Maajoukkueet

Divaria, A-junioripelejä, Superfinaali ja maajoukkuekutsu – Söderlingin kausi on ollut monitahoinen

28.04.
2017
2 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Eemil Ukkonen (vas.) ja Kevin Söderling (oik.) ovat Suomen joukkueen ensikertalaisia. Kuva: Anssi Koskinen

Turun EFT-turnaus on sujunut Suomelta mallikkaasti. Torstaina kaatui Tshekki lukemin 8-1 ja perjantaina sinivalkoisten uhriksi joutui Sveitsi maalein 6-0.

Suomen joukkueessa on kolme ensikertalaista ja he ovat Ville Lastikka, Eemil Ukkonen ja Kevin Söderling, jotka kaikki edustavat vuonna 1996-syntyneiden ikäluokkaa.

– Ihan hyvin on sujunut. Pelin on aika kovaa, mutta kiva on olla mukana. Yritän nauttia peleistä ja tehdä omia juttuja, niin kyllä se siitä, Söderling summaili uransa kahta ensimmäistä maaottelua.

Perjantain ottelussa Suomi pelasi koko toisen erän kahdella kentällä ja Söderlingin vitjan peliaika jäi ajoittain melko vähäiseksi. Kahden kentän peluutusta voidaan pitää harjoituksena kesän World Games -turnausta ajatellen.

– Ei ollut mitenkään vaikeaa. Pitää vain keskittyä siihen, että kun pääsee kentälle, niin pelaa mahdollisimman hyvin ja simppelisti, Söderling tiesi.

Sveitsi-ottelu oli 0-0 vielä ensimmäisen erän jälkeen, mutta Suomi meni menojaan vahvan toisen erän myötä.

– Alkuun oli vähän tahmeaa ja ei oltu pallon kanssa niin hyviä. Toisessa ja kolmannessa erässä peli parani huomattavasti. Mielestäni puolustettiin kuitenkin hyvin ja jos nolla maalia päästää, niin se on merkki siitä. Pyry Luukkonen oli todella hyvä maalissa tänään. Ihan kelpo esitys meiltä, Söderling arvioi.

Kuten todettua, niin Söderling on joukkueen ensikertalaisia ja nuorimmasta päästä Ukkosen sekä Lastikan kera. Joissain asioissa ensikertalaisuus näkyy.

– Vähän autellaan huoltoa, jos pitää kantaa jotain varusteita tai vastaavaa. Kaikkinensa äijät ovat ottaneet hyvin vastaan, Söderling sanaili.

EräViikinkejä edustavan laiturin kausi on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Söderling pelasi syksyllä Divarin pelejä Erä Akatemian kanssa ja vyölle on tarttunut myös muutama A-poikien SM-sarjan ottelu. EräViikinkien kausi päättyi SM-hopeamitaleihin ja Söderling sai vielä tällä viikolla kutsun maajoukkueeseen.

Tähän sesonkiisi on mahtunut monenlaista. Miten summaisit kautta kokonaisuutena omalta osaltasi?

– Paljon on tapahtunut. Alkukaudesta olin tosiaan välillä Divarissa pelaamassa ja hakemassa itseluottamusta. Joulun jälkeen olen saanut lisää itseluottamusta ja sen jälkeen on mennyt aika hyvin. Viime viikonlopun Superfinaalissa tuli aika iso pettymys, mutta kyllä tämä kruunaa hyvin kauden. Olen omaan kauteen aika tyytyväinen, mutta parannettavaakin on. Maajoukkueen mukaan pääseminen on kuitenkin hieno juttu, Söderling kommentoi.

Olisitko uskonut vuosi sitten, että olisit täällä pelaamassa?

– Jos olisit sanonut minulle vuosi sitten, että olet ensi kauden jälkeen pelaamassa EFT:ssä, niin en olisi kyllä välttämättä uskonut.

Suomi on pelannut kaksi ensimmäistä EFT-otteluaan vakuuttavasti. Lauantaina vastassa on aina vaarallinen Ruotsi.

– Kohtuullisen kova nippu kasassa heillä. Saadaan kyllä näyttää parastamme, jos meinataan raapia voitto siitä pelistä. Samalla tavalla pitää vain pelata. Nöyrä puolustuspeli ja vahva pallollinen peli ovat selkeitä aseita. Kyllä meillä on sen verran hyvä nippu, että voimme haastaa heidät sitä kautta, Söderling vakuutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
rakkikoira
29/04/2017
Hyvä Söde. Yksi Ervin tämän kauden valopilkuista.
Oikoluku
29/04/2017
World cup vai world games? =)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.