Liigat

EräViikinkien pääluotsi elää vahvasti mukana pelissä: ”Välillä se läikkyy yli”

04.04.
2017
5 Kommenttia
7
Liigat

Jyri Korsman on luotsannut EräViikingit vahvaan lentoon. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja SPV mittasivat toisiaan Vantaalla kolmannessa Salibandyliigan välieräpelissä tiistaina. EräViikingit oli ottelussa selkeästi etevämpi ja vei voiton maalein 11-4. Helsinkiläisjoukkue johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1.

EräViikinkien päävalmentaja Jyri Korsman näki parannettavaa vahvasta esityksestä huolimatta.

– Tulos mairittelee meitä. Kun katsoo pelin läpivientiä, niin oli vähän sama tilanne kuin Seinäjoella ja kaveri pääsi hyvin peliin meidän omien hölmöilyjen myötä. Luotiin ehkä itse turhaan sellaista paniikkia. Kun katsoo pelitilanteita, niin täytyy olla ihan tyytyväinen. Pelistä jäi sellainen fiilis, että oltiin aika hyviä tänään, mutta omaan tasoon nähden jäi vielä aika paljon parannettavaa, Korsman analysoi tuoreeltaan Energia Areenalla.

Kotijoukkueen vahvin jakso osui toisen erän alkuun, jolloin EräViikingit osui neljästi ensimmäisellä kympillä ja karkasi 6-1-johtoon. Näistä Miko Kailialan, Jani Kukkolan ja Tero Tiitun maalit olivat komeita vahvan pallollisen pelin näytteitä.

– Juteltiin ensimmäisellä erätauolla, että ei oltu ihan tyytyväisiä omaan pallolliseen peliin. Siinä erän alussa saatiin selkeästi kiinni meidän omasta jutustamme. Tiedetään, että vastustajan puolustus on tiukka ja meidän täytyy olla pallolla hyviä. Siinä onnistuttiin hyvin toisen erän alussa, Korsman kertoo.

SPV oli vahvempi sarjan ensimmäisessä pelissä ja vei voiton maalein 5-2. Toisessa ja kolmannessa pelissä EräViikingit antoi enemmän painetta SPV:n pallollisiin pelaajiin ja tulosten (9-5, 11-4) perusteella se on ollut toimiva pelikonsepti. Korsman ei lähde itse erittelemään mahdollisia pelillisiä muutoksia.

– Pieniä viilauksia on tehty. Näissä peleissä se kumpi on aktiivisempi ja rohkeampi yleensä vie voiton. Ollaan tehty pieniä viilauksia pitkin matkaa, mutta ollaan pyritty kuitenkin menemään pääosin sillä pelityylillä, millä ollaan pelattu läpi kauden, Korsman linjaa.

EräViikingit aloitti tahmeasti puolivälierissä Nokian KrP:ta ja koki yllätystappion. Tuo sarja meni fuusijoukkueelle lopulta voitoin 4-1. Myös välieräsarja alkoi tappiolla, mutta kolmen ottelun jälkeen tilanne on muuttunut EräViikingeille suotuisaksi.

Sarjojen ensimmäiset pelit ovat olleet teiltä tahmeita. Miksi?

– Totta ja molemmat pelit ovat olleet vielä täsmälleen samanlaisia. On ollut hirveä määrä maalipaikkoja, mutta ei olla vaan saatu palloa sisään. Näköjään tässä tarvitsee sen lämmittelyn alle, että aletaan osumaan. Täytyy tietysti valmentajana ottaa koppi siitä, kun minun ja valmennustiimin tehtävänä on valmistaa joukkue aina uuteen sarjaan. Siinä meillä riittää näköjään edelleen parannettavaa, Korsman pohtii.

Vaikka EräViikingit on uusi joukkue Salibandyliigassa, niin se pelasi vahvan runkosarjan ollen toinen. Tammikuussa ryhmä juhli Suomen Cupin voittoa. Tämän kauden selkeitä ennakkosuosikkeja ovat materiaalin puolesta olleet helsinkiläisryhmä ja Classic.

Sanoit ennen sarjaa, että SPV on ennakkosuosikki ja lähdette altavastaajana. Millä perusteella?

– Jos katsoo tuon toisen joukkueen historiaa 2010-luvulla, niin se on menestynein seura ja joukkue. Tuolla on nuo Kohoset ja Kosket, jotka ovat olleet pitkään mukana ja ovat olleet useamminkin sitä pyttyä nostamassa. He tietävät kyllä mitä se menestys vaatii.

– Meidän tilanne on se, että ollaan ensimmäistä kertaa tällä ryhmällä pudotuspeleissä. On meilläkin kokeneita pelaajia, mutta kyllä meidän pitää pystyä tällä ryhmällä se oma voittamisen kulttuuri rakentamaan. Siinä me ollaan vastustajaa selkeästi perässä, ja sitä pyritään tässä peli kerrallaan kehittää meidän osalta, Korsman toteaa.

Jyri Korsman elää vahvasti mukana pelissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Korsman toimii toista kautta liigaryhmän päävalmentajana. Välierissä hän on nyt mukana ensimmäistä kertaa pääkäskijänä. Valmentajana hänet tunnetaan analyyttisenä osaajana, mutta pelin aikana tapahtuva käytös on ollut sangen persoonallista ja sitä on mielenkiintoista seurata.

Korsman nimittäin hyppii, pomppii, heiluu ja reagoi peliin hyvin vahvasti. Ajoittain liikehdintä on sitä luokkaa, että 1990-luvun Juhani Tamminenkin olisi kateellinen energisyydestä.

– Meidän ryhmä on vähän sellainen, joka vaatii tunnetta. Välillä se läikkyy yli, niin kuin tänään kävi. Toisella erätauolla pyysin joukkueelta anteeksikin sitä. Meidän ryhmässä saa jokainen olla sellainen kuin on ja mennään tunteen kautta ja välillä se läikkyy sitten myös valmentajilla yli, Korsman naurahtaa.

Oletko mitannut askelmääriä tai huippusykkeitä?

– Aika nopeasti tulee palaute, jos rupean liikaa heilumaan ja pomppimaan. Tänään taisi muut valmennustiimin jäsenet olla vähän unessa, kun ei tullut hirveästi palautetta siinä pelin edetessä. Pelin jälkeen tuli kyllä, Korsman sanoo.

EräViikingit johtaa nyt sarjaa voitoin 2-1. Superfinaaliin eteneminen vaatii neljä voittoa. Korsmanin mukaan sävelet ovat selvät seuraavaa peliä ajatellen.

– Sarja on vasta alussa. Tässä ollaan haettu vasta ensimmäisissä peleissä sitä tuntumaa, että kumpi lähtee sarjaa viemään. Lauantaina pelataan taas seuraavasta täplästä, että ei tässä muuta kuin palautellaan ja valmistellaan ryhmää kohti lauantaita, Korsman päättää.

Lue myös:
EräViikingit tyly isäntä kolmannessa välierässä – maajoukkuemiehet takoivat hurjat tehot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
jasso
05/04/2017
Todellakin välillä läikkyy yli, eikä se haittaa! Mutta katsojana ihmetyttää korsmanin käytös vastustajan virheiden jälkeiset tuuletukset jotka tapahtuvat sitä näyttävimmin mitä lähempänä vastustaja katsomassa :D ei pysty arvostaan.
Semmosia
05/04/2017
Ne välisuomalaiset on yleensäkin?
Te
05/04/2017
Korsman on kumiukko joka antaa virtaa ja voimaa olemalla läsnä. Valmentajat jotka vaativat että pokka pitää tukehduttaa intohimon. Go Korsman!
Jupi
05/04/2017
Ajattelin aluksi että tämä on joku huumorihaastattelu mutta ilmeisesti ei. Korsmanin olisi syytä opetella ensin tuo mediapeli ennen tuollaisia kommentteja. Eihän kukaan, ei edes Korsman itse, pitänyt SPV:tä mitenkään ennakkosuosikkina tähän sarjaan. Todella naurettavaa vedota aiempiin mestaruuksiin ja kokeneisiin pelaajiin, kun omissa riveissään Korsmanilla on paljon meritoituneempia pelaajia.
Tottakai tällainen fuusio aiheuttaa kysymysmerkkejä mutta tuo porukka on ollut kasassa vajaan vuoden. Ei siellä pitäisi mikään juttu tulla enää toisillensa yllätyksenä, plus tyypit tuntevat toisensa muutenkin entuudestaan vaikkeivät viime kaudella samassa jengissä pelanneet.
Hölmöä myös tuo että on ensimmäistä kertaa tuolla porukalla playoffeissa. Tottakai ovat kun uusi seura kyseessä, mutta voihan saman asian todeta vaikka Classicin kohdalla. Tulijoita ja lähtijöitä oli sielläkin vuosi sitten, eli ensimmäistä kertaa playoffeissa TUOLLA porukalla.

Korsmanilla on vielä matkaa ainakin henkisellä puolella sellaiseksi suuruudeksi minä mies itseään nähtävästi jo pitää. Mutta josko muutaman vuoden päästä.
Vinkiksi vielä
05/04/2017
Vielä kun Jyri alkaa hoitamaan joukkueen lehdistötilaisuudet, kuten sarjamääräykset määrää ("Molemmat ottelun joukkueet huolehtivat siitä, että lehdistötilaisuuteen osallistuu pelaaja, sekä ensisijaisesti joukkueen päävalmentaja"), niin saa vielä lisää plussaa. Ja Eräviikingitkin seurana varmaan haluaa noudattaa sarjamääräyksiä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.