Sen Classic voitti vain yhdellä maalilla lopputuloksen ollessa 5–4.

– SB-Pro on ollut keväällä tosi kovassa iskussa – myös meitä vastaan. Finaalissa tulee vastaan kova joukkue, emmekä saa mitään ilmaiseksi. Jos vertaa meidän viimeiseen otteluun heitä vastaan, niin varmasti tulee kova taisto, Elomaa painottaa.

Ottelun käsikirjoitus on ennakkoon ajateltuna selkeä. Pallonhallintaan luottava Classic lähtee hallitsemaan ottelua, ja SB-Pron paikat syntyvät todennäköisesti vastaiskuista.

Sen vuoksi tamperelaiset eivät saa unohtaa myöskään oman pään suojelua, mikäli mielivät nostaa mestaruuskannua loppusummerin soitua.

– Kyllä me yritämme pelata taitavaa salibandya. Pidämme palloa ja sen osaamisen kautta lähdemme otteluun. Silti puolustuksesta ei saa tinkiä yhtään. Haluamme kuitenkin näyttää yleisölle, mitä osaamme pallon kanssa tehdä.

– Nautitaan tunnelmasta ja annetaan kaikkemme, niin ei jää ainakaan mitään jossiteltavaa, Elomaa päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.