Liigat

Classic vahvempi maalijuhlissa – Happeelta jälleen hurja loppukiri

05.04.
2017
13 Kommenttia
3
Liigat

Jussi Piha oli liekeissä keskiviikkona. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat keskiviikkona kolmannessa välieräpelissä Tampereella. Classic oli ottelussa vahvempi maalein 9-7.

Classic aloitti kolmannen välieräpelin vahvasti ja Sami Johansson laukoi joukkueen johtoon. Ajassa 8.15 Eemeli Salin osui Nico Salon maukkaasta tarjoilusta. Erän kolmannesta vastasi taidokkaasti ilmasta viimeistellyt Salin. Haltuunotto saattoi tapahtua korkealla mailalla.

Happeen erä näytti todella murheelliselta kunnes Jaska Kunelius iski pukukoppimaalin ajassa 19.58. Toiseen erään lähdettiin siis lukemissa 3-1.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Krister Savonen maalasi kahdesti kahdeksan minuutin aikana Jussi Pihan tarjoiluista. Noiden maalien jälkeen Miro Tuomala vaihdettiin maalin suulta ja Tuomas Turunen asteli estradille. Kotijoukkueen kuudes maali oli myös kakkosvitjan käsialaa ja maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Joonas Pylsy.

Classic oli toisessa erässä erittäin tehokas viimeistelyissään. Happee paransi hyökkäyspeliään ensimmäisestä erästä, mutta ei onnistunut maalinteossa, joten kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin tilanteessa 6-1.

Kolmannen erän alku oli hurja jyväskyläläisittäin, kun Veli-Matti Nynynen kavensi tilanteeksi 6-2. Ensimmäinen minuutti ei ehtinyt kulua loppuun saakka, kun kotijoukkue kuittasi Riku Reunamäen maalilla ja ero oli jälleen viisi maalia. Pari minuuttia myöhemmin Pihan ottelun neljäs maalisyöttö löysi Johanssonin ja tilanteeksi kirjattiin 8-2.

Viimeisen kympin alkaessa Panu Kotilainen kavensi tilannetta siirretyn rangaistuksen aikana. Ajassa 52.20 Pylsy vei kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 9-3-johtoon.

Happee oli kuitenkin tälläkin kertaa eri mieltä. Paul Kotilainen kavensi noin kuusi minuuttia ennen loppua ja viimeisen vitosen alussa Panu Kotilaisen ottelun toinen osuma toi vieraat neljän maalin päähän.

Tästä ehti kulua ainoastaan 36 sekuntia, kun Joel Lahti toi vieraat kolmen maalin päähän. Happee jatkoi tiukkaa painostustaan loppuun saakka. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Kotilainen, kun Paul Kotilainen kavensi tilanteeksi 9-7 ajassa 59.02. Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi.

Piha oli kotijoukkueen tehopelaaja neljällä syötöllään. Johansson onnistui pistein 2+1 ja kahden maalin miehiä olivat ketjukaverit Savonen sekä Pylsy. Paul Kotilainen iski pisteet 2+1, Petri Kauko syötti kolme maalia ja Panu Kotilainen maalasi kahdesti.

Classic johtaa sarjaa voitoin 3-0. Superfinaaliin eteneminen vaatii neljä voittoa. Seuraava osaottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä.

Esa Takalon ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Masa
05/04/2017
Classic oli tänäänkin parempi. Jännä nähdä monta tutkintapyyntöä Passo tämän päivän pelistä tekee. Veikkaan että vähintään kaksi...
Minäpahoitinmieleni
05/04/2017
Happeenhan kannattaisi pelata koko peli ilman veskaria ;)
Katsoja
05/04/2017
Kiitos Happeen ja Classicin pelaajille tämän illan pelistä. Tsemppiä molemmille seuraavaan peliin.
Nyt kenelläkään ei pitäisi olla pelistä, pelaajista tai pelitavasta mitään pahaa sanottavaa.
Masalle
05/04/2017
Tän päivän pelissä ei tainnut olla mitään tilannetta mikä olisi lisäselvitystä vaatinut? Lisäselvitykset taitaa toki olla ainoat asiat mistä muut kuin classicin fanit voi mussuttaa.
Numerot mairittelee Happeeta, missä on börssi kotilaisen tasoero-twiitit nyt?
Katsoja B
05/04/2017
No olihan hyvä että Herra Hakkarainen oli kommentoimassa. Helppo yhtyä hänen näkemyksiinsä pelin kulusta. Analyyttisesti löysi ne eroavaisuudet joukkueiden pelitavassa, sitoutuneisuudessa viisikkopuolustukseen ja hyökkäyspelin variaatioissa. Lopultakin pelin loppu oli kosmetiikkaa. Ei sillä voi voittaa jos pelaa 10 minuuttia otteluista ja on hengetön ja alistuneen oloinen 50 minuuttia. Ei oikein jaksa enää näitä samoja pelistä toiseen toistuvia Happpeen virheitä. No, yksi kuitenkin, joka herätti naurut. Oli aivan loistava hidastuskuva kolmannen erän alusta, kun ensin 7 sekan jälkeen kavennus, ja heti perään Clasu kuittasi. Koko Happeen viisikko seistä möllötti pakollisella puolen palloa tuijottaen, ja taustalla Reunamäki oli aivan yksin hylättynä. No totta kai pallo tuli ikävissään odottelevalle Reunamäelle, joka sai pistää täysin tyhjään rysään. Siinä oli Happeen penkkikin vieressä, niin että olisihan joku voinut vähän vihjaista... Ei näitä enää voi tässä vaiheessa treenata, jos se oman alueen merkkaus ei tule ytimestä, niin ei se käskienkään tule. Ensi kaudella sitten treenataan näitä lajin alkeisiin kuuluvia juttuja, ehkä....
Palokan Orsi
05/04/2017
Masalle:lle. Ehkä se tossa C:n toiminnassa just ottaakin päähän, että on kentälle on kerätty niin loistava nippu ja se mitätöidään tuolla kaukalon ulkopuolisella pelleilyllä. Vertaa nyt siten vaikka noihin Ruotsin tähtisikermiin. Mennään, kolisee ja rämisee.
MASALLE purtavaa
05/04/2017
"Tän päivän pelissä ei tainnut olla mitään tilannetta mikä olisi lisäselvitystä vaatinut? Lisäselvitykset taitaa toki olla ainoat asiat mistä muut kuin classicin fanit voi mussuttaa.
Numerot mairittelee Happeeta, missä on börssi kotilaisen tasoero-twiitit nyt?"
Luulen kotilaisen twiitin koskevan enemmän niitä pelejä joissa todella huomaa taso eron taululta? Tuo 9-7 tulos on aika kesy niihin 17-0 peleihin. Ja toisessa joukkueessa kourallinen ja enemmänkin maju miehiä niin mitä siitä vois olettaa?
Nykky
05/04/2017
Ei yllätä. Kahella ketjulla mennään aina ja ikuisesti. Kesän turnaus hyvä, kun ei tarvii turhia kolmosketjun jätkiä ottaa ees mukaan. Eftssä siellä on sitten 2tuppiosaston ketjua
Palokan orrelle...
05/04/2017
Eli Happee voitti tänään? kun classicin loistavan nipun peli mitätöidään sääntöjen mukaisten valitusten jättämisen takia?
Sweet
06/04/2017
Jäi tuo matsi näkemättä, niin onkohan näistä klässikin kotimatseista saatavana ollenkaan maalikoostetta? Vai pelkääkö ne, että vähätkin katsojat kaikkoaa, jos maalit näkee jälkikäteen netistä?!?

Nimimerkillä "Ihan kaikki kanavapaketit ja nettitelkkarit ei vielä näy"
JANIINPÄ
06/04/2017
VeikkausTeevee nostaa osakkeitaan ja lähetys kulki pätkimättä.
Hienoa peliä tällä kertaa, Clasun viimeistelyprosentti on jäätävä, Happeen ei ole.
Tapahtuiko jälleen kerran tuo hokimiesten hokema, "jos johdat peliä viimeisen kympin alkaessa parilla-kolmella maalilla, olet loppuajan paineessa".
Sopiva kommentti, täydennettynä säbän .. jos johdat neljällä-viidellä maalilla, olet paineessa"
Savonen on kyllä loistoäijä, liike lujaa ja ne pehmeät kädet.
Palokan Orsi
06/04/2017
Lievää ylitulkintaa tuosta ylemmästä kommentistani. Selvennyksenä, että Classicin, tai lue Passon, toiminta on jo vuosia ollut niin noiden esiin nostamiensa arvojen vastaista, että Classic on ajautunut hyvää vauhtia inhokiksi aika monelle. loistavia pelaajia, loistavaa tulosta, hienoa peliä kentällä, mutta sitrten vedetään pönttöön kaudesta toiseen erilaisilla tempuilla, joissa omien pelikieltoja kierretään ja vähätellään, muille ruikutetaan lisää. Pitää osata hävitä tyylillä, mutta myös voittaa tyylillä. Ja sitä tyyliä hiukan toivoisi lisää. Eikä tämä todellakaan ole mikään Happee-kitinä, ei ansaitse tällä hetkellä enempää ja haastava tulevaisuus edessä. Pelillisesti Classic ansaitsee kaiken sen mitä saavuttaa, mutta sen vaan voisi sitten hoitaa hiukan tyylikkäämmin. Mutta tää nyt vaan minun mielipide, josta toki jokaisella on varmaan oma mielipide.
Minäpahoitinmieleni
06/04/2017
Itselläni ei ainakaan classic tule inhokiksi jos joukkue tekee tutkintapyyntöjä vaarallisista tilanteista. Suojelee vaan omiaan ja hyvä niin. Muut joukkueet voivat tehdä samaa ja siinä ei ole kyse huonosta häviäjästä tai voittajasta jos haluaa katsoa tuollaiset tilanteet pois.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.