Liigat

Hyllytettyjen tuomareiden korvaajat selvillä – liigakarsinnan tuomitsijapari vaihtuu myös

05.04.
2017
13 Kommenttia
0
Liigat

Ari Lähteenmäki viheltää Classicin ja Happeen välisessä välieräsarjassa. Kuva: Elmeri Elo

Salibandyn pääsarjojen erotuomariasetteluista vastaava työryhmä on päättänyt vaihtaa miesten Salibandyliigan välieräsarjan Classic-Happee erotuomarit.

Kaksi ensimmäistä välierää tuomitsivat Tero Fordell ja Lasse Vuola, ja heidät oli aseteltu kaikkiin seitsemään mahdolliseen kyseisten joukkueiden välierään.

Toisen välierän (3.4.) jälkeen pitämässään puhelinkokouksessa erotuomariasetteluista vastaava työryhmä on päättänyt, että Classic-Happee-ottelusarjan erotuomaritoiminta on ollut annettu erotuomarikoulutus ja lajin säännöstö huomioiden riittämätöntä. Tämän johdosta työryhmä päätti, että jo asetellut Classic-Happee-välieräsarjan ottelut palautetaan työryhmään uudelleen aseteltaviksi.

Työryhmä korostaa, ettei päätöstä tehty yksittäisen tilanteen perusteella, vaan erotuomareiden suoritusta arvioitiin koko ottelusarjassa.

Classic-Happee-sarjan erotuomarivaihdokset tuovat muutoksia myös muihin käynnissä oleviin ottelusarjoihin. Erotuomarivaliokunnan alainen liigatyöryhmä asetteli muutokset seuraavasti:

Ari Lähteenmäki ja Miikka Lähdesmäki poistetaan lopuista Salibandyliigan karsintasarjan SalBa-Karhut otteluista, ja he tuomitsevat lopun välieräsarjan Classic-Happee.

Keskiviikon Karhut-SalBa-ottelussa erotuomareina toimivat Andrew Lewis ja Anssi Silvo ja seuraavassa SalBa-Karhut-pelissä Markku Heikkinen ja Toni Pekkinen. Liigakarsintasarjan mahdollisiin 4. ja 5. otteluihin asettelua ei ole vielä tehty.

Teksti: Salibandyliitto

Aiheesta lisää:
Blogi: Hyllytetyt tuomarit: ”20 vuoden erotuomariura loppui harvinaisen valitettavalla tavalla”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JJ
05/04/2017
Tuomarina olisin kieltäytynyt asettelusta, varsinkin kun saman alueen kavereista kyse. Olisi ollut tuomareilta ainoa oikea viesti Liiton suuntaan ja kunnioitus kollegojen suuntaan.
Rronb
05/04/2017
Tilalle dumari, joka ryssi viime kauden välierän pilkkuskabassa :D

Logiikka, missä pelaa?
Junnu#8
05/04/2017
Ei ainakaan taso parantunut!
Juhani Järvenpää
05/04/2017
Liitto on siis herännyt tiedottamaan vuorokausi (!) sen jälkeen, kun hyllytys on jo muutenkin kaikkien kiinnostuneiden tiedossa. Tiedote edustaa pääosin pohjoiskorealaista tyyliä. Vuolan ja Fordellin tuomarointi on ollut "riittämätöntä" ja arvio on tehty "koko ottelusarjan ( siis kahden ottelun ) perusteella". Nämä perustelut ovat jargonia, joka ei kerro kenellekään mitään. Perusteluja ne eivät ainakaan ole. En ole huomannut, että sen enempää joukkueet, katsojat kuin mediakaan olisi huomannut tuomareiden toiminnassa erityistä moitittavaa etenkin, kun päättäjät korostavat, ettei "päätöstä tehty yksittäisen tilanteen perusteella". Lajia seuraavat ja kustantavat ( pelaajat, seurat, fanit, tuomarit, media ) ansaitsevat mielestäni paremmat perustelut päättäjiltä, joiden palkanmaksuun hekin osallistuvat.
Ajoissa paikalle
05/04/2017
Kuinkahan aikaisin Lewis on tänään hallilla?
Ja Salba-Karhut seuraavat dumarit Lahti-Lappeenranta akselilta. Kuka maksaa matkat, kun näin nousee kulut?
alakatsomo
05/04/2017
Koko sarja = 2 peliä. Päätös hyllytyksestä oli ilmeisesti tehtävä nopeasti ennen kuin korvaajia oltiin edes mietitty, koska tieto annetaan vuorokausi päätöksen jälkeen. Valtaosa kritiikistä on kohdistunut valmentajiin/pelajiin, eikä tuomaripariin, eli kyllä siellä työryhmässä on nyt poikkeuksellista tietotaitoa.
Haloo
05/04/2017
Mikä tämä työryhmä on? Tehdään siis kollektiivinen päätös ja vastuuta ei olikesti ota kukaan..
Salibandyliiga tai liitto on kuitenkin valinnut nämä tuntemattomat jäsenet eli vastuuta ei voi pakoilla menemällä jonkun työryhmän taakse. Eli farssi jatkuu..
Repa
05/04/2017
Vaihdetaanko samalla salba-m-team välieriin? Tason pudotus samaa luokkaa!
Kettu
05/04/2017
Noh yllätys. Tiesittekö että arit viheltää myös finaalin. Ja toiseksi ronny , lähteenmäki on hyviä kavereita siviiliissä. Silvo myös. Mutta näinhän tää etenee. Voi voi
Slight
05/04/2017
Mistä tämä "Työryhmä korostaa, ettei päätöstä tehty yksittäisen tilanteen perusteella, vaan erotuomareiden suoritusta arvioitiin koko ottelusarjassa." on luettavissa?

Missä on siis se virallinen lausunto siitä että miten työryhmä päätyi tähän päätökseen ja millä perusteilla? Kai se nyt olisi reilua kaikki kohtaan julkaista jonkunlainen aito perustelu eikä vain selittää että kyse ei ollut yksittäisestä tilanteesta..?

Tämä tapa hoitaa tämä on jo häpeäksi koko lajille ja erittäin epäreilua lajia seuraavilla faneille.
Juudas
05/04/2017
Näin nopeasti se Ojala muuttui salibandymedian kuninkaasta ala-arvoiseksi suojatyöpaikassa olevaksi puuhastelijaksi :)
Kaikkien aikojen farssi.
05/04/2017
Huh huh Lähteenmäki tunaroimassa ja Silvo toisaalla. VMP.
puuhastelu
05/04/2017
Eikös tämä Lähteenmäki & Lähdesmäki -pari ole sama parivaljakko, joka vastasi miesten salibandyliigan suurimmasta farssista vuosi sitten välierissä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.