Liigat

Espoossa jälleen valmentajavaihdos – Heikki Luukkosesta Oilersin uusi pääkäskijä

07.04.
2017
13 Kommenttia
1
Liigat

2+1-vuotisen sopimuksen Oilersin kanssa tehnyt Heikki Luukkonen haluaa nähdä jatkossa paremmin ottelun sisällä reagoivan espoolaisjoukkueen. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan puolivälieriin tällä kaudella jäänyt Esport Oilers tiedotti valmentajamuutoksistaan perjantaina. Espoolaisryhmän päävalmentajana toimii ensi kaudella Heikki Luukkonen.

Toisesta Salibandyliiga-joukkueesta, Nokian KrP:stä, saapuva Luukkonen teki Oilersin kanssa 2+1 vuoden mittaisen sopimuksen. Hän korvaa tehtävässä tällä kaudella Oilersin päävalmentajana toimineen Petri Huttusen.

Luukkonen on valmentanut nokialaisjoukkuetta viimeisen neljän kauden ajan. Kuluva kausi oli KrP:n seurahistorian paras, kun joukkue ylsi runkosarjassa seitsemänneksi. Playoff-taival päättyi puolivälierissä.

– Teimme viime kaudella edustuksen kanssa seurahistoriaa niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Täytyy muistaa, että myös junioripuolella on alkanut tulla menestystä, mainittakoon C- ja B-junioreiden taipaleet pudotuspeleissä. Kaiken kaikkiaan se oli hienoa aikaa ja sieltä jäi hyviä ystävyyksiä niin taustaihmisistä kuin pelaajistakin.

– Avovaimoni työskentelee Helsingissä, ja Salibandyliigassa valmentaminen vaatii perheeltä suuren tuen. Espoossa salibandy ja sen eteenpäin vieminen ovat hyvällä tasolla, ja kun perheasiatkin sopivat hyvin yhteen niin kokonaisuus ratkaisi siirtymiseni Oilersin päävalmentajaksi, Luukkonen taustoitti tuoreen sopimuksen syntyä Oilersin kotisivuilla.

Suomen nuorten maajoukkueessakin menestyksekkäästi valmentanut Luukkonen valmistautuu parhaillaan päävalmentajan roolissa toukokuussa pelattaviin poikien alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin.

Hän kuitenkin listaa jo ensi kaudella nähtäviä muutoksia Oilersin pelaamisen ja harjoittelun osalta. Suunnitelmissa on muun muassa leireilyä ja mahdollisesti myös harjoitusotteluita ulkomailla.

– Kausisuunnitelma muotoutuu palavereiden myötä. Sen lisäksi, että meillä on loistavat mahdollisuudet harjoitella Esportilla niin myös yhteistyö Eerikkilän Urheiluopiston kanssa tiivistyy, ja tulemme mahdollisesti pitämään siellä muun muassa leirejä, jossa pääsemme keskittymään vain omaan juttuumme.

– Ensimmäinen iso asia on reagoiminen pelin sisällä. Meillä ei saa olla yhtä kiveen hakattua pelitapaa vaan meidän tulee pystyä ihan vaihtojen välilläkin reagoimaan pelin aikana tapahtuviin asioihin. Toinen tärkeä ja olennainen seikka pelissämme tulee olemaan aktiivisuus ja pallolla pysyminen.

Luukkosen valmennustiimiin nostetaan aiemmin A- ja B-junioreita valmentanut Aleksi Lammi sekä fysiikkapuolen valmentaja Janne Karisto. Oilers ei tiedottanut ex-päävalmentaja Petri Huttusen jatkosta.

Luukkonen on Oilersin neljäs päävalmentaja viimeisen kolmen vuoden aikana.

Linkki:
Uutinen Oilersin sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Vuosaari
07/04/2017
"Luukkonen on Oilersin neljäs päävalmentaja viimeisen kolmen vuoden aikana."

Pitkäjänteisyys? Päävalmentajan valintaprosessi?
Terhi
07/04/2017
Saiko Oilersin pelaajat päättää uuden valmentajan? "Ei oikein kesätreenit nappaa" -pulleroita löytyy molemmista joukkueista. Tohon jatkumoon Luukkonen sopii hyvin.
Älä
07/04/2017
Nyt viitti. Nokian kakkosketjuhan näytti tosi urheilulliselta. Cooperin yhteistulos ehkä just se maaginen 3donaa
Negaa
07/04/2017
Negaa, negaa, negaa. Jokaisen uutisen jälkeen ei muuta kun negatiivisista. Täähän oli ihan positiivinen juttu? Ei jaksa lukea näitä enää.
Tarkkailija
07/04/2017
Ehdottomasti positiivinen uutinen sekä Luukkosen, että Oilerssin kannalta, hyvä. Toivottavasti Nokialle löytyy kanssa "tekijämies", jota Luukkonen kiistatta on.
Arto Kilponen
07/04/2017
Minusta toistaiseksi paras uusi mies Esport Oilersiin päävalmentajaksi (siis sikäli kun Ahtiainen lasketaan vanhaksi). Se on toki liikaa, että joka ikiselle Esport Oilersin kaudelle on aloittanut eri mies puikoissa (Heinonen-Varis-Ahtiainen-Huttunen-Luukkonen), mutta tästä viisikosta minusta Luukkonen on aivan yhtä selvästi toiseksi paras kuin Ahtiainen on ykkönen.
Ennustaja
08/04/2017
Kuka paikkaa Luukkosen lähdön KrP penkin takana? Kenties mies pohjoisesta?
Junnu#8
08/04/2017
Voipi olla näin. Jos herra lähtee nyt etelään?
Enustaja
08/04/2017
Jarmo Härmä m tiimistä
Koba
08/04/2017
Arto Riihimäki?
Tallaaja
08/04/2017
Rice Koljonen tulee Näätien peräsimeen. Tieto.
tervetuloa espooseen
08/04/2017
Toi pullerohomma ei nyt aina ole koutsista kiinni, jos ei ole kilpailua ja tarpeeksi massaa josta valita sen tietää se pullerokin joka ei halua ihan täysillä vetää kesällä. Oilersilla on paljon hyödynnettävää junnupotentiaalia joka voidaan hyvällä koutsilla nostaa uudelle tasolle ja samalla saadaan hyvää kisaa aikaan.

Hyvältä näyttää kunhan isoja uusia lähtijöitä ei ilmaannu,
Alamäki
14/04/2017
Heikki on yhtä kuin alamäki. Ylivoimaisesti Suomen ylivoimaisesti yli arvostetuin valmentaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.