Liigat

Classic haki Peter Kotilaiselle pelikieltoa kahdesta tilanteesta – ei lisärangaistuksia

02.04.
2017
20 Kommenttia
1
Liigat

”Ai lisärangaistuksia?” Jussi Wahe ei määrännyt Peter Kotilaiselle lisäsanktioita. Kuva: Esa Takalo

Happeen Peter Kotilainen keräsi kaksi viiden minuutin rangaistusta ensimmäisessä Happeen ja Classicin välisessä välieräpelissä ja sai rikkomuksistaan PR2-ottelurangaistuksen, joka tarkoittaa myös yhden ottelun pelikieltoa.

Classic haki Kotilaiselle lisärangaistuksia kurinpitäjä Jussi Waheelta, mutta Wahe ei kasvattanut hyökkääjän kakkua. Kotilaisen rikkomusten kohteiksi joutuivat Classicin maajoukkuetähdet Krister Savonen ja Nico Salo, joita Kotilainen työnsi tai taklasi selän puolelta.

Tapauksista ei ole valitettavasti tarjolla julkista videomateriaalia.

Waheen perustelut Savosen tilanteesta:
Kiistatonta on, että Kotilainen taklaa tarkoituksella Savosta. Kotilaisella on koko matkan kohti Savosta esteetön näkymä tähän. Vaikka Savosen suunnanmuutos ja kääntyminen ovat nopeita, hän ei kääntynyt Kotilaisen juoksulinjalle. Täten kyseessä ei ole vahinko tai tapaturma. Ennen kontaktia, Kotilainen valmistautuu törmäykseen kääntämällä vasemman olkansa kohti Savosta, joten Kotilainen ottaa tarkoituksella kontaktin Savoseen. Tutkittavassa tilanteessa Savosenkin on pitänyt ymmärtää, että häntä karvaamaan lähestyvä pelaaja voi ottaa kontaktin Savoseen kun hän tekee nopean pysähdyksen. Täten kontakti ei ole odottamaton eikä yllättävä ja Savosen tulisi siihen valmistautua.

Kotilainen syyllistyy tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen taklatessaan toista pelaajaa selkään ja päin kaukalon laitaa. Kotilaisen olisi pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että Savonen kaatuu päin laitaa. Vaikka kyse on sääntöjen vastaisesta kontaktista, Kotilaisen teko ei voimakkuudeltaan tai vaarallisuudeltaan ole sellainen, että se osoittaisi merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä tai turvallista pelaamista kohtaan. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.

Päätös kokonaisuudessaan

Waheen perustelut Salon tilanteesta:
Kiistatonta tapauksessa on, että Kotilainen työntää tarkoituksella Saloa. Salo lähtee kiertämään Kotilaista, jolloin Kotilainen juoksee kohotetuin käsin kohti Saloa ja saa työnnettyä tämän kohti laitaa. Kontakti itsessään on lievä. Kotilaisen ja Salon juoksusuunnat ovat lähes samat. Kotilainen ikään kuin antaa vauhtia Salolle. Kotilaisen kädet osuvat Saloa ylävartaloon vasemmalle puolelle vasemman olkapään seudulle. Kontakti ei tule yllätyksenä tai ole siten arvaamaton, että Salo ei siihen ehtisi osaltaan valmistautua.

Kotilainen syyllistyy tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen työntäessään toista pelaajaa päin kaukalon laitaa. Kotilaisen olisi pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että Salo kaatuu päin laitaa. Vaikka kyse on sääntöjen vastaisesta kontaktista, Kotilaisen teko ei voimakkuudeltaan tai vaarallisuudeltaan ole sellainen, että se osoittaisi merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä tai turvallista pelaamista kohtaan. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.

Päätös kokonaisuudessaan

Joukkueet kohtaavat sunnuntaina toisessa välieräpelissä klo 18.30 alkaen. Kotilainen missaa ottelun pelikiellon vuoksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Timppa
02/04/2017
Naurettava päätös. Pelaaja joka rikkoo vahingoittamistarkoituksella kahdesti saman ottelun aikana. Eikä ole ensikertalainen näissä mitä aiemmin sama päättäjä käyttänyt koventamisperusteena. Nyt on Classicin syytä valittaa eteen päin. Jussi Wahe: Sun uskottavuus on mennyt jo aiemmin. Lopeta jos ei liitto ehdi laittaan ensin pihalle!
Mursu
02/04/2017
Onhan se toki sääli classicin kannalta, kun ei kabinetissa tule enempää kuin mitä punaisesta seurasi.
Miikks
02/04/2017
Vaikka en ole Kotilaisen törttöilyä nähnyt itse niin huvittaa tuo Wahen perustelu Salon tapauksessa; "Kotilainen juoksee kohotetuin käsin kohti Saloa ja saa tämän työnnettyä kohti laitaa". Ja sitten tämä lainaus "Kontakti ei tule yllätyksenä tai ole siten arvaamaton, että Salo ei siihen ehtisi osaltaan valmistautua.

Eli saa jatkossa juosta vaikka kirves kädessä päälle jos "kontakti ei tule yllätyksenä"? Ja minä kun luulin Sampo Liusjärven olevan pihalla kuin lumiukko...
Osku
02/04/2017
Samaa ihmettelin täällä. "Kontakti ei tule yllätyksenä tai ole siten arvaamaton" . No jos kontakti on sellainen, mikä on säännöissä kielletty, se tulee mielestäni joka tilanteessa arvaamattomasti. Uskomattoman älytön perustelu.
qp
02/04/2017
On tuo yksi pelikin jo melko paljon, kun aiemmin on juostu päättömästi päin aiheuttaen loukkaantuminen ja siitä 2 min estämisestä.
Lasse T Aurasta
02/04/2017
Halutaanko salibandyyn poliisit? Kotilainen näyttää junioreille karmeata esimerkkiä kaameuksillaan. Jos pelaaja tekee tälläistä, miksi Happee
organisaatio ei puutu tähän?Miksi kukaan ei puutu? Ei puutu kurinpitäjä,ei kukaan! HERÄTYS!
Massitkunnossa
02/04/2017
Tyypillistä klasua, yritetään itkeä vastustajien starboja ulos ottelusarjasta. Säälin todella tuota pellefamilyä. Koko organisaatio pelkkiä ämmiä.
#22
02/04/2017
Family-poppoo on lähtenyt tällä tavalla ratkaisemaan pelejä. Onhan se tapa tämäkin.
Katsoja
02/04/2017
Minusta Kotilaisen toilailut kautta aikain ovat suoraan syvältä ja ansaitsevat rangaistuksen. Kuten tässäkin kävi. Minusta myös Happeen koutsien valmennuksellinen ja kasvatuksellinen ote on näiden kitkemisesksi ollut suoraan sieltä. Kyllä noilla taustoilla pitäisi pystyä parempaan. Mutta eniten kyrsii tämä Peltolan ja kumppaneiden ämmämäinen ja tarkoitushakuinen toiminta jonkun lisärangaistuksen saamiseksi. Taannoin sama taktiikka kun Savolaisen sikailuja vietiin jatkokäsittelyyn, jotta saatiin äijä vielä pelille tärkeään peliin. Käytettiin siis systeemin hitautta hyväksi. Näin ei ehkä käy, mutta tekisi nannaa nähdä tappion katkeruus omahyväisillä naamoillanne!
Lasse T Aurasta
02/04/2017
Hyvät ihmiset,ei ole kyse pelien ratkomisesta. Pelihän itsessään oli päivänselvä. Kyse on Kotilaisen hölmöilystä!
Espoo
02/04/2017
Olin pitänyt Classicia suosikkina mutta 1.ottelun pressitilaisuuden jälkeen taitaa sympatiat siirtyä Happeen puolelle.
Jos presitilaisuuden vetäjä fanittaa vaan omaa jängiä ja dissaillee vastustajaa niin voiko nämä tilaisuudet oikeasti jättää väliin. En menisi itse pelaajana tai valmentajana Classicin fanin sylkykupiksi.
Ruuna
02/04/2017
Jos verrataan muihin kaudella annettuihin pelikieltoihin, niin lisärangaistus olisi ollut paikallaan, mutta Wahe ei ilmeisesti halunnut olla ottelusarjan "ratkaisijan" roolissa.
Junnu#8
02/04/2017
Nykyään tosiaan vastustajaa vähätellään. Ainakin lehdistötilaisuuksissa. Vellu Koivunen veti hyvin aiemmin Classicin videoita. Sopivalla huumorilla.
Lasse T Aurasta
02/04/2017
Tämä uutinen koskee Kotilaisen törttöilyä,ei muuta! Oletteko oikeasti sitä mieltä että nämä kuuluu lajiin? Oletteko sitä mieltä että näistä selviää yhden ottelun pelikiellolla? Sama kaveri aina,ei lopu sitten millään!
Wille
02/04/2017
Jännä, että ajelee vielä tuttuja kavereitaan.
ööö
02/04/2017
Ikävää Savolaisen kannalta ettei Wahe ollut kurinpitäjähänen aikana. Olisi saanut puolet vähemmän pelikieltoja. Koska voitaisiin todeta että kontakti ei ole odottamaton eikä yllättävä. Elikkä, jokaisen kentällä olevan pelaajan pitäisi näillä ajatuksilla olla varma että tulee kolatuksi pelin aikana, eli oma moka. Vai?
Espoosta
02/04/2017
Mielestäni pitäisi aloittaa keskustelu siitä mihin suuntaan salibandya ollaan viemässä. Viimeaikoina tullut liikaa pahoja loukkaantumisia. Myös nämä "starat" voisi mennä itseensä ja miettiä minkälaista esimerkkiä junnuille antavat. Se että pelaa majussa ei tee yhtään etuoikeutettua pelaajasta. Jos pää ei kestä niin kannattaa miettiä onko laji oikea ( esim Kotilainen, Pizner, viimeaikoina).
Massitkunnossa
02/04/2017
Älä nyt tee Lasse itsestäsi pelleä. Punakortti viuhui ja äijä suihkuun + 1 matsi huilia. Ja ihan oikein meni. Vai taasko joku amatööri landelta "tietää" paremmin kuin kurinpito? Se on selvää että mr vinkulelu Peltola mussuttaa mistä vaan ja missä vaan, aina ja ikuisesti.
Johan
04/04/2017
Taas täällä finniposket kommentoi. Odottamaton ja yllättävä tarkoittaa että siinä tilanteessa saa.ottaa sääntöjenmukaisen kontaktin. Odottamaton on puun takaa eli lisää kakkua.
#paskaonosunuttuulettimeen
04/04/2017
T ällanen vinkuminen Classicin osalta on vähän samankaltasta, kun se, että vinistään vastustajalle punanen kombinaatiomailasta ja päästään vitosen yyveellä ratkoo peli itelle. Ei tuloksellisessa merkityksessä, vaan vastustajan kunnioittamisen ja pelietiikan kannalta.

Toisaalta taas: Classic teki tämän liikkeen, mitä ei muut ole koitunut tekemään näiden ns. "kirjoittamattomien sääntöjen" tiimoilta. Classic avas suunsa tuomareista ja Kotilaisen sikailusta, ja hyvin selkeään sävyyn Nykkykin ilmas itteensä lehdistötilaisuudessa. Liitto reagoi heti pudottamalla tuomari-, sekä pelikieltopommit pöydän ääreen 4.4.2017. Tästä on ihan turha syyttää tuomareita, pelaajia tai valmentajia. Salibandyliitto: Kunnioittakaa peliä sen kehityksen mukasesti. Tällä hetkellä salibandyn kehitys ei kulje lajiominaisuuksiltaan käsi kädessä tippaakaan eettisten piirteiden ja pelaajien arvomaailmojen kanssa. D-ikäisten junioreiden pelejä kattellessa voi toistuvasti nähdä turhaa repimistä, mailakainaloon -mallisia kulmavääntöjä, tahallisia vahingoittamisyrityksiä ja täysin jonniinjoutavaa, asiaankuulumatonta huutelua vastustajille. Te olette se taho, joka asiaan voi vaikuttaa, ja jotta tämä laji ei eskaloituis vanhempien kauhistelemaks ja oksettavaks sähinäks, nyt on korkea aika vetää kaneja hatusta.

Kotilainen on tällä hetkellä maan yks parhaimpia hyökkäyspään yksilöitä, jolla on lähtenyt homma laukalle aivan totaalisesti viimeisen parin vuoden aikana. Multa jos kysytään, niin liigakentillä ei pitäs pelata aivokapasiteetiltaan yksikään pelaaja, joka saa tietosesti kaks kappaletta viiden minuutin jäähyyn johtaneita tuomioita yhden pelin aikana; Happee, tarttukaa kultapoikaanne niskasta ja äkkiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.