Liigat

Classic voitti kauden kaikki 29 liigaottelua ja juhlii Suomen mestaruutta

22.04.
2017
18 Kommenttia
1
Liigat

Kuva: Timo Mäkynen

Tampereen Classic on naisten Salibandyliigan mestari keväällä 2017. Joukkue kaatoi SB-Pron finaalissa maalein 5-2.

Classic jatkaa kolmannessa erässä siitä mihin edellisellä kaksikymppisellä jäi. Kakkosvitja sahaa läpi Pron puolustuksen ja Alisa Pöllänen pääsee niittaamaan tamperelaisten viidennen maalin ajassa 40.50.

Erän edetessä Classicilla on useita paikkoja lisämaaleihin, mutta seuraavasta osumasta vastaa SB-Pro. Asialla on Elina Kujala, joka naulaa 5-2-maalin ajassa 49.47 Denisa Ratajovan mainiosta esityöstä.

Viimeisellä kympillä peli kovenee molempien osalta. Pro painaa päälle entistä lujemmin, mutta Classic pitää pintansa. Pro pelaa viimeisellä vitosella useita minuutteja ilman maalivahtia. Joukkue ottaa aikalisän ajassa 58.26.

Classic pääsee juhlimaan mestaruutta 5587 silmäparin edessä. Ottelun tehopelaajia ovat Classicin Pöllänen, Eliisa
Alanko ja Hanna Sipiläinen, jotka onnistuvat pistein 1+1.

Kuva: Salibandyliiga

Naisten Superfinaalista on nyt pelattu kaksi erää. Classic johtaa peliä maalein 4-1.

Toinen erä starttaa tunnustelevissa merkeissä. Ensimmäisellä kympillä ei nähdä maaleja kummassakaan päässä, vaikka Classic painaa päälle.

Toisen kympin alussa Ella Alanko vie tamperelaiset 2-1-johtoon. Syötön maaliin tarjoilee Nina Rantala.

Classicin hyvä hönkä jatkuu ja seuraava osuma nähdään jo pari minuuttia myöhemmin. Sipiläisen tarkka laukaus löytää tiensä Pron maalin takakulmaan ajassa 33.45. Syöttäjänä toimii tällä kertaa Eliisa Alanko.

Lisää tulee vielä erän viimeisellä minuutilla. Alisa Pöllänen pudottaa pallon ”viivaan” ja Salla Suomela laukoo pallon Pron verkkoon neljännen kerran ajassa 39.12. Erä oli kaikkinensa Classicin hallintaa.

Karoliina Kujala vastasi Superfinaalin avausmaalista. Kuva: Juhani Järvenpää

Classicin ja SB-Pron välisestä naisten Superfinaalista on takana ensimmäiset 20 minuuttia. Ottelu on tilanteessa 1-1.

Ensimmäiset pari minuuttia ovat varovaista tunnustelua. SB-Prolla paremmat paikat ensimmäisellä vitosella.

Ensimmäisen pelitauon jälkeen SB-Pron Karoliina Kujala aloittaa maalinteon ajassa 9.08. Syötön osumaan tarjoilee Mirva Laitinen.

Toisella kympillä Classic saa paremman otteen pelistä. Ajassa 13.09 Classic tulee tasoihin Eliisa Alangon maalilla. Maukkaan syötön tarjoilee Hanna Sipiläinen.

Erän loppu väännetään tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli paikkoja lisämaaleihin, mutta niitä ei kuitenkaan nähdä.

Ottelutilastot

Lue myös:
Mestarihyökkääjä Alisa Pöllänen ikionnellisena vaikeiden aikojen jälkeen: ”Ura ollut vaakalaudalla”
Virtanen: ”Olisi tänään vaatinut meiltä äärimmäisen onnistumisen”
Jännitys hiipi Eliisa Alangon mieleen ennen Superfinaalia – ”Onneksi päättyi juhliin”
Kujala hopeaan päättyneestä Superfinaalista: ”Fiilikset ovat pettyneet”
Rantala: ”Valmennus antoi meille mahtavat avaimet pelata”
Ella Alanko mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen: ”Fiilikset aivan mahtavat”
Video: Naisten mestaruusjuhlissa tunteikkaita hetkiä – ”Lääkäriltä lupa tulla tänne”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
JANIINPÄ
22/04/2017
Mä ole kauhia hämmästyny, sanos Hietane.
Kaikki voitettu ja mestaruus päälle.
Hianoo, ni hianoo naiset! Hyvä Clasu!
Kommenttiosasto voi jäädä lyhyeksi, ei jossiteltavaa, ja koko kauden ajan selvästi paras joukkue!!
Sekin vielä! HYVÄ!
Terhi
22/04/2017
Ai että 5587 katsojaa oli paikalla. Ymmärrän että liitolla on paineita saada tapahtuma näyttämään hyvältä hinnalla millä hyvänsä, mutta 5587 katsojaa, eli 43% halli täynnä. :D
Anni
22/04/2017
Kuka viisas päätti että molemmat joukkueet pelaa tummissa paidoissa eiköhän olis jostain löytynyt vaikeampia paitoja. Ala kiven tielle herätys!
Koppakuoriainen
22/04/2017
Classic seurana hallitsee suomalaista salibandyä nykyään mielin määrin.
ihmettelijä
22/04/2017
Niinpä ja huhuiltu fuusio Tampereella vankistaa vaan Classicin asemaa tulevaisuudessa.
Fiilistelijä
22/04/2017
Missä oli 5min jäähy korkeasta mailasta tilanne westerlund-alanko... ois peli muuttunu
Junnu#8
22/04/2017
Miesten finaalia ihmiset tulevat kahtomaan...
Pasi
22/04/2017
Olipahan heikko meininki koko pelissä. Käsittääkseni liitto ja co. yritti kehittää tapahtumaa viime vuodesta. Ei kyllä vakuuttanut. Miksi esim palkintojen jako piti viedä sinne "lipan alle"? Viime vuonna paljon parempi!
Roope Salminen teki kyllä parhaansa tunnelmanluojana, mutta ei se oikeen lähteny. Kolme lampaan persettä lähtee kyllä SB-Pron fanien suuntaan! Kannustusta ei kuulunut kuin kolmannessa erässä kun peli oli jo selvä. Uskoivatko itsekkään, että Classic olisi kaadettavissa? Joka tapauksessa onnittelut Tampereelle! Ansaittu mestaruus!
Hmm
22/04/2017
Pasi voi laittaa sen etusormen sinne ja syvälle- lampaan perseeseen! Mitä ihmeen asiaa sulla on SB Pron faneille! Joukkue tietää kyllä fanien kannatuksen - kaikki katsomossa olevat Pron kannattajat pitivät omiensa puolia! Meillä se toimii näin! Joku fan family ja maksetut pelaajat niin voi voi! Palkintojenjaosta olet ihan oikeessa - mikä hemmetin parvelle nousu kun kenttä oli tyhjänä ja Salminenhan hoiti hommansa ihan hyvin!
Pasi
22/04/2017
Puolueettomana katsojana olisin toivonut "pikkusen" enemmän kannatusta "omilta", kun kuitenkin oli se kauden tärkein peli kyseessä. Jos oikeesti annoitte kaikkenne Pron kannattamisessa, niin voi voi. Tsemiä sinne ja onnittelut hopeasta. 10 muuta joukkuetta ei kuitenkaan päässyt edes lähelle mestaruutta.
Clasfem
23/04/2017
Laura Loisa mestaruuden takeena. Varmasti ajatukset ristiriitaiset kun siirtyy pois mestarijoukkueesta ja tulevalla kaudella ei välttämättä pelaakkaan mitaleista. Nyt kuitenkin hyvä paikka nauttia mestaruudesta. Kiitos Laura!
Asialinjalla
23/04/2017
Mihinkäs Loisa on suuntaamassa?
Hmm
23/04/2017
Mikähän joukkue on kovasti maalivahtia vaille :)
tilastonikkari
24/04/2017
Onko suonpää eniten finaaleja hävinnyt valmentaja?
roope
24/04/2017
Olihan tuo Suomen majoukkueelta/ostojengilta pakollinen suoritus. Pari tuurimaalia ja peli ratkesi. Pro ei uskaltanut laukoa tarpeeksi. kaksi puolustajaa yritti ampua maalille mutta siihen se jai.
BGBJ
24/04/2017
Eipä noihin naisten finuihin ole ollut tunkoa - mitä nyt NST viime vuonna vähän raikasti - kahden kaupoilla on menty! Todella toivon, että mitalliseurat huomioidaan maajoukkuevalinnoissa, ehdottomasti pronssijoukkueesta PSS:stäkin majoukkueeseen pelaajia. Lauantain pelissä mielestäni Pro sai maalipaikkoja aikaiseksi, mutta ei sitten pystytty viimeistelemään. Parempi joukkuehan siinä voitti, mutta ei Prokaan ollut häviämään lähtenyt.
HMMHMM
25/04/2017
Olisiko NST vailla Loisan suorituksia? Siinäpä sitten Linnoinen saa pelipaikan? Ei huono!!!
Onnea Classicille mestaruudesta ja supertsemit Dinolle.
Vetoa
25/04/2017
voisin lyödä, että viime keväää miehissä rakennettiin joukkuetta pääkaupunkiseudulle ja nyt on vuorossa naiset. Veikkaan, että on puhelinverkot kuumana ja luvataan vaikka mitä! Ja eihän siinä mitään, saahan sitä touhuta ja yrittää jotenkin murtaa Classikin ylivoimaisuutta. Loisa on hyvä saalis! Classikilla vain itselläänkin tulee etsintäajat, osa pelaajista on jo siinä iässä eikä kaikki varmastikaan halua tehdä Klassuja!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.