Classic vahvempi maalijuhlissa – Happeelta jälleen hurja loppukiri

Kuva: Esa Takalo

Jussi Piha oli liekeissä keskiviikkona. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat keskiviikkona kolmannessa välieräpelissä Tampereella. Classic oli ottelussa vahvempi maalein 9-7.

Classic aloitti kolmannen välieräpelin vahvasti ja Sami Johansson laukoi joukkueen johtoon. Ajassa 8.15 Eemeli Salin osui Nico Salon maukkaasta tarjoilusta. Erän kolmannesta vastasi taidokkaasti ilmasta viimeistellyt Salin. Haltuunotto saattoi tapahtua korkealla mailalla.

Happeen erä näytti todella murheelliselta kunnes Jaska Kunelius iski pukukoppimaalin ajassa 19.58. Toiseen erään lähdettiin siis lukemissa 3-1.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Krister Savonen maalasi kahdesti kahdeksan minuutin aikana Jussi Pihan tarjoiluista. Noiden maalien jälkeen Miro Tuomala vaihdettiin maalin suulta ja Tuomas Turunen asteli estradille. Kotijoukkueen kuudes maali oli myös kakkosvitjan käsialaa ja maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Joonas Pylsy.

Classic oli toisessa erässä erittäin tehokas viimeistelyissään. Happee paransi hyökkäyspeliään ensimmäisestä erästä, mutta ei onnistunut maalinteossa, joten kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin tilanteessa 6-1.

Kolmannen erän alku oli hurja jyväskyläläisittäin, kun Veli-Matti Nynynen kavensi tilanteeksi 6-2. Ensimmäinen minuutti ei ehtinyt kulua loppuun saakka, kun kotijoukkue kuittasi Riku Reunamäen maalilla ja ero oli jälleen viisi maalia. Pari minuuttia myöhemmin Pihan ottelun neljäs maalisyöttö löysi Johanssonin ja tilanteeksi kirjattiin 8-2.

Viimeisen kympin alkaessa Panu Kotilainen kavensi tilannetta siirretyn rangaistuksen aikana. Ajassa 52.20 Pylsy vei kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 9-3-johtoon.

Happee oli kuitenkin tälläkin kertaa eri mieltä. Paul Kotilainen kavensi noin kuusi minuuttia ennen loppua ja viimeisen vitosen alussa Panu Kotilaisen ottelun toinen osuma toi vieraat neljän maalin päähän.

Tästä ehti kulua ainoastaan 36 sekuntia, kun Joel Lahti toi vieraat kolmen maalin päähän. Happee jatkoi tiukkaa painostustaan loppuun saakka. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Kotilainen, kun Paul Kotilainen kavensi tilanteeksi 9-7 ajassa 59.02. Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi.

Piha oli kotijoukkueen tehopelaaja neljällä syötöllään. Johansson onnistui pistein 2+1 ja kahden maalin miehiä olivat ketjukaverit Savonen sekä Pylsy. Paul Kotilainen iski pisteet 2+1, Petri Kauko syötti kolme maalia ja Panu Kotilainen maalasi kahdesti.

Classic johtaa sarjaa voitoin 3-0. Superfinaaliin eteneminen vaatii neljä voittoa. Seuraava osaottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä.