Divarit

ESS: Karsinnoissa mielenkiintoinen panos – nähdäänkö Pelicans ensi kauden Divarissa?

06.04.
2017
17 Kommenttia
5
Divarit

PHSB (mustissa) vääntää viikonloppuna Divarin karsintojen kakkosvaiheessa. Kuva: Mikko Markkanen/PoNoVo

Etelä-Suomen Sanomien torstaisessa artikkelissa otetaan esille mielenkiintoinen skenaario. Lahtelainen PHSB on raivannut tiensä Divarin karsintojen kakkosvaiheeseen, joten sillä on mahdollisuus nousta Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kaatamalla Tikkurilan Tiikerit.

Aiemmin keväällä uutisoitiin, että PHSB tulee kulkemaan ensi kaudesta lähtien jääkiekosta tunnetun Lahden Pelicansin nimen alla. Jos PHSB päihittää Tiikerit, niin Pelicans pelaa jo ensi kaudella miesten Divarissa.

PHSB voitti kakkosdivarin aluefinaaleissa Mikkelin Hatsinan tiukkojen vaiheiden jälkeen. Divarin karsintojen ykkösvaiheessa PSS oli ennakkosuosikki, mutta lahtelaisjoukkue päihitti vastustajan suoraan kahdessa pelissä voittolukemin 10-7 ja 15-2.

– Hatsina-sarja oli todella tiukka ja olimme jo selkä seinää vasten. Ratkaisupelin voitimme vasta jatkoajalla ja saimme siitä hyvän hengen päälle. Porvoo-sarja tuntui menevän paljon helpommin. En tiedä oliko Porvoo niin surkea vai olimmeko me niin hyviä. Odotusarvo vastustajaa kohtaan oli paljon kovempi, mutta etenkin kotipeli meni yhteen suuntaan, sanaili lahtelaisten päävalmentaja Kimmo Hyttinen Radio Voiman haastattelussa.

Divarin karsintojen toinen vaihe starttaa PHSB:n osalta lauantaina 8.4. Lahden suurhallissa. Sarjan muita pelipäiviä ovat sunnuntai 9.4. ja tiistai 11.4. Divariin nouseminen vaatii kaksi voittoa. Toisessa karsintaparissa kohtaavat O2 ja Apassit.

Pääkallo.fi:n ennakko Divarin karsintojen toisesta vaiheesta julkaistaan lähipäivinä.

Divarin karsintojen aikataulut ja tilastot näet täältä

Lue myös:
ESS:Päijäthämäläistä salibandya liigasta kutosdivariin – pelaajapolkuajattelua ja yksilöiden kehittämistä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sjarmo
06/04/2017
Hyvä nosto
pena
06/04/2017
Jesse Arola on ensi vuonna liigamiehiä... Sama kaupunki, mutta eri seura...
Rautakansleri
06/04/2017
TÖÖTTI RUUSTERI pelsuihi!? myllyt sallittu
qp
07/04/2017
Vuodesta toiseen etelän lohkoissa voi pelata lähes tappioitta ja ensimmäisellä "oikealla" karsintakierroksella ennakkosuosikkina jäädä muiden jalkoihin. Ilmeisesti sarjasysteemejä ei kuitenkaan ole tarvetta muuttaa.
etelä
07/04/2017
EteläSuomen 2.div pitäisi muuttaa yhdeksi lohkoksi, järkyttävät tasoerot kärjen ja muiden häntäpään jengien välillä
QP:lle
07/04/2017
Ai niin kuin HIFK viime kaudella ja Erä Akatemia sitä ennen?
Pelsufani
07/04/2017
Kyllähän se Pelicans pelaa divarissa ens kaudella, jos ei miehissä niin naisten puolella ainakin...
ruuster fanboy
07/04/2017
mitäs mitäs, RUUSTERI etusivun kuvissa! nice (Y)
Just
07/04/2017
QP.Vuoden asiantuntija :-)
Just
07/04/2017
Viime kauden divarikarsinnoissa phsb hävisi vehvelle.vehve hävisi blacbirdsille ja blackbirds hifkille.En tiedä teidän maantiedon tasosta mutta mun mielestä Kerava ja Helsinki on Etelässä :-)
Noni
07/04/2017
Lahti ei nouse koskaan!
qp
08/04/2017
Joo, tottahan se on että twitter-sukupolvelle tuo oli aivan liian vaikea viesti, kun pitäisi jaksaa lukea loppuun asti, eli kritiikin kohteena oli Sarjajärjestelmä eli kaksilohkoinen kakkonen, jonka muuttaminen yksilohkoiseksi tarjoaisi kovempia pelejä jo runkosarjassa ja antaisi ehkä vähän realistisemman kuvan joukkueillekin tulevia karsintoja varten. Jos joku tarvitsee vielä enemmän rautalankaa, niin kaikille joukkuille ei välttämättä käy näin, mutta yleensä joka vuosi jollekin.
Just
08/04/2017
Niin QP tarvitsee siis rautalankaa.No tässä sitä nyt sitten on.Tiikeritkin on tiedätkös etelästä :-)
qp
08/04/2017
Ja pss ei ole?
Just niin
08/04/2017
Mitä se nyt tähän liittyy?Se että lahti voittaa yhden pelin reilusti ei tee pelikaaneista liigajoukkuetta.En lähtis sen vuoksi paukuttelemaan henkseleitä täällä.Ette tiedä taustoja.Esim.Pss:stä lähti kesken kauden mielestäni paras puolustaja liigaan.Indianssiin.Jos ei pelaajia pystytä pitämään niin on hankala pärjätä.
Ja
08/04/2017
Vielä lisää.Kyllä Porvoossa tiedetään mitä pelaaminen divarissa vaatii.Kauankos phsb on pelannut divarissa?entä Pss?
Just
08/04/2017
QP.Mites se phsb:n peli nyt noin meni?eiks ois pitäny voittaa ainaki kymmenellä maalilla?Tiikerit sentään etelän heikosta lohkosta,jossa jäi PSS:n taakse.Semmosta se on ku lähtee takki auki pelailee :-)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.